Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cyprus wrote:Ja ne bih imao ništa protiv da Amar sjedne na klupu reprezentacije...
Ne znam sta mi je, ali u zadnje vrijeme se slazem sa tobom. Nije mi prvi izbor, ni drugi ni treci, ali ne bih bio protiv da mu se da sansa. Nama treba sad neko ko ce razdrmati malo ususkane igrace i znati se pripremiti za utakmicu, neko ko nece olahko ni Andoru shvatiti. Ako stvarno Amar bude izabran, bit cu suzdrzan i samo pratiti njegove poteze i kakav ce odnos imati prema svom poslu.
Ja mislim da Amar ima potencijal da napravi dobru trenersku karijeru, ali mi se cini da nema ambicija za takvo nesto. Ne bih volio da sad dodje na klupu, jer ne vidim kako bi to sve skupa moglo profunkcionisat, uopste. Sad, ko je realna alternativa, ne znam odgovor ni na to pitanje, osim ovih koje sam ponudio u prethodnom postu. Samo, nisu neki veliki napredak u odnosu na Papeta, kada se radi o trenerskom znanju.
Ko god da dodje sad, bice mu zajebano, nebitno jel u pitanju Bazdarevic, Prosinecki, Amar ili Murinjo.
Na prste jedne ruke se mogu nabrojati njegove dobre utakmice u reprezentaciji. Nedorečen, ne preuzima odgovornost očekuje da neki bosanski Totti vodi glavnu riječ na terenu. I jedinu veliku pobjedu u zadanja tri ciklusa kvalifikacija smo ostvarili na Misimovićev pogon.
nama ne treba puno, samo trener koji zna makar nešto o taktici (a ne da se sve svede na drži loptu i igraj od noge do noge, pa kad naletiš na ekipu koja to bolje radi doživiš blamažu, umjesto da se prilagodiš protivniku) i koji će kad je prijateljska sastaviti spisak bez Džeka i ostalih standardnih igrača, s ciljem da ih isproba...
nismo Lihtenštajn pa da imamo ljudi i igrača za jedne mjesne zajednice
Na prste jedne ruke se mogu nabrojati njegove dobre utakmice u reprezentaciji. Nedorečen, ne preuzima odgovornost očekuje da neki bosanski Totti vodi glavnu riječ na terenu. I jedinu veliku pobjedu u zadanja tri ciklusa kvalifikacija smo ostvarili na Misimovićev pogon.
Ima istine i u tvojoj i u Pjanicevoj kosntataciji. Sad ce se odma pojavit ovi: "Nije vam dosta pljuvat Dzeku, red je dosao i na Pjanica, najbolje bi bilo da ga otjeramo, nek ne igra nikako blablabla"
Po meni je on najbolju utakmicu za nas odigrao protiv Argentine.
Nomo wrote:Stranac moze voditi neki klub ali repku mora voditi onaj kome srce kuca za BiH . Samo onaj ko moze zaplakati za BiH moze voditi reprezantaciju BiH . Ako ima takvih u Hravatskoj , Srbiji , Njemackoj , Rusiji , Rumuniji ...bujrum . Neka dodju i neka od nas vode na krov svijeta ali ja takvog jos nisam ni vidio . Cak i Ciro koji je rodjen u Travniku vise voli Hrvatsku . Ali nebitno . Ciro je napravio dobar posao slozio tim a momak iz Zavidovica dosao na gotovo . Da skratim . moj izbor je Dusan Bajevic .Vahid H je cudan tip . Komicno prica bosanski jezik ( kazem ja ) kao da rodjen u Parizu a ne u Jablanici . Novac mu sve i samo o novcu prica . ,, Ja sam bio bogat i ponovo sam bogat ,, kaze u nedjeljom u 2 kod Stankovica . Princ sa Neretve je najbolje rjesenje . Barbarez takodje . Veze i rodjaci , talovi i braca i sestrici , jednom rjecju balinluk , e to ne treba . kada ukinemo balinluk dobicemo i reprezentaciju i drzavu kojoj ce se drugi klanjati .
Ne skontah te ovo za Barbu.
Ali za Vahu se slažem, jeste on dobar trener i zna sve, ali gotovo sam uvjeren da bi vrlo brzo ušao u talove sa Savezom. Ono što se priča po Mostaru je da je i sukob sa Mamićem bio zbog kinte......
