SDA-All about

hamza_sa

#59051 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

Bascarsija1 wrote: 29/03/2021 01:17
U zivotu nisam uzeo nikad nista, Nepusim, Nepijem.

Dabogda se tvojoj porodici dogadzalo ono sto se dogodilo Muslimanima u Sandzaku tih godina.
Majstore, ti si bolestan lik!!

I nemoj mi samo nakon ovih tvoji ispisanih rijeci napisati da si Musliman i jos povrh svega da si vjernik!!
drndalo

#59052 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Bascarsija1 wrote: 29/03/2021 01:17
drndalo wrote: 29/03/2021 01:10
Bascarsija1 wrote: 29/03/2021 00:56

Jasno je meni da tebi nije dovoljno. Trebali su nas sve pobiti. Ali eto Dragi Bog nije dao.

Bando lopovska.
Opet trpas rijeci u usta?Fino te pitam KAKO JE IKO OSTAO ZIV kad je toliko streljano, a ti meni kazes da nije bilo dovoljno? Mislim na cemu si ti? Meth? Crack?
U zivotu nisam uzeo nikad nista, Nepusim, Nepijem.

Dabogda se tvojoj porodici dogadzalo ono sto se dogodilo Muslimanima u Sandzaku tih godina.
Drago mi je da NE PUSIS i NE PIJES.

Da Bog da se tvojoj porodici dogodi sve sto si meni i mojima sada pozelio! Ja tebe nisam kleo, pitao jesam. Jer imas velike logicke rupe u prici. Ali vidim koliko imas smisla za raspravu, cim kreces sa “dabogda”... Vjerujem da ti imas priliku kao neki koje prozivas, da bi radio iste i gore stvari ljudima... Samo mozda ne bi ganjao Mustafu, nego Milana ili Marka... Ali to je valjda u tvojoj glavi opravdano.
hamza_sa

#59053 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

Image

Kad botovi utihnu!!

Cekaju upute iz centrale kako reagovati.
ultima_palabra

#59054 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

izvrsni direktor wrote: 28/03/2021 22:40
“Da smo mi htjeli glumit’ državu mi bi je (vakcinu, op. aut.) nabavili u decembru, ali nije bitno.”
Bitno je, Fadile, bitno...zbog sda smo izgubili doktore:
Načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić (1960) izgubio je bitku sa opakim koronavirusom. Kako saznajemo doc. dr. Dedić je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom

Također, podsjećanja radi, od posljedica COVID-19 u 72. godini života preminuo je dugogodišnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u penziji doc. dr. med. sc. prim. Sead Jamakosmanović.

Od posljedica COVID-19 u Tuzli preminuo je i dr. Adnan Burina šef Odjeljenja za kliničku neurofiziologiju i neuromišićne bolesti, Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla.

Nažalost žrtva korona virusa bio je i dr. Jovan Petković, infektolog Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla koji je preminuo u 63. godini života.
Mogao bi Krug 99 da se oglasi povodom novog genocida nad Bosnjacima.
Almir_

#59055 Re: SDA-All about

Post by Almir_ »

Zaborabili ste svi kao i Mustafa dvije vazne stvari.
1.Dodik-Ništa od 500.000 vakcina za FBIH.
2.Gdje je bio, u Srbiji sa Vučkom.

Dakle, smišljeno po meni jer će svi kao i Mustafa reagovati ovako iako Sda ima svoju odgovornost.
Ali, znao sam da će negdje problem nastati oko Sputnika V.
Na sve načine zaustavljaju procese, a onda nam kao pomažu a mi naivni vjerujeno.
Evo pitam se šta nam slijedi nakon ovog povratka iz srbije, očekujem 5x više zaraženih i daj bože da sam napravio grešku u procjeni.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#59056 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Almir_ wrote: 29/03/2021 02:33 Zaborabili ste svi kao i Mustafa dvije vazne stvari.

Dakle, smišljeno po meni jer će svi kao i Mustafa reagovati ovako iako Sda ima svoju odgovornost.
Na sve načine zaustavljaju procese, a onda nam kao pomažu a mi naivni vjerujeno.
Evo pitam se šta nam slijedi nakon ovog povratka iz srbije, očekujem 5x više zaraženih i daj bože da sam napravio grešku u procjeni.
Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcine nabavili u decembru
Cetnici krivi, nije sda...
relativno84

#59057 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

Almir_ wrote: 29/03/2021 02:33 Zaborabili ste svi kao i Mustafa dvije vazne stvari.

