Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
gagy06

#5926 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by gagy06 »

Visa je kreditna, master debitna.
DuckZz

#5927 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DuckZz »

Da li jos nekome blokira placanje na ebay-u ?
Citam da VISA ima belaj u Britaniji.
wickedsoul

#5928 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by wickedsoul »

gagy06 wrote:Visa je kreditna, master debitna.
Samo Visa debitna može za primanje novca
wickedsoul

#5929 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by wickedsoul »

DuckZz wrote:Da li jos nekome blokira placanje na ebay-u ?
Citam da VISA ima belaj u Britaniji.
I meni šteka već danima.. mislila sam da su riješili to do sad, ali evo vidim sad da još uvijek ne ide
gagy06

#5930 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by gagy06 »

Bio sam u Unicredit banci. Kazu da su njihove debitne MasterCard, i ako hocu Visu da odem u Raifaizen :-)
victom

#5931 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

gagy06 wrote:Bio sam u Unicredit banci. Kazu da su njihove debitne MasterCard, i ako hocu Visu da odem u Raifaizen :-)
pošteno. tako i jeste.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:19, edited 2 times in total.
lexington1

#5932 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by lexington1 »

meni u raiffeisen-u nisu htjeli dali visu vec samo mastercard (u pitanju je studentski paket, traje do 26-7. godine tako nekako)
gdje onda, kao student, uzeti visa karticu posto mi treba za isplacivanje preko paypala, sto ne mogu sa mastercardom?
zed2905

#5933 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zed2905 »

Pozdrav..
Pregledao sam mnoge postove,al nisam uspio naci ono sto me konkretno zanima.Zato cu pokusat bit kratak i nekompliciran..Naime,koristim Paypal evo ves skoro 4 god.Koristim visa elektron Unicredit banke.Kartica istice za ne puni mjesec dana.Eh sad,unicredit izbacuje visu electron,i ja sam vec izvadio novu karticu u Intesi,ima oko 6 eura na racunu sto je dovoljno za verifikaciju.Moje je pitanje sljedece: da li da dodajem novu karticu pa onda da brisem ovu unicredit koja istice,ili da prvo izbrisem ovu koja istice pa da onda dodam novu intesinu,kako bi bio siguran da ce mi ova nova biti primarna,kako bi automatski transfer vec sljedeci mjesec novac prebacio na ovu novu? Znam da mi je drug imao problem prosle godine kad je dodavao novu karticu pa nije mogao nju staviti za primarnu,jer ne postoji vise link koji te prebaci na stari interfejs paypala kako bi novu karticu napravio primarnom..Uglavnom mi je bitno samo kako korak-po korak dodati novu bez problema da bude primarna,a ovu staru svakako brisem...Hvala...
victom

#5934 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

zed2905 wrote:Pozdrav..
Pregledao sam mnoge postove,al nisam uspio naci ono sto me konkretno zanima.Zato cu pokusat bit kratak i nekompliciran..Naime,koristim Paypal evo ves skoro 4 god.Koristim visa elektron Unicredit banke.Kartica istice za ne puni mjesec dana.Eh sad,unicredit izbacuje visu electron,i ja sam vec izvadio novu karticu u Intesi,ima oko 6 eura na racunu sto je dovoljno za verifikaciju.Moje je pitanje sljedece: da li da dodajem novu karticu pa onda da brisem ovu unicredit koja istice,ili da prvo izbrisem ovu koja istice pa da onda dodam novu intesinu,kako bi bio siguran da ce mi ova nova biti primarna,kako bi automatski transfer vec sljedeci mjesec novac prebacio na ovu novu? Znam da mi je drug imao problem prosle godine kad je dodavao novu karticu pa nije mogao nju staviti za primarnu,jer ne postoji vise link koji te prebaci na stari interfejs paypala kako bi novu karticu napravio primarnom..Uglavnom mi je bitno samo kako korak-po korak dodati novu bez problema da bude primarna,a ovu staru svakako brisem...Hvala...
Prijavi novu karticu, da imaš dvije, i onda uradi sljedeće:

Image

Klikni na "Change", i na sljedećoj stranici izaberi primarnu karticu i potvrdi sa "Contunue".

