Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59076 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

The BEN10 wrote:
JoseMujica wrote:
_mufljuz_ wrote:da dodje neki svabo (ja bih se slozio da dodje i Kristof Daum) ja mislim da bi gledali potpuno drugaciji tim......
moj favorit bi bio Matijaž Kek trener Rijeke, al pitanje je da li i za njega imamo para jer Rijeka nije nimalo kokuzan klub i dal čoeka uopće to interesuje.

A izbora ima...od naših treneru tu su Duško Bajević (iako za mene pomalo star al nije za odbacit) pa od mlađih tu je Mehmed Baždarević (nije neka klasa ali se pokazao kao ozbiljan čovjek, a i da košpicari konačno počnu navijati za reprezentaciju)
I meni je Kek pao na pamet, možda čak i Katanec. Mada, mogao bi se Duško angažovati od naših, ko zna možda čak i Kodro. :-?

Kataneca sam spominjao još nakon SP-a i tada se mislim i mogao pokupiti ali Katanec trenutno vodi Sloveniju i sumnjam da ga sad možemo dobiti

nije nama samo problem trener...veći je problem NS koji nema vizije, plana i jasnih ciljeva. Evo da podsjetim mi ni dan danas nemamo pojma koji su nama ciljevi bili na SP...nije jasno naznačeno ni šta je cilj ovih kvalifikacija....da to imamo jasno podcrtano ne bi se ni raspravljalo o Papketovom otkazu već bi genijalac bio ispraćen odmah nakon što je na tekmi protiv Kipra sudija odsvirao kraj, ala ko što Portugalci uradiše nakon Albanije.

Relano, ko god dođe nakon Papketa genijalca nek mu je bog na pomoći....u zadnjih pola godine nerada i šemljenja buraza Papke nas je vratio desetljeće unatrag :-) Mi sad nemamo tima, ekipa nam je razbijena i u gotovo smo istoj situaciji kao Srbija nakon mandata šefa vojnog hora, inače u slobodno vrijeme trenera , Siniše Mihajlovića ili Hrvatska nakon mandata sportskog komentatora Igora štimca
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59077 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

AhmetShabo wrote:zasto ne slaven bilic?

nije loše ali de razmisli jel imamo više para od Bešiktaša?
iKE

#59078 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iKE »

stakasa wrote:[quote="iKE"]Bajevicu svaka cast ali to bi vec bio ANTIFUDBAL za gledati .... Ovi ostali lose skroz cak za osima ne treba ni pomisliti da se cak i uzme u razmatranje pa njegovo iskustvo vodjenja ekipe protiv Drine iz Zvornika nije primjenjivo na Belgiju i sl. Vaha je broj 1 ali nece htjeti 99%, Barbareza postaviti ali za mladu repku da se isproba, da mu nebi jebavali majku nakon 2 utakmice kao i Susicu ... a te Prosinecki, i koga ste sve nabrajali mozete okaciti macku za rep.. u sustini mislim da ako nista treba angazovati nekog stranca samo ne slovence...
Na osnovu cega ovo izvali, na osnovu preofanzivnog Veleza iz osamdesetih?[/quote]
Ne znam koliko si pratio njegove ekipe u zadnje vrijeme koje je vodio , pronadji podatke o postignutim primljenim golovima i slicno a i pogledaj neku od utakmica na youtube imas snimke ...
stakasa

#59079 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

Nadam se da Dusko nece prihatit i ako mu ponude, prevelik je on gospodin za ovu stoku
AhmetShabo

#59080 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

Stvarno, lik nas je vratio na nulu.Razbio atmosferu, poljuljo samopouzdanje, stvorio nezadovoljstvo. Sve je pocelo protiv amerike. zaplelo se sa Egiptom, a kulminiralo protiv Nigerije. Toliko je gresaka ovaa spodoba napravila, da je davno trebao dobit otkaz.Nakon neuspjeha na SP, dakle nisi prosao grupu, hvala ti i cao.
SkyLimit

