Ne čitam, ali sve više osjetim njihov uticaj.mk ultra wrote:Pa ne citas te gluposti i interesujes se necim drugim, jel toliko tesko?MarlboroGold wrote:Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- MarlboroGold
#5926 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Fudo387
#5927 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pajdo, sad znas kako je meni svako malo tarlihnit za jednu nam jedinu....pobise nas.HAVANA wrote:Pade fu-do na braniku otadzbine.Opet.
Izdrzi, vrati se jaci!
Idemo prvi, dajemo kolko moremo!
-
mali jomu
#5928 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
MarlboroGold wrote: Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
Bas bi super dobro bilo da nije bilo rata i toga svega nevjerovatno uzasnog sto pricaju da je bilo...... i onda se probudis iz sna, jer sta ako je bilo i gore nego sto se prica, i sto ce se ubuduce vazda pricati, sta ako se mozda "to" nikako i ne moze ni ispricat.....
jebi ga, pricat ce se stalno da se nikad ne zaboravi, jer se mora pricati da se tako nesto vise nikad nikom ne dogodi, nigdje, uzas je mala maca sta se u BiH dogodilo.......
a granice su slobodne i niko nikog ne zadrzava, moze svako gdje hoce......
- triconja
#5929 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cuo sam par puta da su i generaciji koja je docekala rat pricali o ratu i da se paze i znas sta je bilo. Sad vi nama govorite i opet ce isto bit. I mi cemo sutra nasoj djeci srat i tako to ode kolko hoš daleko.mali jomu wrote:MarlboroGold wrote: Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
Bas bi super dobro bilo da nije bilo rata i toga svega nevjerovatno uzasnog sto pricaju da je bilo...... i onda se probudis iz sna, jer sta ako je bilo i gore nego sto se prica, i sto ce se ubuduce vazda pricati, sta ako se mozda "to" nikako i ne moze ni ispricat.....
jebi ga, pricat ce se stalno da se nikad ne zaboravi, jer se mora pricati da se tako nesto vise nikad nikom ne dogodi, nigdje, uzas je mala maca sta se u BiH dogodilo.......
a granice su slobodne i niko nikog ne zadrzava, moze svako gdje hoce......
Sto bi se neko zezo i rizikovo da izgine kad moze fino ko milioni da promijeni mjesto stanovanja, ne mora se barem u danasnji vakat dje se rodis tu i mrijet. Zato su teme tipa dje otic i isplati li se vazda popularne gdje postoji neka nestabilnost, ha ja.
-
mali jomu
#5930 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
triconja wrote: Cuo sam par puta da su i generaciji koja je docekala rat pricali o ratu i da se paze i znas sta je bilo. Sad vi nama govorite i opet ce isto bit. I mi cemo sutra nasoj djeci srat i tako to ode kolko hoš daleko.
Sto bi se neko zezo i rizikovo da izgine kad moze fino ko milioni da promijeni mjesto stanovanja, ne mora se barem u danasnji vakat dje se rodis tu i mrijet. Zato su teme tipa dje otic i isplati li se vazda popularne gdje postoji neka nestabilnost, ha ja.
Mogu ti reci da se slazem sa tobom, ja bih cak i preporucio svakom ko ne moze to da izdrzi..... (ne mogu ni ja da vam odmah bude jasno.... a nisam jos nikog ni upoznao da moze ovo sve izdrzat) da se odmakne ako ikako moze, bolji zivot folovi-golovi..... tome svi i stremimo u nekim nasim tajnim zeljama, snovima itd.... pa kako se kome to sve desi nek se i desi, sretno svakom kako god
jebiga tako je kako je, nije drugacije...... picis
-
paladinka
#5931 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Profiter tip, jedna sedmica mira od njega.Fudo387 wrote:Pajdo, sad znas kako je meni svako malo tarlihnit za jednu nam jedinu....pobise nas.HAVANA wrote:Pade fu-do na braniku otadzbine.Opet.![]()
Izdrzi, vrati se jaci!