Opet i Duško je na svoj način tabijasus, ali vjerovatno bi bio ok kao kratkoročno rješenje.......ma nisam pametan
Za Barbareza nisam nista lose rekao . Rekao sam da , ako ne moze Bajevic onda je Barba ( kako ga ti zoves ) takodje dobro rjesenje .
Takodje FSBiH mora dozivjeti cistku . Bez toga nema nista . Zeljeznom metlom pomesti to leglo korupcije i kriminala . Ja to zovem balinluk . toga se moramo rjesavati . To je rak rana bosanskog drustva . Balinluk je otjerao pisce knjizevnike slikare strucnake svih profila .Balinluk je zatvorio muzej , balinluk ce zatvoriti i nogomet i sve sportove .
Last edited by Nomo on 17/11/2014 13:24, edited 1 time in total.
Pa najbolje onda da ga otjeramo, jelde?
Ne, već mu treba dati do znanja da Bosna nema Tottija već da je on naš Totti.
ali Susic je otjero Misketa, Miske je jasno izjavio kad su ga pitali poslije SP da li namjerava da se oprosti,on je rekao, kako to, zasto bih?? i onda se spodobi da novi ugovor i miske preko pisma kaze necu vise. Coravi majmuni su vidjeli neslaganje izmedju safeta i pojedinih igraca, a najocitije je bilo neslaganje izmedju misketa i njega. Miske nam najvise fali u ovim kvalifikacijama, a za to je najveci krivas SAFET papke
Nomo wrote:Stranac moze voditi neki klub ali repku mora voditi onaj kome srce kuca za BiH . Samo onaj ko moze zaplakati za BiH moze voditi reprezantaciju BiH . Ako ima takvih u Hravatskoj , Srbiji , Njemackoj , Rusiji , Rumuniji ...bujrum . Neka dodju i neka od nas vode na krov svijeta ali ja takvog jos nisam ni vidio . Cak i Ciro koji je rodjen u Travniku vise voli Hrvatsku . Ali nebitno . Ciro je napravio dobar posao slozio tim a momak iz Zavidovica dosao na gotovo . Da skratim . moj izbor je Dusan Bajevic .Vahid H je cudan tip . Komicno prica bosanski jezik ( kazem ja ) kao da rodjen u Parizu a ne u Jablanici . Novac mu sve i samo o novcu prica . ,, Ja sam bio bogat i ponovo sam bogat ,, kaze u nedjeljom u 2 kod Stankovica . Princ sa Neretve je najbolje rjesenje . Barbarez takodje . Veze i rodjaci , talovi i braca i sestrici , jednom rjecju balinluk , e to ne treba . kada ukinemo balinluk dobicemo i reprezentaciju i drzavu kojoj ce se drugi klanjati .
Jel kucalo srce Vahi za Alzir, za Obalu? Pa ih je vodio odlicno. Zakuca srce, pa i Vaha zaplaka na kraju za nekakvim Alzirom jbt.
Trenutno, sto se mene tice, mozemo igrati i bez trenera, samo da ne gledam Safeta. Toliko mi se ogadio lik, a bio mi je drag. I mnogima. Jednostavno ne vidim i ne mogu da ga vise posmatram samo kao igraca koji je bio legenda, sad mi je toliko mrzak da je to nenormalno.
Znaci nek igraci sjednu, dogovore se svako na svoju poziciju i nek igraju. I sto puta bi bolje odigrali nego ove ludorije sto je izvodio.
Znaci Spahu i Dzeku ponovo za selektore!
Vaha je glumac , taj moze za novac plakati do zore . I meni se ogadio Susic vise volim gledati Dodika nego njegovu glavu . A i prica mu je totalno glupa .
Jako neintilgentne komntare ima . Bajevica za selektora i eto nas ponovo u igri sa najvecima .
Da nam dovedu Guardiolu, ne mozemo na sljedece EP. Koliko se smao stvari mora poklopiti da bi mi dohvatili ebeni baraz, a kamoli direktni plasman. Jednostavno se treba pomiriti da su ove kvalifikacije gotove. Nasi glupi igraci koji su cuvali selektora su, nadam se vec shvatili da su i oni izgubili svoje dvije godine zivota i priliku da se dokazu u svijetu fudbala.
