Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#5926 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Em2r wrote:
Challenger__ wrote:U medijima možete naći stidljive pokušaje osvjetljavanja uloge narkotika u sirijskom "džihadu". Amfetamini su na prvom mjestu, a mislim da je Emir postavio snimak (ili provalio taj detalj) u kome se jasno vidi kako se jedan kosaner (ISIL-ov, Nusrin, ne sjećam se) klati kao majmun, ne znajući da li je poš'o ili doš'o...
Evo pajde

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Em2r

#5927 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Haman ga je snimatelj skonto kasnije ga nema na klipu.
Challenger__

#5928 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Umrjeću od smjeha majke mi moje... :pisnuo:
Najjači snimak iz Sirije, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaha

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
DuckZz

#5929 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

salik79 wrote:
DuckZz wrote:
Sehro wrote:Južni Aleppo, 12.12.2015, pobunjenici se pripremaju da otvore vatru na položaje SAA (top 57 mm), ali..
http://www.youtube.com/watch?v=Qk6hsimsvc4
Kakva slučajnost, isti dan sam razgovarao sa osobom koja je snimila ovaj video :D

Upravo mi je on poslao ovaj klip al sa njihovog kanala.
https://www.youtube.com/watch?v=6T9HQDGextI

Kaže kako su izgubili jedino oružje koje su imali, to je bio ovaj top57mm. Sada nemaju više ništa.
Dalje kaže kako su svi, i on sam, na snimku ranjeni, ali nije niko poginuo.
Image

I posada topa samo ranjena?!
Zašto govoriš u množini, samo jedan lik je upravljao oružjem. Ista osoba se nalazi na slici ispod.
http://img633.imageshack.us/img633/1764/o1pAyo.jpg
Mlohavi

#5930 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Challenger__ wrote:
U zadnje vrijeme sam zapazio pokušaj predstavnika plemena da zamole pripadnike ISIL-a da napuste par mjesta da ne bi bili meta napada. Da su se povukli - nisu, a kako su predlagači prošli - ne znam. U Raqqi je najčešći model otopora - bijeg iz grada. Skoro da više nemaju medicinski personal a kretanje je ograničeno.

Civili su odavno postali taoci.
Na stranu to sto su im ogromne gradove zauzimali ISILovci koji se pojave s desetak tojota i zatekbiraju, sad oni sposobni ukoliko mogu bjeze, ostavljaju svoje domove i vjerovatno clanove porodice a ostali tolerisu ISIL i nadaju se da ce uskoro neko doci da ih oslobodi?

Mozda sam govno, al' najlakse cu prezaliti civilne zrtve bombardovanja podrucja pod njihovom kontrolom... Nadam se da ce mi biti zao nekad zbog ovog sto sam napisao i da to nije ovako kako mislim, al' ako oni nisu spremni na zrtvu da se porazi ISIL, ne treba niko ni da bude.
Izgleda da njima nije ni tako lose...

Mislim ako su se dizale revolucije golorukog naroda proziv Asadovog rezima, a ne dizu se revolucije golorukog naroda protiv ISILa, nesto tu jebeno ne stima.
sarajevoxxxx

#5931 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Osnovna škola u Doumi u kojoj su Rusi danas napravili masakr:

https://www.youtube.com/watch?v=uIrOchz ... e=youtu.be
salik79

#5932 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Em2r wrote:
Challenger__ wrote:U medijima možete naći stidljive pokušaje osvjetljavanja uloge narkotika u sirijskom "džihadu". Amfetamini su na prvom mjestu, a mislim da je Emir postavio snimak (ili provalio taj detalj) u kome se jasno vidi kako se jedan kosaner (ISIL-ov, Nusrin, ne sjećam se) klati kao majmun, ne znajući da li je poš'o ili doš'o...
Evo pajde
Original musterija Pehe Atropina:

https://youtu.be/RV1PwxSymm0

Od 1:45 :mrgreen:
Last edited by salik79 on 13/12/2015 17:13, edited 1 time in total.
Sehro

#5933 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

DuckZz wrote:
Sehro wrote:Južni Aleppo, 12.12.2015, pobunjenici se pripremaju da otvore vatru na položaje SAA (top 57 mm), ali..
Kakva slučajnost, isti dan sam razgovarao sa osobom koja je snimila ovaj video :D

Upravo mi je on poslao ovaj klip al sa njihovog kanala.
https://www.youtube.com/watch?v=6T9HQDGextI

Kaže kako su izgubili jedino oružje koje su imali, to je bio ovaj top57mm. Sada nemaju više ništa.
Dalje kaže kako su svi, i on sam, na snimku ranjeni, ali nije niko poginuo.
Image
Čovječe imaš vijesti direktno sa izvora :D
RepublikanskaGarda

