SDP

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#59176 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote: 07/02/2020 23:25
malakh wrote: 07/02/2020 23:17
Chmoljo wrote: 07/02/2020 18:18
Mnogo šuplje priče i još više dezinformacija.

Mohikanac nam je dao presjek stanja angžmana Džonlagića u parlamentu sa osvrtom na (ne)angažman u pogledu zakona koji tretiraju ekonomsku tematiku gdje je dotični, jelte, ekspert.

Što se tiče tvojih dezinformacija, jedna po jedna:

Gratzov zakon Čengić nikada nije ni predstavljao kao svoj. Ako je bio dobar, zašto mijenjati bilo šta? Osim toga, zakone ne prave parlamentarci, nego ljudi od struke u pratećim službama, vanjski eksperti, eksperti iz oblasti koje zakon tretira, zainteresovane strane. Niko ne sjedne i ne napiše zakon iz glave.

Kad već spominješ izborni zakon, inicijalnu ideju za donošenje istog, odnosno, izmjene u Parlamentu Federacije dao je niko drugi do upravo Čengić. Ne vjeruješ? Pitaj Mikulića. On je pisao članove. Odlična ideja koju je osujetio SDA i nkihov kretenizam sa imenovanjem Dodikovog čovjeka u predsjedništvo ZD parlamenta. Znaš, onaj SDA sa kojim Džonlagić i ostali uđoše u koaliciju da bi između ostalog donijeli izborni zakon. I srušili vladu KS. Ali ANP, NATO, četnici vraca...

I zadnje, Čengić je izgubio samo zbog toga što se Nikšić otvoreno stavio na stranu Mašića. Ja da sam na Mašićevom mjestu, stavio bih prst na čelo i upitao se zašto mi treba pomoć u odnosu na nekoga od koga sam imao pedeset puta bolju startnu poziciju.

I sad, jednom u životu budi od riječi.

Tito je bio bravar.
poltronski df napravi prijedlog izbornog zakona kojeg prezentiraju dvojica doktora nauka, begić i đonlagić, dok sdp napravi isto to i prezentira ga damir mašić ili irfan čengić. valjda je to jasna poruka svima koji vjeruju u kadrove i kadrovsku politiku sdpa.
to sam napisao i za to su se zakačili, jer je to jedina slamka za koju se mohikanac i mogao zakačiti. naravno da ću uvijek braniti ljude koji imaju visoko obrazovanje i da ih neću moći porediti sa srednjoškolcima ili kasnim diplomantima (mada za obrazovanje nikada nije kasno).

sve ostalo je plod moje obrane čovjekovog stručnog zvanja, prof dr. kako i na koji način je to završio, nisam upućen, niti ulazim u to, ali mu ne mogu osporiti da je redovan profesor na ekonomskom fakultetu u sarajevu i upoređivati ga sa dvadesetosmogodišnjim studentom i to u oblasti u kojoj očito nije dorastao. a kao kontra argument đonlagićeve nestručnosti me poziva da pitam studente što misle o đonlagićevom znanju iz ekonomije. halo, studente. :lol:

glede čengića. nigdje nisam napisao da on nije aktivan parlamentarac, dapače, jeste, ali dosta ograničen i jednostavno ne može se baviti ozbiljnijim pitanjima, ali ne što ne želi, već što nema dovoljno obrazovanja i stručnog znanja da se time bavi.

dalje, da uzeo je od gratza zakon i predložio ga u svoje ime i nakon medijske hajke se i saznalo da je gratzov. ona famozna rečenica, ni zareza nije promijeno, ali evo ni to nećemo uzeti za bitno.

suština moje priče jeste neozbiljnost sdpa i koliko god pohvalno ti govorio o čengiću,za mene je krajnje neozbiljno da on bilo što govori o izbornom zakonu, jer ne posjeduje osobne, stručne kvalifikacije, niti poštovanje kao prema čovjeku od struke i hebem mu miša,evo ti kao visokoobrazovan kadar, zašto nisi dobio priliku da ti budeš u parlamentu i pričaš i čniš sve umjesto čengića, jer po kriterijima mnogih ljudi koji gledaju obrazovanje, si kompetentan.

