Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#5926 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

nOrMaLaC wrote:Image

Dragi prijatelji, Do Posavine se ne moze dalje od Doboja.

ovo m-17,bože sačuvaj
Kikibombona

#5927 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kikibombona »

Konji409 wrote: Jeli Gorazde poplavljeno? I jeli tacno da je RS mnogo vise poplavljena nego Federacija?
Najebala je Bosna i Hercegovina.

Al ako ce tebi biti lakse, vece stete su u RS.

:o
rovac13

#5928 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by rovac13 »

Znaci ne mogu da vjerujem.
Pored save s nase strane straza svako malo,zato sto su iz hrvatske vec pokusavali preci ovamo i probit bosanski nasip da bi se sava izlila u bosnu.
Sve mislim da sam sve vidio.Dokle vise.
StupskaBitanga

#5929 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Tek kad se sva voda povuče biće belaj
emigrazione

#5930 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH

Post by emigrazione »

undefined007 wrote:
Konji409 wrote:
dudba wrote: nezna se nista tacno vrsi se evakuacija onih mjesta koji su navedeni i pokusava se nasip popravit u kopanici ...al voda sve raste u vucilovcu i krepsicu ....cekamo nove vijesti ...
Jeli Gorazde poplavljeno? I jeli tacno da je RS mnogo vise poplavljena nego Federacija?
Nije Goraždu ništa bar koliko ja znam nivo Drine nije dovoljno veliki da ugrozi bilo šta.
Drina se za sad najbolje pokazala...,
Grean

#5931 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Grean »

Sapna se vrlo malo spominje (ili mi se cini). Odsjeceni od Zvornika i Tuzle.

Uputio apel za pomoć stanovništvu ove općine
Načelnik općine Sapna: Stanje je alarmantno!

Ismet Omerović, načelnik općine Sapna, uputio je apel za pomoć stanovništvu ove općine. Naime, presječen je put prema Zvorniku i Tuzli, a skoro cijela općina nema ni struje ni vode.

"Stanje je alarmantno! Niko ne može predvidjeti šta će se u toku dana događati. Cijelo brdo sručilo se na kuće u Gornjoj Sapni i u potpunosti je uništilo pet kuća. U Vitinici i Mahmutovićima sinoć je iseljeno dvadesetak kuća, u Godušu 17, kao i u Međeđi, selima prema Zvorniku itd. Molim ljude da nam, ako je ikako moguće upute cisterne sa vodom kako bi koliko toliko pomogli selima koja su ostala bez vode. Na terenu su i Civilna zaštita, i MUP, i sve druge službe, ali smo u pojedinim mjestima nemoćni pred silom koja nosi sve pred sobom", kazao je Omerović za Bportal.

Ljudima u ovoj opštini najpotrebnija je odjeća, obuća, higijenske potrepštine, jastuci, deke i hrana. Načelnik je apelovao na mještane da za piće ne koriste vodu iz bunara.
Last edited by Grean on 18/05/2014 15:10, edited 1 time in total.
glockov kolac

#5932 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

Ja mislim da je situacija u nekim mjestima zrela za one palete iz aviona sa hranom i slično, ono što su Amerikanci bacali iznad Goražda u ratu... evo i Sapna je odsječena...
Šunj

#5933 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Šunj »

rovac13 wrote:Znaci ne mogu da vjerujem.
Pored save s nase strane straza svako malo,zato sto su iz hrvatske vec pokusavali preci ovamo i probit bosanski nasip da bi se sava izlila u bosnu.
Pojasni malo, sta, kako, ko, gdje?
art vandeley

#5934 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by art vandeley »

Konji409 wrote: Onako pitam samo informativno posto vidim da ovaj Dodik ide u Srbiju i govori kako nije nista strasno i sta ja znam. A po ovoj karti se vidi da je 70% poplavljenog podrucija u RS-u a uz to je mnogo veci intenzitet poplava u RS-u? Maglaj se recimo nemoze porediti sa Dobojom ili Bijeljinom valjda?
Doboj i B Šamac su nizvodno, znaci i vise vode, logicno da su i vise stradali, jos imaju i oba grada nekoliko rijeka (Usora Spreča, Bosna, tamo kod B Šamca, Bosna i Sava).
Bijeljina slicna stvar.
Heller

#5935 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Heller »

Zna li neko koliko kostjau gumene cizme i lopate?
dudba

#5936 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dudba »

Traje evakuacija Vučilovca i Krepšića. Mnogi mještani još odbijaju izaći iz sela

Sve raspoložive snage aktivno rade na evakuaciji stanovništva iz sela Vučilovac, Krepšić, Gorice, Plazulje, Drenava i Marković Polje. Iako je velika kolona onih mještana koji su započeli evakuaciju stoke i imovine, ipak ima puno i mještana koji situaciju ne shvaćaju ozbiljno i odbijaju prihvatiti evakuaciju.

