cijeli zivot sam u bosni...Spejs wrote:Ti za koga god budeš glasao svejedno je.
Konačno je došlo vrijeme da na krvlju i pljački izgrađena imperija ide na smetljište historije.
Ne postoji dovoljan broj šuma i štamparija koju Ameriku mogu iz govana izvući.
A svaki redneck i budala pod okriljem prava u ormaru drži arsenal oružja.
ho-ho-ho![]()
Bjež u Bosnu dok imaš fore.
Obama i SAD (2008-2016)
- Alfons Kauders
#5926 Re: President Barack Hussein Obama!!!
- jeza u ledja
#5927 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma u kakvu Bosnu, u Iran!!Spejs wrote:Ti za koga god budeš glasao svejedno je.
Konačno je došlo vrijeme da na krvlju i pljački izgrađena imperija ide na smetljište historije.
Ne postoji dovoljan broj šuma i štamparija koju Ameriku mogu iz govana izvući.
A svaki redneck i budala pod okriljem prava u ormaru drži arsenal oružja.
ho-ho-ho![]()
Bjež u Bosnu dok imaš fore.
- jeza u ledja
#5928 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pa federalni Health Care bill je vrlo slican tom Masacuseckom. U cemu je onda problem?ahuseino wrote:Svasta cu ovdje procitatiod skole za pacice preko 'onemogucenog' filibastera, do 'poziva' na sesiju da ga sjednu pa mu objasne.
![]()
Ne znam za koga bi glasao, Masone, Iluminate, Rotarije ili Lavove... hmmmm...
@Jeze, MasacuseCki health care ti je ovdje ko no one's bastard child. Romni ne smije da ga uzme za kredit jer ce ispast' overly liberalan. Lijevi ga relaktantli prihvataju jer (sace zonbi-aga rec' kako nista ne razumije yezik![]()
) ga je potpiso Romni nama na sramotu; a proveo ga je pod pritiskom state legislature (ne njegove osobne inicijative) i kao sto to biva sa republikancima nije napravio javnu opciju nego state tax penalty sistem uz low cost insurance (kvazi privatnu opciju). Planovi su koliko cujem dobri za osnovno osiguranje, ne znam kako bi islo da se cojeku desi nesto ozbiljnije (mozdani udar, paraliza, invalidnina, rak, MRI, CTS, itd...). Mislim da nije lose sve u svemu, ali ipak mislim da ima barem jedna interesna stranka
.
-
sindrom
#5929 Re: President Barack Hussein Obama!!!
zao mi je tih ljudi, amerikanaca. trebali bi da pobjegnu na vrijeme u afriku i potraze pravu slobodu. Obama je paravan za americki dug koji iznosi preko 14 biliona.... jadna im majka .... zavodeci sopstveni narod mislim da nece nista dobro postici... kako nostradamus kaze nakon crnog pape posljednjeg svjetskog lidera dolazi mabus i donosi apokalipsu. mozda je stvarno to vrijeme sada... steta lijepa je bila amerika al evo nas rasturi sve sa svojim dugom i krizom. samo kinezi izvukose korist. nama svima nije dobro jedino se brinem sta jos nam slijedi. pa zar nije dosta. gospodin obama ima tezak i nemoguc cilj. kada bi prodali evropu nebi uspjeli isplatiti dug amerike. ako bi javno to izjavio narodu amerike nastao bi opsti haos . ti ljudi zive u iluzijama nemaju veze sa realom i zatucani su propagandom koja je strasna za sve nas. 
- jeza u ledja
#5930 Re: President Barack Hussein Obama!!!
sindrom wrote:zao mi je tih ljudi, amerikanaca. trebali bi da pobjegnu na vrijeme u afriku i potraze pravu slobodu.
sindrom wrote: ti ljudi zive u iluzijama nemaju veze sa realom i zatucani su propagandom koja je strasna za sve nas.
hahaha
- Alfons Kauders
#5931 Re: President Barack Hussein Obama!!!
aha... odgledo se zeitgeist, a jos pride i malo alex jonesa za mezu...sindrom wrote:zao mi je tih ljudi, amerikanaca. trebali bi da pobjegnu na vrijeme u afriku i potraze pravu slobodu. Obama je paravan za americki dug koji iznosi preko 14 biliona.... jadna im majka .... zavodeci sopstveni narod mislim da nece nista dobro postici... kako nostradamus kaze nakon crnog pape posljednjeg svjetskog lidera dolazi mabus i donosi apokalipsu. mozda je stvarno to vrijeme sada... steta lijepa je bila amerika al evo nas rasturi sve sa svojim dugom i krizom. samo kinezi izvukose korist. nama svima nije dobro jedino se brinem sta jos nam slijedi. pa zar nije dosta. gospodin obama ima tezak i nemoguc cilj. kada bi prodali evropu nebi uspjeli isplatiti dug amerike. ako bi javno to izjavio narodu amerike nastao bi opsti haos . ti ljudi zive u iluzijama nemaju veze sa realom i zatucani su propagandom koja je strasna za sve nas.
bem ti youtube, u moje vrijeme su ljudi citali...
