Bit če med i mlijeko i sl. Švica itd.Spit_fire wrote: ↑14/11/2022 23:00Mene zanima programska koalicija...na kojim ce tacno programima saradjivat?
Korupcija? Ne moze jer HDZ I SNSD su olicenje iste
Ekonomija? Ne moze jer ovi ce ti blokirat bilo sta sto ce okacat drzavu, jer da bi jaco ekonomiju moras prvo drzavu
Da nece mozda o NATO putu![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Sanjarko
#59076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#59077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja svakim danom ne mogu cudom da se nacudim da doslovno ljudi ti pred ocima sve rade a raja se pravi da se nista ne deavaSanjarko wrote: ↑14/11/2022 23:05Bit če med i mlijeko i sl. Švica itd.Spit_fire wrote: ↑14/11/2022 23:00
Mene zanima programska koalicija...na kojim ce tacno programima saradjivat?
Ekonomija? Ne moze jer ovi ce ti blokirat bilo sta sto ce okacat drzavu, jer da bi jaco ekonomiju moras prvo drzavu
![]()
![]()
Avdo objasni u detalj argumentovano sa dokazima sta je cilj i sta nas ocekuje ..ljudi odgovore "Stas ti pricat vidi ti glave sjedis s osmicom"
-
zposao
#59078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baba Vanga iz Zagreba. Reuf za sirotilju.Lex77 wrote: ↑14/11/2022 22:23 Koji dio Plenkovićeve rečenice: "Ovo je samo početak." nije jasan glupanima?
I koji dio Čovićeve rečenice: "Ovo je zadnji put da se članovi Predsjedništva biraju na ovaj način."
Uvodi se rasni zakon nakon zatvaranja birališta uz slavlje Zagreba, a netko još vjeruje da je to za dobrobit BIH?
Googlajte pojam "kuhanje žabe".
-
sajber87
#59079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece biti med i mlijeko, samo za pocetak treba bar lopovske bosnjacke kadrove zamijeniti kadrovima koji ce raditi za opste dobro pa polako. Vazno je krenuti u pravom smjeru a put je dug jer 25 godina je steta pravljena i ne moze odmah preko noci da tece med i mlijeko kao sto kazes.Sanjarko wrote: ↑14/11/2022 23:05Bit če med i mlijeko i sl. Švica itd.Spit_fire wrote: ↑14/11/2022 23:00
![]()
![]()
-
A_A_AKCIJA
#59080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neće biti Švica, za to treba vremena.Sanjarko wrote: ↑14/11/2022 23:05Bit če med i mlijeko i sl. Švica itd.Spit_fire wrote: ↑14/11/2022 23:00
![]()
![]()
Za početak, nećemo Biseru postavljati decenijama na bitne diplomatske pozicije, jer joj je referenca to što se sjaranila sa Sekom dok je kod nje spavala u Zagrebu. Samim time, Bisera neće upo hrvatske ofanzive na EU diplomate, ići kod Arapa po hurme.
Neće Bakir ženinu poziciju plaćati 63 miliona KM, a niti će moći bez diplome iko upravljati najvećim i najbitnijim kliničkim centrom.
Isto tako, šef obavještajne službe neće biti sa lažnim diplomama, a glavni operativac neće biti Kalimero, tj ovaj čovjek (ili žena). A pogotovo joj/mu neće biti posao uhođenje opozicije.
Neki se baš vole praviti slijepi nad karikaturom od države kakvu je SDA napravila od nas ...
-
palermo
#59081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bi se reklo, vidim dvojica mlate sakama.jednog, Ma kad sam se zaletio pa ga I ja nogom.spucao....sajber87 wrote: ↑14/11/2022 23:29Nece biti med i mlijeko, samo za pocetak treba bar lopovske bosnjacke kadrove zamijeniti kadrovima koji ce raditi za opste dobro pa polako. Vazno je krenuti u pravom smjeru a put je dug jer 25 godina je steta pravljena i ne moze odmah preko noci da tece med i mlijeko kao sto kazes.
-
zabit_mehmedov
#59082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta je rjesenje, da sve ove stranke osim sda zalede djelovanje i pogase se, ostave samo sda da pljacka ovaj narod i tjera ga iz domovine jer samo sda ima znanja i muda da se odupre hdz u, americi, evropskoj uniji i vanzemaljcima ako trebaLex77 wrote: ↑14/11/2022 22:23 Koji dio Plenkovićeve rečenice: "Ovo je samo početak." nije jasan glupanima?