dakle bilo koji prijedlog u ime sdpa, nema jednaku težinu kada isti prezentiraju npr. mirko pejanović. anto domazet ili damir mašić i irfan čengić.
dakle bukvalno u postu kojeg si citirao
Kad već spominješ izborni zakon, inicijalnu ideju za donošenje istog, odnosno, izmjene u Parlamentu Federacije dao je niko drugi do upravo Čengić. Ne vjeruješ? Pitaj Mikulića. On je pisao članove. Odlična ideja koju je osujetio SDA i nkihov kretenizam sa imenovanjem Dodikovog čovjeka u predsjedništvo ZD parlamenta. Znaš, onaj SDA sa kojim Džonlagić i ostali uđoše u koaliciju da bi između ostalog donijeli izborni zakon. I srušili vladu KS. Ali ANP, NATO, četnici vraca...
ovih dana se na forumu vrti tema o pojedinim profesorima sa ETFa, a kojeg bije glas kao jednog od najjačih. suma sumarum, nije neka posebna referenca biti profesor na nekom fakultetu sarajevskog univerziteta.
da je čengić napisao, a to prezentirala doc. dr. benjamina londrc, možda bi se istom i dalo malo više značaja. tko želi da shvati, shvatio je, ali, o tom po tom.

a taj isti đonlagić je sljedbenik podaničke politike dfa i služi za obračunavanje sda sa neistomišljenicima. sa političkog aspekta ga nikada nisam ni branio.

a što se tiče referenci za profesora na sarajevskom univerzitetu, da ti drug nešto kaže. na tom istom univerzitetu ne mogu primirisati profesori sa privatnih univerziteta, sa sumnjivim diplomama, a koji šire znanje u travniku, sokocu, lukavici, cazinu, kelosu i ostalim privatno kriminalnim obrazovnim ustanovama. dakle, još se uvijek drži dignitet univerziteta...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59177 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ne umišljaj, mi nismo drugovi.

i šta pričaš o prezentiranju? kakva prezentacija? power point? kakav značaj? šta lupaš bolan ne bio? taj zakon je onemogućio Komšićev sadašnji koalicioni partner, a kojim se mogla riješiti Ljubićeva apelacija. tada su ga svi listom podržali, čak i SDA kada je skontala da imaju drugi način kako da ga neofirno blokiraju.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#59178 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote: 07/02/2020 23:39 ne umišljaj, mi nismo drugovi.

i šta pričaš o prezentiranju? kakva prezentacija? power point? kakav značaj? šta lupaš bolan ne bio? taj zakon je onemogućio Komšićev sadašnji koalicioni partner, a kojim se mogla riješiti Ljubićeva apelacija. tada su ga svi listom podržali, čak i SDA kada je skontala da imaju drugi način kako da ga neofirno blokiraju.
uhvati se ti vjecitih studenata, jer ocito su na levelu da ne razumijes neke stvari. i kurtz nema fakultet, pa ne mora ni cengic. :lol:

pravis se budala, a znas ti dobro o cemu ja govorim, a prebacujes na dokumente. prebaci mozak iz rikverca u prvu i opet procitaj moj post i mani se potkapacitirane stranke, makar do vakta dok se ne rijese sljama.
statixx

#59179 Re: SDP

Post by statixx »

Demokratija funkcionise jer strucna sprema biraca nije presudan faktor kod donosenja moralnih sudova. Vi mislite da je Dino dobio glasove zahvaljujuci DIFu. Nas je problem sto je demokratija upala u zamku partokratije i zbog toga pojedinac nije naucen da kriticki razmislja vec i dalje zivi kao podanik i smatra da maksimum u ovom sistemu moze izvuci samo ako je clan najjace stranke.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59180 Re: SDP

