U našem trenutnom političkom establišmentu ne vidim nikoga takvog.Pasiflora wrote:- Ko je osoba koju bi ti slijedio/la?Styling wrote:2. Stojim iza toga da nije osoba koju bih slijedila jer se ponaša ko uvrijeđena mlada i njegovo razmišljanje je više usmjereno ka osveti nego nekom jedinstvenom konceptu koji bi pokrenuo stvari koji on, btw, nema.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Styling
#5926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravi si ali stvari promatram iz realnog ugla.Shahab wrote:Ne treba gubiti energiju na opstrukciju neminovnog. Komšićevi politički neprijatelji pokušat će taktiku "character assassination" odnosno medijski atentat na njegov moralni autoritet, ali to je uzaludan posao pogotovo u konztekstu konkurencije, a što ti uopće ne pominješ. Tvoj put je put u totalni defetizam i depresiju. Kada ulaziš u borbu oprez ti je samo otežavajuća okolnost. treba poštovati što je Komšić ušao u živu konfrontaciju sa političkom mafijom. DF je već masovan toliko da ga mogu nazvati POKRETOM OBESPRAVLJENIH U POBUNI PROTIV OLIGARHIJE. Poznati židovski filozofi definišu organizaciju kao proces životnih ciklusa. Upravljanje organizacijom znači upravljanje promjenama. "Politički lideri" (političke karine) oligarhije nisu svjesne promjena koje se dešavaju u njihovom neposrednom okruženju. Sve je stalo, a takvo stanje nije prirodno. Upravljanje organizacijom je upravljanje promjenama. Usporavanje promjena je ravno samoubistvu. Upravo to rade Tihić, Izetbegović, Lagumdžija, Silajdžić...To su pokušali i savez komunista i dinosaurusi, pa znamo kako su završili. Komšić surfa na talasu promjena koje će donijeti modernizaciju i harmonizaciju sa našim prirodnim evropskim okruženjem.antimobbing wrote: Shahab,
Upravu si ali za razliku od tebe koji to razumiješ, neobrazovana i primitivna masa to vidi iz sasvim drugog ugla i promatra ga kroz prizmu ne ispunjenih obećanja SDP-a. Ljudi koji su glasali za SDP, nisu zaboravili da je Komšić bio dio SDP-ove ponude na tržištu. Porazgovaraj malo sa masom razvučene pamti po tržnicama i pijacama.
Kao čovjek koji se trudi biti vjernik ne vidim uopće spas u Komšiću već jedino imam nadu i vidim šansu da nam se Uzvišeni Bog smiluje, spusti svoju milost na ovaj narod i probudi zamrla srca ljudi, amin.
Ovo svakodnevno umaranje širokih narodnih masa od strane psihopata zaista dugo traje već 20 godina.
- Styling
#5928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bi se komšić ni sada odlijepio da se nisu međudobno posvađali (da ne upotrijebim grublji izraz) zbog talova u Reviconu. I kao što sam već navela, mislim da će cijelo njegovo političko djelovanje biti usmjereno više ka osveti SDP-u nego ka opštem napretku.antimobbing wrote:
Shahab,
Upravu si ali za razliku od tebe koji to razumiješ, neobrazovana i primitivna masa to vidi iz sasvim drugog ugla i promatra ga kroz prizmu ne ispunjenih obećanja SDP-a. Ljudi koji su glasali za SDP, nisu zaboravili da je Komšić bio dio SDP-ove ponude na tržištu. Porazgovaraj malo sa masom razvučene pamti po tržnicama i pijacama.
Mislim da je jako ružno generalizovati i narod nazivati neobrazovanom i primitivnom masom. Vrlo ozbiljna i teška kvalifikacija.
kandelabar wrote: Komšić se kasno odlijepio od SDP-a i to je to..
-
mali_balon
#5929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Htio sam ali mi previse listati 200 stranica pa sam samo mislio da neko u kratko kaze ali et... treba pamet prosuti-LIBERO- wrote:Da si pratio detaljnije ovu temu, gdje stavku po stavku pricali i neadekvatnosti te osobe na mjesu koje ima u DF, radi politicke trgovine i licnoga-familijarnog profita od iste...sada nebi postavljao ovo pitanje.mali_balon wrote:Sto je Hanka lopov, je li to neko mozda pao na zurnalistici kod Hanke i sad ona lopov ili nesta drugo konkretno a ne cula kazalarajvosa1 wrote:To je OK prica, ali da bi Zeljko bio kredibilan mora se javno izjasniti da li podrzava lopove u stranci kao Hanka i zasto je u koaliciji sa ovakvom Vladom KS.
