REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
LeonardoAC

#5926 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LeonardoAC »

JThomas wrote:
LeonardoAC wrote:sve i da je znao za ove dopise - opet je ispravno postupio što je išao u ovaj postupak, pa makar to ostalo na pokušaju (igrač koji puca zabije go - koji ne puca, teško...).
e otprilike je tako tome i pristupljeno, ne ni kao bih premijer ligi, već kao bracinom turniru u skenderiji...

čuj sve i da je znao...pa dragi ljudi...
I sta je trebao po tvom cijenjenom misljenju ? Sta bi ti uradio?
lakilaka

#5927 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by lakilaka »

PM72 wrote:lakilaka wrote:
bogami se grdno varas. ne poznas ti dovoljno onda neke stvari. drzavu bosnu u hercegovinu zna se ko zeli unistiti. valjda ti je to jasno bilo i u periodu 92-95 a i ovih 22 godine iza.
poznajem ja izuzetno dobro stvari.22 godien iza rata nas UBIJA SDA,pljačka,krade,uništava,ponižava.Nije ni Milorad niti Šešelj ubio dijete u Aleji nego sin tajkuna iz SDA.Nije Milorad kriv što nema vode,struje,prevoza,posla...nego SDA.Od četnika sam se odbranio a od ovih nećemo.Nestaćemo ko Inke i Maje.
ko nas je ubijao od 92-95 ? i na zalost, ti i ja se nismo odbranili od cetnika, samo smo spasili zivote, a oni i dalje atakuju na nasu drzavu. i pokazuju jedinstvo u tome, nasuprot nama, tada patriotima, koji se sada dijele. na uzalost.
zasto ivanic, koji predstavlja drzavu bih, staje na stranu druge drzave ? lafo brani institucije drzave, a prije dva mjeseca rusi te institucije postrojavanjem osbih. zasto su svi ujedinjeni ustali da se suprostave ovoj reviziji a vrijeme ce pokazati da ce to biti najpogubnije upravo za njih .
zaboli mene ona stvar za sda, drzava je iznad njih. ko to ne shvata, ima problem. takodjer, ko moze stati na stranu onih koji sprecavaju zrtvama da dodju do istine, taj nema dobe namjere ili je naivan.
JThomas

#5928 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

podnio bih tužbu putem punomoćnika za kojeg je sud koji će o njoj odlučivati ranije rekao da to više nije :oops:

znajući da su moji fanovi takve pameti da će i to okarakterisati kao političku mudrost :oops:
zenit dozic

#5929 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

pirpa wrote:
zenit dozic wrote: Ja, i :?
Koliko se sjecam vartu je pred vjecnom zapalio vladimir srebrov.
ma nista, nema veze sto smo prihvatili varta zastavu a dopustili da nam ukinu zastavu pod kojom su se mnogi zakleli i svoje zivote dali. nema veze sto stoji ona srpska trobojka na izlazu iz sarajeva prema palama koja se vijorila 90tih i pod kojom su klali,granatiralli,ubijali po bosni. ma totalno nema veze i sto stoji ona sahovnica prema kiseljaku i hercegovini... nema veze, samo nek se nepuca..
Kakve veze ovo sto si ti nabrojo ima sa mnom ili mojim postom :?:
IMT25

#5930 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by IMT25 »

zagortenej wrote:
JThomas wrote:možda je sakib sakrio od baketa pismo :oops:
I ja sam to prvo pomislio...moguće...išao na rizik....ako upali, upali.
Ma kakvi, (ako se ne šališ sa ovim komentarom) onda takve se odluke upućuju na više adresa , jedna na Državu BiH, Ministarstvo vanjskih, Predsjedništvo, i naravno jedna imenovanom agentu. Sve je Bakir znao, jasno kao dan da od ovoga nema ništa ovo je kao trebala biti kontra za ono srbovanje i postrojavanje za 9. Januara. A, jadna ti kontra...Ali mene više iritiraju vajni bošnjački pravnici i intelektualci, koji su podržali ovaj avanturizam, ne osporavajući ni jednim slovom ovaj uzaludan pokušaj.
Last edited by IMT25 on 09/03/2017 21:27, edited 2 times in total.
zagortenej

#5931 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zagortenej »

Salkić: Odluka Suda u Hagu je poraz civilizacijskih vrijednosti savremenoga doba
Image
https://www.klix.ba/vijesti/bih/salkic- ... /170309146
KENJAC

