Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nosara

#59201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

cyprus wrote:
Iker C wrote:Jedini Amarov problem je objektivnost. On bi hladno dobio Kipar, Andoru i Vels ali bi izjavio da u Brisel ide na izlet. Rekao bi da njihovi igrači vrijede puno više i da nemamo nikakvih šansi. Za Izrael bi rekao da su favoriti jer imaju puno bolju infrastrukturu ali bi njih pokušao pobjediti.
Ja baš zbog toga gotivim Amara :D I jedina stvar na kojoj zavidim Željezničaru je porodica Osim :) :oops:
Mi imamo solidnu reprezentaciju i dovoljno dobrih igraca, tako da nikom ne bi bilo spustanja gaca, a znao bi se red...

Osimi su cudo... :D
zecko_kupuz

#59202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Jebo više i Savez, ne vjerujem da ćemo održati ovaj rejting još dugo sve dok ne vidim da se ozbiljnije uhvate mladih selekcija i skautinga. :!:

Ne možeš vala očekivati da budeš među TOP25 kod FIFA-e, a da ti domaći klubovi i u-21 reprezentacija redovno budu kante za napucavanje. :zzzz:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#59203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

SSemir wrote:
A1fa wrote:
cyprus wrote:Ja ne bih imao ništa protiv da Amar sjedne na klupu reprezentacije...
Ne znam sta mi je, ali u zadnje vrijeme se slazem sa tobom. Nije mi prvi izbor, ni drugi ni treci, ali ne bih bio protiv da mu se da sansa. Nama treba sad neko ko ce razdrmati malo ususkane igrace i znati se pripremiti za utakmicu, neko ko nece olahko ni Andoru shvatiti. Ako stvarno Amar bude izabran, bit cu suzdrzan i samo pratiti njegove poteze i kakav ce odnos imati prema svom poslu.
zar stvarno mislite da trener iz bh premier lige posjeduje kvalitet vodjenja jedve nogometne reprezentacije iz svjetskog vrha? jbg, ja ne mislim da je bh reprezentacija zasluzila taj nivo da se nekome "daje sansa", valjda smo mi iznad toga?
Reprezentacije iz svjetskog vrha?? Pri tome mislis na nas??...samo da skontam, da te mogu pratiti... :|
cyprus

#59204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

O'zone wrote:A da malo pričekamo :?

Mi naložili, ražanj se uveliko okreće a zec sjedi u šumarku i drka k@ru :roll:
Stvarno, Ozone je upravu... Šta ako Pape dobije povjerenje :mrgreen: :oops:

Loodilo...
stakasa

#59205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

JoseMujica wrote:
nije fer sad brata Luckyija prozivat...zamislite kako je tek sad njemu teško....do zadnje je bio uz Papketa i ovaj mu tek sad pokaza pravo lice

jedino još čekam da čujem kako je forum krvi za sve a da je za Haifu konkretno krivo more jer mi smo jedna kontinentalna reprezentacija, ne svikla na morsku hranu itd. itd.
A sta ti govori da su se legendi iz USA otvorile oci, da je promjenio misljenje :D
stakasa

#59206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

cyprus wrote:
O'zone wrote:A da malo pričekamo :?

Mi naložili, ražanj se uveliko okreće a zec sjedi u šumarku i drka k@ru :roll:
Stvarno, Ozone je upravu... Šta ako Pape dobije povjerenje :mrgreen: :oops:

Loodilo...
Ja mislim da je to najrealnije. Ili Pape i dalje ili neki totalni cirkus tipa Avdo Kalajdzic, Karacic...
todd_smith

#59207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

"Tako je to u fudbalu. Nekad se sve okrene naopako onako kako se nama sinoć okrenulo. Na kraju smo dobro prošli kako je moglo biti", komentar je Amara Osima.
Amare je li ti komentarises Izrael ili derbi :? :P :mrgreen:
condy

#59208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by condy »

phillie wrote:
sumirprimus wrote:
condy wrote: On je isti profesionalac kao i Ćiro Blažević :wink:

Precjenjen stručnjak, koji je samo cijenjen kod nas, i u trećerazrednim ligama i reprezentacijama, koji mene nikada nije impresirao. Uspjeh sa Alžirom mu ne spočitavam, ali ne vjerujem da on može donijeti nešto dobro našoj reprezentaciji.
u jebte led,cuj precijenjen...de ba malo odvadi,mnogo li je...
Inace, sadasnji selektor je osvajao lige prvaka i tako to...