#59081 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Davno je rečeno "ne pravi ražanj a zec još u šumi", i "ne pravi račun bez krčmara", s obzirom da Pape očito ne namjerava podnijeti ostavku, očekujem danas oko 18 : 00 izjavu:
"Ostajem selektor reprezentacije BiH, nije se razgovaralo o mom odlasku. Zaključak sjednice je da smo loše počeli ove kvalifikacije, ali i da imamo još utakmica, kao i da ništa nije izgubljeno. Očekuje nas mnogo utakmica, u igri je veliki broj bodova, čak 18. Situacija nije alarmantna. Trebamo se dobro pripremiti za naredne utakmice i vratiti izgubljene bodove".
Tomahawk11
Globalni moderator

#59082 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

AhmetShabo wrote:Stvarno, lik nas je vratio na nulu.Razbio atmosferu, poljuljo samopouzdanje, stvorio nezadovoljstvo. Sve je pocelo protiv amerike. zaplelo se sa Egiptom, a kulminiralo protiv Nigerije. Toliko je gresaka ovaa spodoba napravila, da je davno trebao dobit otkaz.Nakon neuspjeha na SP, dakle nisi prosao grupu, hvala ti i cao.
Aha....vidis, to nisu prepoznale spodobe iz saveza, pa su mu ponudile novi ugovor. I sad nikom nista, pojeo vuk magarca. Nabice nogom Safeta, a oni ostaju da nas yebu u zdrav mozak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#59083 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

stakasa wrote:
Iker C wrote:Moj prvi izbor je Prosinečki, drugi Amar Osim, treći Branko Karačić.
:D :D :D
Dobar, los, zao....
stakasa

#59084 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

AhmetShabo wrote:Stvarno, lik nas je vratio na nulu.Razbio atmosferu, poljuljo samopouzdanje, stvorio nezadovoljstvo. Sve je pocelo protiv amerike. zaplelo se sa Egiptom, a kulminiralo protiv Nigerije. Toliko je gresaka ovaa spodoba napravila, da je davno trebao dobit otkaz.Nakon neuspjeha na SP, dakle nisi prosao grupu, hvala ti i cao.
Glavni nas problem je fudbalski savez koji je takvom diletantu i bezobrazniku produzio ugovor, dao mu novi, puno lukrativniji.
Spominju Kodru. Vidicemo je li toliki beskicmenjak da prihvati nakon sto su se popisali po njemu zadnji put kad je izabran
todd_smith

#59085 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Slo Burner wrote:Manite se Sergeja i patriotizma, ne trazimo vodju fanatikosa, nego strucnu osbou. Vidjeli smo kako ide sa faudbalskim legendama ali nedokazanim trenerima.
Kakav Sergej ba, lik nema pojma o trenerskom poslu.
Iker C

#59086 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Tomahawk11 wrote:
stakasa wrote:
Iker C wrote:Moj prvi izbor je Prosinečki, drugi Amar Osim, treći Branko Karačić.
:D :D :D
Dobar, los, zao....
Mihajlović, Ćiro, Varešanović. :D
Nomo

#59087 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nomo »

Stranac moze voditi neki klub ali repku mora voditi onaj kome srce kuca za BiH . Samo onaj ko moze zaplakati za BiH moze voditi reprezantaciju BiH . Ako ima takvih u Hravatskoj , Srbiji , Njemackoj , Rusiji , Rumuniji ...bujrum . Neka dodju i neka od nas vode na krov svijeta ali ja takvog jos nisam ni vidio . Cak i Ciro koji je rodjen u Travniku vise voli Hrvatsku . Ali nebitno . Ciro je napravio dobar posao slozio tim a momak iz Zavidovica dosao na gotovo . Da skratim . moj izbor je Dusan Bajevic .Vahid H je cudan tip . Komicno prica bosanski jezik ( kazem ja ) kao da rodjen u Parizu a ne u Jablanici . Novac mu sve i samo o novcu prica . ,, Ja sam bio bogat i ponovo sam bogat ,, kaze u nedjeljom u 2 kod Stankovica . Princ sa Neretve je najbolje rjesenje . Barbarez takodje . Veze i rodjaci , talovi i braca i sestrici , jednom rjecju balinluk , e to ne treba . kada ukinemo balinluk dobicemo i reprezentaciju i drzavu kojoj ce se drugi klanjati .
bull21