#5932 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

zenit dozic wrote:
KENJAC wrote: Moj Zenite , Zenite moj ! Dobar si ti glasač .
Bitno je da nisam cetnik, ostalo manje vise :zzzz:
A u pet deka si Boga mi .
VjecitiStudent

#5933 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

zagortenej wrote:Salkić: Odluka Suda u Hagu je poraz civilizacijskih vrijednosti savremenoga doba
Image
Poraz male skupine lažova i diletanata i ništa više.
Drvosjeca iz Dejcica

#5934 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fudo387 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jebi ga, tako se to radi, sve se digne i razjebe se stvar. Eto ti si tipičan primjer minder efendije ibretiš se nekim stvarima k'o djete u vrtiću. :oops:
Sad se vec gubis, zaista nema potrebe da sitni svercer i sofer arapskim turistima upada u ozbiljan razgovor.
Kad se zajebajem onda ti se i obratim, ovo ti je najbolje da preskocis.
Za tebe doktor nauka moj Fudo ali izlišno je raspravljati na temu čiji *urac duži jer time opet pokazuješ ono djetinjasto ibrećenje i mentalni sklop minder efendije. Živio ti meni!
mg

#5935 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mg »

Za Bakirove dusmane ovo je bila odlicna situacija. Win, win sto bi rekli.

Da je revizija prosla, slavili bi kao zajednicki uspjeh.

Sad kad nije, mogu da cipelare do mile volje, jer je neuspjeh revizije, sa informacijama iz Haga iskljucivo rezultat minder politike.

Sveukupno osjecam se kao da mi pljuju u lice sa svih strana. Izdano, dok me cetnici gaze. A Bakir im je dao materijal...
propuh1975

#5936 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by propuh1975 »

It_is_a_Leclerc wrote:
pirpa wrote:
Agencija Beta: Haški tribunal u maju 2016. obavijestio Softića da nije agent BiH

Međunarodni sud pravde u Hagu je još krajem maja prošle godine obavijestio Sakiba Softića da ga ne smatra agentom Bosne i Hercegovine pred tim sudom, ali je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uprkos tome, preko Softića, u februaru podnio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.
To proizlazi iz izjave predsjednika najvišeg suda UN Ronnyja Abrahama koju je večeras iz Haga proslijeđena agenciji Beta.

Abraham je potvrdio da je sud odbio da u postupak uzme zahtjev za reviziju upravo stoga što o imenovanju agenta, ni o pokretanju postupka za reviziju, nije dobio nikakvu odluku Predsjedništva BiH, kao kolektivnog šefa države.

Kako navodi sudija Abraham, Softić je još 25. maja prošle godine pisao tom sudu pitajući da li je njegovo imenovanje za pravnog zastupnika BiH u procesu protiv SR Jugoslavije iz 2002. godine još važeće za pokretanje procesa revizije presude.

"Pismom, datiranim 26. maja 2016, sekretar Suda informisao je Softića da je neophodno novo imenovanje. Sud nije dobio nikakav dokument koji bi potvrdio da je Softić imenovan u svrhu procesa za reviziju presude iz 2007", precizirao je predsjednik Medjunarodnog suda pravde.

Predsjednik Suda Abraham u današnjoj izjavi citira pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića od 13. jula prošle godine, i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka od 3. februara 2017, u kojima su obojica naglasila da "ne postoji odluka Predsjedništva BiH" o obnavljanju procesa pred Međunarodnim sudom pravde, niti odluka kojom bi Softić, ni bilo ko drugi, bio ovlašten da bude zastupnik BiH.
Ili što bi rekli pojedinci - "Hvala Bakire makar što si pokušao" :roll:

I još ima obraza pričati o političkoj odluci.

Kakva sramota.
Dovoljno je ukucati agencija beta ' rs " pa provijerite te radovanove izvore nisam gledao material za reviziju ali ti mogu garantovati da ovi svijetski dokazani advokati nebi uzeli ni u razmatranje a kamoli da nas prestavljaju u ovoj reviziji da nisu bili sigurni tako bar na zapadu rade dokazane advokatske firme
TheMule

#5937 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:
Na kraju pitanje, kome i zašto je trebao ovaj politički avanturizam?
Nikakav slag na tortu.
Ako Softic za njih vise nije bio agent BiH, i ako su mu trazili novu akreditaciju, zasto su uopste preuzeli njegov zahtijev za revizijom, i na kraju
poslali pisma svakom od clana predsjednistva pojedinacno, lafo za dodatnim objasnjenjima?
Jednostavno su ga mogli odmah odbiti, no jasno je da su citavu stvar ispolitizirali.
Nisu ga preuzeli, odmah je odbijen.[/quote]

Pravo pitanje ovdje je zasto je registrar reko da Softic vise nije agent? Na osnovu cega je donio odluku da Softic mora opet dobiti podsrku politicara? Nije na osnovu zakona. Izetbegoviceva pozicija je da Softic jos uvijek ima punomoc, a sud je to odbio zbog Ivanica.....
It_is_a_Leclerc

#5938 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

VjecitiStudent wrote:
zagortenej wrote:Salkić: Odluka Suda u Hagu je poraz civilizacijskih vrijednosti savremenoga doba
Image
Poraz male skupine lažova i diletanata i ništa više.
Tačno tako.