Ljudi zaboravljaju da iako imamo odlicnu ekipu, hajd recemo medju 20 u svijetu, nas Savez je tek stao na svoje noge u finansijskom smislu. Mi finansijski ne mozemo ispratiti strucnjaka koji bi "nas impresionirao" a niko od takvih strucnjaka nece da radi za kikiriki (da njima je pola miliona eura godisnje kikiriki), bez obzira sto imamo repku punu potencijala, ali s druge strane skoro pa nemogucu misiju plasmana na EP (inace jedinog nacina finansiranja Saveza).
Ako hoćemo da angažiramo trećerazredne selektore i trenere tipa Halihodžić ili Amar Osim, šta mi onda imamo da očekujemo od reprezentacije :?

Čuj, hoćemo da imamo reprezentaciju koja će se plasirati na EP ili SP, koja će proći grupu, koja će u kvalifikacijama poderati protivnike Izrael, Vels, i sl, i sve to sa trećerazrednim selektorom ( i dosta trećerazrednih igrača ).

Ukoliko hoćeš rezultate, onda moraš dovesti pravo trenersko ime, i njegov tim ljudi, u suprotnom ne nadaj se dobrim rezultatima :)
nosara

#59209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

OldMayor wrote:
Iker C wrote:Jedini Amarov problem je objektivnost. On bi hladno dobio Kipar, Andoru i Vels ali bi izjavio da u Brisel ide na izlet. Rekao bi da njihovi igrači vrijede puno više i da nemamo nikakvih šansi. Za Izrael bi rekao da su favoriti jer imaju puno bolju infrastrukturu ali bi njih pokušao pobjediti.
Amarov problem je sto ne bi bio bolje rjesenje.

Dakle, je li nama cilj da idemo ka boljem ili onako eto da stagniramo i nesta isprobavamo?
Amar je isproban... Pojma nemas... :roll:

Kapiten bi se obradovao... :D

Uopšte, u svim segmentima bi profitirali... Bilo bi 6 od 6 i sigurne kvalifikacije, a na prvenstvu bi igrali vodecu ulogu...

Shvatite vec jednom, Amar Osim je spas za nas posrnuli reprezentativni fudbal...
hizo ramidovic

#59210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hizo ramidovic »

Nomo wrote: otkud sad , kada ima more ljudi pljuju po njemu pune 4 godine . u kojem ti svijetu zivis . ako ti izrael jaka ekipa ti blage veze nemas o lotanju . ti ne znas ni sta je korner kada tako lupetas . ko je tebi rekao da nas je seljak iz zavidovica odveo na sp . ciro sve napravio i on dosao i na jedvite jade prosao najlaksu skupinu . da ne pricam o tim blamazama u zenici ....
mores ti pljuvat i 40 godina jaro, ali pitanje je sta bi bilo u tim kvalifikacijama za sp da nije bilo papeta. on ima naj vece zasluge za odlazak na sp, kolko god ti sad pljuvo po njemu.

p.s. mozda neznam sta je korner, al zato znam sta je penal.
SkyLimit

#59211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Članovi Izvršnog Odbora aka "jednoglasna odluka o novom ugovoru poslije SP" i "povjerenje selektoru poslije Kipra" trebaju letiti zajedno sa njim. Jedino da nam daju kakvu bombu tipa Vahe, sve bi im oprostio.
cyprus

#59212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Sad mi sinu... mislim da bi bilo pravo coool kad bi Petar Šegrt sjeo na klupu :-D Ozbiljno...
sumirprimus

#59213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

inace izrael i vels vode morinjo i gvardiola.... :D

eto ti advokata u srbiji pa opet...
FreakyStyley

#59214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

cyprus wrote:
Ja baš zbog toga gotivim Amara :D I jedina stvar na kojoj zavidim Željezničaru je porodica Osim :) :oops:
Lijepo je to cut od navijaca Sarajeva, ali ja opet ne mislim da je Amar trenutno dobro rjesenje za selektora reprezentacije. Doduse, da me pitas ko jest, s obzirom na trenutne okolnosti i na NSBiH, ne mogu ti odgovorit.
Charuga
Globalni moderator