- Corto Maltese
#5930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da je to ubjeđenje nastalo iz toga jer mu je svaka druga: "Šta Bog da!", "Uz božju pomoć" i slično. Jal' se stalno nekom bogu moli, jal' se ne zna izražavati bez poštapalica.PalaDino wrote:Komšić nije katolik. Ne znam od kud vam to da je on katolik? U koji on sarajvsku crkvu ide na misu?
Bez veze lupetate gluposti!
- Maystor
#5931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od svih pokušaja i kleveta s ciljem da se Željko i DF diskredituju, ovaj je najozbiljniji kandidat za manifestaciju oskar gluposti.Styling wrote:Ne bi se komšić ni sada odlijepio da se nisu međudobno posvađali (da ne upotrijebim grublji izraz) zbog talova u Reviconu. I kao što sam već navela, mislim da će cijelo njegovo političko djelovanje biti usmjereno više ka osveti SDP-u nego ka opštem napretku.
Waaah
- Pasiflora
#5932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-LIBERO- wrote:Da si pratio detaljnije ovu temu, gdje stavku po stavku pricali i neadekvatnosti te osobe na mjesu koje ima u DF, radi politicke trgovine i licnoga-familijarnog profita od iste...sada nebi postavljao ovo pitanje.mali_balon wrote:Sto je Hanka lopov, je li to neko mozda pao na zurnalistici kod Hanke i sad ona lopov ili nesta drugo konkretno a ne cula kazalarajvosa1 wrote:To je OK prica, ali da bi Zeljko bio kredibilan mora se javno izjasniti da li podrzava lopove u stranci kao Hanka i zasto je u koaliciji sa ovakvom Vladom KS.
- Styling
#5933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP kakav god je naopak, oni su bar dosljedni i gone svoju politiku. Hanka je uzela mandat i napustila stranku (kako licemjerno) i otvoreno trguje svojim glasom u parlamentu, zar treba nešto više. Ako je izašla iz stranke onda je trebala biti dovoljno poštena da vrati i mandat. Ne, slatka para. Kad je trebalo srušiti SDP-SBB vladu, ona i Backović su dobili po kofer para.Pasiflora wrote:![]()
presmjesno je kako ste se vi SDP-ovc(e)i nadovezali Hanki. Zena je sada najveci kriminalac od kada je u DF-u (nekoliko mjeseci), a bila najpostenija dok je bila u SDP-u????? Pa stvarno ste jadni. Krenite od zlagumdzije pa nadalje po ostalim zlatkicima da vidite kakav je to lopovluk. Hanka je mala maca za sve njih! A da se ne lazemo: nisam nesto vidjela da ima vilu na Poljinama, da je clan u 16 nadzornih odbora, da je brata smjestila u javno preduzece na mjesto izvrsnog (ok zaposlila sina, ali ko to ne bi uradio?), itd, itd... Ma zena je kao anđeo cisti kada se uporedi sa SDP-ovskim sljamom.
-
mali_balon
#5934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I znaci sav lopovluk je nevracanje mandata i taj kofer para, koliko se pljuje po njoj ja mislio prodala telekom za 1KM a onda pazarila milijarde.Styling wrote:SDP kakav god je naopak, oni su bar dosljedni i gone svoju politiku. Hanka je uzela mandat i napustila stranku (kako licemjerno) i otvoreno trguje svojim glasom u parlamentu, zar treba nešto više. Ako je izašla iz stranke onda je trebala biti dovoljno poštena da vrati i mandat. Ne, slatka para. Kad je trebalo srušiti SDP-SBB vladu, ona i Backović su dobili po kofer para.Pasiflora wrote:![]()
presmjesno je kako ste se vi SDP-ovc(e)i nadovezali Hanki. Zena je sada najveci kriminalac od kada je u DF-u (nekoliko mjeseci), a bila najpostenija dok je bila u SDP-u????? Pa stvarno ste jadni. Krenite od zlagumdzije pa nadalje po ostalim zlatkicima da vidite kakav je to lopovluk. Hanka je mala maca za sve njih! A da se ne lazemo: nisam nesto vidjela da ima vilu na Poljinama, da je clan u 16 nadzornih odbora, da je brata smjestila u javno preduzece na mjesto izvrsnog (ok zaposlila sina, ali ko to ne bi uradio?), itd, itd... Ma zena je kao anđeo cisti kada se uporedi sa SDP-ovskim sljamom.
