Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
AhmetShabo

#59051 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

zasto ne slaven bilic?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#59052 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Manite se Sergeja i patriotizma, ne trazimo vodju fanatikosa, nego strucnu osbou. Vidjeli smo kako ide sa faudbalskim legendama ali nedokazanim trenerima.
iKE

#59053 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iKE »

Imamo mi dobrih igraca za jos jednu ekipu koji nisu i nece biti pozvani ako ovakav savez ostane da radi... Arslanagic, Stilic, Djuric, Husic....
Sto se tice selektora Vaha je broj 1 i mora biti selektor ma sta da treba da se uradi prije toga mi boljeg nemamo i necemo imati, ako ne on onda neki stranac kojeg boli kurac za ufurane ljude u savezu i igrace u ekipi , i koji ima muda da posadi na klupu svakoga ko ne igra 100%
SSemir

#59054 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

a stvarno, kakve su sanse da privolimo Kek-a da predje kod nas?
da li bi ga 75 000 moglo privuci?

jel katanec slobodan ili ono nesto u mariboru radi?
Last edited by SSemir on 17/11/2014 12:35, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59055 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

cyprus wrote:
JoseMujica wrote:
cyprus wrote:Ne, neće svi biti zadovoljni... Niti postoji spisak oko kojeg bi se svi složili i svi bili zadovoljni...
postoji...npr. onaj maksimalnio od 26 igrača kolko se i može pozvati u kvalifikacijskim susretima...23 igrača je max za turnire a tu svakako i svakome jedno 3 igrača otpadnu zbog povreda
NE POSTOJI! Da spisak može brojati 100 igrača, opet bi se ovdje krvili: kako može uputit poziv ovom iz raspalog Slaven Belupa, a ignoriše se skoro standardni igrač Carl Zeiss Jene :oops: Ili, daj ba po čemu je Stevo Nikolić zaslužio da bude deveti napadač, pored živog Rijada Bajića :oops:

pazi ti govoriš sad o 100% slaganju oko svega što je nemoguće

ja ti govorim da nam treba profesionalan i ozbiljan pristup ovome a to je da uvijek imamo maksimalan broj igrača na spisku za svaku tekmu, dakle 26 i na proširenom rosteru 30-35 igrača. Ko god da je selektor će zbog nekih svojih razloga neke igrače preferirati a neke neće i to će biti izvor neke debate jel bolji ovaj od ovoga, ali to je skoro pa irelevantna diskusija.

Problem koji mi imao je da nemamo puni spisak (razlozi samo Papketu znani) ...uvijek ima barem 5 slobodnih mjesta a imaju barem tri igrača oko kojih ćemo se haman svi složit da zaslužuju poziv.....to je ono što se više nikada ne smije dozvoliti da se ponovi

A kad god je rezultat loš ( a ovaj je katastrofalan) dolazi to pitanje što nije taj dobio poziv a ovaj jeste....kod nas je to sad eksplodiralo zbog potpuno iracionalnih poteza i luđačkih inata Papketa genijalca, da sam se haman zapitao da li čita ovaj forum i pokušava nama, "neprijateljima Bosne i Bošnjaka", da kontrira :-) znaš ono kad seseljački zavre: e saču se ja vama mame nahebat...vi čete meni po forumu srat :roll: sve u svemu užas koji će se, nadam se, okončati što prije :skoljka:
cyprus

#59056 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Šta je sa Baždarevićem?
Šibicar

#59057 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

AhmetShabo wrote:zasto ne slaven bilic?
Bilić ne bi bio loše riješenje,kao ni Meša Baždarević,pa da se i kone imaju na kome istresati. :mrgreen:
palermo

#59058 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

phillie wrote:Cisto sumnjam da bi Barbarez mogao proci, upravo zbog svog patriotizma, jer delegati iz RS-a su i prvi put bili protiv njega. Ne vidim razlog zasto bi bili ovaj put.
Nažalost, istina.

Ja nikako ne vidim Vahu kao našeg selektora. Čak nisam siguran da bi bio najbolje rješenje.....
FreakyStyley

#59059 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

AhmetShabo wrote:zasto ne slaven bilic?
Vec trenira klub. Nece da se bakce sa nama. Nije podoban. Strucnjak je. Nema nikakav lobi u NS BiH.
O'zone
Globalni moderator

#59060 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by O'zone »

Treba biti realan i znati da naši ne znaju/neće/ ne mogu angažovati nekog uber trenera u kratkom roku. Dobit ćemo opet nekoga od naših "zvučnih" trenerskih imena a to neće biti Bajević ni Vaha možda Baždarević ali nije ni on bunike jeo.