I koji dio Čovićeve rečenice: "Ovo je zadnji put da se članovi Predsjedništva biraju na ovaj način."
Uvodi se rasni zakon nakon zatvaranja birališta uz slavlje Zagreba, a netko još vjeruje da je to za dobrobit BIH?
problem je sad i belaj sto ce neka druga ekipa iz ove probosanske avlije biti vlast, sto nece moci dalje čerečiti i ovo malo bogatstava sto je ostalo i sad je naravno kmečanje i proglašavanje ove ekipe što izdajnicima, sto buducim izdajnicim
no ajmo realno, konakovica sda kos najvise dere i on je ko biva najveci izdajnik, realno moze biti, moze ne biti, no niti jednu konkretnu stvar on do sada nije napravio, pa cak nije bi uopste niti neki faktor na nivoima izvan sarajeva i sta ce on izdati i s kojim rukama,jedino sto je reko je da nije fer birati hrvatima predstavnike i proglasen je izdajnikom, a isto potpuno je rekao i npr reis kavazovic pa et on nije, ili silajdzic ili mnogi drugi pametni ljudi koji su naravno skontalk da to nije mudro ni pametno raditi
ajmo dalje, ko je bilo sta uradio konkretno ili potpisao sto bi se moglo smatrati izdajom i za sta se sad tereti konakovic da ce uraditi, mozda hoce, mozda nece, al realno do sad nije nista. Ja koliko sam upratio jedine konkretne stvari koje je neko uradio, tj potpisao svojerucno pred svjedocima i sto je javno dostupno potpisala, su samo dva bosnjaka
jedan se zove Alija
drugi sezove Bakir
obojicia se prezivaju Izetbegovic
Obojica su bili predsjednici SDA, stari je bio predsjednik sda kad su potpisivali washingtonski i dejtonski sporazum kojim je hrvatima dat status konstitutivnog naroda, znaci konstitutivnog a ne recimo nacionalne manjine, a to znaci da hrvati imaju pravo u federaciji 1/2, a u drzavi 1/3, bez obzira koliko hrvata zivi u bih i koliko ce ih zivjeti dato im je to pravo i to je ugradjeno u ustav, kao i to da ce imati clana predsjednistva sto se naravno tada podrazumijevalo, al kasnije ispalo da su se zahebali. Sve je to potpisao predsjednik SDA Alija Izetbegovic, i sad ako mi slijedimo misao njegovu i ideju,u cemu je poenta da zahebemo hrvate tako sto cemo ih dekonstituisati u domu naroda ako izaberemo 6-7 hrvata vecinom bosnjackih glasova i ako izaberemo u predsjednistvo hrvata bosnjackim glasovima. Ajmo realno, uzp ne mrzim nista manje nego velikosrbe, no zemljaci moji ono sto rade sda i df je brat bratu dekonstituisanje hrvata, mi pricamo o vrijednosti glasova, normalno da nisu iste vrijednosti cim je vise naroda konstitutivno i normalno da ih nema podjednak broj, cak je i vrijednost glasa ista na izborima, a nije u posrednom biranju za, domove naroda.
ono sto je smit uradio, tj amerika da se ne lazemo, nama se ne svidja, meni se ne svidja kao bosnjaku i kao nekom ko je za gradjansku drzavu, no ajmo opet realno, ovo sto je povecao broj delegata je cista zastita te konstitutivnosti, jbg i washington i dejton su americko masko i nakon kmecanja plenkovica da je konstitutivnost dosla u pitanje, a realno jeste, ovi su odreagovali, dal ce jos vise reagovati i jacati poziciju hrvata, mislim da nece, ne treba zaboraviti sta su bili sve hrvatski zahtjevi, planovi i zelje, od samouprave herceg bosne, pa posebne izborne jedinice, elektora, pa materina, dobili su ovo da ne mogu izgubiti dom naroda. A istovremeno kad su to dobili, oduzete su im mogucnosti blokiranja istog sto je vrlo bitno, mozda i bitnije
e sad ono stomi uvijek mozemo reci i sto je je prica, sda i df i drugih nekih pojedinaca, organizacija i sl, jeste da, se hrvatima ne oduzima to pravo jer i komsic je hrvat, i ovi u domu naroda bi bili hrvati, ne zna se ko je za, koga, glaso i te stvari su na prvi pogled ok i logicne i legalne, medjutim tu se postavlja pitanje jesu li legitimne, ocito je da vecina hrvatskog naroda nije za komsica, ne bi bila za onih sest delegata s kojima bi se jrvati dekonstituisali, hdz je insistirao na principu legitmnosti sto brat bratu i jest temelj demokratije, dakld temelj demokratije je predstavljanje a ne pripadanje, i meni ko bosnjaku ne bilo problem da, me predstavlja i kinez ako smo rekli mi da je on taj koji nas predstavlja.
