trebo si samo staviti sliku fahre pored ovog delegataalmir1977 wrote:
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- starii
#5926 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Herr Flick
#5927 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bloo wrote:Herr Flick wrote:
Mirni demonstranti![]()
- Creasy
#5928 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Gledaj šta je prozora...
- Banksy
#5929 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ispred predsjedništva policija se povukla, ispred BBI nije. To je odgovor.VjecitiStudent wrote: Nakon što su se jednom povukli u prostor između kantona i predsjedništva, više nije bilo lako povratiti park, balavurdija je imala dubok prostor i obilje kamenja kod sebe.
Ključni minusi su povlačenje sa mostova i potpuno pasivno posmatranje ulaska u zgrade koje su se sa lakoćom mogle iznutra braniti.
Nekome je itekako odgovaralo da dođe do paljevina i da se tako sa ulice na duže vrijeme sklonu svi mirni protestanti.
-
lajk
#5930 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mi smo najjaci,mi bi promjene al nemoj belaja...kaze mladi na protestima,pa nece ona borac sto nema jest bacat kamenje il penzioneri
sad bi kakili,sad piskili da prostite
sad bi kakili,sad piskili da prostite
- salik79
#5931 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I tada je bila velika nepravda prisutna u Sarajevu, na sta je Kaimija k.s. upozoravao i zbog cega je i napustio Sarajevo...Nista nije slucajno, tj sve je slucaj-NO.almir1977 wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
-
weredsf
#5933 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kakvi gradjani ono su obicni klosari, bezposlicari, oni koji dane provode u kladionici u koji se ce vec danas vratiti svojoj svakodnevnici, pljackanju stanova, automobila, kradji mobitela i zlata od ljudiMcMoy wrote:Basvod wrote:Jos samo kad bi se znalo zbog cega su gradjani juce protestvovali.madner wrote:
Prekosutra, kada dodje sljedeća vlada, će bar malo razmišljati o potrebi gradjana.
Kako sam ja nezvanično obaviješten, valjda zbog prečestih, ničim izazvanih, hakerskih napada na klix.
- Michio Kaku
#5934 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ja sam kod nas na strani protestanata a u ukrajini bi ih sve pobio.
- Herr Flick
#5935 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Drugo je to,ovi su više obuceniji,imaju bolju opremu.Onaj naš jedan specijalac juče umjesto štita uzeo znak zabranjeno skretanje kao štitPartijaner wrote: Gledaj sta im rade a oni hladni kao spriceri, ne uzvracaju nista, dok kod nas se gadjaju kamenjem, komedija.
- Creasy
#5936 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa valjda su dokazali da imaju damu...Genije wrote:e al valja skupit damu za toCreasy wrote:
Gledaj šta je prozora...
- Partijaner
#5937 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Herr Flick wrote:Drugo je to,ovi su više obuceniji,imaju bolju opremu.Onaj naš jedan specijalac juče umjesto štita uzeo znak zabranjeno skretanje kao štitPartijaner wrote: Gledaj sta im rade a oni hladni kao spriceri, ne uzvracaju nista, dok kod nas se gadjaju kamenjem, komedija.
-
rekla-kazala
#5938 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
S obzirom na broj uništenih objekata institucija sad fahro može pola zgrade dati pod zakup da nadoknadi troškove organizacije paljevine.Creasy wrote:
Gledaj šta je prozora...
-
weredsf
#5939 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovo kod nas i Ukrajina stvarno imaju puno zajednickih stvariHerr Flick wrote:Znači,kod nas su vandali i huligani a u Ukrajini su mirni demostranti prema našim rezimskim medijima![]()
- guber90
#5940 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da budemo malo objektivno ovi policajci da su u bilo kom trenutku razbili svoj formaciju bi bili redom pretuceni, a mozda i gore, odnos policija/protestanti je barem 1/10, kao sto je bio i u Tuzli, zbog cega nije ni bilo suprostavljanja od strane policije (ovo je neko moje vidjenje situacije), jer dok su imali neki pristojan odnost policijskih snaga u odnosu na protestante bili su spremni da se tuku.Partijaner wrote: Gledaj sta im rade a oni hladni kao spriceri, ne uzvracaju nista, dok kod nas se gadjaju kamenjem, komedija.
Takodjer vrlo bitnu stvar niko ne spominje, da narod nije krenuo na ulice Sarajeva, Zenice itd., ne bi se u Tuzli nista desilo, ali ovi su morali da povuku sva pojacanja koja su poslali, kazu da su ogromne cifre policije 2. dana protesta bile, a 3. dana ih je bilo vrlo malo, jer su se vratili u svoje gradove.
Last edited by guber90 on 08/02/2014 09:33, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#5941 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Creasy wrote:
Gledaj šta je prozora...