Barbarez je tu negdje najbliže...

Od stranih imena izuzev možda "šinko da ti Ćiro nešto kaže" teško da će se nas neko prihvatiti

Ali sačekajmo da se prvo poznato trenersko ime ukloni sa klupe jer nikad se ne zna možda dobije opet povjerenje IO
Iker C

#59061 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Moj prvi izbor je Prosinečki, drugi Amar Osim, treći Branko Karačić.
AhmetShabo

#59062 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

neomicin wrote:Eh dobro, vidim da svak iznosi mišljenje bez ikakvog kompleksa i sa mnogo predrasuda pa rekoh da i ja malo prodiskutujem.
Prvo da krenem od "Fanatikosa" koje mnogo cijenim i koji prate i bodre naše sportiste širom svijeta, ali se pitam da li imaju pravo da govore u ime svih. Imaju li pravo da ističu parole "IDI IDI NEZNALICE" bez da pošuju mišljenje nas ostalih navijača koji iako nemamo novca za gostujuće utakmice, bezrezervno volimo našu zajedničku reprezentaciju i možda želimo ostanak Safeta Sušića. Možda smo zahvalni našem selektoru za nešto što je ne tako davno izgledalo kao nemoguća misija a to je plasman na "MUNDIJAL", pa ne vidimo neke stvari njihovim očima. Ako ćemo gledati selektorov rad od samog dolaska mislim da nećemo naći baš mnogo grešaka koje bi iziskivale ovakvu reakciju navijača. Prve kvalifikacije su odrađene jako dobro gdje nam je i pored očite sudijske greške (sviran penal za francuze zbog prekršaja izvan kaznenog prostora) Platinijeva Francuska pobjegla samo jedan bod. Nastranu kvalitet, u baražu je bilo nerealno očekivati prolaz protiv super snažnog Portugala sa Ronaldom u timu. Uslijedile su kvalifikacije za već pomenuti "MUNDIJAL" koje su završile svi znamo kako, pa neću mnogo o tome pisati nego ću samo spomenuti kako su pojedini "stručnjaci" govorili da je to zbog "lake grupe", a pokazalo se da je za prvo mjesto bilo potrebno osvojiti 25 bodova. Još samo da dodam da je neki drugi selektor u Slovačkoj napravio izmjenu Misimović-Hajrović, koja se pokazala kao ključna, svijet bi i dan danas brujio o tome, ali pošto je u pitanju naš Safet brzo se zaboravilo. I onda došlo je vrijeme da zaigramo na Marakani. Opet Sušićeva izmjena daje gol Argentini, SUDIJA NAS ISKASAPIO protiv Nigerije, a protiv Irana pokazujemo ono što manje više znaju svi, pokazujemo snagu, ali na kraju ispadamo zbog sudije iako se minus pripisuje pogodite kome.
U tekućim kvalifikacijama izgubili smo prvu utakmicu ali se ja opet pitam da li je Sušić kriv što Begovića u kaznenom prostoru nadskoči igrač niži za glavu, ili što Pjanić promaši penal (Ne krivim malog princa, desi se svakome).
Već tada su pojedini bili jako glasni u nastojanjima da smijene selektora i unosili su nemir za vrijeme priprema za utakmice protiv Velsa i Belgije koje su na kraju dobro apsolvirane ako se uzme u obzir bespotrebno stvorena atmosfera u i oko reprezentacije. O utakmici protiv Izraela neću ni pisati jer ko god se bar malo razumije u fudbal (bar takvih nam ne manjka), zna da je nemoguće zamijeniti 5 ili 6 ključnih igrača.

I sad da se vratim na početak i kažem da ja nisam za to da se mijenja selektor koji nam je donio mnogo radosti, ali....

Sjetit ćete se rafalne paljbe po Miroslavu Blaževiću nakon prvog baraža protiv Portugala i čuvene emisije na Pink tv gdje je Ćiro sjedio kao na optuženičkoj klupi da bi svi ubrzo shvatili šta smo imali i NAMJERNO izgubili. Slično smo se ogriješili i o Baku Sliškovića. Možda na neki način i o Misketa koji i sa 15 kilograma viška ima klasu i može izdriblati najbolje braniče svijeta.

