F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
makaranka

#5926 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by makaranka »

radostan dan wrote:najveću kantu ove godine, od prve troice, a i šire, vozio je kimi, ako ćemo realno...
alanskoda wrote:Samo veceras je kimi imao potez utrke. I za mene jedan od najboljih vozaca. Sa lotusom osvojiti trece mjesto ne moze svako.i da nije pauzirao ko zna mozda bi se borio on za sampiona. Njegova mana je sto ne ebe nikoga , i radi po svome tj vozi.zato je moj favorit
uzeli mi rjeci iz tastature. kimi mi je favorit od pocetka, a kad sam uvjeravala sve da ce biti prvak rekli su mi da sam luda i da ne kontan formulu.tako sam prognozirala i vettela.
e sad, kakvi su odnosi i pravila unutar svakog tima i ko se kome podmece, a ko tako nesto ne dopusta mozemo samo razglabat i svadjat se.
ferrari je bar mi se tako cini bio uvijek sinonim za formulu, a to je bilo zahvaljujuci shumaheru i njegovoj voznji.meni se oko njega namece pitanje,ako je bio toliko dobar kako to da nije bar medju prvih 10 u ukupnom poretku, cak i rosberg ima bolje rezultate od njega. ostario covjek, sta li (nije mi ni prije bio drag,ja san bila za hakinena :mrgreen: )
red bull nije u formuli od jucer. kolko ja znam red bullov bolid vozio je coulthard i uvik san ga trazila medju zadnjima, sad im se pogodilo da su nasli vozace koji su odlicno iskoristili njihovo ulaganje u bolide a rezultati su vidljivi.
a ferrari se tu negdi sve pogubio, mislim da su u zadnje vrijeme najvise kvarova na bolidima imali, a alonso je ocito najveci pehist.
nemojte me sprasit s ove teme :sad:
ExNihilo

#5927 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

Mclarenu bi bolje bilo da su angažovali Kimija kao zamjenu za hamiltona za narednu :D
alanskoda

#5928 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by alanskoda »

makaranka wrote:
radostan dan wrote:najveću kantu ove godine, od prve troice, a i šire, vozio je kimi, ako ćemo realno...
alanskoda wrote:Samo veceras je kimi imao potez utrke. I za mene jedan od najboljih vozaca. Sa lotusom osvojiti trece mjesto ne moze svako.i da nije pauzirao ko zna mozda bi se borio on za sampiona. Njegova mana je sto ne ebe nikoga , i radi po svome tj vozi.zato je moj favorit
uzeli mi rjeci iz tastature. kimi mi je favorit od pocetka, a kad sam uvjeravala sve da ce biti prvak rekli su mi da sam luda i da ne kontan formulu.tako sam prognozirala i vettela.
e sad, kakvi su odnosi i pravila unutar svakog tima i ko se kome podmece, a ko tako nesto ne dopusta mozemo samo razglabat i svadjat se.
ferrari je bar mi se tako cini bio uvijek sinonim za formulu, a to je bilo zahvaljujuci shumaheru i njegovoj voznji.meni se oko njega namece pitanje,ako je bio toliko dobar kako to da nije bar medju prvih 10 u ukupnom poretku, cak i rosberg ima bolje rezultate od njega. ostario covjek, sta li (nije mi ni prije bio drag,ja san bila za hakinena :mrgreen: )
red bull nije u formuli od jucer. kolko ja znam red bullov bolid vozio je coulthard i uvik san ga trazila medju zadnjima, sad im se pogodilo da su nasli vozace koji su odlicno iskoristili njihovo ulaganje u bolide a rezultati su vidljivi.
a ferrari se tu negdi sve pogubio, mislim da su u zadnje vrijeme najvise kvarova na bolidima imali, a alonso je ocito najveci pehist.
nemojte me sprasit s ove teme :sad:

meni je sumaher pokazao da je osrednji vozac u osrednjem bolidu. Znaci dok je pobjedjivao imao je najbolji bolid i najboljeg takticara.jan todt. kad toga nema i rosberg je bolji od njega. i nek se ne vadi na pauzu, i raikonen je pauzirao,pa sa osrednjim lotusom treci u ukupnom poretku.
rece da je ferari imao najvise kvarova. ja mislim da je ferari imao najsigurnije vozilo ove sezone. a meklaren je imao najvise kvarova i da nije tako bilo ko zna ko bi prvak danas bio.mada ne volim hamiltona.ljudi su imali najbrzi bolid ali sa najvise kvarova.
i necemo te sprasiti s teme.
makaranka