Pa i Radeljas je dobio pare za rusenje te vlade, pa Zekovic, pa ne znam ko jos...
- Havatar
#5935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jednom lopov uvijek lopovmali_balon wrote:I znaci sav lopovluk je nevracanje mandata i taj kofer para, koliko se pljuje po njoj ja mislio prodala telekom za 1KM a onda pazarila milijarde.Styling wrote:SDP kakav god je naopak, oni su bar dosljedni i gone svoju politiku. Hanka je uzela mandat i napustila stranku (kako licemjerno) i otvoreno trguje svojim glasom u parlamentu, zar treba nešto više. Ako je izašla iz stranke onda je trebala biti dovoljno poštena da vrati i mandat. Ne, slatka para. Kad je trebalo srušiti SDP-SBB vladu, ona i Backović su dobili po kofer para.Pasiflora wrote:![]()
Pa i Radeljas je dobio pare za rusenje te vlade, pa Zekovic, pa ne znam ko jos...
- Pasiflora
#5936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti si vidio kofer para? Mislim, ja stvarno nemam nista od toga, ali ovo djetinjasto rekla-kazala je bez veze. Cuj dobili po kofer para! A te Hankine kofere para fino slikaj i postavi ovdje pa cemo ti vjerovati.
Apropo prelazaka - SDP je na zadnjim izborima primio onog nacelnika Trnova koji je bio u svim strankama od poslije rata i stavili su ga na listu. I evo opet je naclnik u Trnovu - ovaj put SDP-ov
O Lipovaci kojeg su smjenjivali 3-4 puta, a SDP ga uredno vraca jer njihov igrac MORA biti u poziciji - stvarno se nema sta pricati.
Jadan je i najjadniji SDP. Sve kriminalac do kriminalca.
Apropo prelazaka - SDP je na zadnjim izborima primio onog nacelnika Trnova koji je bio u svim strankama od poslije rata i stavili su ga na listu. I evo opet je naclnik u Trnovu - ovaj put SDP-ov
O Lipovaci kojeg su smjenjivali 3-4 puta, a SDP ga uredno vraca jer njihov igrac MORA biti u poziciji - stvarno se nema sta pricati.
- ultima_palabra
#5937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ćeš porediti potpredsjednicu nečega što pretenduje da bude osvježenje na političkoj sceni sa Radeljašem, onda ne znam o čemu mi ovdje pričamo 
- Maystor
#5938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evidentno je da su crveni ovdje po zadatku i da u nedostatku prave municije izmišljaju šta stignu. Ali moje lično mišljenje je da DF od Hanke ima više štete nego koristi. Nije ona ni izbliza tako dramatična persona kao što se ovdje govori, ali kritike na njen račun treba analizirati. DF ne smije biti kopija već viđenog, treba ljudima omogućiti da kažu šta misle (odvojiti, naravno, partijske miševe poslane po zadatku od objektivne kritike).Pasiflora wrote:![]()
Ja sam prije nekoliko mjeseci pisao na forumu da je ulazak Damira Marjanovića u vladu SDA/radeljaš bila greška, pa sam došao u paradoksalnu situaciju da ga SDA-ovci "brane" od mene. Kada je Damir shvatio da mu tu nije mjesto, vidjeli ste šta su mu radili i kako je otišao.