ZATO RAZMISLIMO!!!
iskljuci sam sebi internet
ultima_palabra

#59063 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

neomicin wrote:Eh dobro, vidim da svak iznosi mišljenje bez ikakvog kompleksa i sa mnogo predrasuda pa rekoh da i ja malo prodiskutujem.
Prvo da krenem od "Fanatikosa" koje mnogo cijenim i koji prate i bodre naše sportiste širom svijeta, ali se pitam da li imaju pravo da govore u ime svih. Imaju li pravo da ističu parole "IDI IDI NEZNALICE" bez da pošuju mišljenje nas ostalih navijača koji iako nemamo novca za gostujuće utakmice, bezrezervno volimo našu zajedničku reprezentaciju i možda želimo ostanak Safeta Sušića. Možda smo zahvalni našem selektoru za nešto što je ne tako davno izgledalo kao nemoguća misija a to je plasman na "MUNDIJAL", pa ne vidimo neke stvari njihovim očima. Ako ćemo gledati selektorov rad od samog dolaska mislim da nećemo naći baš mnogo grešaka koje bi iziskivale ovakvu reakciju navijača. Prve kvalifikacije su odrađene jako dobro gdje nam je i pored očite sudijske greške (sviran penal za francuze zbog prekršaja izvan kaznenog prostora) Platinijeva Francuska pobjegla samo jedan bod. Nastranu kvalitet, u baražu je bilo nerealno očekivati prolaz protiv super snažnog Portugala sa Ronaldom u timu. Uslijedile su kvalifikacije za već pomenuti "MUNDIJAL" koje su završile svi znamo kako, pa neću mnogo o tome pisati nego ću samo spomenuti kako su pojedini "stručnjaci" govorili da je to zbog "lake grupe", a pokazalo se da je za prvo mjesto bilo potrebno osvojiti 25 bodova. Još samo da dodam da je neki drugi selektor u Slovačkoj napravio izmjenu Misimović-Hajrović, koja se pokazala kao ključna, svijet bi i dan danas brujio o tome, ali pošto je u pitanju naš Safet brzo se zaboravilo. I onda došlo je vrijeme da zaigramo na Marakani. Opet Sušićeva izmjena daje gol Argentini, SUDIJA NAS ISKASAPIO protiv Nigerije, a protiv Irana pokazujemo ono što manje više znaju svi, pokazujemo snagu, ali na kraju ispadamo zbog sudije iako se minus pripisuje pogodite kome.
U tekućim kvalifikacijama izgubili smo prvu utakmicu ali se ja opet pitam da li je Sušić kriv što Begovića u kaznenom prostoru nadskoči igrač niži za glavu, ili što Pjanić promaši penal (Ne krivim malog princa, desi se svakome).
Već tada su pojedini bili jako glasni u nastojanjima da smijene selektora i unosili su nemir za vrijeme priprema za utakmice protiv Velsa i Belgije koje su na kraju dobro apsolvirane ako se uzme u obzir bespotrebno stvorena atmosfera u i oko reprezentacije. O utakmici protiv Izraela neću ni pisati jer ko god se bar malo razumije u fudbal (bar takvih nam ne manjka), zna da je nemoguće zamijeniti 5 ili 6 ključnih igrača.

I sad da se vratim na početak i kažem da ja nisam za to da se mijenja selektor koji nam je donio mnogo radosti, ali....

Sjetit ćete se rafalne paljbe po Miroslavu Blaževiću nakon prvog baraža protiv Portugala i čuvene emisije na Pink tv gdje je Ćiro sjedio kao na optuženičkoj klupi da bi svi ubrzo shvatili šta smo imali i NAMJERNO izgubili. Slično smo se ogriješili i o Baku Sliškovića. Možda na neki način i o Misketa koji i sa 15 kilograma viška ima klasu i može izdriblati najbolje braniče svijeta.