Idemo prvi, dajemo kolko moremo!![]()
- triconja
#5932 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno, treba razumjet obje strane i moguce razloge, nije sve tako crno a bogami ni bijelo nego je negdje u sredini.mali jomu wrote:triconja wrote: Cuo sam par puta da su i generaciji koja je docekala rat pricali o ratu i da se paze i znas sta je bilo. Sad vi nama govorite i opet ce isto bit. I mi cemo sutra nasoj djeci srat i tako to ode kolko hoš daleko.
Mogu ti reci da se slazem sa tobom, ja bih cak i preporucio svakom ko ne moze to da izdrzi..... (ne mogu ni ja da vam odmah bude jasno.... a nisam jos nikog ni upoznao da moze ovo sve izdrzat) da se odmakne ako ikako moze, bolji zivot folovi-golovi..... tome svi i stremimo u nekim nasim tajnim zeljama, snovima itd.... pa kako se kome to sve desi nek se i desi, sretno svakom kako god
jebiga tako je kako je, nije drugacije...... picis
-
mali jomu
#5933 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
triconja wrote: Naravno, treba razumjet obje strane i moguce razloge, nije sve tako crno a bogami ni bijelo nego je negdje u sredini.
jebiga, sada si me dirnuo u srce, trebam se svima izviniti......
izvinite vi sada mladji sto su mene tada isto tako mlada kao vi sada..... sjebali, da sam tada mlad isto kao vi sada morao sa puskom sa svom rajom, mladom kao vi sada, sa istom kontom i zeljama i snovima kao vi sada.... da branimo i sebe i vas koji ce te tek doci sutraaaa nakad negdje naici ..... da vas ne zajebu kao sto su nas "sretnike ili ne sretnike koji smo to prezivjeli" zajebali i sjebali......
sretna vam put u buducnost..... granica je svima otvorena, vani vam je ista prica kao i ovdje, samo sto je to tamo prica...... tamo se valjda zaboravi odmah, ovdje se ne moze ni zaboravit niti izaci iz nje, ovdje svi likovi iz horora uzivo oko vas hodaju, nisu na TV-u niti u kinima
jebiga, ja moju djecu ucim da kad im naleti bilo kakav horor..... da ga odmah izgaze, da ne treba nigdje ici radi bilo kakvog i bilo cijeg horora, vec da ga polome, da mu jebu majku odmah u sekundi....... i da mogu vazda otici bilo gdje da zarade para pa da se vrate kuci, isto kao i ja.
Tako to hoda kod mene, sve su to svacije sudbine...... mozda se i kod mene sve to nekad nekako drugacije okrene, mada ne vjerujem u to sekunde.
e tako vam je to, zato ja i udjem na ovu temu, samo da vam pokazem da ima i drugacije od onog kako vam se predstavlja.....
normalno.... ko moze, a ko ne moze.... to je nesto totalno drugo, nek se vadi, razumijem te stvari i sretno..... vazda je svako ovdje dobro dosao
-
komsinica_s_drugog
#5934 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I, kakvo je danas stanje sa nekretninama 
-
bleicher
#5935 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
250 000 eura stan otplatis ga za 15 godina i izdajes dok si ziv. Ja evo kontam fali mi jos 20 i nesto hiljada za ucesca
Last edited by bleicher on 16/02/2019 11:32, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#5936 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tip je za tebe narodni heroj, gospodin, i ljudina....de malo, postovanje, kultura, drz nedaj.paladinka wrote:Profiter tip, jedna sedmica mira od njega.Fudo387 wrote:Pajdo, sad znas kako je meni svako malo tarlihnit za jednu nam jedinu....pobise nas.HAVANA wrote:Pade fu-do na braniku otadzbine.Opet.![]()
Izdrzi, vrati se jaci!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5937 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Isto vazi i za one koji ne zive ovdje ali sve znaju sta i kako, zar nedetroit-mercy wrote: Da bi razumio cijelu tu pricu moras ipak zivjeti ovdje, ne ko Melburn, bio jedan dan i sve zna
- muha_sa
#5938 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kako te samo nije stid tako nešto napisatpaladinka wrote:Profiter tip, jedna sedmica mira od njega.Fudo387 wrote:Pajdo, sad znas kako je meni svako malo tarlihnit za jednu nam jedinu....pobise nas.HAVANA wrote:Pade fu-do na braniku otadzbine.Opet.![]()
Izdrzi, vrati se jaci!
