SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nookey

#5926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nookey »

Ne znam, ogorčen sam majke mi, treba pod hitno oformiti građansku jedinicu za provođenje kazni i po kratkom postupku im presuđivati, nešto slično kao prijeki sud...
Desetorica kršnih momaka, za koje ni njihove porodice neće znati čim se bave navečer, sa fantomkama i naoružani do zuba rješavati ove ubice, paliaute, lopove i ostali šljam, pa da se njima strah ureže u kosti a ne nama...

Što kaže jedan moj kolega postali smo Gotham gdje policija (ne)može da se nosi sa kriminalom od vrha do dna i treba nam neko da se obračuna sa istim...
Last edited by nookey on 11/10/2016 14:32, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#5927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

nookey wrote:
Tomahawk11 wrote:
Alfons Kauders wrote:
WTF

Zar nisu nasli odmah kraj mjesta udesa?! :shock:

Dakle lik je glavnom cestom nastavio voziti rasturen auto nakon udesa? Pa na Skenderiji preko mosta, i do Grbavice... I tu im "nestao"?!

Ako sam imalo sumnjao, onda vise ne sumnjam - policija mu je pomogla da pobjegne... Ne s mjesta nesrece, vec iz drzave. Samo se pitam hoce li se to smjeti danas objaviti, ili ce se pretvarati da ga kao traze po Sarajevu jos koji dan...
Pa pogledaj slike sa mjesta nesrece...nema vozila uopste.
Pa znaš šta je tu fol, da je bio malo 'pametniji' i recimo zapalio auto, pojeo vuk magarca, a i sad je teško dokazivo je li on vozio...
Jer nema svjedoka da je baš on bio u autu itd...
mogu rec da je auto ukradeno?
nookey

#5928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nookey »

Pa vidi, ako kaže da nije bio u Sa juče i da nije ni znao da je ukradeno, to je već opravdana sumnja...
Dr. Kuca

#5929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Sto je najgore ovakvi ko ovaj su obicni karinasi kakvih likova i likusa hoda gradom.
Alfons Kauders

#5930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Pitar sa Kariba wrote:Ne bi me zacudilo i da sad izađe info kako je (šatro) prijavljeno da je auto ukradeno dan prije.
Mogu pokusat, ali to je samo dodatna krivicna prijava za vlasnika vozila.

Noviji auto, ustekas ODB i skontas kad je vozeno... pa onda pogledas podatke s mobilnog (ili s mreze jer je konj haman pobjego i s telefonom) da dobijes grubu lokaciju, pa ce kurac ikad dokazati da je ukradeno, ili da on nije vozio itd itd... Iz istog razloga ne pomaze ni spaljivanje auta - jer bi i dalje ostalo sasvim dovoljno dokaza ko ga je vozio, gdje i kada.
nookey

#5931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nookey »

Jedino što ga može s.jeb.ati su povrede ako je iste zadobio pa da vještaci to povežu sa autom i dnk u autu...
ali valja ga naći sad...
zigson

#5932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

zenit dozic wrote:Sta je ovo covjeka sinoc palicama usmrtili, pa zapaljeno auto.
Jebo divlji zapad isto 92' :skoljka:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011037

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011024

Ona gorila juce sklopila sporazum sa tuziteljstvom koji je sud aminovo :thumbup:

Sve u 2 dana.
Majke mi sprdaju se s nama.
Sta je s jucerasnjim danom ?? Je li bio pun mjesec ili nesto ? Fkt ovo nece na dobro.. Dogodi se cudo pa se za par dana smiri.. tako ce nam uvijek i biti
Ridjobrki

#5933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ridjobrki »

Onda je trebala biti prijavljena krađa vozila.

Plus mi, naravno, znamo da neko ko ukrade auto obično isto vozi sto na sat glavnom cestom da ne bude upadljiv.
VjecitiStudent

#5934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

Obitelj Konaković je silno potresena sinoćnjom nesrećom, objavljeno prije sat vremena

Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Naslovnica wrote:Sebijin ponedjeljak: Nesretna djevojka prvo odvezena u Opću bolnicu gdje nema neurohirurga!

Nakon teške saobraćajne nesreće u centru Sarajeva u kojoj su dvije djevojke izgubile život, a vozač pobjegao, građani glavnog grada BiH su najavili mirno okupljanje večeras u 20 sati na mjestu nesreće.

Kako je navedeno na društvenim mrežama, u pozivu građanima se navodi da će okupljanje početi u 20 sati ispred Zemaljskog muzeja, tačnije na raskrsnici gdje se nesreća desila.