Image

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 03:18, edited 2 times in total.
Hyperthalamus

#5935 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

lexington1 wrote:meni u raiffeisen-u nisu htjeli dali visu vec samo mastercard (u pitanju je studentski paket, traje do 26-7. godine tako nekako)
gdje onda, kao student, uzeti visa karticu posto mi treba za isplacivanje preko paypala, sto ne mogu sa mastercardom?
Sparkasse isto daje Visu ili Mastercard u okviru studentskog racuna i za razliku od drugih banaka nista ne placas dok god si student, ma koliko godina imao.
vjesticanametli

#5936 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

victom wrote:
zed2905 wrote:Pozdrav..
Prijavi novu karticu, da imaš dvije, i onda uradi sljedeće:

Image

Klikni na "Change", i na sljedećoj stranici izaberi primarnu karticu i potvrdi sa "Contunue".

Image

Image
svaka cast :mrgreen: :thumbup:
Jovajova973

#5937 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Jovajova973 »

Mehemed wrote:
Jovajova973 wrote:Pozdrav. Imao sam visa electron I sberbanci. I preko nje nije mogao da se prima novac putem paypala. Odem da pitam koja mi kartica treba da bih primao novac oni kazu kao ne ispunjavam uslove jer sam student I ne mogu dobiti tu neku karticu.

Onda sam pisao mejl banci I oni rekli kako je to cista neinfomisanost I kako oni imaju novu Visa electron preko koje mogu primati novac paypalom.

I dobijem ja tu karticu, na njoj ima dodatni broj za razliku od prethodne.

Sad pokusavam povezati taj racun I ne uspijevam. Trebam unijeti routing and account number.

Moze li mi neko pomici i reci koji je to broj?
Ne možeš unijeti routing and account number kada su to podaci za bankovni račun u SAD-u, ti pokušaješ dodati račun otvoren u SAD-u umjesto karticu. Klikni da dodaš karticu, a ne račun.

Hvala mnogo na savjetu, uspio sam povezati karticu. Ali imam jos jedno pitanje. Stigao mi je mejl kako ce uplate koje primim ici na Pending balance narednih mjesec dana. To znaci da necu moci uopste da koristim taj novac koji primim jer je on na "cekanju"?
Mehemed
Vozim: automobil

#5938 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Jovajova973 wrote: Hvala mnogo na savjetu, uspio sam povezati karticu. Ali imam jos jedno pitanje. Stigao mi je mejl kako ce uplate koje primim ici na Pending balance narednih mjesec dana. To znaci da necu moci uopste da koristim taj novac koji primim jer je on na "cekanju"?
Tako je. Čini mi se da postoji neka određena cifra koju kada pređeš novac bude odmah dostupan, znači moraš primiti tih nekoliko hiljada bez problema bez refunda da bi mogao ukinuti to čekanje, sad ne znam koliko hiljada je bilo u pitanju, ali je bilo riječi o tome u temi.
wickedsoul

#5939 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by wickedsoul »

Nisu mi još uvijek legla sredstva od automatskog transfera a uvijek bude najkasnije u toku narednog dana. Kontam da nije neka blokada vezano za ovu frku sa Visom (mada opet mislim da ne bi trebalo, jer je problem bio sa plaćanjem), elem pošto izuzetno informisana službenica u UniCreditu pojma nema da je uopšte bio ikakav problem sa Visa karticama, zanima me da li još nekom šteka transfer sredstava i je li uopšte ima nekih zastoja što se tiče Visa kartica?
victom