#59088 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bull21 »

Image

Za selektora! I komentatora! I oca! I mater! I brata! I sestru!
AhmetShabo

#59089 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

Tomahawk11 wrote:
Aha....vidis, to nisu prepoznale spodobe iz saveza, pa su mu ponudile novi ugovor. I sad nikom nista, pojeo vuk magarca. Nabice nogom Safeta, a oni ostaju da nas yebu u zdrav mozak.
varti se par postova unazad, naglasio sam da je kljucni problem u savezu, pa susicu, pa tek onda u tinu, hadzicu i kvrzicu koji treba da snose najmanju krivicu za bilo sto. Dakle pisao sam, savez napolje, i pisao sam da su oni smrdavci koji su mu ponudili ugovor novi.
:thumbup:
OldMayor

#59090 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

bingov buraz wrote:
Prico mu jedan sto je gledo :zzzz:
Gledo sam ga na aldžaziri, uspijeva sada sastaviti prosirenu recenicu. Dobar je. :thumbup:
almirony

#59091 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by almirony »

:thumbup: sve stoji, ali nas jebe gubitnicki mentalitet, dobro je, nek se ima hljeba i vode, nek ne puca, ambicije na nivou jednocelijskih organizama,preziviti dan.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59092 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pici »

samo jak trener nas more izvuć iz ovog Cranja u koje smo zapali...VaHa il Bog...treĆeg neJma... :mrgreen:
AhmetShabo

#59093 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

JoseMujica wrote:

zar ne moze voditi i repku i klub?
condy

#59094 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by condy »

Samo švabo...jer svi smo mi isti :)
bull21

#59095 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bull21 »

almirony wrote:
:thumbup: sve stoji, ali nas jebe gubitnicki mentalitet, dobro je, nek se ima hljeba i vode, nek ne puca, ambicije na nivou jednocelijskih organizama,preziviti dan.
Kad su visoke ambicije onda je priča daj spusti se, nije ti mesi nego đeko u napadu i tako to. Kad su niske ambicije onda je daj, pa 25ti smo na svijetu, mozemo mi to bolje i tako to. Ono... nije fer.
stakasa

#59096 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

AhmetShabo wrote:
JoseMujica wrote:

zar ne moze voditi i repku i klub?
Baka je mogo :D . I usput promoviso Jakirovica :D
AhmetShabo

#59097 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

almirony wrote:
eh bas to, otisli na SP, i super je, konjic lozi naciju nakon nigerije, nemojte biti tuzni , treba da slavimo. ma mrs tamo.Zadovoljili se eksurzijom u Brazil.
Iker C

#59098 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Uščuplić i Bajro Osmić su slobodni, možda ne bi bilo koše da zajedno vode reprezentaciju .
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#59099 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Yahweh »

Advokat? :D Zvucno ime a čo'ek slobodan :D

Šalu na stranu, nadam se odlasku Papeta danas, pa ko god došao na njegovo mjesto, siguran sam da će se atmosfera u repki promijeniti na bolje...

Isto tako nadam se da će novi trener u prvoj prijateljskoj pozvati 26 novih, mladih igrača koji do sad nisu imali priliku zaigrati za repku ili su bili tu, a grijali klupu ili imali minimalnu minutažu, čisto da vidimo sa čime raspolažemo.
AhmetShabo

#59100 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

Yahweh wrote:Advokat? :D Zvucno ime a čo'ek slobodan :D

Šalu na stranu, nadam se odlasku Papeta danas, pa ko god došao na njegovo mjesto, siguran sam da će se atmosfera u repki promijeniti na bolje...

Isto tako nadam se da će novi trener u prvoj prijateljskoj pozvati 26 novih, mladih igrača koji do sad nisu imali priliku zaigrati za repku ili su bili tu, a grijali klupu ili imali minimalnu minutažu, čisto da vidimo sa čime raspolažemo.
Ovo boldirano se mora desiti, ako i novi selektor ne ispuni maximalan broj poziva, onda motike , krampe i pred savez razlupat sve
Locked