Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Naslovnica

#5926 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

pakica_ wrote:
Naslovnica wrote:
pakica_ wrote:[quote="Naslovnica"Ja mislim da su razlog smanjenju broja škevrija, pored LOKOM-a, i aktivisti koji ih sklanjaju sa ulica i drže ko zna gdje./quote]
moji evo kod mene na poslu kuliraju i boli ih patka :D
Ama ja.
8-)
sta hoš, 10 manje na ulici.. znas kol'ki je to copor :P
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Respect.
Kada bi svi koji se deklarativno zalažu za pse bili od akcije na način kao i ti, pasa ne bi bilo na ulici.
Ali jok, ono okolo hrani čopore i održava im brloge po naselju, a na uzivi voda rasnog pekinezera.
Nikako mi ti ljudi nisu jasni.
MJAU - da

#5927 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

nadam se da si ih obradila, tj. da nisu privremeno sklonjeni, a u svrhu daljeg razmnožavanja kad prođe halabuka.
pakica_

#5928 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Naslovnica wrote:Respect.
Kada bi svi koji se deklarativno zalažu za pse bili od akcije na način kao i ti, pasa ne bi bilo na ulici.
Ali jok, ono okolo hrani čopore i održava im brloge po naselju, a na uzivi voda rasnog pekinezera.
imam i ja rasnog.. jes' da je udomljen, al' sta cu kad imam i ja preference, volim dobermane i jbg :lol:
a ja cim jedno kutarisem preko granice, novo dovodim.. prejebah se, nije 10, juce sam 11to pokupila.. krcat krpeljima, premrsav i otegla mu se muda jadniku do poda, đeš ga ostavit' na ulici :(

Image

u utorak dogovoren veterinar da se capnu mudanca :D
pakica_

#5929 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

MJAU - da wrote:nadam se da si ih obradila, tj. da nisu privremeno sklonjeni, a u svrhu daljeg razmnožavanja kad prođe halabuka.
budi ozbiljna :D
svi psi koje ja sklonim i za koje se smatram odgovornom su: kastrirani/sterilisani, cipovani, vakcinisani protiv zaraznih, vakcinisani protiv bjesnila i imaju knjizice..
socijalni, veseli, zdravi i zbrinuti.. ucim ih na povodac, izvodim svaki dan.. sve u svrhu sto manje peglancije buduceg vlasnika
MJAU - da

#5930 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

pakica_ wrote:
MJAU - da wrote:nadam se da si ih obradila, tj. da nisu privremeno sklonjeni, a u svrhu daljeg razmnožavanja kad prođe halabuka.
budi ozbiljna :D
svi psi koje ja sklonim i za koje se smatram odgovornom su: kastrirani/sterilisani, cipovani, vakcinisani protiv zaraznih, vakcinisani protiv bjesnila i imaju knjizice..
socijalni, veseli, zdravi i zbrinuti.. ucim ih na povodac, izvodim svaki dan.. sve u svrhu sto manje peglancije buduceg vlasnika
:thumbup:
MJAU - da

#5931 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

pakica_ wrote:
Naslovnica wrote:Respect.
imam i ja rasnog.. jes' da je udomljen, al' sta cu kad imam i ja preference, volim dobermane i jbg :lol:
a ja cim jedno kutarisem preko granice, novo dovodim.. prejebah se, nije 10, juce sam 11to pokupila.. krcat krpeljima, premrsav i otegla mu se muda jadniku do poda, đeš ga ostavit' na ulici :(

Image

u utorak dogovoren veterinar da se capnu mudanca :D
Jooj, neka će vala, bit će i ljepši odzada bez njih. :D
pakica_

#5932 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

MJAU - da wrote:
Jooj, neka će vala, bit će i ljepši odzada bez njih. :D
dzaba sto ce bit' ljepsi, bit ce zdraviji :D ovakva muda nisu zdrava.. muski ce se sloziti :D
jedino cemo zanemariti ljeto i to kad se muskima otegnu od vrucine :lol: :lol: :lol:
picila ga je temperatura, poskidala sam tovar krpelja s njega.. sad je dobar hvala Bogu i do utorka ce da mi bude k'o mina i spreman za operaciju :D
O'zone
Globalni moderator

#5933 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Kad zakon i država zakažu ljudi se sami organizuju a onda je kasno

http://radiosarajevo.ba/novost/186826/p ... koje-naidu
jasko_ba

#5934 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

O'zone wrote:Kad zakon i država zakažu ljudi se sami organizuju a onda je kasno
Koliko znam, najveci problem kerova lutalica je u Sarajevu, Zenici, Travniku i Banovicima. Al vidimo da su ljudi poceli i ovako rjesavati kad vec svi jebu u mozak. Gdje je jos kriticno, nisam nesto upratio druga podrucja?
Rizvan

#5935 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

jasko_ba wrote:
O'zone wrote:Kad zakon i država zakažu ljudi se sami organizuju a onda je kasno
Koliko znam, najveci problem kerova lutalica je u Sarajevu, Zenici, Travniku i Banovicima. Al vidimo da su ljudi poceli i ovako rjesavati kad vec svi jebu u mozak. Gdje je jos kriticno, nisam nesto upratio druga podrucja?
Manja mjesta oko Sarajeva, Vogošća, Ilijaš, Breza....
BIONA

#5936 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Da li je ovaj KJKP RAD poceo sa radom? Ja nesto ne vidim da se smanjuje broj pascadi ili se varam ( nadam se ) ...
Maharadza

#5937 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Margita81 wrote:Alipasino B- situacija ista.
Mogu potvrditi, na žalost i dalje ordiniraju! Efendiću RADI NEŠTO KLOŠARUUU!!!
drug_profi