Post by Chmoljo »

malakh wrote: 07/02/2020 23:48uhvati se ti vjecitih studenata, jer ocito su na levelu da ne razumijes neke stvari. i kurtz nema fakultet, pa ne mora ni cengic. :lol:

pravis se budala, a znas ti dobro o cemu ja govorim, a prebacujes na dokumente. prebaci mozak iz rikverca u prvu i opet procitaj moj post i mani se potkapacitirane stranke, makar do vakta dok se ne rijese sljama.
nije mi čengić dijete da se okolo hvalim njegovom diplomom, jer ono "neće rintat ko babo". meni njegova ne treba.

dao sam ti vrlo konkretne primjere zašto je neko bolji jer radi ono za šta je biran, a neko drugi prosipa šuplju priču, poput izbornog zakona koji svakako nema šansu proći, taman da ga je prezentovao Baltazar Bogišić.

nisam ja taj koji se pravi budala. shvatam ja da živimo u sredini gdje je Šanko prvo zlo koje je uništilo klinički centar, a poslije "nova paradigma". shvatam da ima ljudi kojima ne smeta ukus govana koja su sami izasrali. shvatam i da je tebi pravljenje budalom navođenje konkretnih primjera za koje si tvrdio da ih neko ne zna raditi ili ne radi. shvatam da je poređenje sa zemljom sa višom političkom kulturom u apsolutno istoj stvari za tebe problematično, jer ti ne odgovara narativu. (uzgred budi rečeno, ne ide u korist ni poređenje odgovornosti šefa izvršne vlasti u zemlji sa polupredsjedničkim sistemom i jednog parlamentarca od njih 98)

također shvatam da živimo u vremenu gdje je na argument dovoljno biti dosadan i uporan i misliti da se pobijedilo u raspravi.

shvatam i da moraš pričati uopšteno, jer argumenata nemaš osim, ma znaš ti, de se skontaj, mani se, pusti, hahaha, hihihi, pihihi.

ti samo nastavi sa šupljom pričom jer je guslaš otkako je Komšić samostalno izletio sa kandidaturom za predsjedništvo. ja sam od starta vidio gdje to sve vodi, a hvala Bogu i jako puno ljudi u posljednje vrijeme.
drug_profi

#59181 Re: SDP

Post by drug_profi »

Jeste se uhvatili skolske spreme. Shvatite ljudi da je obrazovanje samo nadgradnja na intelekt. Covjek moze biti obrazovan i neformalno, bez papira.
Također moze imati doktorate, a da bude supalj sa svih strana.

Diploma nista ne znaci. Tek in vivo mozete ocjeniti jel neko strucan za nesto, jel ima potencijal da nauci, ili je balvan obicni.
meme_machine

#59182 Re: SDP

Post by meme_machine »

Glede Cengicevog kopiranja Gratzovog zakona, ne razumijem zasto Cengic odmah nije rekao da ce on biti taj koji ce progurati Gratzov prijedlog, kad Gratza vec nema u parlamentu, da ce SDP odraditi posao kad NS vec nema snage za to (sto ne mora nuzno biti tacno, ali dobar PR svakako).

Ovako ispade budalast, neko bi sigurno prije ili kasnije provjerio taj prijedlog, sam Gratz u najmanju ruku :lol:
last mohicans

#59183 Re: SDP

Post by last mohicans »

Javno je rekao da je to Denisov prijedlog zakona, sa određenim izmjenama. Svoj angažman javno objelodanjuje na svim društvenim mrezama. Nije to uvazeni kolega otkrio, zaštitnik lika i djela najveceg ublehaša kojeg je Bosna imala od svog nastanka. Očigledno prati rad Čengića da bi imao sta mlatiti.
meme_machine

#59184 Re: SDP

Post by meme_machine »

last mohicans wrote: 08/02/2020 11:35 Javno je rekao da je to Denisov prijedlog zakona, sa određenim izmjenama. Svoj angažman javno objelodanjuje na svim društvenim mrezama. Nije to uvazeni kolega otkrio, zaštitnik lika i djela najveceg ublehaša kojeg je Bosna imala od svog nastanka. Očigledno prati rad Čengića da bi imao sta mlatiti.
Nisam to znao, hvala na informaciji. Dobar je Cengic onda ispao :D
orbita12

#59185 Re: SDP

Post by orbita12 »

