Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Iker C

#59226 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Pape bosanski Lukašenko.
__Phoenix__

#59227 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by __Phoenix__ »

Ako se ne varam, Amar je najtrofejniji bh stručnjak.
channel10

#59228 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by channel10 »

aut

#59229 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aut »

Logika kaže da bi nasljednik trebao biti amar osim. Čisto da se nastavi niz.
Nakon teleće glave da dođe konjska glava.
FreakyStyley

#59230 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Haha, Papetu se jos ne ide. Bas nema sekunde morala i obraza covjek:

EDIT: Prestani reklamirati blog.
sumirprimus

#59231 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

da ovo ne bude ko s djecom,e ajd jos jednom nek pogrijesi(izgubi) i vidce svog boga...
cyprus

#59232 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Dakle evo moje neke liste želja, iole realnih:

1. Vahid Halilhodžić
2. Milovan Rajevac
3. Dušan Bajević
4. Mehmed Baždarević
5. Amar Osim
6. Vlado Jagodić
7. Petar Šegrt
8. Meho Kodro (pod uslovom da ostane u FKS)
9. Robert Prosinečki
10. Radomir Antić

Bez ikakvih problema bih prihvatio nekog od ove desetorice... Mislim prihvatio bih bilo koga, ali ovo su moji prijedlozi :D
palermo

#59233 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

channel10 wrote:Ovaj stvarno nije normalan :(

http://www.klix.ba/sport/nogomet/safet- ... /141117087
Jok, bilo bi normalno da pokloni pola miliona eura nekome......
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59234 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pici »

phillie wrote:
condy wrote:
phillie wrote:
Inace, sadasnji selektor je osvajao lige prvaka i tako to...

Ljudi zaboravljaju da iako imamo odlicnu ekipu, hajd recemo medju 20 u svijetu, nas Savez je tek stao na svoje noge u finansijskom smislu. Mi finansijski ne mozemo ispratiti strucnjaka koji bi "nas impresionirao" a niko od takvih strucnjaka nece da radi za kikiriki (da njima je pola miliona eura godisnje kikiriki), bez obzira sto imamo repku punu potencijala, ali s druge strane skoro pa nemogucu misiju plasmana na EP (inace jedinog nacina finansiranja Saveza).
Ako hoćemo da angažiramo trećerazredne selektore i trenere tipa Halihodžić ili Amar Osim, šta mi onda imamo da očekujemo od reprezentacije :?

Čuj, hoćemo da imamo reprezentaciju koja će se plasirati na EP ili SP, koja će proći grupu, koja će u kvalifikacijama poderati protivnike Izrael, Vels, i sl, i sve to sa trećerazrednim selektorom ( i dosta trećerazrednih igrača ).

Ukoliko hoćeš rezultate, onda moraš dovesti pravo trenersko ime, i njegov tim ljudi, u suprotnom ne nadaj se dobrim rezultatima :)
De ba, Vaha i Amar ne mogu ni u istu knjigu a kamoli u istu recenicu.

ne mogu u istu biblioteku a kamoli policu, knjigu il recenicu
Tyke

#59235 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

hizo ramidovic wrote:
Nomo wrote: otkud sad , kada ima more ljudi pljuju po njemu pune 4 godine . u kojem ti svijetu zivis . ako ti izrael jaka ekipa ti blage veze nemas o lotanju . ti ne znas ni sta je korner kada tako lupetas . ko je tebi rekao da nas je seljak iz zavidovica odveo na sp . ciro sve napravio i on dosao i na jedvite jade prosao najlaksu skupinu . da ne pricam o tim blamazama u zenici ....
mores ti pljuvat i 40 godina jaro, ali pitanje je sta bi bilo u tim kvalifikacijama za sp da nije bilo papeta. on ima naj vece zasluge za odlazak na sp, kolko god ti sad pljuvo po njemu.

p.s. mozda neznam sta je korner, al zato znam sta je penal.
Ja prezirem trenutno Susica zbog svega sto sam nabrojao u mom prethodnom postu, ali ono sto me fascinira je da masa ih ovdje uspjeh Alzira pripajaju Vahi, a isti ti govore kako nije Susic odgovoran za odlazan BiH po prvi put na SP. To je bas zanimljivo razmisljanje.