U jednom dijelu Krepšića mještani koji su odbili evakuaciju sada pozivaju da netko dođe da ih spašava. Evakuacija se vrši čamcima a gdje to nije moguće mještani se izvlače helikopterima. Još jednom je upućen apel žiteljima ugroženog područja da prihvate evakuaciju. Također se pozivaju građani Brčko distrikta iz područja koja nisu ugrožena poplavom da ponude smještaj onima kojima je potrebna.
Kal El

#5937 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kal El »

skafiskafsnjak wrote:
Kal El wrote:Da hoće voda malo do Višegrada tj. da poplavi Andrić grad..
bolestan si .
Bolesni su oni koji su mi ubili rodbinu i koji su nas otjerali!

Jebo vas multikulti,kad znate da njih boli neka stvar za nas i da žele da se svi ugušimo u ovoj vodi...

Kako se brzo zaboravlja zločini...jebo vas takve,neka normalnog naroda ,ali zločince neka Drina nosi!
zilla_

#5938 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by zilla_ »

Onako pitam samo informativno posto vidim da ovaj Dodik ide u Srbiju i govori kako nije nista strasno i sta ja znam. A po ovoj karti se vidi da je 70% poplavljenog podrucija u RS-u a uz to je mnogo veci intenzitet poplava u RS-u? Maglaj se recimo nemoze porediti sa Dobojom ili Bijeljinom valjda?
Pročitah juče ovdje jednu rečenicu nešto u smislu "dodik ide da ubijedi srbiju da bijeljina, doboj, šamac itd. pripadaju srpskim a ne bosanskim poplavama..." Tako to u suštini i jeste :run: A momci iz bihaća i drugih mjesta živote svoje rizikuju istovremeno ne bi li spasili narod u doboju...
Last edited by zilla_ on 18/05/2014 15:19, edited 1 time in total.
seoBIH

#5939 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

Put iz sarajeva do centra zavidovica kroz slike

http://radiosarajevo.ba/photo/galerija/9550/
Šunj

#5940 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Šunj »

dudba wrote:Traje evakuacija Vučilovca i Krepšića. Mnogi mještani još odbijaju izaći iz sela

Sve raspoložive snage aktivno rade na evakuaciji stanovništva iz sela Vučilovac, Krepšić, Gorice, Plazulje, Drenava i Marković Polje. Iako je velika kolona onih mještana koji su započeli evakuaciju stoke i imovine, ipak ima puno i mještana koji situaciju ne shvaćaju ozbiljno i odbijaju prihvatiti evakuaciju.

U jednom dijelu Krepšića mještani koji su odbili evakuaciju sada pozivaju da netko dođe da ih spašava. Evakuacija se vrši čamcima a gdje to nije moguće mještani se izvlače helikopterima. Još jednom je upućen apel žiteljima ugroženog područja da prihvate evakuaciju. Također se pozivaju građani Brčko distrikta iz područja koja nisu ugrožena poplavom da ponude smještaj onima kojima je potrebna.
Prije par minuta:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-br ... /140518067
Janjicar

#5941 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Evo dodje i kod nas struja, i kisa ponovo u TK lije kao iz kabla...
suncica24

#5942 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by suncica24 »

Znaci ne mogu vjerovati da me iznenadjuje, a opet... pa vise u koju trubu njih potjerati da se dozovu???!!!
Sredoje Nović: Inicijativa o proglašenju vanrednog stanja u BiH zakašnjela

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj u utorak najvjerovatnije neće donijeti odluku o proglašenju vanrednog stanja uzrokovanog poplavama na teritoriji Bosne i Hercegovine, jer će se tome usprotiviti ministri iz Republike Srpske koji smatraju da bi takva odluka bila donesena sa zakašnjenjem.