jesil ono mene pitala imam li certifikat za zavarivanje
nemam
- zforumas
#5939 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Svedskoj nemiri, zdra'o
- muha_sa
#5940 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ne mogu da vjerujem koju slobodu ljudi sebi uzimaju da sude o nekom i ljagaju bez ikakva osnova i to sakriveni iza nekog nicka 
-
Fudo387
#5941 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakve su ti ono cipele, pobogu si brate?_BataZiv_0809 wrote:Isto vazi i za one koji ne zive ovdje ali sve znaju sta i kako, zar nedetroit-mercy wrote: Da bi razumio cijelu tu pricu moras ipak zivjeti ovdje, ne ko Melburn, bio jedan dan i sve zna
- triconja
#5942 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nema se ko kome izvinjavat tu, stanje je kakvo je tako je. Okrece se kolo cuturenja, ha jamali jomu wrote:triconja wrote: Naravno, treba razumjet obje strane i moguce razloge, nije sve tako crno a bogami ni bijelo nego je negdje u sredini.
jebiga, sada si me dirnuo u srce, trebam se svima izviniti......
izvinite vi sada mladji sto su mene tada isto tako mlada kao vi sada..... sjebali, da sam tada mlad isto kao vi sada morao sa puskom sa svom rajom, mladom kao vi sada, sa istom kontom i zeljama i snovima kao vi sada.... da branimo i sebe i vas koji ce te tek doci sutraaaa nakad negdje naici ..... da vas ne zajebu kao sto su nas "sretnike ili ne sretnike koji smo to prezivjeli" zajebali i sjebali......
sretna vam put u buducnost..... granica je svima otvorena, vani vam je ista prica kao i ovdje, samo sto je to tamo prica...... tamo se valjda zaboravi odmah, ovdje se ne moze ni zaboravit niti izaci iz nje, ovdje svi likovi iz horora uzivo oko vas hodaju, nisu na TV-u niti u kinima
jebiga, ja moju djecu ucim da kad im naleti bilo kakav horor..... da ga odmah izgaze, da ne treba nigdje ici radi bilo kakvog i bilo cijeg horora, vec da ga polome, da mu jebu majku odmah u sekundi....... i da mogu vazda otici bilo gdje da zarade para pa da se vrate kuci, isto kao i ja.
Tako to hoda kod mene, sve su to svacije sudbine...... mozda se i kod mene sve to nekad nekako drugacije okrene, mada ne vjerujem u to sekunde.
e tako vam je to, zato ja i udjem na ovu temu, samo da vam pokazem da ima i drugacije od onog kako vam se predstavlja.....
normalno.... ko moze, a ko ne moze.... to je nesto totalno drugo, nek se vadi, razumijem te stvari i sretno..... vazda je svako ovdje dobro dosao
Bitno je samo da se para vrti pa kako bilo da bi prvo vi pa sutra i mi imali penzije, marka a bogami i euro more sve
-
biscanka2
#5943 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma nemoj se snjom opterecivati.Zenska strika, poneku nabode, nebil joj kakva mustra ispala.muha_sa wrote:ne mogu da vjerujem koju slobodu ljudi sebi uzimaju da sude o nekom i ljagaju bez ikakva osnova i to sakriveni iza nekog nicka[/quote
komsinica_s_drugog wrote:I, kakvo je danas stanje sa nekretninama
- nKrkan
#5944 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Može li meni neko pojasniti kakve su to finansijski loše posljedice po državu ako toliko NEZAPOSLENIH ljudi napušta istu, ne kontam šta je problem.