- jeza u ledja
#5932 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Cuj citali, pa i danas citaju, ali danas se samo "cita" izmedju redova. 
- Alfons Kauders
#5933 Re: President Barack Hussein Obama!!!
internet je kriv...jeza u ledja wrote:Cuj citali, pa i danas citaju, ali danas se samo "cita" izmedju redova.
- Spejs
#5934 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Uozbiljite se.
Dolar je propao. Niko više nema povjerenja u Amerikance.
Ako članice OPEC-a odluče da dolar puste u vodu i zamjene ga eurom ili juanom, Amerika ovakvu kakvu je mi znamo će nestati. To je i više nego izgledna opcija.
Ako članice OPEC-a odluče da dolar puste u vodu i zamjene ga eurom ili juanom, Amerika ovakvu kakvu je mi znamo će nestati. To je i više nego izgledna opcija.
- jeza u ledja
#5935 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ja sam mrtav ozbiljan. Ako se to desi ja kidam pravo u Teheran.Spejs wrote:Uozbiljite se.
-
Bodkin
#5936 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ako to i isplaniraju i dogovore nece stici da proglase odluku a tomahavk ce u dvoriste doletiti. prije ce ameri u treci svjetski nego da toliko izgube globalnu dominacijuSpejs wrote:Uozbiljite se.
- Spejs
#5937 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pitanje je hoćeš li dobiti vizu, neće ni Iranci svašta u svojoj avlijijeza u ledja wrote:Ja sam mrtav ozbiljan. Ako se to desi ja kidam pravo u Teheran.Spejs wrote:Uozbiljite se.
"Sjedinjene Države bile su demokratska zemlja i otvoreno društvo od svog osnivanja. Ideja da će one prestati to da budu izgleda besmislena; ipak, za to postoji velika verovatnoća". George Soros
Mnogo toga se spekuliše a kad neko kao George Soroš,svjetski lopov br.1, iznese ovako tešku i sumornu prognozu onda se može očekivati svašta.
- jeza u ledja
#5938 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma jos koliko sutra Amerika propada, Kina i Iran preuzimaju kontrolu. Gladne izbjeglice iz Razjebanih Americkih Drzava ce da sljegnu u prijateljski Meksiko, ko u filmu, a Ahmo i Nedzad ce ponosno zajahati na svom konju posred M'etna vukuci Netanjahua za sobom u okovima.
Sve je to Soros, svjetski lopov numero uno vec smislio.
Jos samo malo, kucnuti ce cas. A onda ce se slobodarski svijet radovati.
'Ta ce Amerika.
Sve je to Soros, svjetski lopov numero uno vec smislio.
Jos samo malo, kucnuti ce cas. A onda ce se slobodarski svijet radovati.
'Ta ce Amerika.
- atko
#5939 Re: President Barack Hussein Obama!!!
sta ucini od dunjaluka crni huso 
- Jack Be Nimble
#5940 Re: President Barack Hussein Obama!!!
A usput nestade pole svjetske ekonomije ako se zamjeni dolar sa nekom drugom valutom. Opet zasto bi iko stavljao svoju valutu umjesto dolara? Ako imas vec svoju valutu radije bi pustio da dolar nosi sve na svojim ledjima.Spejs wrote:Uozbiljite se.
- ahuseino
#5941 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Alfons Kauders wrote:aha... odgledo se zeitgeist, a jos pride i malo alex jonesa za mezu...sindrom wrote:zao mi je tih ljudi, amerikanaca. trebali bi da pobjegnu na vrijeme u afriku i potraze pravu slobodu. Obama je paravan za americki dug koji iznosi preko 14 biliona.... jadna im majka .... zavodeci sopstveni narod mislim da nece nista dobro postici... kako nostradamus kaze nakon crnog pape posljednjeg svjetskog lidera dolazi mabus i donosi apokalipsu. mozda je stvarno to vrijeme sada... steta lijepa je bila amerika al evo nas rasturi sve sa svojim dugom i krizom. samo kinezi izvukose korist. nama svima nije dobro jedino se brinem sta jos nam slijedi. pa zar nije dosta. gospodin obama ima tezak i nemoguc cilj. kada bi prodali evropu nebi uspjeli isplatiti dug amerike. ako bi javno to izjavio narodu amerike nastao bi opsti haos . ti ljudi zive u iluzijama nemaju veze sa realom i zatucani su propagandom koja je strasna za sve nas.![]()
bem ti youtube, u moje vrijeme su ljudi citali...
- ahuseino
#5942 Re: President Barack Hussein Obama!!!
hmm da, zato su tokom dnevnog pada DOW-a od 6% taj isti dan na burzi investicije isle gdje?Spejs wrote:Uozbiljite se.