#5934 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Prilikom neuspjesnog napada na selo Banis u juznoj okolini Allepa poginulo na desetke domacih izdajnika i stranih placenika, na stotine ozljedjenih i zarobljenih.
salik79

#5935 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

DuckZz wrote: Zašto govoriš u množini, samo jedan lik je upravljao oružjem. Ista osoba se nalazi na slici ispod.
http://img633.imageshack.us/img633/1764/o1pAyo.jpg
Nekad je nisandzija bio baska, a "logisticar" baska. Velis ziv?
Klavikula

#5936 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

kako se blize pregovori u Njujorku sve se vise spominju imena koja bi mogla zamijeniti Assada, ako bude potrebe za tim :D

spominje se Faruk Sara, bivsi potpredsjednik, sunit, u kucnom pritvoru je od pocetka rata. kazu da bi on bio prihvatljiv i vlasti i opoziciji. standardno, spominje se i Manaf Tlas, ali i Ali Mamluk, sef obavjestajne sluzbe, sunit. ako se ne varam, savox ga je sahranio bar 5 puta do sad :D kazu da on spada u Asadov krug ljudi od povjerenja, ali bi ga i opozicija prihvatila. od svih nabrojanih, on najbolje kod Rusa kotira.
Lincoln-Burrows

#5937 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Mlohavi wrote:Postoji li jedan jedini izvjestaj o nekom pokusaju oruzanog ustanka naroda pod ISILom??? Makar ilegala, pojedinacni napadi na njihove pripadnike, sabotiranje bilo cega...?? :-)

Haman da oni presutno odobravaju nove im vladare il' koji ku**c se to desava?
Odavna sam to govorio, mislim da većina tog naroda podržava ISIL i to je bolest.
Naravno da to nikako ne znači da je ideologija ISILa ispravna jer je mnoge bolesnike
poput Hitlera i recimo Hutu naroda u Ruandi podržavala apsolutna većina a
ta većina im nije davala legitimitet jer im je ideologija bila monstruozna.

ISIL je bolest uma i mora se liječiti možda i rigidnom terapijom.
sarajevoxxxx

#5938 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Bera Abdurahman sirijski aktivista iiz Istočne Gute, na svom profilu danas objavio:

Ebu Nebil Es-Salahi je naš dragi brat.Kuća mu je danas bombardovana, to su zaista bili prizori iz Sudnjeg dana.Izašao je a oko njega su bili djelovi ljudski tijela, krv je bila svuda, ruševine, da bi on rekao:''Ostavite me, ostavite me, ja sam danas sretan.Poginula je moja kćerka, ona je od moje krvi, ona će se zalagati za mene na Sudnjem danu...o Allahu, o Allahu''.

Fejsbuk stranica od Bera Abdurahman:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
ابو نبيل الصلاحي أخاً حبيب طيب قصف منزله اليوم وهو من بين مشاهد وأهوال يوم القيامة يخرج بين الأشلاء والدماء والدمار ليقول ...
تركوني تركوني أنا مروق إستشهدت بنتي إستشهدت فلذت كبدي وصار لي شفيع للجنة
يالله يالله يالله
خذ من دمائنا حتى ترضى يارب
دوما اليوم
Douma danas:

Image
sarajevoxxxx

#5939 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Djevojčica iz Doume koja je danas poginula u ruskom bombardovanju grada:

18+
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
sarajevoxxxx

#5940 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dječak iz Irbina u Istočnoj Guti koji je danas teško ranjen u nogu:

salik79

#5941 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

salik79 wrote:
Em2r wrote:
Evo pajde
Original musterija Pehe Atropina:

https://youtu.be/RV1PwxSymm0

Od 1:45 :mrgreen:
Sto rece @Cheli, najjaci prilog do sada, moram ga ponoviti, da se ne zagubi :mrgreen: Jaro, ko iz nadrealista :lol:

Image
Em2r

#5942 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Braca iz KSA uvode demokratiju

30+

Co0l

#5943 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:To sto se zna da su u drugom mjestu Rusi bombardovali,to cemo presutit.
To se "zna" samo Kod Save i tebe. Iz ponuđenog snimka se to ne može zaključiti nikako; kao što se iz snimaka u Dumi (MIG-23) jasno vidi ko je udario.
'Mi' ponudili snimak ljudi koji su tamo bili prisutni i koji tvrde tako,ti ponudi nesto konkretnije od svoje apologetike.
Co0l