Šta je ovo raja sa biroa udarila na sdp i našu stranku , da ih nisu opet hakirali, ne vjerujem da je ovo zbog stanivukovica kao oni ga podržavali pa sad udri po njima
cvrčak_na_hedonizmu

#59186 Re: SDP

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

orbita12 wrote: 10/02/2020 11:23 Šta je ovo raja sa biroa udarila na sdp i našu stranku , da ih nisu opet hakirali, ne vjerujem da je ovo zbog stanivukovica kao oni ga podržavali pa sad udri po njima
Da, isto ko da dvije osobe uredjuju grupu, jedan mrtvi SDA-ovac, a drugi koji je opozicionar. I samo se saltaju.

Ili je u pitanju sizofrenija :D
Roccohljup

#59187 Re: SDP

Post by Roccohljup »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 12:02
orbita12 wrote: 10/02/2020 11:23 Šta je ovo raja sa biroa udarila na sdp i našu stranku , da ih nisu opet hakirali, ne vjerujem da je ovo zbog stanivukovica kao oni ga podržavali pa sad udri po njima
Da, isto ko da dvije osobe uredjuju grupu, jedan mrtvi SDA-ovac, a drugi koji je opozicionar. I samo se saltaju.

misliš split ili multiple personalities :)
paleoconservative

#59188 Re: SDP

Post by paleoconservative »

drug_profi wrote: 08/02/2020 01:41 Jeste se uhvatili skolske spreme. Shvatite ljudi da je obrazovanje samo nadgradnja na intelekt. Covjek moze biti obrazovan i neformalno, bez papira.
Također moze imati doktorate, a da bude supalj sa svih strana.

Diploma nista ne znaci. Tek in vivo mozete ocjeniti jel neko strucan za nesto, jel ima potencijal da nauci, ili je balvan obicni.
Ovo je tacno, mada treba napraviti diferencijaciju izmedju morala i struke.

Iz prve ruke tvrdim da je Djonlagic respektabilan poznavalac monetarne politike i, makar u teoriji, spoznava razliku izmedju loseg i dobrog rukovodjenja monetarnim i fiskalnim instrumentima. Kao predavac i profesor, nije uzasan niti nepismen, ali nije ni najbolje sro efsa nudi. U oblasti finansija na efsi postoji i dosta kompetentnijih, nestranackih i naucno orijentisanih profesora koji prenose znanje studentima na kreativniji i interaktivniji nacin.

Bilo bi suludo braniti politicki harakiri Komsicevog DF pokreta, pa i integritet samog prof. Djonlagica, al mislim da nije kontraverzno drzati se stava da neko moze biti edukovan i profesionalno upucen u nesto, a u isto vrijeme biti izdajica i licemjer.
orbita12

#59189 Re: SDP

Post by orbita12 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 12:02

jos jednom su imali ovakav slucaj , kad ih odjednom okrenulo , pa poceli paljbu sa sda na sdp, prije godinu dvije i to u vezi onih traktora je nesto bilo. Ma meni ovaj nacin pisanja bas lici na one sda-ovske nacionalisticke stranice, tipa pamti bosnjo i sl, bas snazan preokret imaju :shock:
agnostic_front

#59190 Re: SDP

Post by agnostic_front »

Pa neka i njih prozivaju malo, da se ne opuste :D
malakh

#59191 Re: SDP

Post by malakh »

udarili? što su pogrešno objavili? znam da zaboli kada se iznese istina za mašića i uz to ga malo podjebavaju, a onda se izvuče informacija da je naša stranka zaposlila onu amelu topuz mimo konkursa, uz muljanje da dijete iz šehidske porodice ne bude prvorangirano (i meni sumnjivo, pa se raspitao i par članova naše stranke potvrdilo i dodalo da je mandiću naređeno da to ne čini, a on po svome).

pratim ih od početka i malo više se trude biti neovisni, samo što botovi i lažni profili (što se može vidjeti u komentarima) ih pokušavaju predstaviti kao stranačke. ljudi deru sve redom i svaka im čast, a sve što objave je dokaz da nisu ničiji.

