Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
paleoconservative

#5926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by paleoconservative »

sumirprimus wrote: 06/05/2020 09:56 ima gafova, skoro je neko prico o kifli ima on jos da radi na sebi, pogotov dodvoravanje desnici. ne znam sta ce mu to iskreno put kojim je krenuo nema tu glasova za njeg osim ako ne misli bit nova snaga desnice i radikalstva.
fazon je sto na lijevom spektru nemas ovako direktnog i brutalnog lika bez pardona.
Niste mi jasni nimalo ispade lijevica = razum i spas a desnica = fasizam.

Dajte brate mili edukujte se o politickom spektrumu.

Podrska za Dinu i lijeve snage u borbi protiv korupcije. :thumbup:
sumirprimus

#5927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ukratko, kod nas da.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 06/05/2020 09:56 ima gafova, skoro je neko prico o kifli ima on jos da radi na sebi, pogotov dodvoravanje desnici. ne znam sta ce mu to iskreno put kojim je krenuo nema tu glasova za njeg osim ako ne misli bit nova snaga desnice i radikalstva.
fazon je sto na lijevom spektru nemas ovako direktnog i brutalnog lika bez pardona.
Desnica ne znaci ujedno i radikalizam. Desnica treba alternativu i razum. Na desnoj strani treba neko kome nije prioritet kriminal i korupcija i ko ne smatra da je idealna taktika "zavadi pa vladaj". Ne treba alternativa glasacima sdp i nase stranke.
Mada u bosni desnica i ljevica kao politicke opcijesu totalno poremecene. Kod nas seosnovna razlika svela na razumne i na kriminalce.
sumirprimus

#5929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

pa to i pricam kod nas je sve desnica. cista w.w.west desnica. ko jami jami.
goli kriminalac.
naravno sistem je takav kakav je da i pored najboljih zelja i volje pojedinaca, utope se u isti.
paleoconservative

#5930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Ovaj i dalje po svom i lupa nebuloze.

https://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_politics
sumirprimus

#5931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

kao i sve ostalo kod nas je i ovo pomijesano i devijantno, pa tako pored osnovnih razlika izmedju desnice i ljevice kod nas je i ovo pojacano kao npr
po pitanju sloboda, u vrijeme korone i sta su nasi desnjaci smislili policijski sat. nema cile mile policijski sat,po uzoru na duhovnog vodju sa istoka :lol:

desnica je konzervativna do te mjere da su radikalni u pogledu vjerskih pitanja, sto se ocituje recimo u vanrednoj situaciji prilikom vaskrsa u rs.u ili za ramazana u federaciji i popustanja mjera da bi se podislo glasacima istih.
dalje trziste.tu se najbolje vidi nasa desnica na steroidima priklikom ovih nabavki tipa respiraotra, maski, testova. to su te trzisne utakmice i slobode u ocima nase desnice. bez ikakvog polaganja racuna i odgovornosti.pa tako imamo firme koje se bave namjestajem, kolacima i malinama a nabavljaju medicinsku robu i opremu bez polaganja racuna oikome, postivanja zakona o nabavkama, idt etc bla bla trla baba lan.

ljevica bi po svojoj prirodi trebala da bude u kontru u odnosu na ove u svemu, i to je ono sto svima nama treba, vise slobode, jednakosti. polaganje racuna,poziva na odgovornost pojedinca pa i grupacija, prijasnje iskustvo ljevice koja se i nije bas pokazala, kao i njihov muk sada govori po sebi mnogo toga.
sdp kao nekakav predvodnik te ljevice se ne cuje.ja ih ne cujem. ns? iko ista? mozda sam profulo..
sumirprimus

#5932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

paleoconservative wrote: 06/05/2020 10:48 Ovaj i dalje po svom i lupa nebuloze.

lupam udarnom busilicom il maljem, osto si nedorecen. neki filozof garant. :)
english mambo djambo prosjecnom bh citatelju je dalek stran i neprivlacan...sazvaci i objasni svojim rijecima. paleokonzervativac :)
Styling

