heat wrote:eee da mi se kutarisati go*ana

1. fizički prestanak pušenja ne znači i mentalni prestanak pušenja, Ukoliko fizički prestaneš pušiti a žudiš i želiš cigaretu , takav status se zove PATNJA i to nikako ne znači da svi ljudi koji su bacili cigarete - pate , naprotiv.
2. mentalno moraš donijeti odluku. Ne dan , ne sat , ti moraš ZAMRZITI cigarete. U životu si čula hiljadu razloga zašto ih trebaš baciti. Isto tako si o nekom čovjeku čula hiljadu loših informacija ali ga ne mrziš. Da bi zamrzila cigarete istinski , pročitaj knjigu "Lako je prestati pušiti" od Allan Carr-a a prije toga moraš reći ŽELIM PRESTATI PUŠITI.
3. Kad pročitaš knjigu , gotovo je...ti si prestala pušiti....nema roka ti ćeš cigarete baciti možda dva mjeseca ili tri nakon što knjigu pročitaš, ne zato što on tamo prepada , već zato što je bacanje cigareta sasvim logično nakon čitanja.
4. Kad pročitaš knjigu prelistaj i ovaj forum....nekih pedesetak stranica recimo....biće ti mnogo lakše da prelomiš...
5. Nikotin je otrov i tvoj organizam ga izbacuje iz tijela. Ugasila si cigaretu , nivo tvog nikotina je recimo 100. Prolazi vrijeme , sat vremena , nikotin u tvojoj krvi opada 99,98,97,96.....tebi se traži cigara , ispušiš i nikotin je opet 100. I tako opet i opet i čitav život tako...
6. MAKSIMALNO 21 dan od prestanka pušenja NIKOTIN NAPUSTI TVOJE TIJELO i ti baš nikad ALI NIKAD ne poželiš da zapališ....NIKAD
7. Kafa (i alkohol ako cugneš katkad) su mnogo ukusniji i ljepši bez cigara
8. Kada baciš cigare NI U LUDILU ne kupuj žvake ili flastere...idioti od doktora odvikavanje od nikotina liječe - NIKOTINOM (konzumacijom)
9. Ne daj Bože tablete....
Ako imaš nemiran karakter - dalje radi po svom , ako si mirnije prirode - ostani u kući , dakle nastavi potpuno normalno svoj život.
Ipak ako si dugogodišnja konzumentica ne bi bilo loše da uzmeš par dana odmora i da ih provedeš u kući uz knjigu ili tv .....čisto da vidiš da je sve ok bez cigara....
Život bez cigara je divan , predivan....
PS..na početku sam bila jako ponosna na to što sam prestala pušiti pa sam brojala dane , mjesece i to je normalno. Danas nemam pojma koji je to bio dan , nisam sigurna da li je bio juni ili juli a ipak znam da je bila 2012 godina i što je najvažnije cigaretu nisam ŽELJELA niti tren izuzev prvih par dana a danas mi NE PADA NA PAMET da zapalim i smatram da je to najgluplje što sam u životu radila...
PSS u avgustu iste godine par mjeseci nakon prestanka imala sam srećom blažu (a umalo fatalnu) saobraćajnu nesreću i nije mi palo na pamet da zapalim.....dakle stres i nervoza nisu izgovor , nije potrebna nikakva VOLJA , bitno je samo da ŽELIŠ prestati pušiti....
Sretno
Srdačan pozdrav

(jabuke odličan suspstitut i čaj od kamilice prvih par dana)