Ma totalno su pogubljeni, sad im Ceric moralna vodilja, nije bitno ko sere, ako to pomaze da se uklone zeleni nekima je to dovoljno, postujem.
Evo KS je oslobodjen, preporodili smo se al u kurcu, naravno to je proces koji trazi vise vremena, samo dok svi udome svoje.
Isto stranje samo drugo pakovanje, i ne nisu svi isti, jedni su losi drugi su jos gori.
Almir_

#59058 Re: SDA-All about

Post by Almir_ »

Novalić je pokrenuo proces, doveo pred završeno
a onda ovo.

Image

Pitanje, ko je država jer koliko vidim iz konteksta on nije htio da glumi državu.
Odgovorni jesu, najlakše je iz toplog stana uz kafu kritikovati al bošnjak da se trzne i pokrene nešto da napravi to je teško jer je lakše ovo prvo.

Nije problem vakcinacija, koliko revakcinacija i koliko novi soj covida.
Sa druge strane, vjerovatno je problem u novcu i predpostavljam-aranžman.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#59059 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Osim_13 wrote: 28/03/2021 19:57 Image

Gradske pare za Sebijine kolače :thumbup:
Suti, dobro nisu za gache. :oops: :D
ultima_palabra

#59060 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ma jebo Hizaslava, ispao iz prvog saffa pa se sad nesto ko fol buni...

Zasto sve karte na jednog konja, i to onog koji nam je uvijek dusman bio i kojeg su clanovi Predsjednistva nedavno odjebali? Gdje je Amerika, gdje su arapske zemlje, gdje je Bakirov sultan Erdogan? Kako Vucic ima cetiri razlicite vakcine?

Da je u pitanju kakav mastan tender ili mjesto opcinskog nacelnika u Ilijasu, vjerujem da bi Asim i Osmica to zavrsili... ali jebi ga, ovo izgleda nadilazi njihove sposobnosti.

I poslovicna "ali da se Bosnjak digne da nesto napravi"... pa kako da se digne kad ne date pozicije i fotelje, sidjite sa njih i prekinite kupovati i zavrsavati papke, pa ce mozda neko nesto i napraviti.
mayab

#59061 Re: SDA-All about

Post by mayab »

ZBOG IZJAVE O PRIPAJANJU BiH SRBIJI: SDA traži smjenu direktora biblioteke u Zenici...
Kako se navodi, direktor Opće biblioteke, muzičar i influencer Haris Abdagić objavio je na Facebooku poruku sljedećeg sadržaja: "Eto, izigrali smo se države. Hajmo se sad lijepo pripojiti Srbiji, tu je i Makedonija i eto po Jugoslavije. Ljepota. Nisam nimalo ironičan".
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... enici.html
sinuhe

#59062 Re: SDA-All about

Post by sinuhe »

Ne traze smjenu premijera u tehnickom mandatu vec uhode bibliotekara po internetu. :-)
drndalo

#59063 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Ti stvarno mislis da negdje postoji na ovom svjetskom vaktu 500.000 kom. slobodnih vakcina...? Samo ‘nako cekaju, da ih isporuce nekome, a pogotovo nama u roku od 3 dana...? Pa nije Maza karamel namaz... Ni njega sigurno niko nema toliko na lageru da stoji...

Image

Ko ih je vukao za jezik da nicim izazvani obecaju 3 dana za prvu isporuku...? Nisu se htjeli igrati Drzave u decembru, ali u martu jesu...
Konacni rezultat isti. Igrali se, ne igrali, svira nam radio...

Zli Dodik ne da nama... Pa da ima gdje za nabaviti odmah, sebi bi dovukao da malo smanji svoje tonjenje popularnosti kuci... Ili je sprijecio i sebe u nabavci...? On bi naime sa tih virtuelnih 500.000 kom. mogao pelcovati 1/2 RS, i (pre)stici Srbiju u % vakcinisanih...
Last edited by drndalo on 29/03/2021 07:53, edited 1 time in total.
drndalo

#59064 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 29/03/2021 03:51
Osim_13 wrote: 28/03/2021 19:57 Image

Gradske pare za Sebijine kolače :thumbup:
Suti, dobro nisu za gache. :oops: :D
Alaj bi se usrecili...
Osim_13

#59065 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

ultima_palabra wrote: 29/03/2021 05:11 Ma jebo Hizaslava, ispao iz prvog saffa pa se sad nesto ko fol buni...

Zasto sve karte na jednog konja, i to onog koji nam je uvijek dusman bio i kojeg su clanovi Predsjednistva nedavno odjebali? Gdje je Amerika, gdje su arapske zemlje, gdje je Bakirov sultan Erdogan? Kako Vucic ima cetiri razlicite vakcine?