i hdz je dakle trazio taj princip legitmnosti, i majka mu stara po tom pitanju nit mu sta dadose nit potpisase nit javno obecase ni konakovic ni forto, nego glavom i rodjom bradom opet izetbegovic potpisa javno pred svjedocima to legitimno predstavljanje, jedino on dakle za, sve ove godine potpisao ono sto hrvati traze, mozda da ispravi ono sto devedesetoj nije predvidjeno bilo i da zagarantuje hrvatima ono sto im je njegov rahmetli babo onomad potpisao
e sad cekamo konakovica, hocel on biti treci, necel biti treci, vidjecemo, no fakti su su i pravne i historijske cinjenice da su do sad samo dvojica nesto konkretno potpisala,obojica predsjednici sda, a sad ista ta sda i njihova podguzna muha df upire prstom u druge,.
doduse ovaj drugi je potpisao pa se kasnije pravio mutav da ne razumije sta znaci legitimno, pa je onda morao smit da nametno to sto je ovaj potpisao, no elem nejse, ovde se namece prica o eventualnoj izdaji, hocel ovi izdati, necel izdati, a, izdali nas vec i to dvaput i to babo i sin jedinac
- Sanjarko
#59083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#59084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čini mi se da će Murphy brzo formirati ovu vlast 
- Sanjarko
#59085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eto šta HDZ i njihovi članovi misle o pro-Bosanskim i multietničkim strankama. Da su sve to Bošnjačke stranke i SDP, i NS, i DF itd.
Brkić neki jutros na BHT reče.
Brkić neki jutros na BHT reče.
- Styling
#59086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gukni golube
https://klix.ba/raport-donosi-ekskluz ... va-goluba/
Treba opet klix zamijenit sa raport. You no the drill.
https://klix.ba/raport-donosi-ekskluz ... va-goluba/
Treba opet klix zamijenit sa raport. You no the drill.
-
Spit_fire
#59087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iaoko nisu bile sad ce biti..jer sa smitovim zakonom multi stranke su proslost...i sto je najgore NS i SDP kao lideri u tom polju ni da A kazu..
Tako ubuduce NS ce imat sve Bosnjake na listama a pricat price
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#59088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesi li bio na Pantovčaku ili Markovom Trgu da protestvujes?Lex77 wrote: ↑14/11/2022 22:23 Koji dio Plenkovićeve rečenice: "Ovo je samo početak." nije jasan glupanima?
-
zabit_mehmedov
#59089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mnogo bitno sta gospoda izjavljuje, normalno da ce to pricati svojim glasacima, i normalnp da ce smitove odluke predstavljati kao svoju pobjedu, a pricali su i nadali se i smatrali kako je i zavrsena stvar posebna izborna jedinica, elektori, vako nakosime_cipol wrote: ↑15/11/2022 10:09Jesi li bio na Pantovčaku ili Markovom Trgu da protestvujes?Lex77 wrote: ↑14/11/2022 22:23 Koji dio Plenkovićeve rečenice: "Ovo je samo početak." nije jasan glupanima?