#59215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Ja sam jutros o Šegrtu razmišljao ... :mrgreen:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#59216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Nomo wrote:
hizo ramidovic wrote:lahko je bit general poslje bitke.
sad svi pljuju po susicu
a kad nas je odveo na sp u brazilu svi su ga falili. i neznam u cemu vidite njeguvu krivicu za poraz od izraela? pa izrael je jaka ekipa i cak smo dobro i prosli, mogli su nam 5 komada zavalit.
treba papetu dat jos jednu sansu da proba odvest ovu reprezentaciju na ep. ako ponudi ostavku treba je odbit.

otkud sad , kada ima more ljudi pljuju po njemu pune 4 godine . u kojem ti svijetu zivis . ako ti izrael jaka ekipa ti blage veze nemas o lotanju . ti ne znas ni sta je korner kada tako lupetas . ko je tebi rekao da nas je seljak iz zavidovica odveo na sp . ciro sve napravio i on dosao i na jedvite jade prosao najlaksu skupinu . da ne pricam o tim blamazama u zenici ....
Ja lično, pljuvač since 2010 :D

nemojte se zalijetati pri pomisli da ćemo danas dobiti Sušičevu zamjenu...najrealnije šta možemo očekivati je otkaz Sušiču i Borče da bude postavljen na vd selektora dok se ne izabere novi.

Ako je Vahi odmor jedini problem-nema problema. Dodji, potpiši ugovor i odmaraj se do marta 2015 ;)

Samo da se Borkiju ne osladi mjesto pa da njega ne mognemo otjerat na kraju :D :D
kakotakonikako

#59217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kakotakonikako »

Vlado Jagodic, iz vise razloga ( ako smijene Susica ). Vodio mladu repku, Srbin je, zna pricati, u talu je sa savezom.
DonVitoNN

#59218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

sad svi pljuju po susicu
a kad nas je odveo na sp u brazilu svi su ga falili

:thumbup:

A prije SP tj. posle cim napises nesto.... mrzis BIH, mrzis Safeta.... :roll: :?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#59219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Jebote Lakija dva dana nema na forumu i selektoru ode glava
Sta ti je zivot :oops:
Dr. Kuca

#59220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Kakva bi to tek korumpiranost bila, ih my god :lol:

Meni je smijesna vahina prica da mu smeta sve oko repke, a covjek radio za diktatore i za Mamica. :lol:

P.s Zar I.Osim nije postavio ovog begica?
Last edited by Dr. Kuca on 17/11/2014 14:05, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#59221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

kakotakonikako wrote:Vlado Jagodic, iz vise razloga ( ako smijene Susica ). Vodio mladu repku, Srbin je, zna pricati, u talu je sa savezom.
Jake reference, nema šta. Treba samo dodati da je "uspješno" vodio mladu reprezentaciju ... 8-)
Tyke

#59222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

sad svi pljuju po susicu a kad nas je odveo na sp u brazilu svi su ga falili. i neznam u cemu vidite njeguvu krivicu za poraz od izraela? pa izrael je jaka ekipa i cak smo dobro i prosli, mogli su nam 5 komada zavalit.
treba papetu dat jos jednu sansu da proba odvest ovu reprezentaciju na ep. ako ponudi ostavku treba je odbit.
Nadam se da si saljivdzija pa cu i post shvatiti kao ironiju.

U utakmicama protiv Welsa, Belgije, a zatim i sinoc, Pape se izvlaci kako nema adekvatne zamjene na klupi, a svi znamo da je on i samo on kriv zbog toga. Imao je toliko igraca na raspolaganju koje je moga, a nije zvao. Pa bismo sinoc umjesto Hadzica imali jednog Zukanovica koji bi se znao postavljati u odbrani i u ofsajd zamkama, bio bi daleko korisniji i u odbrani i u napadu. Pa bismo imali jednog kvalitetnog ofanzivnog veznog u vidu Stilica, gdje bi Pjanic i Besic igrali povucenije. Pa Lulic ne bi promasio cistu priliku/e za gol, jer bi na mjestu Hajrovica bio jedan Djuric ili neki deseti napadac, a na mjestu Kvrzica bi stajao Hajrovic koji je pokazao i sinoc kako je opasan kada se izvuce na krilo. I jos masu toga bi bilo da je Susic radio svoj posao, nije glumio serifa i forsirao svoju tvrdoglavost.
Halal mu bilo, samo neka ide.