- guber90
#5942 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Upravu si, kod nas je goreweredsf wrote:Ovo kod nas i Ukrajina stvarno imaju puno zajednickih stvariHerr Flick wrote:Znači,kod nas su vandali i huligani a u Ukrajini su mirni demostranti prema našim rezimskim medijima![]()
![]()
- Paranoid
#5943 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
...a samo prije dva dana tih stvari nije bilo i kao što Zeljković reče, "sve med i mlijeko"..weredsf wrote: Kakvi gradjani ono su obicni klosari, bezposlicari, oni koji dane provode u kladionici u koji se ce vec danas vratiti svojoj svakodnevnici, pljackanju stanova, automobila, kradji mobitela i zlata od ljudi
-
VjecitiStudent
#5944 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
To je jedno objašnjenje. Drugo je da su i drotovi i paljitelji bili dirigovani sa istog mjesta, sa krajnjim ciljem DA SE MIRNI DEMONSTRANTI ZA DUŽE VRIJEME SKLONU SA ULICA.Religious Fantastic wrote:Zato sto su i drotovi koji komanduju tom jedinicom nekvalifikovani, nesposobni i nezainteresovani kreteni koji su upali preko stele i tu su gdje jesu.Creasy wrote:Ne znam. Dobro pitanje.VjecitiStudent wrote: U ključnom trenutku jučer, kada bez ikakvog razloga je stigla naredba o povlačenju, nikakve prekomjerne upotrebe sile nema.
A zgradu Kantona, s lakoćom je jučer desetak vas moglo iznutra odbraniti. Balavurdija se sa prozora mogla malim prstom skidati.
Zašto nije?
Ko u Sarajevu drži policiju, kome u Sarajevu na pamet ne pada da daje ostavku???
-
mali_balon
#5945 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sto en mogu ovih "amortizera" svi su oni za neke promjene ali kada se pocennesta desavati to je strasno. Sta ste mislili da ce doci stukan sa ansamblom rostiljem i bebama. Cuj izgorio materijal nepocjenjive vrijednosti eto te knjige i rukopise su tek tako drzali na policama, a ne u tretzorima i vatrostalnim ormairama. Kazu zlaja i pronc da predcjednistvo ni u ratu nije gorilo, pa gospodo zapitajete se sto su ga zapalila djeca onih sto su branili precjednistvo.
Sve se radi da se umanji i sakrije pravi razlog protesta, mazu se narodu oci, na zalost jedini fahro laje na pravo drvo, ali i on to radi ne bili usicario koji glas, a ne zato sto to tako treba.
Ljudi dragi demonstracije bez vodstva i jasnog cilja su jebena stvar, tad isplivaju oni na scenu oni koji bi samo bez razloga lupalii palili, a nema nekog iz organizacije da ih smiri.
Naravno da ce biti sranja i to velikog, balvaca, i huligana sada treba da frcaju glave onih "strucnjaka" koji su komadovali nesposobnom lezihljebovickom plicijom (mada su i oni sami radili posao preko neke stvari). Nekih 300 neorganizovanih balavaca rasturilo policiju KS, strah me i pomisliti sta bi bilo da su bili organizovani. Da sam komesar zavukao bi se u misju rupu. Da nema nepozitzma, politikanstva i amaterizma u policiji te zgrade ne bi izgorile.
Jest da bi ja vise volio da se otislo na poljine ali et...
Sve se radi da se umanji i sakrije pravi razlog protesta, mazu se narodu oci, na zalost jedini fahro laje na pravo drvo, ali i on to radi ne bili usicario koji glas, a ne zato sto to tako treba.
Ljudi dragi demonstracije bez vodstva i jasnog cilja su jebena stvar, tad isplivaju oni na scenu oni koji bi samo bez razloga lupalii palili, a nema nekog iz organizacije da ih smiri.
Naravno da ce biti sranja i to velikog, balvaca, i huligana sada treba da frcaju glave onih "strucnjaka" koji su komadovali nesposobnom lezihljebovickom plicijom (mada su i oni sami radili posao preko neke stvari). Nekih 300 neorganizovanih balavaca rasturilo policiju KS, strah me i pomisliti sta bi bilo da su bili organizovani. Da sam komesar zavukao bi se u misju rupu. Da nema nepozitzma, politikanstva i amaterizma u policiji te zgrade ne bi izgorile.
Jest da bi ja vise volio da se otislo na poljine ali et...
- salik79
#5946 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sve recenoBloo wrote:
![]()
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#5947 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ma boli vladu qr@c što gore institucije. Bitno je da njihovo niko ne dira. I kad podnesu ostavke, primat će platu, a plus i nova vlada. Takav su oni zakon napravili.....
- Herr Flick
#5948 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
De procitaj još jednom sta sam napisao,mozda razumišweredsf wrote:Ovo kod nas i Ukrajina stvarno imaju puno zajednickih stvariHerr Flick wrote:Znači,kod nas su vandali i huligani a u Ukrajini su mirni demostranti prema našim rezimskim medijima![]()
![]()
- Paranoid
#5949 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Genije wrote:lahko je državno i društveno palitCreasy wrote: Pa valjda su dokazali da imaju damu...
svačije ničije
imalo ko petlje bakirovo-zlajino-fahrino
a miševi

- saibaba
#5950 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Neka da vidimo sta ce izaci iz ovoga ... Mozda na kraju bude nesto dobro ... ako nista malo ce se zamisliti ...
Drago mi je zbog Covica ... Trebao bi nakon ovoga konacno da shvati da "Stolni grad" nije toliko daleko od Tuzle i Zenice..
A i za ove nase ni Poljine nisu daleko od opstine centar ...
Drago mi je zbog Covica ... Trebao bi nakon ovoga konacno da shvati da "Stolni grad" nije toliko daleko od Tuzle i Zenice..
A i za ove nase ni Poljine nisu daleko od opstine centar ...