motka uvijek ima dva kraja, smit im je uvecao sanse da vladaju domom naroda, no znacajno je smanjio snagu istog, a njegova snaga je bila u blokiranju, pozivanju na vitalni nacionalni interes itd
vrijeme ce pokazati dal je ovo bio plafon koji je hdz mogao dobiti i da ce biti natjerani od stranaca da budu konstruktivniji, ili je ovo tek pocetak, ja mislim da je prva varijanta, a ako neko ko argument kristi izjave covica il plenkovica taj nema veze ni o zivotu ni o politici, cuj covic reko nesto i tako mora da bude
-
Spit_fire
#59090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na kraju svega evo nas opet kod one "MA PREDIZBORNA EE"
Nekad se stvarno pitam kako smo kak drzava i narod opstali svo ovo vrijeme
Nekad se stvarno pitam kako smo kak drzava i narod opstali svo ovo vrijeme
-
tindbe
#59091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne diraj nam osmicu, uzdanicu pro-BiH politike, zaštitnika bošnjačkog naroda i vrhunskog stručnjaka za saradnju i komunikaciju s haharima.Styling wrote: ↑15/11/2022 09:32 Gukni golube![]()
https://klix.ba/raport-donosi-ekskluziv ... va-goluba/
Treba opet klix zamijenit sa raport. You no the drill.![]()
-
BAK-eV
#59092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stranci ce podrzati onu verziju, koja je sprovodiva u praksi.zabit_mehmedov wrote: ↑15/11/2022 10:37mnogo bitno sta gospoda izjavljuje, normalno da ce to pricati svojim glasacima, i normalnp da ce smitove odluke predstavljati kao svoju pobjedu, a pricali su i nadali se i smatrali kako je i zavrsena stvar posebna izborna jedinica, elektori, vako nako
motka uvijek ima dva kraja, smit im je uvecao sanse da vladaju domom naroda, no znacajno je smanjio snagu istog, a njegova snaga je bila u blokiranju, pozivanju na vitalni nacionalni interes itd
vrijeme ce pokazati dal je ovo bio plafon koji je hdz mogao dobiti i da ce biti natjerani od stranaca da budu konstruktivniji, ili je ovo tek pocetak, ja mislim da je prva varijanta, a ako neko ko argument kristi izjave covica il plenkovica taj nema veze ni o zivotu ni o politici, cuj covic reko nesto i tako mora da bude
A u praksi je jos svasta nesto moguce.
-
Vaya
#59093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci, hajd mi molim te stavi izmjene IZ koje je Schmidt uveo i molim te mi objasni u kojem dijelu izmjena su umanjene ovlasti DN FBiH u odnosu na prethodnu formu zakona, a posebno mi istakni, u kojem dijelu izmjena stoji da ce DN tretirati samo VNI...zabit_mehmedov wrote: ↑15/11/2022 10:37mnogo bitno sta gospoda izjavljuje, normalno da ce to pricati svojim glasacima, i normalnp da ce smitove odluke predstavljati kao svoju pobjedu, a pricali su i nadali se i smatrali kako je i zavrsena stvar posebna izborna jedinica, elektori, vako nako
-
mishic
#59094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zločinaćka sjemena iz godine u godinu sve izdašnije klijaju u BiH. Kćeri i sinovi osuđenih ratnih zločinaca kao i čitave njihove familije pored novčane potpore koju dobijaju odavno su na visokim političkim funkcijama i položajima u BiH ili pak nastavljaju zločinačke aktivnosti osuđenih predaka veličajući njihova zlodjela, malverzacije i lopovluke. I generalno ta zločinačka politika sve je življa i prisutnija.
-
plavi_E
#59095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik: Hajde da se dogovorimo da BiH opstane još 10, 15 godina pa nek buduće generacije donose odluke
On kao da je siguran da su svoje generacije dobro odgojili da ce biti u stanju za 10-15 godina donijeti ispravne odluke.
On kao da je siguran da su svoje generacije dobro odgojili da ce biti u stanju za 10-15 godina donijeti ispravne odluke.
- Styling
#59096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako će i biti. Za 10-15 godina od ovih sada ko živ, ko mrtav.
- Student_u_Ostavci
#59097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajde da se dogovorimo da entiteti postoje do 2026e pa poslije da ih ukinemo.
-
Lex77
#59098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš. Priče za malu djecu.Vaya wrote: ↑15/11/2022 18:22Znaci, hajd mi molim te stavi izmjene IZ koje je Schmidt uveo i molim te mi objasni u kojem dijelu izmjena su umanjene ovlasti DN FBiH u odnosu na prethodnu formu zakona, a posebno mi istakni, u kojem dijelu izmjena stoji da ce DN tretirati samo VNI...zabit_mehmedov wrote: ↑15/11/2022 10:37
mnogo bitno sta gospoda izjavljuje, normalno da ce to pricati svojim glasacima, i normalnp da ce smitove odluke predstavljati kao svoju pobjedu, a pricali su i nadali se i smatrali kako je i zavrsena stvar posebna izborna jedinica, elektori, vako nako
-
Officer Crabtree
#59099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... onska.html
Ovi u ambasadi imaju par templatea ovih izjava ... Mislim da je i njima postalo teško rečenice sklapati jedne te iste.
Ovi u ambasadi imaju par templatea ovih izjava ... Mislim da je i njima postalo teško rečenice sklapati jedne te iste.
-
plavi_E
#59100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Velike promjene devedesetih su Bosnjaci docekali skroz nespremno. Nove promjene su u najavi. Spremnost Bosnjaka na novu rundu promjena nek svak procjenjuje sam za sebe. Cini se da ce se ovaj put umjesto slika marsala Tita nosati sebijina diploma.