-
Fudo387
#5945 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nikakav problem, ljudi ce izdrzavati svapske penzionere a tvoje ce izdrzavati MMF. Samo nemoj da se iznenadis kad ti uvedu akcize i na zrak koji udises, neko ce morati platiti ratu kredita.nKrkan wrote:Može li meni neko pojasniti kakve su to finansijski loše posljedice po državu ako toliko NEZAPOSLENIH ljudi napušta istu, ne kontam šta je problem.
- ExNihilo
#5946 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, armija nezaposlenih inače daje snažan doprinos penzionom sistemu.Fudo387 wrote:Nikakav problem, ljudi ce izdrzavati svapske penzionere a tvoje ce izdrzavati MMF. Samo nemoj da se iznenadis kad ti uvedu akcize i na zrak koji udises, neko ce morati platiti ratu kredita.nKrkan wrote:Može li meni neko pojasniti kakve su to finansijski loše posljedice po državu ako toliko NEZAPOSLENIH ljudi napušta istu, ne kontam šta je problem.
Sa aspekta penzionog sistema, sasvim je svejedno da li je generacija koja nikada neće nakucati 40 godina staža ovdje ili drugdje.
Last edited by ExNihilo on 16/02/2019 14:01, edited 1 time in total.
- nKrkan
#5947 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa isto će se desiti i da ostanu , nemoguće da bude boljeFudo387 wrote:Nikakav problem, ljudi ce izdrzavati svapske penzionere a tvoje ce izdrzavati MMF. Samo nemoj da se iznenadis kad ti uvedu akcize i na zrak koji udises, neko ce morati platiti ratu kredita.nKrkan wrote:Može li meni neko pojasniti kakve su to finansijski loše posljedice po državu ako toliko NEZAPOSLENIH ljudi napušta istu, ne kontam šta je problem.
-
Fudo387
#5948 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, toj armiji nezaposlenih je sudjeno da vjecno budu nezaposleni.ExNihilo wrote:Da, armija nezaposlenih inače daje snažan doprinos penzionom sistemu.Fudo387 wrote:Nikakav problem, ljudi ce izdrzavati svapske penzionere a tvoje ce izdrzavati MMF. Samo nemoj da se iznenadis kad ti uvedu akcize i na zrak koji udises, neko ce morati platiti ratu kredita.nKrkan wrote:Može li meni neko pojasniti kakve su to finansijski loše posljedice po državu ako toliko NEZAPOSLENIH ljudi napušta istu, ne kontam šta je problem.
Sa aspekta penzionog sistema, sasvim je svejedno da li je generacija koja nikada neće nakucati 40 godina staža ovdje ili drugdje.
Ako vi ne vidite problem u tome sto neki doktor cije je obrazovanje kostalo drustvo bruku para, jednostavno ode kod svabe koji ga jedva doceka, dobije ga free of charge, jebaji ga.
- ExNihilo
#5949 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čovjek je jasno postulirao pitanje za nezaposlene. Nema potrebe da sada mijenjamo teze i ubacujemo doktore u priču.Fudo387 wrote:Da, toj armiji nezaposlenih je sudjeno da vjecno budu nezaposleni.ExNihilo wrote:Da, armija nezaposlenih inače daje snažan doprinos penzionom sistemu.Fudo387 wrote: Nikakav problem, ljudi ce izdrzavati svapske penzionere a tvoje ce izdrzavati MMF. Samo nemoj da se iznenadis kad ti uvedu akcize i na zrak koji udises, neko ce morati platiti ratu kredita.
Sa aspekta penzionog sistema, sasvim je svejedno da li je generacija koja nikada neće nakucati 40 godina staža ovdje ili drugdje.![]()
Ako vi ne vidite problem u tome sto neki doktor cije je obrazovanje kostalo drustvo bruku para, jednostavno ode kod svabe koji ga jedva doceka, dobije ga free of charge, jebaji ga.
- nKrkan
#5950 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koštalo možda njega i njegovu porodicu bruku loveFudo387 wrote:[
Da, toj armiji nezaposlenih je sudjeno da vjecno budu nezaposleni.![]()
Ja mislim da dugoročno može biti nijansu bolje , jer svi ti koji odlaze ovdje ipak ostavljaju solidne svote novca.