#5938 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Ima kuja tjeranje. Ratovi i dan i noc.
Otoka oko kotlovnice. Aktivisti mjauvau rjesite kuju da se sterilise ili cemo zvati lokom da rjesimo sve.
ZenaZbrkovima

#5939 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

pakice, uzor si :thumbup:
Warashii

#5940 Re: Problem pasa lutalica

Post by Warashii »

@pakica_ naklon do poda.
pakica_

#5941 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

drugi profil wrote:Ima kuja tjeranje. Ratovi i dan i noc.
Otoka oko kotlovnice. Aktivisti mjauvau rjesite kuju da se sterilise ili cemo zvati lokom da rjesimo sve.
Emotivne ucjene ne piju vode, bujrum rjesavaj(te) kako mislis da je ispravno.. Da si prekjuce pisao, mogla sam ti pomoci, ali obzirom da je juce zavrseno besplatno, cekaj do juna..
u junu opet ide dogstrust projekat, ako vam tada trebadne nafatavati kerove, javite se pa vam dam broj frajera koji ih hvata..
Ovih "potrovat cu" "nazvat cu lokom" i sl. mi je stvarno puna kapa, pa nemam zivce da dalje raspravljam.. Ako mozes da se strpis do juna, sjajno, ako je, truj, zovi, sta cu ti ja

Brko, warashii, hvala, hvala, unezgodih se sad :oops1:
Bullet Tooth Tony

#5942 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bullet Tooth Tony »

Dan treci ... 2 sata i 57 minuta .... Na san mogu da zaboravim .... Kako sefu objasniti da se kerovi kolju na ulicama i da nisam 3 sata sna u komadu sastavio
piupiu

#5943 Re: Problem pasa lutalica

Post by piupiu »

Red Wolf wrote:
razonoda wrote:@calculator

Nismo mi izmislili --cuke na ulicama-- svi bi ih imali da dozvole. Kucne cuke su nesto drugo. Ali ako zivis u stamb. jedinicam ne privatnim kucama , onda trebaju biti zakoni kojim se stanari saglase ili ne, pa sta prevagne.
Daj ba ne lupetajte svasta,u mojoj zgradi ima bar pet-sest kucnih pasa,raznih "modela" :-D ,i po kom osnovu ces im ti zabraniti da ih vlasnici drze u stanu,naravno ako ne krse kucni red extremno,nema tog zakona,meni licno ne smetaju sve dok je sve ok,a i vlasnici su ok ljudi,cuj ostali stanari da se saglase,sta koga boli qrac sto ja npr. drzim pticu u stanu,pa nece mi komsije to dozvoljavati saglasnoscu
U velikom broju zapadnih zemalja moras imati dozvolu odnosno dogovor kucnog savjeta da bi vlasniku stana bilo dozvoljeno da psa drzi u stanu. Isti slucaj sa podstanarima - oni moraju imati dozvolu od vlasnika. Mislim da je u Njemackoj tek nedavno onemoguceno vlasnicima stanova da ugovorom unaprijed zabrane drzanje pasa u stanu koji iznajmljuju.
drug_profi

#5944 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

pakica_ wrote:
drugi profil wrote:Ima kuja tjeranje. Ratovi i dan i noc.
Emotivne ucjene ne piju vode, bujrum rjesavaj(te) kako mislis da je ispravno.. Da si prekjuce pisao, mogla sam ti pomoci, ali obzirom da je juce zavrseno besplatno, cekaj do juna..
u junu opet ide dogstrust projekat, ako vam tada trebadne nafatavati kerove, javite se pa vam dam broj frajera koji ih hvata..
Ovih "potrovat cu" "nazvat cu lokom" i sl. mi je stvarno puna kapa, pa nemam zivce da dalje raspravljam.. Ako mozes da se strpis do juna, sjajno, ako je, truj, zovi, sta cu ti ja

Brko, warashii, hvala, hvala, unezgodih se sad :oops1:
Ima neka devijacija kod vas. Ako neko nije opsjednut kerovima odmah je mrzitelj i trovac.
i ja ih hranim i pomilujem u prolazu. Ne mrzim vec volim. Ali sve da mi je vlastiti ker ako me budi nekoliko puta svaku noc otisao bi papa brzo.
Tako da.... lijepo sam vam rekao.
pakica_

#5945 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

drugi profil wrote: Ima neka devijacija kod vas. Ako neko nije opsjednut kerovima odmah je mrzitelj i trovac.
i ja ih hranim i pomilujem u prolazu. Ne mrzim vec volim. Ali sve da mi je vlastiti ker ako me budi nekoliko puta svaku noc otisao bi papa brzo.
Tako da.... lijepo sam vam rekao.
:thumbup:
razonoda

#5946 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

Bullet Tooth Tony wrote:Dan treci ... 2 sata i 57 minuta .... Na san mogu da zaboravim .... Kako sefu objasniti da se kerovi kolju na ulicama i da nisam 3 sata sna u komadu sastavio
:sad: Eto, prvo pocne sa nemanjem vode, odes da spavas , cuke urlaju, ....pred zoru od iznemoglosti san dodje ...al' tad dzamija -zove-- i opet nema spavanja.
Nije mi jasno kako narod ''funkcionise'.
drug_profi

#5947 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Dzamiju ne smihem ni pomenuti. Odmah sam islamofob.
Gabrielo

#5948 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

Hoce li se kazniti ovi sto eksplicitne slike postavljaju tek tako? Povratih.
razonoda

#5949 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

drugi profil wrote:Dzamiju ne smihem ni pomenuti. Odmah sam islamofob.
:-D bas tako. :-)
drug_profi

#5950 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Sve svako smije i ima pravo. Samo radni covjek nema pravo na nocni odmor.
Locked