- Ovo je mirno okupljanje. Odajemo počast ovim djevojkama. Našim okupljanjem ukazujemo na nepravilnosti, na sve što nas muči u ovom gradu i ovoj zemlji. Ukoliko se večeras dogovorimo gdje nam je sljedeća stanica, to ćemo naknadno i objaviti. Ukoliko treba da se ide pred Tušilaštvo, pred odgovorne institucije, to ćemo i uraditi - navodi se na Facebook stranici.

Podsjećamo, u ponedjeljak navečer iza 21:30 sati u ulici Zmaja od Bosne dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, dok je druga prebačena u Opću bolnicu u Sarajevu.

Povrijeđena pješakinja prebačena je iz Opće bolnice na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS), nakon čega je preminula.

Nešto ranije iz MUP-a KS su kazali da traje potraga za vozačem koji je udario dvije pješakinje i nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće. Interesantno je da se u izvještaju MUP-a KS ne spominje da je nesretna djevojka prebačena iz Opće na KCUS, već stoji da je preminula u Općoj bolnici u 24 sata.

Pitanja se sada množe. Zašto je djevojka prvo prevezena u Opću bolnicu kada se zna da tamo nema neurohirurga. Odgovor je vrlo jednostavan. Tako je naredila Sebija Izetbegović. Dakle, procedura nalaže da se pacijenti ponedjeljkom i petkom prvo voze u Opću, pa onda na KCUS!?

Možete li zamisliti osjećaj prijatelja koji su sinoć, prema saznanjima Patrije, lutali iz Opće do KCUS-a u pola noći!

Niko ne tvrdi da bi nesretna djevojka možda bila spašena čak i da je odmah prebačena na KCUS, ali pitanje je do kada će se s ljudima igrati moćnici čije se želje poštuju ma kako one bile sumanute i kontra onoga što struka govori.
Sebija je saucesnik u ubistvu ove djevojke ili bilo tko ko je naredio ovu proceduru i treba je momentalno uhapsiti jer ovdje se vjerovatno radilo o sekundama borbe za zivot!!!!!!!
johntra

#5936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by johntra »

Pronađite razliku... :roll:

Image
hladan.preminger

#5937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:Djevojkama rahmet, porodicama sabur....Ostalo ne vrijedi komentarisati jer se i onako ništa neće promjeniti. Pamet u glavu i otvorite četvere oči kad se krećete preko kolovoza ili uz njega, dok stojite na stanicama gradskog prevoza.....
Ja sam otvorio cetvere oci nakon sto me udario policijski Golf... I pobjegao nakon sto sam ih poceo ganjati.

Od tog dana svu policiju gledam drugim ocima - kao potencijalne ubice, sto se bas i nije dobro odrazilo na moje odnose s njima... Npr. kad me zaustave ja ih pitam jesu li me to zaustavili da mi vrate ukradeni auto, ili da mi jave da su priveli idiota koji me je pokusao upucati.

Policija fakticki ne postoji, odnosno postoji vise kao smetnja za obicne gradjane, jer vecinu vremena provode stiteci kriminalce, a ne nas. Mozemo se mi zezati ovom pricom da ce narod uzeti pravdu u svoje ruke, jer se nista slicno nije desavalo, ali ljudi moji za sve ima prvi put.

Kada bi danas otac jedne od ovih djevojaka izvukao kalas iz rata, pa otisao da ubije osumnjicenog ili njegovu porodicu, koliko bi ga ljudi prijavilo? Koliko bi ljudi svjedocilo? Znam da ja ne bi... Znam da ne bi ni vecina gradjana... Taman da napravi belaj na po ulice, u po bijela dana, pred 100 svjedoka, policija bi dosla na uvidjaj i zatekla 0 svjedoka.

Ja bi prvi svjesno prekrsio zakon, pocinio krivicno djelo, i dao lazni iskaz da zastitim covjeka.
Sad ce dvije godine kako me lik docekao ispred zgrade sa pistoljem, opalio po glavi sa jaranom i oteo mi auto. On je prizno izvršenje ali i dalje nema postupka protiv njega. Lik dalje svaka 3 mjeseca uredno ide raditi nacrno u njemacku. :)
The BEN10

#5938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
"Na sjednici će biti prisutan i komesar i tužiteljica, jer su nam potrebne informacije iz svih institucija koje se tiču sigurnost građana Kantona Sarajevo. Na raskrsnice u KS-u smo namjeravali postaviti 24 nova radara, ali to još uvijek nije realizirano, jer su nam zbog žalbe drugih kompanija dva puta odbijeni projekti", navodi premijer KS i dodaje da se na ovaj način može smanjiti broj saobraćajnih nesreća u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Ovom debilu nije jasno da 24 nova radara nece rijesiti nista, jer gle cuda, TRKACE I KRIMINALCE BOLI KURAC ZA RADARIMA!!!