I ja sam protiv Prosineckog, radije onda da nemamo selsktora. Koji ce mi kurac jedan hrvatski ''strucnjak'' koji cak ima losiju karijeru od trenutnog. Ako ne mozemo naci jednog od toliko dobrih nasih, domacih, jebi nas onda.
SSemir

#59236 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

A1fa wrote:
SSemir wrote:
A1fa wrote:Ne znam sta mi je, ali u zadnje vrijeme se slazem sa tobom. Nije mi prvi izbor, ni drugi ni treci, ali ne bih bio protiv da mu se da sansa. Nama treba sad neko ko ce razdrmati malo ususkane igrace i znati se pripremiti za utakmicu, neko ko nece olahko ni Andoru shvatiti. Ako stvarno Amar bude izabran, bit cu suzdrzan i samo pratiti njegove poteze i kakav ce odnos imati prema svom poslu.
zar stvarno mislite da trener iz bh premier lige posjeduje kvalitet vodjenja jedve nogometne reprezentacije iz svjetskog vrha? jbg, ja ne mislim da je bh reprezentacija zasluzila taj nivo da se nekome "daje sansa", valjda smo mi iznad toga?
Reprezentacije iz svjetskog vrha?? Pri tome mislis na nas??...samo da skontam, da te mogu pratiti... :|
koliko god ti subjektivno gledao na stvari, objektivno je da evropska reprezentacija koja ucestvuje na svjetskom prvenstvu pripada svjetskom vrhu. reprezentacija koja je medju 30 najbolju na fifa rang listi i to duzi period pripada svjetskom vrhu, reprezentacija koja je u prvoj jakosnoj skupini u evropskim kvalifikacija pripada svjetskom vrhu. trenutno sto se desava, mi to nismo, ali gledajuci duzi period, mi to jesmo! i zbog toga tjeramo selketora trenutnog. ako tjeramo selektora jer nam je ugrozio eventualni plasman na evropsko, onda mi nismo reprezentacija koja ce "davati sanse" nekim selektorima, nego smo mi reprezentacija koja trazi selektora koji ce garantovati rezultat.
opet kazem, objektivno. tvoje subjektivno misljenje ostavi po strani
Last edited by SSemir on 17/11/2014 14:13, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#59237 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hizo ramidovic »

reprezentacija je sinoc odigrala odlicno ali je protivnik bio prejak, sudjenje je bilo sramotno i pristrasno, a jos usto mi nismo imali srece.
igraci su dali najvise sto su mogli, taktika i postavka igre sasvim solidna, ali sa onako raspolozenim izraelom, sa onako malo rezervnih igraca i sa onako ocajnim sudijom koji je ocito bio na njihovoj strani nije se moglo vise
condy

#59238 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by condy »

phillie wrote:
condy wrote:
phillie wrote:
Inace, sadasnji selektor je osvajao lige prvaka i tako to...

Ljudi zaboravljaju da iako imamo odlicnu ekipu, hajd recemo medju 20 u svijetu, nas Savez je tek stao na svoje noge u finansijskom smislu. Mi finansijski ne mozemo ispratiti strucnjaka koji bi "nas impresionirao" a niko od takvih strucnjaka nece da radi za kikiriki (da njima je pola miliona eura godisnje kikiriki), bez obzira sto imamo repku punu potencijala, ali s druge strane skoro pa nemogucu misiju plasmana na EP (inace jedinog nacina finansiranja Saveza).
Ako hoćemo da angažiramo trećerazredne selektore i trenere tipa Halihodžić ili Amar Osim, šta mi onda imamo da očekujemo od reprezentacije :?

Čuj, hoćemo da imamo reprezentaciju koja će se plasirati na EP ili SP, koja će proći grupu, koja će u kvalifikacijama poderati protivnike Izrael, Vels, i sl, i sve to sa trećerazrednim selektorom ( i dosta trećerazrednih igrača ).