U T-bills. Znas li sta su T-bills? Imal' toga u cajtgajst biblioteci?
Eurom ????
jao, jao.
Pa ovo je prevrsilo svaku mjeru
- jeza u ledja
#5943 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma to ti je, vazda kad je kriza nakupe se dezurni mrzitelji pa udri - "evo kucnuo je cas".
Nego, de ti meni reci, nisam te shvatio, Romenycare ti ono ko i valja, a Obamacare ne valja?
Nego, de ti meni reci, nisam te shvatio, Romenycare ti ono ko i valja, a Obamacare ne valja?
-
simpozijum delirijum
#5944 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sex Pistols !!madner wrote:Objasni nam simpozijumu, mi sto smo zasljepljeni logikom i obrazovanjem trebamo tvoju pomoc.
neka bude London i Britanci , London go
- ahuseino
#5945 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Rano je reci sta valja, odnosno romniker morebit valja drzavi u smislu da transfer racuna neosiguranih vise ne moze ici drzavi jer su svi osigurani. Pitanje je VELIKO kako su osigurani. Ono sto rekoh, gluhobilo kakve velike nevolje, kakvo je 'pokrice'. O tome nemam informacije, a mnijem da se ne bi puno ni pricalo. Dalje koliko je to zamrseno da se ne moze bas znati kako se taj cost transfer na one koji su i imali osiguranje.jeza u ledja wrote:Ma to ti je, vazda kad je kriza nakupe se dezurni mrzitelji pa udri - "evo kucnuo je cas".![]()
Romniker nije uveo pre-existing condition req. to je vec odavno postojalo. Znaci radi se samo o shiftanju cost-a.
Kake rece Bill Maher "hocemo sve sto oni imaju" (oni=u evropi) t.j. public option.
Ovako ostaje da se pitamo jedno deceniju "radi li ovo?" jer nikako nije uvrnuto
- Jack Be Nimble
#5946 Re: President Barack Hussein Obama!!!
To je sami dokaz da dolar nigdje ne ide, jer kad god je neka frka i misli se da ce Amerika pasti napokonahuseino wrote:hmm da, zato su tokom dnevnog pada DOW-a od 6% taj isti dan na burzi investicije isle gdje?Spejs wrote:Uozbiljite se.
U T-bills. Znas li sta su T-bills? Imal' toga u cajtgajst biblioteci?
- jeza u ledja
#5947 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma iskreno. Mnogima u Americi je preko glave price o No. 1 u svijetu u svemu, kontroli svega i svacega vojnom i finansijskom silom. Mnogima je pun kurac i Bliskog Istoka i Izraela i Kine i Rusije i kuraca palaca. Radije bi da zive ko i svi ostali u razvijenom svijetu , a ne da se pitaju hoce li im kakav freak baciti bombu na DC ili nesto slicno jer im je Amerika dezurni zloco.
Zato i ne misle da je pad uticaja Amerike kao svjetskog mega-cara tako losa stvar. Sta ce se desiti? Smak svijeta?
Nece nista. I Britanija je bila svjetski mega car pa evo i sad im je sasvim fino (minus the occasional riot here and there
) .
Eto Kinezima nek oni malo budu glavni, napuhali su se ko kakva zaba nebil izgledali sto vise silni i mocni.
Zato i ne misle da je pad uticaja Amerike kao svjetskog mega-cara tako losa stvar. Sta ce se desiti? Smak svijeta?
Eto Kinezima nek oni malo budu glavni, napuhali su se ko kakva zaba nebil izgledali sto vise silni i mocni.
- ultima_palabra
#5948 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Primijetio sam porast ovakvih stavova u Americi, i to je dobro... logična posljedica Bushove vladavine koji je ulogu svjetskog policajca doveo do apsurda.jeza u ledja wrote:Ma iskreno. Mnogima u Americi je preko glave price o No. 1 u svijetu u svemu, kontroli svega i svacega vojnom i finansijskom silom. Mnogima je pun kurac i Bliskog Istoka i Izraela i Kine i Rusije i kuraca palaca. Radije bi da zive ko i svi ostali u razvijenom svijetu , a ne da se pitaju hoce li im kakav freak baciti bombu na DC ili nesto slicno jer im je Amerika dezurni zloco.
Zato i ne misle da je pad uticaja Amerike kao svjetskog mega-cara tako losa stvar. Sta ce se desiti? Smak svijeta?Nece nista. I Britanija je bila svjetski mega car pa evo i sad im je sasvim fino (minus the occasional riot here and there
) .
Ali odustajanje od te uloge bi moralo pratiti i redefinisanje američke ekonomije... bez tog "fear factor" ne bi bilo više života na đemdo
- madner
#5949 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Tsk, kada bi Kina bila glavna kako bi Arapi plakali za Amerima.
-
Ko to tamo peva
#5950 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Kad Kinezi budu glavni...nece garant siriti demokratiju po svijetu kao Amerika