Radari se postavljaju da se uzimaju pare, a ne da se poboljsa sigurnost saobracaja. Koja je korist od 100 jebenih radara ako ce to znaciti da ce 99% vozaca voziti kao sto vec vozi, a onih 1% sto divljaju ce svakako nastaviti po starom - jer ih boli kurac.
http://www.avaz.ba/clanak/257769/minist ... -djevojaka
Stoka ne samo da ne radi dovoljno, već su ubijedŽeni da ne mogu ništa više poduzeti!!! Pa u p***du materinu više, dajte ostavke ako ste toliko nesposobni da nemate ideju kako riješit problem!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#5939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

johntra wrote:Pronađite razliku... :roll:

Image
Nema je.
Ko da ih u epruveti proizvode.
Gen debila osnova za proizvodnju.
Treba spaliti laboratoriju.
Logovan

#5940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Naslovnica wrote: Pitanja se sada množe. Zašto je djevojka prvo prevezena u Opću bolnicu kada se zna da tamo nema neurohirurga. Odgovor je vrlo jednostavan. Tako je naredila Sebija Izetbegović. Dakle, procedura nalaže da se pacijenti ponedjeljkom i petkom prvo voze u Opću, pa onda na KCUS!?

Možete li zamisliti osjećaj prijatelja koji su sinoć, prema saznanjima Patrije, lutali iz Opće do KCUS-a u pola noći!

Niko ne tvrdi da bi nesretna djevojka možda bila spašena čak i da je odmah prebačena na KCUS, ali pitanje je do kada će se s ljudima igrati moćnici čije se želje poštuju ma kako one bile sumanute i kontra onoga što struka govori.
Fuj, fuj. Umri u najgorim mukama kurvo, umri odmah danas.
vješalica

#5941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Image
krmad debela ista :roll:
hrasno38

#5942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

vješalica wrote:

Image
krmad debela ista :roll:
Jebo te......ko klonirani :shock:
sunceKOtepsija

#5943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

Better Man wrote:
Gandra_1 wrote:
Fali ovdje jos nesreca:
Na Skenderiji je poginuo onaj strani drzavljanin
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120526118

Sin Metropolisa:

Podsjećamo, Nedžad Rašidagić je sin vlasnika pomenutog ugostiteljskog objekta, a on je početkom novembra 2006. godine upravljajući automobilom marke Mercedes sletio s kolovoza i na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića, te povrijedio Kasima Džubru, Abdulaha Skaku i Nermina Mušiklića. Uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina, a Rašidagić je bio slobode lišen tek nekoliko dana. Hašim Kadić nije imao priliku da bude jedan od gostiju na otvaranju novog „Metropolisa“ u SCC-u, gdje bi ga, kao što je i ostale goste, dočekao nasmijani Rašidagić.

Sin Zmaja:

sin vlasnika ćevabdžinice „Zmaj“, nedavno sretno započeo školovanje van BiH. Podsjećamo, Aljović je 24. juna 2012. godine, upravljajući Mercedesom E320, na Obali Kulina bana udario u Citroen C3, koji je vozila Ajla Hadžismailović. Od siline udara Citroen je završio na trotoaru pored Narodnog pozorišta, a vozačica je sa teškim i po život opasnim povredama prevezena u KCUS. Njemu je, za razliku od Rastodera, određen jednomjesečni pritvor, koji je prekinut jer više „nije postojala opasnost da utiče na svjedoke“.
Rašidagić je upravljao Polom koliko znam, a ne Mercedesom, a poginuli na Skenderiji nije strani državljanin, već nastavnik iz osnovne škole u Gabelinoj ulici kod CDA. Vrijeme je da naši lezihljeboviči od policajaca konačno krenu raditi svoj posao ili nek idu na biro.
niko ih vise i ne spominje
Alfons Kauders

#5944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

nookey wrote:Jedino što ga može s.jeb.ati su povrede ako je iste zadobio pa da vještaci to povežu sa autom i dnk u autu...
ali valja ga naći sad...
Dok je mogao voziti auto nakon udesa, ocito nije dobio teske povrede. Ipak je udario pjesake, a ne auto ili tramvajsku stanicu kao neki drugi trkaci...