Šta smo mi Bogu skrivili da u državi politički diletana imamo najgoreg ?
propuh1975

#5939 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by propuh1975 »

It_is_a_Leclerc wrote:
propuh1975 wrote:SDA jeste Bosnjacka stranka i ona predstavlja nas bosnjake sta je tu problem? Imam pitanje za ove iz opozicije gradjanskih stranki sto pjluju po gospodinu Bakiru. Koliko glasova dobiju naprimjer u Banjaluci ,Foci,Sirokom,Bjeljini,Medjugorju, itd i koliko ste jaki stranacki kao opozicija u ovim dijelovima navedenim .Znate zasto ste jaki u Sarajevu Mostaru Tuzli itd ? Zato sto su jedini Bosnjaci civilizovani na ovim prostorima pa imamo sta imamo kao naprimjer vas drugih koi imate i nase glasove koje mi ne mrzimo za razliku od okupiranih dijelova da nam kazete kako nismo trebali traziti pravdu.Konkretno sta ste vi uradili u ovih 10 godina za ovu reviziju, posto po vama Bakir nista nije u radio ,mozes misliti usudio se pokrenuti reviziju ? Po vama Bakir je trebao traziti saglsnost od ovih fasista a imali smo pravne osnove za pokretanje revizije.I jos nesto posto mi Bosnjaci neznamo ko je nama dobar Bosnjacki vodja da nam obijanite hvala unaprijed. Hvala ti Bakire sto si bar pokusao. :bih:
Ne, ovo čak više nije ni smiješno. Luzerski mentalitet "Igrali smo dobro, al zaje*** nas sudija" koji smo dosad imali u sportu, metastazirao na sve aspekte društva.

Lik uzrokuje da nas jedan činovnik na kapiji suda ćušne ko kasapsko pašče, a Bošnjaci mu se zahvaljuju jer je makar pokušao.

:-)
Jos uvijek nisam dobio odgovore na pitanja pa te molim u demokratskom duhu da mi odgovoris zasto vas nema u genocidnoj kao opozicije
mg

#5940 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mg »

Jeste, cak i u nasem zakonu za reviziju je potrebna posebna punomoc!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5941 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Lukavi Plan wrote:
JoseMujica wrote:
al ako mu i ovo prođe ovaj narod ne treba ništa drugo ni očekivati osim bijede i siromaštva i još nogama da se udara ako ih, ko babo mu, opet ne dovede pod nož, nespremne
Pa reko je fino neki dan da ovu zemlju ne očekuje ništa dobro.

očigledno sebe dobro poznaje
tandmand

#5942 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

KENJAC wrote:Ljudi ! Hocemo li o pomirenju i napretku ?
Kakav je stav srpske politike, postoji li bosanski jezik?
It_is_a_Leclerc

#5943 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

propuh1975 wrote: Jos uvijek nisam dobio odgovore na pitanja pa te molim u demokratskom duhu da mi odgovoris zasto vas nema u genocidnoj kao opozicije
Koga nas ?
Ako misliš da sam ja neki podržavatelj SDP-a ili DF-a, onda fakat moraš malo bolje pratiti.
Svijet nije crno-bijeli. Da bi bio protivnik Bakira ne moraš biti navijač Komšića ili Nikšića.

Ja sam samo jedan obični Bošnjak koji živi za dan kad će SDA biti proglašena za zločinačku organizaciju, a njeno rukovodstvo osuđeno na robiju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5944 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

O'zone wrote:
JoseMujica wrote: al ako mu i ovo prođe ovaj narod ne treba ništa drugo ni očekivati osim bijede i siromaštva
Allaha ti jel to sumLJaš?