puna podrška jedinoj neovisnoj stranici na društvenim mrežama. :thumbup: :thumbup: ako čitaju forum, samo neka nastave gdje su stali.
meme_machine

#59192 Re: SDP

Post by meme_machine »

SDP nikad ne smije biti kritikovan, cak i kada je kritika na mjestu :lol:

Edit: gledajuci malo bolje njihove objave, vidim da su samo u protekla 24 sata i po jednim i po drugim opleli, tako da i nije da samo SDP targetiraju
Kamper

#59193 Re: SDP

Post by Kamper »

malakh wrote: 07/02/2020 16:11
jos samo cekam da mi netko napise da je tito bio bravar i da se trajno iskljucim sa foruma.
Tito je bio bravar.

Sretno...
drug_profi

#59194 Re: SDP

Post by drug_profi »

Marsal je bio vise od bravara. Cist primjer uspjesne nadgradnje intelekta neformalnim obrazovanjem.
HomeSweetHome

#59195 Re: SDP

Post by HomeSweetHome »

Bravar je drzao 22 miliona pod kontrolom, napravio drzavu koja je funkcionisala, postovao ga je citav dunjaluk dok ovi danasnji ne mogu funkcionalan kokosinjac napraviti, a svaka susa moze im opaliti cvoku.
Jedna od vaznih vrlina drzavnika i politicara uopste je znati odabrati saradnike.
Raja s biroa kritikuje sviju, kao sto i treba. Ne treba ni od cijih marifetlukela okretati glavu osim ako ga ne mislimo potpuno upropastiti. Najbolji primjer za to je SDA.
bunk

#59196 Re: SDP

Post by bunk »

Bilo je ili u suru ili na Naked island.
Strahovlada i diktatura.
breuer

#59197 Re: SDP

Post by breuer »

Naked island :lol:
drug_profi

#59198 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nije to bas tako bilo ali hajd. Mogao si odstupiti sa partijske linije ali se nisi onda mogao nadati karijeri.
Zatvor je bio za one koji su ozbiljno prijetili sistemu.

A kad to opravdas postojanjem i odrzanjem funkcionalne drzave i mira, nije tako strasno. Svaki rezim ima neprijatelje, pa i najbenevolentniji.
Taj rezim nije gusio narode vec neprijatelje naroda. Ako to nije danas jasno ne znam sta treba jos pokazati.
HomeSweetHome

#59199 Re: SDP

Post by HomeSweetHome »

Pa da ti kazem, sto vise vrijeme prolazi to je jasnije da je vecina onih koji su zavrsili na Golom otoku tamo i trebalo biti. Bilo je naravno i kolateralne stete, i to mnogo. Kupili su lopatom jer su vjerovali da je bolje da deset nevinih ode tamo nego da jedan kriv ostane na slobodi.
Naravno, nije to dobro niti ispravno, ali bolje nije umio. Bila je to diktatura i jednoumlje, ali se nakon 40 godina ispostavilo da mi ne znamo drugacije. Sta imamo danas? Po mom misljenju, isto diktaturu manjine nad vecinom. Bravar nas je poznavao bolje nego sto smo sami sebe pa je znao da demokratija "unas" jes jednako mozes raditi sta god hoces. Sto se mene tice, ja bih opet uvela Goli otok.
last mohicans

#59200 Re: SDP

Post by last mohicans »

Trebala bi skupina otoka, ala Farski :lol: koliko je kandidata. Nisam mrtvi jugonostalgičar, ali ta zemlja je zemlja mog djetinstva,pa i nekih ranih momačkih godina. Imala je loših stvari, ali više dobrih. To je činjenica koju niko ne moze osporiti. Mi za demokratije, ovakve kakvu je naši nazovi lideri dozivljavaju i percipiraju, nismo. Ova "nasa" demokratija nas je :izet: za sva vremena. Uvijek mi naupadne Čaki iz filma Gori vatra kad kaže: Zaime, jebo si nas za sva vremena..To je neka Žalicina parodija na sva sranja koja nam se dešavaju i Bog zna koliko ce se još dešavati.
Post Reply