Ukoliko hoćeš rezultate, onda moraš dovesti pravo trenersko ime, i njegov tim ljudi, u suprotnom ne nadaj se dobrim rezultatima :)
De ba, Vaha i Amar ne mogu ni u istu knjigu a kamoli u istu recenicu.
Pljuvaće te vi Vahu, kao što sad pljujete Papeta :)
Dr. Kuca

#59239 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Antic najbolja opcija.- :thumbup:
and

#59240 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

pici wrote:
Sinoćnju utakmicu i poraz od 3:0 opisali su kao "nemoć, jad, čemer na terenu", istakavši kako se navijačima i igračima "srce cijepalo".

BHF poziva Nogometni savez BiH da, ukoliko Sušić ne podnese ostavku, selektoru uruči otkaz.

"Vi znate na šta smo mi spremni! Ovo je kraj, tražimo i zahtijevamo promjene! Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat!", istaknuto je u saopćenju BHF-a.

Safet Sušić nakon povratka iz Izraela: Neću dati ostavku
Piše: J. H.
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je u poslijepodnevnim satima stigao u Sarajevo sa još nekoliko igrača koji su sinoć igrali utakmicu protiv Izraela, koju je reprezentacija BiH izgubila rezultatom 3:0.

Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Po slijetanju sa sarajevski aerodrom Sušić se obratio mnogobrojnim novinarima riječima da je Izrael u potpunosti nadigrao BiH.

"U pojedinim situacijama izgledali smo smiješno, sve ove probleme koje smo imali u posljednje vrijeme utjecale su na to da nismo mogli sastaviti ekipu koja bi mogla igrati protiv Izraela", kazao je Sušić.

U 16 sati počinje sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj će najvjerovatnije biti donesena odluka o smjeni Safeta Sušića kao selektora.

"Vidjet ćemo, što se mene tiče, ja neću dati ostavku jer smatram da još uvijek postoje šanse da odemo na EURO. Šanse su male, ali postoje", kazao je Sušić.

Selektor je dodao da su za poraz krivi igrači, ali i on sam.
IDEMO IH RUŠHIIITTT :bih: :bih: :bih: :bih:
baš đončina. Šanse su male, ali postoje",drži se stavke u ugovoru zbog koje može dobiti otkaz.
ali činjenice su drugačije,od 12 bodova je osvojio 2 i uništio nam šanse za euro,bar s njim kao selektorom.
otkaz 100%
phillie

#59241 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

pici wrote:

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je u poslijepodnevnim satima stigao u Sarajevo sa još nekoliko igrača koji su sinoć igrali utakmicu protiv Izraela, koju je reprezentacija BiH izgubila rezultatom 3:0.

Po slijetanju sa sarajevski aerodrom Sušić se obratio mnogobrojnim novinarima riječima da je Izrael u potpunosti nadigrao BiH.

"U pojedinim situacijama izgledali smo smiješno, sve ove probleme koje smo imali u posljednje vrijeme utjecale su na to da nismo mogli sastaviti ekipu koja bi mogla igrati protiv Izraela", kazao je Sušić.

U 16 sati počinje sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj će najvjerovatnije biti donesena odluka o smjeni Safeta Sušića kao selektora.

"Vidjet ćemo, što se mene tiče, ja neću dati ostavku jer smatram da još uvijek postoje šanse da odemo na EURO. Šanse su male, ali postoje", kazao je Sušić.

Dokaz da je selektoru obraz dzonchina izlizana....
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#59242 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

cyprus wrote:Dakle evo moje neke liste želja, iole realnih:

1. Vahid Halilhodžić
2. Milovan Rajevac
3. Dušan Bajević
4. Mehmed Baždarević
5. Amar Osim
6. Vlado Jagodić
7. Petar Šegrt
8. Meho Kodro (pod uslovom da ostane u FKS)
9. Robert Prosinečki
10. Radomir Antić

Bez ikakvih problema bih prihvatio nekog od ove desetorice... Mislim prihvatio bih bilo koga, ali ovo su moji prijedlozi :D
I upravo ovi redoslijedom :thumbup:
edo_79