ZATO RAZMISLIMO!!!
Prva sentluiska brigada izdati ne zna :thumbup:
PAPE :bih: :bih: :bih:
cyprus

#59064 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Ako bismo razbacili kladionicu, ja bih tipovao na Vladu Jagodića :mrgreen:
jazzer

#59065 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

Zasto ne Dzemaludim Musovic? Da nam jos ovo malo zivaca izjebe
pa da poravnimo kolektivno po pitanju reprezentacije :)
stakasa

#59066 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

Iker C wrote:Moj prvi izbor je Prosinečki, drugi Amar Osim, treći Branko Karačić.
:D :D :D
bjelave

#59067 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bjelave »

Bajevic je najbolja opcija. Jedina bolja bi bio Vaha kad bi htio ali nece sigurno. Amar nije taj kalibar plus je u zavadi sa Dzekom tako da bi odma u startu imao problem. Mesa bi takodjer mogao biti jedno od rjesenja. Ja bih zaobisao Hadzibegica iz niza razloga.
FreakyStyley

#59068 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Ja ocekujem da ce, ako smijene Papeta, stavit nekog od ovih sto su dosta aktuelni bili na raznim portalima s prognozama i slicno.

Dakle Bazdarevic, Hadzibegic, ne bi me uopste cudilo da izvade as iz rukava i vrate Ciru. Time bi kupili javnost (pogotovo bi Ciro tome doprinjeo avojim populizmom), a Ciro voli pare vise nego staru i dosao bi. S druge strane, njega sigurno mogu platit, bez obzira koliko su do sad spiskali i ukrali.
phillie

#59069 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Sad bi se mogla ispunjavati zelja delegata iz manjeg entiteta, odnosno, oni nikad nisu imali selektora :D :D bili su i Bosnjaci i Hrvati, ali Srbi nikad...
iKE

#59070 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iKE »

Bajevicu svaka cast ali to bi vec bio ANTIFUDBAL za gledati .... Ovi ostali lose skroz cak za osima ne treba ni pomisliti da se cak i uzme u razmatranje pa njegovo iskustvo vodjenja ekipe protiv Drine iz Zvornika nije primjenjivo na Belgiju i sl. Vaha je broj 1 ali nece htjeti 99%, Barbareza postaviti ali za mladu repku da se isproba, da mu nebi jebavali majku nakon 2 utakmice kao i Susicu ... a te Prosinecki, i koga ste sve nabrajali mozete okaciti macku za rep.. u sustini mislim da ako nista treba angazovati nekog stranca samo ne slovence...
Dr. Kuca

#59071 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Ako bi Amah pheuzeo hepku i mi pitahi bi imavi svog konja za thku :D . Husheh Musemic bi siguhno bio zamjenik, jer su njih dva phavi guzni havehi.
stakasa

#59072 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

[quote="iKE"]Bajevicu svaka cast ali to bi vec bio ANTIFUDBAL za gledati .... Ovi ostali lose skroz cak za osima ne treba ni pomisliti da se cak i uzme u razmatranje pa njegovo iskustvo vodjenja ekipe protiv Drine iz Zvornika nije primjenjivo na Belgiju i sl. Vaha je broj 1 ali nece htjeti 99%, Barbareza postaviti ali za mladu repku da se isproba, da mu nebi jebavali majku nakon 2 utakmice kao i Susicu ... a te Prosinecki, i koga ste sve nabrajali mozete okaciti macku za rep.. u sustini mislim da ako nista treba angazovati nekog stranca samo ne slovence...[/quote]
Na osnovu cega ovo izvali, na osnovu preofanzivnog Veleza iz osamdesetih?
Šibicar

#59073 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Nadam se da Hadžibegić nije u opticaju,za njega je i Safet klasa od trenera.
OldMayor

#59074 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

iKE wrote:Bajevicu svaka cast ali to bi vec bio ANTIFUDBAL za gledati .... Ovi ostali lose skroz cak za osima ne treba ni pomisliti da se cak i uzme u razmatranje pa njegovo iskustvo vodjenja ekipe protiv Drine iz Zvornika nije primjenjivo na Belgiju i sl. Vaha je broj 1 ali nece htjeti 99%, Barbareza postaviti ali za mladu repku da se isproba, da mu nebi jebavali majku nakon 2 utakmice kao i Susicu ... a te Prosinecki, i koga ste sve nabrajali mozete okaciti macku za rep.. u sustini mislim da ako nista treba angazovati nekog stranca samo ne slovence...
Ne bi ni Susicu psovali da nije ovolika kljusina.

U cemu je problem bio da je otisao nakon SP. Tad je barem imao podrsku veceg dijela ljudi, sad sumnjam da ga i zena podnosi.
bingov buraz

#59075 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Prico mu jedan sto je gledo :zzzz:
Locked