Dobrawinnie wrote:"Idiot" Dostojevski
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Salcho
#5926 Re: Šta trenutno čitate?
- winnie
#5927 Re: Šta trenutno čitate?
za sad je dobroSalcho wrote:Dobrawinnie wrote:"Idiot" Dostojevski
nisam je nikad prije čitao
-
MADMalice
#5928 Re: Šta trenutno čitate?
Henry Miller - Rakova obratnica
- sweet cherries
-
zergtales
#5930 Re: Šta trenutno čitate?

trenutno sam u Nizamijevom svijetu
btw. posto je popust u sahinpasicu, htio bih da unesem osvjezenje na polici
pomazite ljudi + sad je sajam pred BBI, pa ce ljetni XD ko ce to sve izdrzati
-
quarterback
#5931 Re: Šta trenutno čitate?
trenutno citam klix forum

-
Emilija Kovačev
#5933 Re: Šta trenutno čitate?
m_l wrote:"Ne tuguj" Aid El-Karni
Mnogo preporuka sam čula za ovu knjigu. Kažu, "kad ti god treba motiv, kad si razočaran, pročitaj samo par rečenica ove knjige, iz bilo kojeg odlomka, i sve je super odmah."
Imam je u pdf-u, par puta sam preletjela preko nekih odlomaka, ali nisam nikad detaljno pročitala. Mislim da je najbolje da ljudi kupe hard copy verziju, za ove gore "ne daj Bože" trenutke.
- Moll_Flanders
#5934 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sam čitala njegovu knjigu ''Najsretnija žena na svijetu'', i nimalo mi se nije dopala, jer čovjek u više navrata iskazuje tako primitivno mišljenje, da sam se samo nervirala. Ovu ću obavezno pročitati, nekako se nadam da je malo drugačija. Bar zbog tematike.
-
Makedonka
#5935 Re: Šta trenutno čitate?
Pipi Duga Čarapa
Po hiljaditi put! 
- crusader
#5936 Re: Šta trenutno čitate?
Dervis i Smrt, sve sto poslije nje procitam je buranija tako da se uvjek iznova vracam njoj 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5937 Re: Šta trenutno čitate?
ja sam baš pročitao njegovo ostrvo
i ono je dobro ne znam što je zapostavljeno zbog te dvije također odlične knjige
frajer zna jednostvano rečeno prenijeti osjećaje o životu koje svi imamo ali ne znamo uobličiti
zato je on postigao besmrtnost kroz umjetnost a mi palamudimo na forumu
scene s divljim konjima i općinom koja puni budžet zahvaljujući njima, starim psom i magarcima je odlična, odnos bračnih drugova te ispreplitanje s odnosima u selu, između roditelja i potomaka... smrt koja kruži oko otoka dok je doktor na putu...preljuba u braku, odnosi među sudjedima, nepravda u ratu i poslije (jedini nevojnik zaglavio u logoru)... čovjekova težnja za besmrtnosti i ostavljanju traga (želja za spomenikom i štednja novaca dok žena hoda odrpana)
nesnošljive komšije i glasna muzika...čovjek je čitav život opisao na dvjestotinjak stranica...da li živjeti u gradu i na selu... male penzije
kad bi trebalo nekome dati knjigu o životu pod pretpostavkom da o životu ništa ne zna i da brzo želi naučiti bez proživljavanja... to je OSTRVO
i ono je dobro ne znam što je zapostavljeno zbog te dvije također odlične knjige
frajer zna jednostvano rečeno prenijeti osjećaje o životu koje svi imamo ali ne znamo uobličiti
zato je on postigao besmrtnost kroz umjetnost a mi palamudimo na forumu
scene s divljim konjima i općinom koja puni budžet zahvaljujući njima, starim psom i magarcima je odlična, odnos bračnih drugova te ispreplitanje s odnosima u selu, između roditelja i potomaka... smrt koja kruži oko otoka dok je doktor na putu...preljuba u braku, odnosi među sudjedima, nepravda u ratu i poslije (jedini nevojnik zaglavio u logoru)... čovjekova težnja za besmrtnosti i ostavljanju traga (želja za spomenikom i štednja novaca dok žena hoda odrpana)
nesnošljive komšije i glasna muzika...čovjek je čitav život opisao na dvjestotinjak stranica...da li živjeti u gradu i na selu... male penzije
kad bi trebalo nekome dati knjigu o životu pod pretpostavkom da o životu ništa ne zna i da brzo želi naučiti bez proživljavanja... to je OSTRVO
- nevidljiva_
- Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........
#5939 Re: Šta trenutno čitate?
i ja samo da dodam, da nemaju nikakve veze s timrashtiman wrote:Ama bas nikakvekokuz_sa wrote:jel imaju veze sa Titovom vilomrashtiman wrote:@nevidljivine priče![]()
- luluška
#5940 Re: Šta trenutno čitate?
Amin Maalouf, Samarkand
- medvjed23
#5941 Re: Šta trenutno čitate?
Posudio prije otprilike 2 mjeseca Put za LA... mislim da ću ga danas početi čitati... krajnje je vrijeme...
-
mica šigla
#5943 Re: Šta trenutno čitate?
Pamuk: Crna knjiga (tek počela)
Ima li ko da je čitao? Glupo pitanje: vjerovatno ima
a nadam se da će pročitati moj post da mi odgovori na sljedeće pitanje:
Kakvi su utisci?
Ima li ko da je čitao? Glupo pitanje: vjerovatno ima
Kakvi su utisci?
- am0niman
- Damir0406
#5945 Re: Šta trenutno čitate?
Tariq Ali - Knjiga Salahudinova 
- Moll_Flanders
#5946 Re: Šta trenutno čitate?
Opet čitam Lovca u žitu. Fakat nešto volim ovu knjigu.

-
girl
#5947 Re: Šta trenutno čitate?
ja sam tu knjigu procitala nakon operacije u momentima kad sam se pogubila i bila potpuno na rubu zivaca od stalnog hodanja po doktorima.... iskreno, to je knjizica koja se procita za jedan dan, i tada mi je to bilo najznacajnije stivo koje sam procitala, koje prije svega vraca optimizam. i vjeru u puno toga. ja bih je svakom preporucila bez obzira na te odlomke koje si smatrala primitivnim (lagala bih da ih nisam primjetila), ali tad mi nisu nimalo smetali. i opet cu je procitati a kupit cu i ovu drugu.Moll_Flanders wrote:Ja sam čitala njegovu knjigu ''Najsretnija žena na svijetu'', i nimalo mi se nije dopala, jer čovjek u više navrata iskazuje tako primitivno mišljenje, da sam se samo nervirala. Ovu ću obavezno pročitati, nekako se nadam da je malo drugačija. Bar zbog tematike.
- Štulić_ka
-
Beavis
#5949 Re: Šta trenutno čitate?
Ines srca mog - Izabel Aljende
po preporuci forumasa
po preporuci forumasa
- Clover
#5950 Re: Šta trenutno čitate?
Middlesex – Jeffrey Eugenides