#5944 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

RepublikanskaGarda wrote:
Co0l wrote:
Svi napadaju savoxa a ispade da je pravi glasnogovornik AQ na forumu neko drugi :thumbup:
:lol: , ti to ozbiljno :?: ja sam u 800 postova tri puta citirao tog Jabulania, i citirao sam ono što je savoxxx zaboravio citirat :wink:
Naravno da se zajebavam kao sto su i neozbiljne tvrdnje vezano za savoxa.
aldinjo

#5945 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

Lincoln-Burrows wrote:
Mlohavi wrote:Postoji li jedan jedini izvjestaj o nekom pokusaju oruzanog ustanka naroda pod ISILom??? Makar ilegala, pojedinacni napadi na njihove pripadnike, sabotiranje bilo cega...?? :-)

Haman da oni presutno odobravaju nove im vladare il' koji ku**c se to desava?
Odavna sam to govorio, mislim da većina tog naroda podržava ISIL i to je bolest.
Naravno da to nikako ne znači da je ideologija ISILa ispravna jer je mnoge bolesnike
poput Hitlera i recimo Hutu naroda u Ruandi podržavala apsolutna većina a
ta većina im nije davala legitimitet jer im je ideologija bila monstruozna.

ISIL je bolest uma i mora se liječiti možda i rigidnom terapijom.
:lol: :lol: :lol: :run:
sarajevoxxxx

#5946 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Revolucionari zauzeli vojni punkt Zelin u potpunosti.Zelin se nalazi na sjeveru Hame!
sarajevoxxxx

#5947 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Također, zauzeli su i vojni punkt el-Buvejdah na sjeveru Hame.
sarajevoxxxx

#5948 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Oslobođeno je i selo el-Mesasineh kao i svi vojni punktovi koji su se nalazili oko sela u sjevernoj okolini Hame.
Last edited by sarajevoxxxx on 13/12/2015 17:58, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5949 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:Tri mala cvijeta koja su poginula u ruskom bombardovanju Istočne Gute:
Image
arman1 wrote:Opet vodku po pekari proljevaju.
:shock:
Halo bolan, u kojem stadiju je kod tebe proces evolucije krenuo u povratnom smjeru?
Kako te samo nije stid da nešto ovakvo napišeš bez imalo žalosti i poštovanja prema ovim jadnim djevojčicama.
I onda se pojedini, ćoravi kod očiju, ubiše dokazivanjem jednakost zla ISIL-a i onih koji ga podržavaju a ne vide da ima i gorih. Gluho i daleko bilo...
Bolan si ti izgleda i to u glavu. Ovo što lijepi ovaj savo i haver mu gusak je čista propaganda. Nedavno su njemci objavili snimak neke djece koja su kao poginula u bombardovanju, a sad odjednom živa i zdrava u austriji u izbjegištvu. Nije se dim od bombe ni slegao a oni imaju HR slike rahmetlija iz sretnijeg vremena i sve podatke o poginulim razdjeljene na preko 80 sajtova i foruma. Ovaj savo i gusak su dio mreže za podršku teroristima, a ako to ne možeš da skontaš tvoj problem. Znam da u ovom bombardovanju strada mnogo civila, a putko i Assad su najmanje za to krivi. Krivi su teroristi koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu i krivi su nato kurve koji plačaju ovaj teroristički šljam.
Ubuduće umij se, popij appaurin pa mi se obračaj.
Co0l

#5950 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Imam porodicu i djecu, ali ne dao Allah da se ovdje desi nesto slicno, a mi se zadesimo na teritoriji poluljudi poput Nusra i Isila, sekundu ne bih razmisljao (osim kako pobjeci) da potpisem i "atomsku" ako treba da bace na to podrucje. Svakako bi nas ovi jednog dana pobili, a do tada patnja zivota pod njihovim jarmom.
Mani se hipotetickih situacija kad ne osudjujes ovu koja se desava.A vjerovatno nisi osudjivao ni kada je isti ovaj rezim upumpavao teroriste u Irak.
Hipoteticke, ne hipoteticke, ali je tako. Ne osudjujem nista, sto je povezano s unistavanjem pomenutih grupa. Zasto bih, ako bi bio za unistavanje ovih monstruma da sam, ne daj Boze, i sam sa svojom porodicom na okupiranom podrucju!?
To da je sirijski rezim upumpavao teroriste u Irak je najobicnija lazna savina propaganda, te je necu ni komentarisati.[/quote]

Ako su samo hipotetske onda ne znamo da li bi bile takve.
Niko ne govori o unistavanju terorista nego o svakodnevnom masakriranju civila.
Komentariso ti ili ne,ali teroristi su svojevremeno iz Sirije prolazili u Irak uz rezimsku asistenciju i to nije savina propaganda.
Locked