Medunjanin me sinoc totalno razocarao, kao i Pjanic. Za ovog prvog vise ne bi trebalo biti mjesta u prvih 11. Prcic mi nije lose izgledao, cak mozda i da igra na poziciji ofanzivnog veznog, jer momak stane na loptu, pogleda slobodnog igraca pa salje na krilo. On, Pjanic i Besic bi mogli biti taj ubojiti mladi tandem na sredini terena.

Ja Hadzicu nista ne zamjerim, momak koji po formaciji igra zadnjeg veznog sinoc jednostavno nije znao gdje prije da igra, daleko bolji i iskusniji igraci bi se pogubili da se izrotiraju kao on sinoc. Besic je bio los, ali i sam je bio na zadnjem veznog, dok je Medo bio cesto naprijed, a Pjanica ne znam da sam i vidio na terenu dok nije pao zbog vrtoglavice, mada cu uvijek misliti da je malo i odglumio samo da izadje s terena, jer Safet nije imao muda ga izbaciti kad vidi da je totalno zatvoren od protivnickih igraca.
FreakyStyley

#59223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

A sta cemo s Baljom i Piplicom, hocemo i njih tjerat? :D

Ja bi Tomu ostavio, radi karizme. 8-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pici »

Sinoćnju utakmicu i poraz od 3:0 opisali su kao "nemoć, jad, čemer na terenu", istakavši kako se navijačima i igračima "srce cijepalo".

BHF poziva Nogometni savez BiH da, ukoliko Sušić ne podnese ostavku, selektoru uruči otkaz.

"Vi znate na šta smo mi spremni! Ovo je kraj, tražimo i zahtijevamo promjene! Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat!", istaknuto je u saopćenju BHF-a.

Safet Sušić nakon povratka iz Izraela: Neću dati ostavku
Piše: J. H.
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je u poslijepodnevnim satima stigao u Sarajevo sa još nekoliko igrača koji su sinoć igrali utakmicu protiv Izraela, koju je reprezentacija BiH izgubila rezultatom 3:0.
Safet Sušić nakon povratka iz Izraela: Neću dati ostavku

Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Po slijetanju sa sarajevski aerodrom Sušić se obratio mnogobrojnim novinarima riječima da je Izrael u potpunosti nadigrao BiH.

"U pojedinim situacijama izgledali smo smiješno, sve ove probleme koje smo imali u posljednje vrijeme utjecale su na to da nismo mogli sastaviti ekipu koja bi mogla igrati protiv Izraela", kazao je Sušić.

U 16 sati počinje sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj će najvjerovatnije biti donesena odluka o smjeni Safeta Sušića kao selektora.

"Vidjet ćemo, što se mene tiče, ja neću dati ostavku jer smatram da još uvijek postoje šanse da odemo na EURO. Šanse su male, ali postoje", kazao je Sušić.

Selektor je dodao da su za poraz krivi igrači, ali i on sam.
IDEMO IH RUŠHIIITTT :bih: :bih: :bih: :bih:
phillie

#59225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

condy wrote:
phillie wrote:
Inace, sadasnji selektor je osvajao lige prvaka i tako to...

Ljudi zaboravljaju da iako imamo odlicnu ekipu, hajd recemo medju 20 u svijetu, nas Savez je tek stao na svoje noge u finansijskom smislu. Mi finansijski ne mozemo ispratiti strucnjaka koji bi "nas impresionirao" a niko od takvih strucnjaka nece da radi za kikiriki (da njima je pola miliona eura godisnje kikiriki), bez obzira sto imamo repku punu potencijala, ali s druge strane skoro pa nemogucu misiju plasmana na EP (inace jedinog nacina finansiranja Saveza).
Ako hoćemo da angažiramo trećerazredne selektore i trenere tipa Halihodžić ili Amar Osim, šta mi onda imamo da očekujemo od reprezentacije :?

Čuj, hoćemo da imamo reprezentaciju koja će se plasirati na EP ili SP, koja će proći grupu, koja će u kvalifikacijama poderati protivnike Izrael, Vels, i sl, i sve to sa trećerazrednim selektorom ( i dosta trećerazrednih igrača ).

Ukoliko hoćeš rezultate, onda moraš dovesti pravo trenersko ime, i njegov tim ljudi, u suprotnom ne nadaj se dobrim rezultatima :)
De ba, Vaha i Amar ne mogu ni u istu knjigu a kamoli u istu recenicu.
Locked