- lerdi
#5939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevezano za rad Hanke Vjezović i njene poteze o kojim zaista znam malo da bi bilo šta sudio želim istaći slijedeće. "Vrijeme je za novu politiku" je moto DF-a i samim tim ne bi trebalo da se ponašaju kao ovi stari. Isto tako i simpatizeri DF-a ne treba da se ponašaju kako se ponašaju simpatizeri ovih starih. Ukoliko je neko govno, onda je govno i to treba javno reći i preventivno odstraniti kao bolesno tkivo. To što je govno "naše" ne čini ga nimalo manje mirišljavim čak šta više, meni lično smrdi više nego tuđe. Željko je sinoć na tribini rekao da ukoliko bude bilo kakvog osnova on će prvi potpisati krivičnu prijavu protiv bilo kojeg člana DF-a i to će jedva čekati da uradi. Ukoliko postoji toliko negativnih stvari vezanih za profesoricu Vejzović eto mu prilike da dokaže da je bio iskren. Opet kažem ja lično ne znam o kakvim se grijesima radi, osim onog smrtnog što je napustila SDPPasiflora wrote:![]()
- ultima_palabra
#5940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Igzektli. Učešće u vjerovatno najtragikomičnijoj vladi i skupštinskoj većini u demokratskoj istoriji ove zemlje nije nimalo bezazlena stvar... ljudi takve stvari pamte.Maystor wrote:Evidentno je da su crveni ovdje po zadatku i da u nedostatku prave municije izmišljaju šta stignu. Ali moje lično mišljenje je da DF od Hanke ima više štete nego koristi. Nije ona ni izbliza tako dramatična persona kao što se ovdje govori, ali kritike na njen račun treba analizirati. DF ne smije biti kopija već viđenog, treba ljudima omogućiti da kažu šta misle (odvojiti, naravno, partijske miševe poslane po zadatku od objektivne kritike).
Ja sam prije nekoliko mjeseci pisao na forumu da je ulazak Damira Marjanovića u vladu SDA/radeljaš bila greška, pa sam došao u paradoksalnu situaciju da ga SDA-ovci "brane" od mene. Kada je Damir shvatio da mu tu nije mjesto, vidjeli ste šta su mu radili i kako je otišao.
Što se tiče Damira, sva ta priča je imala i pozitivnih stvari... on je dobio priliku da medijski eksponira i da ljudi čuju za njega, i tu priliku je dobro iskoristio.
Željko treba sprovesti "damage limitation" i natjerati Hanku da istupi iz te većine ili je izbaciti iz stranke.
-
mali_balon
#5941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ipak mislim da nju napadaju studenti sa FPN, koji nisu mogli proci BHS jezik
. Salu na stranu, mi kao narod skloni smo vjerovanju na sljepo i vjerovaju teorijama zavjere.
Za vecinu politicara, iz bilo koje stranke, kazemo da su lopovi a nemamo dokaza za to, nego lupetamo na osonvu cula kazala, doduse gdje ima dima ima i vatre, ali ako cemo se ozbiljno baviti spaljivanjem vjestica hajde makar da imamo konkretne dokaze, kao sto Pasiflora rekla slikaj i pokazi.
Jer mahalskim pricama samo "potpirujemo" ogorcenost, netrpeljivost, netoleracniju itd itd itd.
Za vecinu politicara, iz bilo koje stranke, kazemo da su lopovi a nemamo dokaza za to, nego lupetamo na osonvu cula kazala, doduse gdje ima dima ima i vatre, ali ako cemo se ozbiljno baviti spaljivanjem vjestica hajde makar da imamo konkretne dokaze, kao sto Pasiflora rekla slikaj i pokazi.
Jer mahalskim pricama samo "potpirujemo" ogorcenost, netrpeljivost, netoleracniju itd itd itd.
- Banksy
#5942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ukratko, prejeftin SDP spin.mali_balon wrote:Htio sam ali mi previse listati 200 stranica pa sam samo mislio da neko u kratko kaze ali et... treba pamet prosuti-LIBERO- wrote:Da si pratio detaljnije ovu temu, gdje stavku po stavku pricali i neadekvatnosti te osobe na mjesu koje ima u DF, radi politicke trgovine i licnoga-familijarnog profita od iste...sada nebi postavljao ovo pitanje.mali_balon wrote: Sto je Hanka lopov, je li to neko mozda pao na zurnalistici kod Hanke i sad ona lopov ili nesta drugo konkretno a ne cula kazala
Ne mogu im naći nijednu mrlju, nijedan kompromitirajući detalj, pa drve o Hanki i njenim fantomskim grijesima 200 strana.
Što u neku ruku i nije loše jer postižu kontraefekeat i od sebe samih prave forumske budale ...
- Styling
#5943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je li, inače, običaj na ovom forumu da ako se ne slažeš sa nečijim mišljenjem odmah počnu uvrede i komentari "nešto s visine". To što se ti i ja ne slažemo ne daje ti zapravo da moje izjave nazivaš glupostima. Doduše, tako reaguju oni koji nemaju kontra-argument.Maystor wrote:Od svih pokušaja i kleveta s ciljem da se Željko i DF diskredituju, ovaj je najozbiljniji kandidat za manifestaciju oskar gluposti.Styling wrote:Ne bi se komšić ni sada odlijepio da se nisu međudobno posvađali (da ne upotrijebim grublji izraz) zbog talova u Reviconu. I kao što sam već navela, mislim da će cijelo njegovo političko djelovanje biti usmjereno više ka osveti SDP-u nego ka opštem napretku.