Ali opet mora imati nekih ozljeda, npr opekotine od jastuka i sl. Kako bilo, nece ih lijeciti ovdje pa da znamo.
julisiz es grant

#5945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Alfons Kauders wrote:
nookey wrote:Pobjegao je autom jer su ga našli na Grbavici...
WTF

Dakle lik je glavnom cestom nastavio voziti rasturen auto nakon udesa? Pa na Skenderiji preko mosta, i do Grbavice... I tu im "nestao"?!
I meni ovo nikako nije jasno...da je išao u pravcu Ilidže, haj širina, izlaz iz grada, možeš poslije brzo ići gdje hoćeš, pa i sa sjebanim autom. Ali ufurati, još tako unakaženog vozila, u centar grada, koji je bukvalno lijevak i nestati...zato moraš biti ili što ti reče mađioničar...ili da onoga ko bi trebao da te hvata boli kurac.
zipoo

#5946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Tomahawk11 wrote:
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je najavio hitnu sjednicu Vlade KS o sigurnosti u saobraćaju te je najavio sankcije u slučaju pronalaska bilo kakve odgovornosti kada je riječ o nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu.
Bas da vidimo koga ce sankcionisati.
Odgovorni za sinocnju nesrecu je pobjegao.
Nije valjda odgovoran policajac Meho koji je bio na duznosti tu vece.
Gospodine premijeru, krivac ste prvo Vi, a onda svi oni koji su ispod Vas. Umjesto sto mlatite suplju, poduzmite nesto konkretno. Ovako vise ne moze!
Jadno je da, nakon toliko prijasnjih nesreca, trebaju jos dva mlada zivota da bi se sazvala hitna sjednica i (mozda) nesto poduzelo.
Nije tu premijer kriv ili oni ispod njega. Najveci krivci smo mi. Nije ovo prvi slucaj, nije ovo prvi put da cemo opet nakucati stotine stranica sa pametovanjem, nije ovo prvi put da cemo upirati prste u druge.
Za sve smo mi krivi. Dopustili smo da nas gaze i neka nas gaze. Sami smo sebe napravili taocima.
Banksy

#5947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Meni se cini da se ovakve stvari ne desavaju slucajno.
Naravno da nije slučajno, interes ove vlasti je da se održava nered, bezakonje, nasilje i haos jer samo tako se sigurno odražavaju na vlasti - samo nek ne puca, šuti, trpi i ne talasaj, samo nek je naš pa nek i krade i ubija, itd. U uređenim društvima stanovništvo pita neugodna pitanja, a vlast se ocjenjuje i skida po učinku, pa kako ijednom od njih da cilj bude uređeno društvo?
Od fizičke muke cijelo jutro ne mogu napisati slovo, a onda sjednem i napišem cijelu ponjavu koju mi komp pojede, i dobro je to, nije slučajno, proklinjala bih im deseto koljeno, ne bih stala...
Alfons Kauders

#5948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Alfons Kauders wrote:
nookey wrote:Pobjegao je autom jer su ga našli na Grbavici...
WTF

I meni ovo nikako nije jasno...da je išao u pravcu Ilidže, haj širina, izlaz iz grada, možeš poslije brzo ići gdje hoćeš, pa i sa sjebanim autom. Ali ufurati, još tako unakaženog vozila, u centar grada, koji je bukvalno lijevak i nestati...zato moraš biti ili što ti reče mađioničar...ili da onoga ko bi trebao da te hvata boli kurac.
Realno, s ispravnim autom, u normalnim uslovima... Dok bi dosao do centra Grbavice od mjesta udesa, trebao je proci jos 6-8 semafora, odvojiti se na barem dvije raskrsnice, i preci most... Meni u po dana autom treba desetak minuta da napravim takav krug.

Mogao je doduse spiciti Vilsom kroz raju? Onda bi mi nekako imalo smisla, ali jedva.
dulekrele

#5949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dulekrele »

Toliko sam bijesan zbog gubitka dva mlada zivota da se ne moze rijecima opisati. Ubica je imao 3000 KM neplacenih kazni i dozvoljeno mu je da dise na slobodi.
hrasno38

#5950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... ook+status

Covjek koga su krvnicki pretukli redari na derbiju na Grbavici kada smo se ovdje raspravljali sa @Terciousom da li je policija smjela da ga preda u ruke zastitara!!!

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151005101
Post Reply