#59243 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edo_79 »

neomicin wrote:Eh dobro, vidim da svak iznosi mišljenje bez ikakvog kompleksa i sa mnogo predrasuda pa rekoh da i ja malo prodiskutujem.
Prvo da krenem od "Fanatikosa" koje mnogo cijenim i koji prate i bodre naše sportiste širom svijeta, ali se pitam da li imaju pravo da govore u ime svih. Imaju li pravo da ističu parole "IDI IDI NEZNALICE" bez da pošuju mišljenje nas ostalih navijača koji iako nemamo novca za gostujuće utakmice, bezrezervno volimo našu zajedničku reprezentaciju i možda želimo ostanak Safeta Sušića. Možda smo zahvalni našem selektoru za nešto što je ne tako davno izgledalo kao nemoguća misija a to je plasman na "MUNDIJAL", pa ne vidimo neke stvari njihovim očima. Ako ćemo gledati selektorov rad od samog dolaska mislim da nećemo naći baš mnogo grešaka koje bi iziskivale ovakvu reakciju navijača. Prve kvalifikacije su odrađene jako dobro gdje nam je i pored očite sudijske greške (sviran penal za francuze zbog prekršaja izvan kaznenog prostora) Platinijeva Francuska pobjegla samo jedan bod. Nastranu kvalitet, u baražu je bilo nerealno očekivati prolaz protiv super snažnog Portugala sa Ronaldom u timu. Uslijedile su kvalifikacije za već pomenuti "MUNDIJAL" koje su završile svi znamo kako, pa neću mnogo o tome pisati nego ću samo spomenuti kako su pojedini "stručnjaci" govorili da je to zbog "lake grupe", a pokazalo se da je za prvo mjesto bilo potrebno osvojiti 25 bodova. Još samo da dodam da je neki drugi selektor u Slovačkoj napravio izmjenu Misimović-Hajrović, koja se pokazala kao ključna, svijet bi i dan danas brujio o tome, ali pošto je u pitanju naš Safet brzo se zaboravilo. I onda došlo je vrijeme da zaigramo na Marakani. Opet Sušićeva izmjena daje gol Argentini, SUDIJA NAS ISKASAPIO protiv Nigerije, a protiv Irana pokazujemo ono što manje više znaju svi, pokazujemo snagu, ali na kraju ispadamo zbog sudije iako se minus pripisuje pogodite kome.
U tekućim kvalifikacijama izgubili smo prvu utakmicu ali se ja opet pitam da li je Sušić kriv što Begovića u kaznenom prostoru nadskoči igrač niži za glavu, ili što Pjanić promaši penal (Ne krivim malog princa, desi se svakome).
Već tada su pojedini bili jako glasni u nastojanjima da smijene selektora i unosili su nemir za vrijeme priprema za utakmice protiv Velsa i Belgije koje su na kraju dobro apsolvirane ako se uzme u obzir bespotrebno stvorena atmosfera u i oko reprezentacije. O utakmici protiv Izraela neću ni pisati jer ko god se bar malo razumije u fudbal (bar takvih nam ne manjka), zna da je nemoguće zamijeniti 5 ili 6 ključnih igrača.

I sad da se vratim na početak i kažem da ja nisam za to da se mijenja selektor koji nam je donio mnogo radosti, ali....

Sjetit ćete se rafalne paljbe po Miroslavu Blaževiću nakon prvog baraža protiv Portugala i čuvene emisije na Pink tv gdje je Ćiro sjedio kao na optuženičkoj klupi da bi svi ubrzo shvatili šta smo imali i NAMJERNO izgubili. Slično smo se ogriješili i o Baku Sliškovića. Možda na neki način i o Misketa koji i sa 15 kilograma viška ima klasu i može izdriblati najbolje braniče svijeta.

ZATO RAZMISLIMO!!!