#5933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Tomahawk11 wrote: 06/05/2020 08:51
Styling wrote: 06/05/2020 08:47 Meni je bilo interesantno gledati kada Sanela Dinu prozva za davanje 100 000 KM "nekom efendiji" za stan, kako je poludio. Mislila sam da ce skociti sa stolice. Naljepi je momacki. Jos mu Campara skoci u pomoc i kaze "nije otislo nekom efendiji nego Mesihatu Islamske Zajednice". To je cisti dokaz da je vecina naroda pala pod SDA/DF/SBB spin o tome kako je Dino netransparentno dijelio novac. A, nije tesko provjeriti, samo odes na stranicu Vlade KS i sve vidis. Ali, nas narod vise vjeruje onoome sto kazu Bakir/Zeljko/Fahro nego vlastitim ocima. Zato i jesmo gdje jesmo.
Čisto sumnjam da bi on smio onako bez dlake na jeziku pričati da ima oraha u džepovima.
Slazem se.
Styling

#5934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

sumirprimus wrote: 06/05/2020 09:32 vise je dino i ovakav desno ulijevo, od najljevljeg zlaje
DF se busa u prsa da su stranka ljevice, ali glasase za Korona zakon koji ce sahraniti radnika, a desni centar se bori protiv ovakvog zakona.
sumirprimus

#5935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

Styling wrote: 06/05/2020 11:00
sumirprimus wrote: 06/05/2020 09:32 vise je dino i ovakav desno ulijevo, od najljevljeg zlaje
DF se busa u prsa da su stranka ljevice, ali glasase za Korona zakon koji ce sahraniti radnika, a desni centar se bori protiv ovakvog zakona.
sve sto df radi cini ih hard core sda ogrankom
paleoconservative

#5936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

sumirprimus wrote: 06/05/2020 10:57
paleoconservative wrote: 06/05/2020 10:48 Ovaj i dalje po svom i lupa nebuloze.

lupam udarnom busilicom il maljem, osto si nedorecen. neki filozof garant. :)
english mambo djambo prosjecnom bh citatelju je dalek stran i neprivlacan...sazvaci i objasni svojim rijecima. paleokonzervativac :)
Hvala na komplimentu. :D

Vidis, u normalnom demokratskom drustvu imas balans izmedju, pazi sad ovo: dvije grupe ljudi koji se ne slazu po nekom pitanjima. Sokantno!

Zadatak desnice je da odrzava individualne slobode, a ljevica slobode kolektiva. Kad desnica (u normalnoj zemlji) predlozi smanjene stopa poreza, ljevica treba da ispita je li dobro vrijeme za to u makroekonomskom kontekstu.

Kad ljevica predlozi minimalnu platu, desnica treba ispitati kako ce se to odraziti na inflaciju.

Kad ljevica predlozi povecanje administracije i intervenciju drzave, desnica treba braniti realni sektor

Al sta sam ja to tebi nasao objasnjavat. Ja sam samo zadrti paleokonzervativac :)
nosara

#5937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

U normalnoj zemlji... :lol:

Izbori su spas, samo sabura, za 300 godina ce promjene. Tu je to, dok kazes keks. :D
sumirprimus

#5938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ok de mi samo reci kako se to normalno demokratsko drustvo i u jednoj stavci odnosi na nas i nase drustvo?

ja ti pricam o real time stvarnim problemima. a ne teoriji koju sam davno nekad citao i izucavao ...
posto je vise nego ocigledno da pratis i da si upucen, dobro ti razumijes o cemu pricam.
sumirprimus

#5939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

nosara wrote: 06/05/2020 11:07 U normalnoj zemlji... :lol:

Izbori su spas, samo sabura, za 300 godina ce promjene. Tu je to, dok kazes keks. :D
upravo to i pricam, pisem al avaj.
do mene je :D
JThomas

#5940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

e vidiš to ljevica i desnica, to u nas rade pozicija i opozicija...onaj ko se ne pita predlaže smanjenje poreza, a onaj ko se pita odbija.
sumirprimus

#5941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

pa to sam i rekao pokusavajuc opisat stvarno stanje ljevice i desnice ko divlji zapad...
nosara

#5942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Neka Dino, prije svega, istrese sav prljavi ves bivse stranke.