Mada koliko su bistri, sumnjam da su to dosad i shvatili!
Last edited by channel10 on 17/11/2014 13:24, edited 1 time in total.
lahko je promjenit selektora jednog covjeka,., dovedes drugog anonimusa,., ali zasto ne uradit ko svabe daj par ljudova u vrh iz struke, loww(kako vec) doveo 7-8 nazvacemo ih strcnjaka, od trenera,doktora, skauta,. dok mi samo gledamo jednu figuru a sto ti je skaut rodjakov rodjak, doktor amidzici, onaj mali sto u zelji dofaca lopte de njega za trenera golmana, i tako u nedogled,., nemozes gradit tim na temeljima koji su truhli, ima mnogo ustanova vani koji ce ti uzeti dobre pare ali ce ti dati nekog anonimusa ali ce pozadina da bude dobra,.,
p206 wrote:nama ne treba puno, samo trener koji zna makar nešto o taktici (a ne da se sve svede na drži loptu i igraj od noge do noge, pa kad naletiš na ekipu koja to bolje radi doživiš blamažu, umjesto da se prilagodiš protivniku) i koji će kad je prijateljska sastaviti spisak bez Džeka i ostalih standardnih igrača, s ciljem da ih isproba...
nismo Lihtenštajn pa da imamo ljudi i igrača za jedne mjesne zajednice
Inace nam ne treba puno, to se slazem. U pojedinim situacijama i utakmicama, nasumicnim odabirom bi bolje igraci bili selektirani nego sto je Pape to radio. Samo, sad smo u govnima i valja se vadit, tako da nam treba malo vise od toga cini mi se. Mada, ja mislim ko god da dodje kao selektor, treba ga potpuno rasteretit i jednostavno ga probat jer je situacija skoro bezizlazna, previse je Pape zasro.
Pa najbolje onda da ga otjeramo, jelde?
Ma nama niko ne valja. Svim igračima se mogu prebrojati dobre utakmice na prste jedne ruke, svi su limitirani, niko ne preuzima odgovornost, itd.
sema911s wrote:lahko je promjenit selektora jednog covjeka,., dovedes drugog anonimusa,., ali zasto ne uradit ko svabe daj par ljudova u vrh iz struke, loww(kako vec) doveo 7-8 nazvacemo ih strcnjaka, od trenera,doktora, skauta,. dok mi samo gledamo jednu figuru a sto ti je skaut rodjakov rodjak, doktor amidzici, onaj mali sto u zelji dofaca lopte de njega za trenera golmana, i tako u nedogled,., nemozes gradit tim na temeljima koji su truhli, ima mnogo ustanova vani koji ce ti uzeti dobre pare ali ce ti dati nekog anonimusa ali ce pozadina da bude dobra,.,
vidiš da nije lahko...tjeramo ga ima pola godine, jer samo ćorav i levati iz saveza ne vide, da je došlo do zasićenja i od strane igrača i javnosti
iKE wrote:A DA MI IZA MONITORA odemo i s noge na nogu iz saveza istjeramo i Begica i sve one koji su usrali stvar zajedno sa Susicem .
da to tako hoda kod nas...ne bi mi ni imali problema...
Pa sad znali smo i mjenjati ako se sjetimo onog okupljanja pred Holiday in-om kada im nismo dali da izadju vani dok ne daju otkaz u savezu bio sam prisutan na istom dogadjaju , zasto da ne ponovimo isto danas u 16:00 pred savezom ?
Za pola godine od heroja nacije do najomraženije osobe u BiH
iskreno, meni nikad nije bio neki heroj nacije i sl.
mislim da ga većina ljudi uopšte tako nije doživljavala
i ovo je greska...vecina ljudi misli da pape radi dobar posao,obicno krive srecu,sudije,igrace...
to sta prica dvadesetak forumasa,novinara i ostalih nije pravo mjerilo glasa naroda...
ovi koji dobiju priliku javno na tv- u obicno iz licnog interesa sute,jerbo nece dobit priliku za rad u nekoj od komisija,klubova,putovanja sa i uz repku,i tako u krug...