A ovo što Fanatikosi nekome daju crveni karton to možemo zanemariti da ne kažem okačiti mačku o rep jer oni ne predstavljaju sve navijače. To je samo dio, dakle ne svi navijači!
Ti očto ne čitaš temu ovdje ..... ja nisam Fanatikos al ti poslije onog sinoć lijepo kažem .... VODI GA SEBI KUĆI AKO TI PAŠE ...... Nema se šta razmišljat poslije onog sinoć ... to je kap koja je prelila čašu ..... IMA DA IDE I TAČKA!
Last edited by edo_79 on 17/11/2014 14:15, edited 1 time in total.
wickerman

#59244 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by wickerman »

pici wrote:
Sinoćnju utakmicu i poraz od 3:0 opisali su kao "nemoć, jad, čemer na terenu", istakavši kako se navijačima i igračima "srce cijepalo".

BHF poziva Nogometni savez BiH da, ukoliko Sušić ne podnese ostavku, selektoru uruči otkaz.

"Vi znate na šta smo mi spremni! Ovo je kraj, tražimo i zahtijevamo promjene! Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat!", istaknuto je u saopćenju BHF-a.

Mene ovo podsjeca na Taju kad nije htio dati ostavku, samo jos fali ruljooooooo :D :D
Iker C

#59245 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Prosinečki je bio asistent Bilić u reprezentaciji, uspješno je vodio Zvezdu i neki turski klub. U svakom slučaju je milama ispred Papka.
and

#59246 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

hizo ramidovic wrote:reprezentacija je sinoc odigrala odlicno ali je protivnik bio prejak, sudjenje je bilo sramotno i pristrasno, a jos usto mi nismo imali srece.
igraci su dali najvise sto su mogli, taktika i postavka igre sasvim solidna, ali sa onako raspolozenim izraelom, sa onako malo rezervnih igraca i sa onako ocajnim sudijom koji je ocito bio na njihovoj strani nije se moglo vise
i da dodam još jedan jako bitan detalj koji je otežao safetu posao u izraelu
http://www.vesti.rs/Partizan/Grant-ne-m ... ocnik.html
:mrgreen: :mrgreen:
Partizan se neće pripremati u Dubaiju ili će u UAE morati da putuje bez novog šefa stručnog štaba u šta je teško verovati. Po rigoroznim zakonima UAE i Izraela niko ko u pasošu ima pečat jedne od ovih zemalja ma koje nacionalnosti bio, ne može da uđe u drugu!

Izraelci ne mogu da uđu u UAE, Emiraćanima je zabranjen ulazak u Izrael!
Last edited by and on 17/11/2014 14:18, edited 1 time in total.
edo_79

#59247 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edo_79 »

condy wrote: Pljuvaće te vi Vahu, kao što sad pljujete Papeta :)
Pljuvaće mo ga ako bude zaslužio .... a dotad ;-)
ljevoruki

#59248 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

Ako se i rijesimo reformatora fudbala, neshvacenog genija taktike I menagmenta, nas izbor je dosta limitiran.
Vaha, tesko, jako tesko ali ne I nemoguce. Sanse nekih 20%
Osim - mozda bi mu trebalo dati sansu, nemamo sta izgubiti, pitanje je samo kakav bi efekat imao njegov stil komunikacije sa igracima. Sanse nekih 30%
Bazdarevic - moj osobni favorit. Iako teske naravi I uvijek u konfliktu sa pretpostavljenim mislim da bi bio osvjezenje. Skolovan I strucan trener, ne znam samo kakav je menadzer. Sanse nekih 30%
Bojim se Jagodica na mjestu selektora, taj bi bio gori od reformatora, njega beli ne bi niko slusao ni postovao. Sanse - vece nego sto mi mislimo.

:bih:
FreakyStyley

#59249 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

edo_79 wrote:
FreakyStyley wrote:Haha, Papetu se jos ne ide. Bas nema sekunde morala i obraza covjek:

http://safetsusic.blogspot.com/2014/11/ ... e-ide.html
Pa :izet: majku jel on normalan čovjek :facepalm:
Nije. :D
Iker C

#59250 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Da li je u svijetu sporta zabilježeno otkazivanje treninga zbog straha od povreda?
Locked