Prije izbora neka sa svojim ahbabima iz koalicije potpise memorandum u kojem ce pisati da ce, ako osvoje vlast, uvesti vanredno stanje i pohapsiti barem 1000 korumpiranih politicara, tajkuna, dilera i ostalog olosa. Sudjenje po kratkom postupku. Porjeklo imovine svih izabranih zvanicnika (pocevsi od sebe), tajkuna i ostalih lovatora do -3. koljena. Oduzimanje svega za sto ne postoji cist dokaz o porjeklu.

Sve ostalo stavit na stranu dok se ovo ne sprovede.

Ako ne provedu ovo za godinu, povlacenje sa vlasti.

E, to su promjene. Bujrum.
Bosanski_kralj

#5943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Ja bih kod nas podjelu stranaka vršio na narodne/nacionalne i građanske/multietničke.

Podjela desnica i ljevica, u pravom smislu, kod nas i ne postoji.
high_volume

#5944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

nosara wrote: 06/05/2020 11:19 Neka Dino, prije svega, istrese sav prljavi ves bivse stranke.

Prije izbora neka sa svojim ahbabima iz koalicije potpise memorandum u kojem ce pisati da ce, ako osvoje vlast, uvesti vanredno stanje i pohapsiti barem 1000 korumpiranih politicara, tajkuna, dilera i ostalog olosa.
Ako se bori za nezavisno pravosuđe, kako će, s pozicije izvršne ili zakonodavne vlasti, "uvesti vanredno stanje i pohapsiti barem 1000 korumpiranih politicara" :?
Sudjenje po kratkom postupku. Porjeklo imovine svih izabranih zvanicnika (pocevsi od sebe), tajkuna i ostalih lovatora do -3. koljena. Oduzimanje svega za sto ne postoji cist dokaz o porjeklu.

Sve ostalo stavit na stranu dok se ovo ne sprovede.

Ako ne provedu ovo za godinu, povlacenje sa vlasti.

E, to su promjene. Bujrum.
Nisam siguran da si ti zreo za demokratiju u društvu i poštivanje ljudskih prava i sloboda :-) :(
nosara

#5945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Demokratija i ljudska prava u ovakvim drustvima su fraze iza kojih se stite kriminalci i korumpirani politicari. Cijela regija je ogrezla u gnoj korupcije iz kojeg nema izac tek tako, na finjaka. :D

Licno, boli me kurac, ali tako stoje stvari. :bih:
sumirprimus

#5946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

mene je kupio poslije rijeci haps dalje nisam ni moro citat :D
Banksy

#5947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

pinkman wrote: 06/05/2020 02:57
Gledam na Google ko je uopce ovaj Salcin i vidim da covjek nije pravnik, a tumaci nam pravne norme :-) Pise da se bavio prodajom u Orbicu, P&G, itd.

SBB-u je, između ostalog pripalo i upravljanje Autocestama Federacije. Tako će na čelu ovog preduzeća biti Đenan Salčin. Ono što je interesantno jeste da je zapravo Salčin zajednički kandidat SBB-a i Safeta Oručevića.

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

da se razumijemo. kifla je rekao da onaj cacan što je, preko sina visokih funkcionera sbba i naše stranke, nabavio maske nije član nipa. on možda i nije član nipa, ali je tu došao na prijedlog nipa, odnosno kifle, kao i direktor vodovoda i kanalizacije.

opet manipulira.
nosara

#5949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

DokleN je onaj apartman sto je iznajmio Kristic? Jel' legla stvar ili su se povukli?
pinkman

#5950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

malakh wrote: 06/05/2020 15:07 da se razumijemo. kifla je rekao da onaj cacan što je, preko sina visokih funkcionera sbba i naše stranke, nabavio maske nije član nipa. on možda i nije član nipa, ali je tu došao na prijedlog nipa, odnosno kifle, kao i direktor vodovoda i kanalizacije.

opet manipulira.
I direktor Elektroprivrede BIH je Admir Andelija koji je bio prijedlog DF-a, a u sustini je SDA kadar.

Nemam vise informacija, moguce je da je samo formalno bio prijedlog, a da se NiP zamijenio s nekim za poziciju npr. Svakako bih volio vise procitati. Ne mogu nigdje naci da je bio prijedlog NiP-a.
Post Reply