Waaah
- Corto Maltese
#5944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tvoji pokušaji da šukneš Komšiću na račun njegovog dugogodišnjeg podpredsjednikovanja u SDP BiH su perfidni.Pasiflora wrote:Ti si vidio kofer para? Mislim, ja stvarno nemam nista od toga, ali ovo djetinjasto rekla-kazala je bez veze. Cuj dobili po kofer para! A te Hankine kofere para fino slikaj i postavi ovdje pa cemo ti vjerovati.
Apropo prelazaka - SDP je na zadnjim izborima primio onog nacelnika Trnova koji je bio u svim strankama od poslije rata i stavili su ga na listu. I evo opet je naclnik u Trnovu - ovaj put SDP-ov![]()
- Banksy
#5945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Revicon, šta je to, talovi, ne razumijem?Styling wrote:
Ne bi se komšić ni sada odlijepio da se nisu međudobno posvađali (da ne upotrijebim grublji izraz) zbog talova u Reviconu.
Pričaj nam nešto o tome, o čemu se radi ...
- Styling
#5946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O Radeljašu i Zekoviću postoji tema, pa tamo tabirimo njihove slučajeve. Ovdje je tema DF čiji je Hanka postala "prominenti" član od starta. Hanka je, za razliku od navedene dvojice, ipak unuverzitetski profesor i trebala bi biti neka moralna vertikala i društvu i studentima koje podučava.mali_balon wrote:I znaci sav lopovluk je nevracanje mandata i taj kofer para, koliko se pljuje po njoj ja mislio prodala telekom za 1KM a onda pazarila milijarde.Styling wrote:SDP kakav god je naopak, oni su bar dosljedni i gone svoju politiku. Hanka je uzela mandat i napustila stranku (kako licemjerno) i otvoreno trguje svojim glasom u parlamentu, zar treba nešto više. Ako je izašla iz stranke onda je trebala biti dovoljno poštena da vrati i mandat. Ne, slatka para. Kad je trebalo srušiti SDP-SBB vladu, ona i Backović su dobili po kofer para.Pasiflora wrote:![]()
- Styling
#5947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Google it, pa će ti se samo kazati. Nisam ja ovdje da te edukujem.Banksy wrote:Revicon, šta je to, talovi, ne razumijem?Styling wrote:
Ne bi se komšić ni sada odlijepio da se nisu međudobno posvađali (da ne upotrijebim grublji izraz) zbog talova u Reviconu.
- Altsa
#5948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ja sam to primjetioMaystor wrote:Od svih pokušaja i kleveta s ciljem da se Željko i DF diskredituju, ovaj je najozbiljniji kandidat za manifestaciju oskar gluposti.Styling wrote:Ne bi se komšić ni sada odlijepio da se nisu međudobno posvađali (da ne upotrijebim grublji izraz) zbog talova u Reviconu. I kao što sam već navela, mislim da će cijelo njegovo političko djelovanje biti usmjereno više ka osveti SDP-u nego ka opštem napretku.
Waaah
-
VjecitiStudent
#5949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ti je nedostaje prigodan citat iz SB, evo jednog:Banksy wrote: Ukratko, prejeftin SDP spin.
Ne mogu im naći nijednu mrlju, nijedan kompromitirajući detalj, pa drve o Hanki i njenim fantomskim grijesima 200 strana.
Što u neku ruku i nije loše jer postižu kontraefekeat i od sebe samih prave forumske budale ...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/686 ... enata.html
Sve je podložno temeljitoj analizi i citatima iz Slobodne Bosne, osim kad je Hanka Vajzović u pitanju.
Otkud dvostruki standardi?
- lerdi
#5950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisi već si tu da spinuješ i pljuješ. Ukoliko nekoga optužuješ za nešto onda bar budi toliko pristojan/na pa obrazloži te optužbe. Ovo što ti radiš je dno dna.Styling wrote:Google it, pa će ti se samo kazati. Nisam ja ovdje da te edukujem.Banksy wrote:Revicon, šta je to, talovi, ne razumijem?Styling wrote: