Ee, ovi nisu od politike, naprotiv. Ljubav ih je otjerala i od politike i od drzave, ali su se vratili s prvom penzijom.Rugafet wrote:Slobodan Ćustović i Hamdija Pozderac neće doći sigurnoPorodice Foht wrote:Mene zanima da li u povorku dolaze Slobodan i Hamdija? Prave Sarajlije znaju ko su ti vrhunski intelektualci.
Povorka ponosa u Sarajevu
- Porodice Foht
#5926 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Bloo
- Globalna šefica
#5927 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Spadaju u protestante u širem smislujulisiz es grant wrote:Ok, mislio sam da su katolici, vidim da imaju neku svoju crkvu, otpadničku, pa se to ne računaBloo wrote:Znači sve crkve su katoličke crkve?julisiz es grant wrote: U crkvi? To nam tvrdiš da je katolička crkva se odrekla jednog od svojih osnovnih sakramenata-braka, kao zajednice muškarca i žene?
Kada je Papa dao dozvolu za to?
Šta sam još propustio...Vatikan dozvolio abortus i kontracepciju?
Možda u Bosni.
Ljudi su raskrstili sa Papom u 16. stoljeću
Kršćanstvo nije samo katoličanstvo
nisu baš neki tamo
Ali, svako ima pravo na mišljenje, pa makar i na osnovu vlastitog neznanja.
-
julisiz es grant
#5928 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.
- Bloo
- Globalna šefica
#5929 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Da, protestanti negiraju i Isusa, Mariju i Duha Svetog u kompletujulisiz es grant wrote:Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.
Jadan Luter se onoliko trudio sa 95 teza da bi mu se životno djelo sumiralo u jednu bagetovsku rečenicu.
- Henry Chinaski
#5930 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vala baš, jesmo društvo za primjer. Izučavaju nas na zapadnoevropskim univerzitetima i teže da dostignu naš nivo.PeppermintSA wrote:Ovo je antologijska izjavaXavier1 wrote:Ne valja sto gluposti sa zapada primamo. Imamo jedno od zdravijih drustava u evropi i ne bi valjalo da ga izgubimo.![]()
![]()
Uostalom, ovi primaju i sa juga...
-
detroit-mercy
#5931 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Finci su uglavnom protestantijulisiz es grant wrote:U crkvi? To nam tvrdiš da je katolička crkva se odrekla jednog od svojih osnovnih sakramenata-braka, kao zajednice muškarca i žene?broj dva wrote:Isto pogledati prosječan životni vjek u jednoj od najzdravijih društava u evropi naspram recimo pederske Norveške, gdje se homoseksualci mogu vjenčati u crkvi.SmokingMan wrote:
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... iva/257767
Kada je Papa dao dozvolu za to?
Šta sam još propustio...Vatikan dozvolio abortus i kontracepciju?
Ma tebi su to sve vlasi ionako
- Ramzess Veliki
#5932 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A Zasto bi trebao biti prisutan?sinuhe wrote:Najpopularniji politicar toboze gradjanske orijentacije par dana prije povorke ne moze potvrditi da li ce biti prisutan.
- int21
#5933 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Matzan wrote:Rugafet wrote:Tako je. Kad se treba poredit zarada, standard i hiljadu nekih dobrih stvari e to ne može kod nas, 'nate ovo 'nate ono (Bakir) a kad je gologuz odat kroz grad iz obijesti nema problema e tako je i u Amsterdamu i u jevropi šta se bunite i tako.
Ne mo'š imat' visok standard i stisnutu guzu.
-
detroit-mercy
#5934 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sta ces, ljudi ne vjerju da je papa boziji izaslanik na zemljijulisiz es grant wrote:Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.
- Rugafet
#5935 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hajde ne kvotaj me bez veze...još sa tim smajlićima... taman pomislim da je neko nešto pametno napisao
- tranquil
#5936 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije tema, ali to što su se odcijepili od RKC, ne mora nužno da znači da su te crkve liberalnije. Zapravo, vodeći pokreti unutar protestantizma u širem smislu, dakle luteranstvo i kalvinizam, su u vrijeme kada su se pojavili, bili fundamentalističkiji nego katolička crkva u to vrijeme, i mogu se porediti sa modernom pojavom vehabizma u Islamu. Oni su se otcijepili jer su smatrali da je RKC "preslaba u vjeri" i da je postala utočište griješnika i nevjernika. Dovoljno je čitati Luterove teze, ili vidjeti nazive njegovih knjiga, da se vidi da je lik ni manje ni više Hitlerov duhovni praotac. Johan Calvin je takođe bio "taliban" po tadašnjem standardu.julisiz es grant wrote:Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.
To je bila generalna pojava u to vrijeme, i bilo je mnogo takvih pokreta. Većinu starijih RKC je istrijebila (te ih danas nazivamo njihovom terminologijom, "heretici"), samo su mislim waldenžani preživjeli, i često ih nazivaju "proto-protestantima". Poslije Lutera i Calvina naravno bilo je mnogo uspješnih.
Tek u moderno vrijeme, neke od ovih crkvi su se "liberalizirale". Ali mnoge nisu, npr. današnje fundamentalističke crkve u Americi, nimalo iznenađujuće, vode porijeklo od ovakvih protestanata.
Jedina veća protestantska crkva iz tog perioda, a koja je u startu bila liberalnija od RKC, bila je anglikanska, koju je osnovao Henri VIII kako bi se mogao razvoditi i opet ženiti i opet razvoditi itd. Opet nimalo iznenađujuće, današnje liberalnije crkve u USA vode porijeklo od anglikanske crkve, poput npr. episkopalne crkve u kojoj, da se malo vratimo na temu, nije iznenađujuće kada je biskup homoseksualac.
Generalno, primjećujem da dosta našeg naroda ima prilično ili totalno nepoznavanje zapadnih hrišćanskih crkvi, i često ih sve grupno smatraju katolicima, a i ako ih priznaju za različite, često misle da je razlika neka trivijalnost, dok su često u pitanju razlike barem onolike kao u poređenju katoličanstva sa pravoslavljem.
-
moet-perignon
#5937 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
tranquil wrote:Nije tema, ali to što su se odcijepili od RKC, ne mora nužno da znači da su te crkve liberalnije. Zapravo, vodeći pokreti unutar protestantizma u širem smislu, dakle luteranstvo i kalvinizam, su u vrijeme kada su se pojavili, bili fundamentalističkiji nego katolička crkva u to vrijeme, i mogu se porediti sa modernom pojavom vehabizma u Islamu. Oni su se otcijepili jer su smatrali da je RKC "preslaba u vjeri" i da je postala utočište griješnika i nevjernika. Dovoljno je čitati Luterove teze, ili vidjeti nazive njegovih knjiga, da se vidi da je lik ni manje ni više Hitlerov duhovni praotac. Johan Calvin je takođe bio "taliban" po tadašnjem standardu.julisiz es grant wrote:Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.
To je bila generalna pojava u to vrijeme, i bilo je mnogo takvih pokreta. Većinu starijih RKC je istrijebila (te ih danas nazivamo njihovom terminologijom, "heretici"), samo su mislim waldenžani preživjeli, i često ih nazivaju "proto-protestantima". Poslije Lutera i Calvina naravno bilo je mnogo uspješnih.
Tek u moderno vrijeme, neke od ovih crkvi su se "liberalizirale". Ali mnoge nisu, npr. današnje fundamentalističke crkve u Americi, nimalo iznenađujuće, vode porijeklo od ovakvih protestanata.
Jedina veća protestantska crkva iz tog perioda, a koja je u startu bila liberalnija od RKC, bila je anglikanska, koju je osnovao Henri VIII kako bi se mogao razvoditi i opet ženiti i opet razvoditi itd. Opet nimalo iznenađujuće, današnje liberalnije crkve u USA vode porijeklo od anglikanske crkve, poput npr. episkopalne crkve u kojoj, da se malo vratimo na temu, nije iznenađujuće kada je biskup homoseksualac.
Generalno, primjećujem da dosta našeg naroda ima prilično ili totalno nepoznavanje zapadnih hrišćanskih crkvi, i često ih sve grupno smatraju katolicima, a i ako ih priznaju za različite, često misle da je razlika neka trivijalnost, dok su često u pitanju razlike barem onolike kao u poređenju katoličanstva sa pravoslavljem.
sve su to, sinko moj, vlasi.
-
aerodinamika
#5938 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
po svemu sudecli, ukoliko bude kiše povorka se odgađa
-
Bodkin
#5939 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Recenicu cisto da prilagodi svijet oko sebe u svoje vidjenje svijetaBloo wrote:Da, protestanti negiraju i Isusa, Mariju i Duha Svetog u kompletujulisiz es grant wrote:Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.![]()
Jadan Luter se onoliko trudio sa 95 teza da bi mu se životno djelo sumiralo u jednu bagetovsku rečenicu.
-
Nivelacija
#5940 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
znaci da Bog da pao snijeg do koljena, oluja, grad, led nebitno ,tajfun.aerodinamika wrote:po svemu sudecli, ukoliko bude kiše povorka se odgađa
- insomnia78
#5941 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jebo li te bagetBloo wrote:Da, protestanti negiraju i Isusa, Mariju i Duha Svetog u kompletujulisiz es grant wrote:Poznato je da sve te "reformatorske" crkve uglavnom idu sve kontra katolicima, tako da ništa od njih ne čudi.![]()
- S4mpion
#5942 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Lobisti odriješili kesu:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/povorku ... /190903123
Red bi bio da "liberalima" plate rad nedjeljom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/povorku ... /190903123
Red bi bio da "liberalima" plate rad nedjeljom.
-
_Scarlett_
#5943 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bosnjaci imaju najsamodestruktivniju, najkratkovidniju "politiku" od svih naroda ne samo na Balkanu nego na svijetu.
Ulizuju se cetnicima i ustasama, daju negatori genocida, obozavatelji ratnih zlocinaca da prave koncerte, zurke u njihovim gradovima, ni protiv cega se ne bune... osim protiv sacice pedera
Jedina sansa za opstanak je da budemo dobri sa zapadnim silama, a to zelimo prokockati, jer pederi = fuj 
Pritom niko ni ne trazi da ih voli, samo da ne prave probleme oko parade.
Albansko drustvo je homofobno do srzi, pa je Haradinaj otvoreno podrzao paradu. Par stotina ljudi se skupilo jedan dan u godini, bez problema, nista se nije desilo.
Nase mudzahedincine ce praviti kontraproteste gdje cemo se kao i obicno blamirati i pokazati se kao supak civilizacije
Ulizuju se cetnicima i ustasama, daju negatori genocida, obozavatelji ratnih zlocinaca da prave koncerte, zurke u njihovim gradovima, ni protiv cega se ne bune... osim protiv sacice pedera
Albansko drustvo je homofobno do srzi, pa je Haradinaj otvoreno podrzao paradu. Par stotina ljudi se skupilo jedan dan u godini, bez problema, nista se nije desilo.
Nase mudzahedincine ce praviti kontraproteste gdje cemo se kao i obicno blamirati i pokazati se kao supak civilizacije
-
_Scarlett_
#5944 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovdje, na liberalnom forumu, mozes pisati da su ti pederi odvratni bez ikakvih problema.
Ako ja kazem da mi je islam odvratan, i da mislim da je najveca nesreca za Bosnjake sto smo primili tu nesretnu vjeru, dobicu ban od minimum 2 sedmice.
Ako ja kazem da mi je islam odvratan, i da mislim da je najveca nesreca za Bosnjake sto smo primili tu nesretnu vjeru, dobicu ban od minimum 2 sedmice.
-
moet-perignon
#5945 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
_Scarlett_ wrote:Ovdje, na liberalnom forumu, mozes pisati da su ti pederi odvratni bez ikakvih problema.
pa neka ga i ja sa tobom dobijem.
-
mali jomu
#5947 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
DJECA S DVIJE GODINE ODLUČUJU PROMIJENITI SPOL
Što se u istoj mjeri kao o LGBTIQ pravima ne govori i o pravima djece s Daunovim sindromom, djece s određenim fizičkim deformitetima i slično, što se u školama ne održavaju konferencije o prihvatanju ove djece, što se ne zagovara olakšani put za djecu u kolicima za invalide barem onoliko koliko se zagovara “unisex” toalet koji mogu koristiti i dječaci i djevojčice

Pisali smo već o tome kako... https://stav.ba/djeca-s-dvije-godine-od ... niti-spol/
Što se u istoj mjeri kao o LGBTIQ pravima ne govori i o pravima djece s Daunovim sindromom, djece s određenim fizičkim deformitetima i slično, što se u školama ne održavaju konferencije o prihvatanju ove djece, što se ne zagovara olakšani put za djecu u kolicima za invalide barem onoliko koliko se zagovara “unisex” toalet koji mogu koristiti i dječaci i djevojčice

Pisali smo već o tome kako... https://stav.ba/djeca-s-dvije-godine-od ... niti-spol/
-
Korisničkoime
#5948 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
De ba kratkovidna._Scarlett_ wrote:Bosnjaci imaju najsamodestruktivniju, najkratkovidniju "politiku" od svih naroda ne samo na Balkanu nego na svijetu.
Ulizuju se cetnicima i ustasama, daju negatori genocida, obozavatelji ratnih zlocinaca da prave koncerte, zurke u njihovim gradovima, ni protiv cega se ne bune... osim protiv sacice pedera![]()
![]()
Jedina sansa za opstanak je da budemo dobri sa zapadnim silama, a to zelimo prokockati, jer pederi = fuj
Vala ako si to sad skontala onda jbg, meni je to nekako palo na pamet 93 u rovu, prsti sve oko nas a meni odzvanjanju rijeci rahmetli Alije kako za rat treba dvoje, e reko ovi haman nisu culi sta je Alija pricao.
-
moet-perignon
#5949 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
mali jomu wrote:DJECA S DVIJE GODINE ODLUČUJU PROMIJENITI SPOL
STAV je inace krasna novina i otvorena i nesebicna.
uzgred, bas najvise takvi se bore za prava osoba sa poteskocama u razvoju. kad si ti dig'o dupe i nesto za njih uradio? sigurno ni za sebe ne umijes.
-
Škobo Habu
#5950 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
[quote="mali jomu"][/quote]
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/c ... e-19026299
De nek' neko prevede tim tvojim haverima iz Stava.
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/c ... e-19026299
De nek' neko prevede tim tvojim haverima iz Stava.