#5929 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by makaranka »

negdje san procitala da kimi ostaje u lotusu, a da hamilton ide iz mclarena, gdje, neman pojma.
ExNihilo

#5930 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

Osrednji vozač, a čovjek drži sve rekorde ikad. :D Šta sve čovjek neče pročitati ovdje.
snaga_znanja

#5931 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by snaga_znanja »

Kimi je danas zasjenio sve vozace... Gigant, da je pameti puh'o bi on i prije i poslije utrke! :lol:

Jay Gatsby

#5932 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Jay Gatsby »

Možemo mi pričati šta hoćemo, ali Schumacher je svim ostalim vozačima zadao zadaću.
makaranka

#5933 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by makaranka »

koju ce kako je krenulo, neko vrlo brzo izvrsiti :D
radostan dan

#5934 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by radostan dan »

Ellinor wrote:
Ma kako nije. Pa realno jel vozio kantu ove sezone, a Boga mi i prošle? Pa Ferrarijevi bolidi su potpuno nekonkurentni. Alonso je izvukao 120% iz ovog bolida. Te sezone u Mclarenu svi znamo šta je bilo i kako je bilo. I zašto mu je karijera tamo potrajala tako "dugo".
isto kao i raikonenova u ferariju...
a gle čuda, opet fernando u pitanju. beneton, mora da bude glavni. meklaren, mora on da bude numer uno. kad ne može, idem ja u ferari, da mi masa ispituje stazu i javlja stanje.
šta, vozi kante 6 godina pa ne može zbog toga do titule? a kante meklaren i ferari?
ma daaaj...
ExNihilo

#5935 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

makaranka wrote:koju ce kako je krenulo, neko vrlo brzo izvrsiti :D
Neće ni njegova do zore goriti :D
alanskoda

#5936 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by alanskoda »

Ellinor wrote:Osrednji vozač, a čovjek drži sve rekorde ikad. :D Šta sve čovjek neče pročitati ovdje.
Moze on drzati sve rekorde kad je za njega vozio drugi vozac pa pred ciljnom ravninom kocio, pa izguravao druge, imao jana iza ledja i najbolji bolid.

za federera mozes reci da je najbolji svih vremena,ali u formuli to za sumahera ne mozes reci. kako to da sa mercedesom nije mogao ni klupskom kolegi nista. osrednji vozac i bolje da se nije vraca u formulu,samo se obrukao.
Jay Gatsby

#5937 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Jay Gatsby »

alanskoda wrote:
Ellinor wrote:Osrednji vozač, a čovjek drži sve rekorde ikad. :D Šta sve čovjek neče pročitati ovdje.
Moze on drzati sve rekorde kad je za njega vozio drugi vozac pa pred ciljnom ravninom kocio, pa izguravao druge, imao jana iza ledja i najbolji bolid.

za federera mozes reci da je najbolji svih vremena,ali u formuli to za sumahera ne mozes reci. kako to da sa mercedesom nije mogao ni klupskom kolegi nista. osrednji vozac i bolje da se nije vraca u formulu,samo se obrukao.
Uzmi sve rezultate u F1 i uporedi vozačke i konstruktorske titule. To će ti sve reći.
ExNihilo

#5938 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

radostan dan wrote:
Ellinor wrote:
Ma kako nije. Pa realno jel vozio kantu ove sezone, a Boga mi i prošle? Pa Ferrarijevi bolidi su potpuno nekonkurentni. Alonso je izvukao 120% iz ovog bolida. Te sezone u Mclarenu svi znamo šta je bilo i kako je bilo. I zašto mu je karijera tamo potrajala tako "dugo".
isto kao i raikonenova u ferariju...
a gle čuda, opet fernando u pitanju. beneton, mora da bude glavni. meklaren, mora on da bude numer uno. kad ne može, idem ja u ferari, da mi masa ispituje stazu i javlja stanje.
šta, vozi kante 6 godina pa ne može zbog toga do titule? a kante meklaren i ferari?
ma daaaj...
Pa što ne bi bio number one, kad je najbolji? Što bi on kao svjetski prvak bio u sjeni smradeka Hamiltona u mclarenu i trpio njegove ispade ega? Massa je neprepoznatljiv zadnje 2-3 sezone, sam od sebe. Na izlaznim vratima Ferrarija. Nebuloza je reći da je to zbog Alonsa. Ferrari jeste kanta zadnjih sezona, u odnosu na Mclaren i red bull. To je činjenica.
Jay Gatsby

#5939 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Jay Gatsby »

KvaziExpert wrote:Shumacher se borio sa Hakkinenom za titulu kad je bolid McLarena bio za klasu bolji.
I ne sjećam se da je Schumacher govorio kako se mora boriti protiv Adriana Neweya.
ExNihilo

#5940 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

alanskoda wrote:

Shvataš, nije uopće pitanje otvoreno za raspravu. Ne može se dovesti u pitanje od strane iole objektivnog čovjeka. Lik drži svaki rekord. Ne može prosječan vozač, sa ne znam ti kakvim bolidom, srušiti svaki rekord koji postoji.
Jay Gatsby

#5941 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Jay Gatsby »

Ellinor wrote:
Pa što ne bi bio number one, kad je najbolji? Što bi on kao svjetski prvak bio u sjeni smradeka Hamiltona u mclarenu i trpio njegove ispade ega? Massa je neprepoznatljiv zadnje 2-3 sezone, sam od sebe. Na izlaznim vratima Ferrarija. Nebuloza je reći da je to zbog Alonsa. Ferrari jeste kanta zadnjih sezona, u odnosu na Mclaren i red bull. To je činjenica.
Ferrarijev vozač se danas borio za titulu. Ne možeš se boriti za titulu u kanti od auta. Alonso je POBIJEDIO u tri trke ove sezone.
simonese

#5942 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by simonese »

alanskoda wrote:

milsim da je tvoj domet bas Skoda
radostan dan

#5943 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by radostan dan »

makaranka wrote:negdje san procitala da kimi ostaje u lotusu, a da hamilton ide iz mclarena, gdje, neman pojma.
ide u mercedes.
kimi ostaje u lotusu.
na žalost, jer je meklaren bolji.
opet, sa druge strane, kimi je težak za tim, možda je ovako bolje, u osrednjoj ekipi on kao glavni...
vidi se da je uživao u sezoni, da je jurio da dokaže da je još onaj brzi i ludi kimi, ali je isto tako znao koliko vrijedi svaki bod lotusu, pa ih je skupljao za ekipu, što ranije nije znao-htio.

dobrodošla.
Better Man

#5944 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Better Man »

Jay Gatsby wrote:Jedna vozačka legenda kakva je Ayrton Senna 1988. godine osvaja titulu u kojoj njegov potpuno dominantni tim pobjeđuje na 15 od 16 utrka. Praktično su se jedino utrkivali on i Prost dok su ostali mogli samo posmatrati šta se dešava. Dakle, jedino što je Senna trebao učiniti je da nadmaši klupskog kolegu kako bi postao svjetski prvak. Timska dominacija se najbolje vidi u tome što je McLaren imao 199 poena, a Ferrari 65. A znamo i da je Senna imao osvojenih 94 poena, a Prost 105, ali je tada sistem bodovanja bio drugačiji.

Vettel 2012. godine nadmaši klupskog kolegu i skupa sa svojim timom još PETORICU drugih svjetskih šampiona u sezoni u kojoj je na utrkama pobjeđivalo osam vozača i uzme treću uzastopnu titulu. To baš nije odlika prosječnih vozača.
Ono što je Senna radio na stazi Vettel neće nikada. U večini situacija u kojima je Senna pravio čuda i pobjeđivao, Vettel bi odustao i ne samo on nego i većina sadašnjih vozača F1.
ExNihilo

#5945 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

Jay Gatsby wrote:
Ellinor wrote:
Ferrarijev vozač se danas borio za titulu. Ne možeš se boriti za titulu u kanti od auta. Alonso je POBIJEDIO u tri trke ove sezone.

Upravo u tome jeste veličina Alonsa. Borio se za titulu s kantom. S onom istom kantom s kojom je Massa jedva u prvih 10 bio u većini slučajeva. S onom istom kantom s kojom je redovno startao za 5-6-7-8 pozicije.
ExNihilo

#5946 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

Massa štiti Alonsa :)

Image
radostan dan

#5947 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by radostan dan »

Ellinor wrote:

pa žalosni felipe kajetano gonzales martinet čiko zvani masa je na izlaznim vratima ferarija od kako je ušao na njih.
ali ga drže zbog telemetrije, guma, ispitivanja staze, dato javlja pitvolu koji onda mehaničarima kažu kako da setuju bolid nekad šumaheru, sada fernandu...
jedna mezlična, bukvalno masa, isto mu kao saputnik i sapatnik barikelo.

ništa manje ispade i navale superega od bale nema ni alfonso.
ExNihilo

#5948 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ExNihilo »

radostan dan wrote:
Ellinor wrote:

pa žalosni felipe kajetano gonzales martinet čiko zvani masa je na izlaznim vratima ferarija od kako je ušao na njih.
ali ga drže zbog telemetrije, guma, ispitivanja staze, dato javlja pitvolu koji onda mehaničarima kažu kako da setuju bolid nekad šumaheru, sada fernandu...
jedna mezlična, bukvalno masa, isto mu kao saputnik i sapatnik barikelo.

ništa manje ispade i navale superega od bale nema ni alfonso.

Šta bi onda 2008.?
Jay Gatsby

#5949 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Jay Gatsby »

Better Man wrote:
Jay Gatsby wrote:Jedna vozačka legenda kakva je Ayrton Senna 1988. godine osvaja titulu u kojoj njegov potpuno dominantni tim pobjeđuje na 15 od 16 utrka. Praktično su se jedino utrkivali on i Prost dok su ostali mogli samo posmatrati šta se dešava. Dakle, jedino što je Senna trebao učiniti je da nadmaši klupskog kolegu kako bi postao svjetski prvak. Timska dominacija se najbolje vidi u tome što je McLaren imao 199 poena, a Ferrari 65. A znamo i da je Senna imao osvojenih 94 poena, a Prost 105, ali je tada sistem bodovanja bio drugačiji.

Vettel 2012. godine nadmaši klupskog kolegu i skupa sa svojim timom još PETORICU drugih svjetskih šampiona u sezoni u kojoj je na utrkama pobjeđivalo osam vozača i uzme treću uzastopnu titulu. To baš nije odlika prosječnih vozača.
Ono što je Senna radio na stazi Vettel neće nikada. U večini situacija u kojima je Senna pravio čuda i pobjeđivao, Vettel bi odustao i ne samo on nego i većina sadašnjih vozača F1.
Vettel radi ono što je Senna radio na stazi. Pobjeđuje. I ima tri titule.

Schumacher se utrkivao sa Sennaom, a sa sadašnjim vozačima nije mogao do pobjede tri godine.

Give credit where credit is due - ništa te ne košta.
Jay Gatsby

#5950 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Jay Gatsby »

Ellinor wrote:
Jay Gatsby wrote:
Ellinor wrote:

Upravo u tome jeste veličina Alonsa. Borio se za titulu s kantom. S onom istom kantom s kojom je Massa jedva u prvih 10 bio u većini slučajeva. S onom istom kantom s kojom je redovno startao za 5-6-7-8 pozicije.
Ne može biti kanta auto koje odnese tri pobjede u sezoni. To je race-winning auto, a ne kanta.
Post Reply