#5940 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Jovajova973 wrote: Hvala mnogo na savjetu, uspio sam povezati karticu. Ali imam jos jedno pitanje. Stigao mi je mejl kako ce uplate koje primim ici na Pending balance narednih mjesec dana. To znaci da necu moci uopste da koristim taj novac koji primim jer je on na "cekanju"?
Tako nam je svima. Svi čekamo 30 dan. To tada sredstva su ON HOLD. Tvoja su , ali ne možeš podići 30 dana. Tu ne možeš ništa promjeniti, osim
onih koji imaju OSJETAN promet i puno uspješnih transakcija, oni imaju opciju da traže ukidanje ON HOLD-a.
Al ne znam tačno koliko treba transakcija i prometa. Ali nije sigurno malo.
victom

#5941 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

wickedsoul wrote:Nisu mi još uvijek legla sredstva od automatskog transfera a uvijek bude najkasnije u toku narednog dana. Kontam da nije neka blokada vezano za ovu frku sa Visom (mada opet mislim da ne bi trebalo, jer je problem bio sa plaćanjem), elem pošto izuzetno informisana službenica u UniCreditu pojma nema da je uopšte bio ikakav problem sa Visa karticama, zanima me da li još nekom šteka transfer sredstava i je li uopšte ima nekih zastoja što se tiče Visa kartica?
možda je problem što je preko 500 /$/KM ?
Ne znam, samo nagađam.
Ja ionako uvijek platim 4 € za instant isplatu.
wickedsoul

#5942 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by wickedsoul »

victom wrote:
wickedsoul wrote:Nisu mi još uvijek legla sredstva od automatskog transfera a uvijek bude najkasnije u toku narednog dana. Kontam da nije neka blokada vezano za ovu frku sa Visom (mada opet mislim da ne bi trebalo, jer je problem bio sa plaćanjem), elem pošto izuzetno informisana službenica u UniCreditu pojma nema da je uopšte bio ikakav problem sa Visa karticama, zanima me da li još nekom šteka transfer sredstava i je li uopšte ima nekih zastoja što se tiče Visa kartica?
Ne znam, samo nagađam.
Automatski je manje od $100, a imam i drugi manuelni transfer za koji sam platila ta €4, koji jeste preko 500KM i opet isto - na oba čekam već danima. Ništa, strpljen-spašen izgleda :) Hvala na odgovoru!
wickedsoul

#5943 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by wickedsoul »

Mislim da je oko $10k granica, nisam sigurna.
U svakom slučaju uplate moraju biti regularne, bez pritužbi od strane kupaca i sl.

EDIT: Evo precizne informacije!

Image
Saka

#5944 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

wickedsoul wrote:
victom wrote:
Ne znam, samo nagađam.
Automatski je manje od $100, a imam i drugi manuelni transfer za koji sam platila ta €4, koji jeste preko 500KM i opet isto - na oba čekam već danima. Ništa, strpljen-spašen izgleda :) Hvala na odgovoru!
Meni leglo danas.
vjesticanametli

#5945 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

10 hiljada doöara moras prekucat da ukinu pending a i tada ih moras nagrdit i ganjat da ti to ukinu
wickedsoul

#5946 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by wickedsoul »

Saka wrote: Meni leglo danas.
I meni je evo maloprije automatski, a manuelni još čekam :-)
victom

#5947 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

vjesticanametli wrote:10 hiljada doöara moras prekucat da ukinu pending a i tada ih moras nagrdit i ganjat da ti to ukinu
10.000 $ nije lako skupiti. :)
Jovajova973

#5948 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Jovajova973 »

Ček, sad nista nisam skontao.
Koliko ce mi trajati taj pending? Kada cu moci koristiti novac? Kako to funkcionise?
vjesticanametli

#5949 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Jovane haj prelistaj temu pa sve aliii bas sve smo pisali i objasnili i ljudi rekli ...haaajde Jovice :twisted:
EliasVeskot

#5950 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

victom wrote:
vjesticanametli wrote:10 hiljada doöara moras prekucat da ukinu pending a i tada ih moras nagrdit i ganjat da ti to ukinu
10.000 $ nije lako skupiti. :)
Na koji nacin mogu vidjeti koliko je ukupno uplata bilo?
Post Reply