Nikad jači neće izači, pazi šta ti kažem...Čudna smo mi sorta

ne...to si 100% u pravu, nažalost

već dugo mi nedostaje HM 2011 na forumu....nepravedni smo bili svi prema čovjeku, ljudini...dok smo mi srali nako on je sve govorio kako će biti
daddy-kool

#5945 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

JThomas wrote:podnio bih tužbu putem punomoćnika za kojeg je sud koji će o njoj odlučivati ranije rekao da to više nije :oops:

znajući da su moji fanovi takve pameti da će i to okarakterisati kao političku mudrost :oops:
Bakir je ovo korektno odigrao.

-Novog agenta nije bilo moguće imenovati, nema tu 2 protiv jednog, jer ima zaštita vitalnog interesa entiteta.
-Po važećim odlukama predsjedništva BiH SS je agent BiH pred Međunarodnim sudom u Hagu za potrebe procesa protiv Srbije.
-Jedina šansa za pokretanje revizije je bila držati se te "tehnikalije" i blokirati poništenje njegovog statusa agenta.
-Sud je počinio strašan prekršaj u međunarodnim odnosima sa BiH jer se nije obratio jedinom tijelu nadležnom za vanjsku politiku, nego pojedincima i na taj način ugrozio suverenitet i integritet BiH.
-Ovo je bila teška odluka za Bakira jer je politička cijena značajna, a nagrada je uvijek bila na dugom štapu.
The 51st State

#5946 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by The 51st State »

Treba biti realan, svi smo prizeljkivali da revizija prodje i i oni koji su smatrali i argumentirali da revizija nema nekih posebnih sansk da prodje, barem nesalonci.
Odbijanje ni prvi ni posljedni poraz probosanske politike, ono sto je problem sto se pouka nece izvuci.
Za mene licno je pouka da su domicilni srbi i hrvati otvoreni neprijatelji ove drzave i u skladu sa tim politiku voditi, a najveci trenutni bosnjaci dok ne prociste svoje politicke elite i stranke.
Last edited by The 51st State on 09/03/2017 21:37, edited 1 time in total.
JThomas

#5947 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

mg wrote:Za Bakirove dusmane ovo je bila odlicna situacija. Win, win sto bi rekli.

Da je revizija prosla, slavili bi kao zajednicki uspjeh.

Sad kad nije, mogu da cipelare do mile volje, jer je neuspjeh revizije, sa informacijama iz Haga iskljucivo rezultat minder politike.

Sveukupno osjecam se kao da mi pljuju u lice sa svih strana. Izdano, dok me cetnici gaze. A Bakir im je dao materijal...
neće bakiru ništa biti, i to pokazuje i ova tema. do izbora, ovo ne da će biti zaboravljeno, nego će nas ubjeđivati da se nije ni desilo. k'o što se i večeras kad je sve svježe pitaju - je li bakir lagao narod i je li znao za pismo...
DaysleepeR

#5948 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DaysleepeR »

Treba prvo naucit sta je registrar pa onda komentarisati...

Jarane dilentatizam prve vrste, zahtjev nije ni salter prosao...
TheMule

#5949 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

mg wrote:Jeste, cak i u nasem zakonu za reviziju je potrebna posebna punomoc!
Al ko je Softicu oduzeo punomoc? Niko. Sud je odlucio da ga ne smatra agentom jer se Srbima ne svidja :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#5950 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Capsicum wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako ovo komentarisati već izdaja ili su totalni diletanti koji se igraju vođenja naroda. :oops:
Međunarodni sud pravde u Hagu je još krajem maja prošle godine obavijestio Sakiba Softića da ga ne smatra agentom Bosne i Hercegovine pred tim sudom, ali je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uprkos tome, preko Softića, u februaru podnio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.
To je ono o čemu sam pričao. Kretenčinu treba razapeti! Doveo je zemlju gotovo do ratnog stanja, poigrao se sa emocijama cijelog jednog naroda, a posebno žrtvama genocida, ponizio ih na najbezobzirniji način, sve radi političkih poena. Ako debilko ne da ostavku, treba demonstracije ko u Rumuniji pokrenut dok ne smaknemo njega i stranku mu kriminalnu s vlasti za sva vremena!
Realno nema kritične mase za takve proteste kod nas i sve se opet svede na goli interes. Vidiš po komentarima na ovom forumu da nemaš 7 ljudi koji trezveno i realno razmišljaju od početka teme. Ostatak se vodi po onoj da se još nadaju intervenciji 6. flote da udari po četnicima...zapeli u tom nekom limbu. Neki su bili tako samouvjereni u svojim tvrdnjama da su tvrdili da iza svega stoje Amerikanci, kao kako si glup da to ne vidiš da je Bakir samo dobio nalog da podnese tužbu a ostalo će sve oni završiti. :(
Post Reply