Da je u pitanju kakav mastan tender ili mjesto opcinskog nacelnika u Ilijasu, vjerujem da bi Asim i Osmica to zavrsili... ali jebi ga, ovo izgleda nadilazi njihove sposobnosti.

I poslovicna "ali da se Bosnjak digne da nesto napravi"... pa kako da se digne kad ne date pozicije i fotelje, sidjite sa njih i prekinite kupovati i zavrsavati papke, pa ce mozda neko nesto i napraviti.
Na koncu, ako se mi moramo dizati za ovakve stvari onda jebeš ti ovu državu.
Haris.ba

#59066 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Nije farz bilo naruciti sputnik. Mogle su se sputnik, az i jj.

I evo belaj sa ovim sputnikom. Gdje je zapelo ici prema drugim vakcinama?

I sto se lagalo da dolaze za tri dana? Jer se znalo da to nije sigurno.
Last edited by Haris.ba on 29/03/2021 09:23, edited 1 time in total.
Maharadza

#59067 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

Kome BA mi da se prilagoDŽavaMooo... :oops:
JThomas

#59068 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ukratko - sda ima svoju odgovornosti ali drugi su još gori :bih:
JThomas

#59069 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

a da ima neka od marku da se može platiti 25 i kajmak vratiti preko kine, imali bi i mi...
drndalo

#59070 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

JThomas wrote: 29/03/2021 09:31 a da ima neka od marku da se može platiti 25 i kajmak vratiti preko kine, imali bi i mi...
Bice, vidis da su vec rezervisali Zetru sa 30 punktova u njoj... Jos samo da vakcine nabave...

Mada mislim da je Torabijeve vodice negdje ostalo sigurno. Eto rjesenja

Ne mora preko Kine, moze preko Maroka...
Patton44

#59071 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

drndalo wrote: 29/03/2021 00:48
Bascarsija1 wrote: 29/03/2021 00:11
drug_profi wrote: 28/03/2021 20:04 Fuj.
Fuj.
Fuj.
U mojoj bivsoj firmi, jedan radnik je tocio gorivo u sluzbeno vozilo i nasuo je cca.10 litara i u kanister za svoje auto.
Dobio je otkaz instant. A radilo se o nepunih 15 maraka.
Bez obzira na njegovu tesku materijalnu situaciju, potpisao je sebi presudu.

Ali neki su iznad zakona, pa trose tudje pare za sta hoce...
Pa jeste cetnici su mogli poklati selo muslimana pa preci u partizane bez problema ... sve oprosteno.

Dok us muslimane po bosni strijeljali za ubranu jabuku.

I ti to zoves pravda? It to zoves zakon?
Kako je iko od muslimana, kasnijih Muslimana i Bisnjaka ostao ziv kada su ih toliko postrijeljali? Mislim nesto ne stima u toj prici/racunici...
Isto ko 92- 95god.
Zilav neki narod izgleda.
drndalo

#59072 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Ma druze nije to uopste smijesno ni za sale... Mislim vidis li ti sta covjek napise i jos kao "cistog obraza"...? Kontam da nije neki psihijatrijski test...?
TheGodfather001

#59073 Re: SDA-All about

Post by TheGodfather001 »

https://zurnal.info/novost/23877/vodi-s ... v-bosnjaka
Zabavni dodatak:

Naša vanjska politika imala je zavidne rezultate u skupljanju sadaka paketića vakcina. Njenu strategiju ilustrativno pokazuje ovaj video. Obratiti pažnju na dešavanja od desete do dvadesete sekunde snimka i na izraz lica Šefika Džaferovića.
Kad popiješ pola viagre pa podjebavaš :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59074 Re: SDA-All about

Post by pici »

U subotu je Skaka na Face TV kazao kako je on u Grad došao s plaće od oko 10.000 KM koju mu je davala porodična kompanija.

Iz nekog razloga Skaka nije htio kazati naziv kompanije koja je u vlasništvu njegove pordice odnosno brata, kazavši da je ne želi reklamirati.

Kako Raport saznaje radi se o firmi Sky Media.
kad nekog pljujes da je nepotizam a ti se zavalio u pljačku... najgori su bosnjaci komunisti...

Johnny_x

#59075 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

Hoce li SDA danas obiljeziti Husein-kapetan Gradascevicev ustanak protiv Osmanskog carstva ili ce obiljeziti dan pocetka borbe protiv ustanika iz Bosne u suradnji sa Turskom, kao prije nekoliko godina kada su u saradnji sa turskom ambasadom u Sanskom Mostu organizovali proslavu pobjede osmanske vojske nad bosanskom?
Post Reply