POVEZANO
Vlada Brčkog poziva vojsku u pomoć i apeluje na stanovnike da pristanu na evakuaciju
Papa se molio za unesrećene u poplavama u BiH i Srbiji
Damir Mašić na čelu tima za koordinaciju prihvata humanitarne pomoći
Dan poslije poplava: Banjalučani se pokušavaju vratiti normalnom životu
Kazne za trgovce koji budu nerealno podizali cijene od 3.000 do 8.000 KM
Zenica: Nastavljena evakuacija, pojedini odbili da napuste svoje domove
Sredoje Nović: Inicijativa o proglašenju vanrednog stanja u BiH zakašnjela Sredoje Nović Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović izjavio je danas za AA kako bi donošenje odluke o proglašenju vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini zbog poplava u utorak, kada će biti održana sjednica Vijeća ministara BiH, bilo zakašnjelo.

On je istakao kako je bilo logično da se u protekla tri dana, u saradnji sa vladama entiteta, predloži takva odluka, ali da bi sada, kada se situacija već smiruje u mnogim dijelovima zemlje, to bilo gotovo bespredmetno.

"Inicijativa Vlade FBiH da se vanredna situacija proglasi na nivou BiH, a oni neće da je proglase u Federaciji BiH je lakrdija. Mislim kako je to samo igra i politiziranje pojedinaca. Sigurno je bilo više nego očekivano i potrebno da Vlada FBiH u uslovima kada je pola entiteta pogođeno poplavama proglasi vanredno stanje na teritoriji Federacije BiH. Da je Vlada FBiH proglasila vanredno stanje u Federaciji BiH, a Vlada RS je to već učinila za teritorij RS-a de facto bi imali proglašeno vanredno stanje u cijloj BiH", ocijenio je Nović.

Ministar civilnih poslova BiH naglasio je kako nema najava da bi sjednica Vijeća ministara BiH, planirana za utorak, mogla biti odgođena zbog situacije uzrokovane poplavama.

"Situacija se polako normalizira i stabilizira. Večeras krećem iz Banja Luke i sutra ću biti u Sarajevu na poslu", naveo je Nović.

Da bi odluka o vanrednom stanju bila usvojena mora biti donesena konsenzusom, odnosno moraju je podržati ministri iz reda sva tri konstitutivna naroda.
Kikibombona

#5943 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kikibombona »

Kal El wrote: Bolesni su oni koji su mi ubili rodbinu i koji su nas otjerali!

Jebo vas multikulti,kad znate da njih boli neka stvar za nas i da žele da se svi ugušimo u ovoj vodi...

Kako se brzo zaboravlja zločini...jebo vas takve,neka normalnog naroda ,ali zločince neka Drina nosi!
http://www.klix.ba/forum/alarmantno-sta ... 25487.html

Molim te, predji na ovu temu koja je otvorena za takve kao ti...

Nemojte ovdje ulaziti i pristajati ljudima na muku.

Ja recimo saljem pomoc i ne razmisljam hoce li doci do Srbina, Hrvata, Bosnjaka, liberala, desnicara, ljevicara, cetnika, ustasu, fasistu i sta znam koga vec.
StupskaBitanga

#5944 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Janjicar wrote:Evo dodje i kod nas struja, i kisa ponovo u TK lije kao iz kabla...
Nije dobro znaci
Fact

#5945 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

hahahaha...ja bolan,nema šanse da besramno lažeš :roll:
madner

#5946 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madner »

Dodo nije normalan, sve mu osim BL i Trebinja pod vodom.
dudba

#5947 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dudba »

Image
Kikibombona

#5948 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kikibombona »

Konji409 wrote:
Onako pitam samo informativno posto vidim da ovaj Dodik ide u Srbiju i govori kako nije nista strasno i sta ja znam. A po ovoj karti se vidi da je 70% poplavljenog podrucija u RS-u a uz to je mnogo veci intenzitet poplava u RS-u? Maglaj se recimo nemoze porediti sa Dobojom ili Bijeljinom valjda?

Samac:

http://www.klix.ba/vijesti/u-bosanskom- ... /140518033
Najgore je prosao Maglaj, Olovo, Doboj, Samac i Bijeljina.

Tuzno je recimo Olovo koje je jedna od najsiromasnijih opstina u BiH. Kako ce se oni oporavati?

U Doboju i Samcu prava kataklizma.

Svi su nadrljali. Mnoga sela u centralnoj Bosni imaju velikih problema sa klizistima. Ljudi ne smiju oka sklopiti. I Tuzla isto.

Katastrofa je u cijeloj BiH.
Havatar

#5949 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Jel to 100% tacno :?:
Janjicar

#5950 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

dudba wrote:Image
To je glupost i sumnjam, mora biti procedura jer ce ljudi vrlo lahko drogu krijumcarit :S
Post Reply