Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#59051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:Hoćemo EON aplikaciju za smart LG televizore!
Ako koristiš Extra ili Premium paket i LG TV ti radi posredstvom android sistema, javi mi se na P.P.
crnivrag

#59052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Proradili svi Pink kanali na satelitu, osim Fight Network-a (koji je inače dio Pink paketa, ali je kanadski kanal i nije kanal koji je kreirala kompanija Pink), te kanala Pink Erotic 1-8.
Rugafet

#59053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Meni dajte Pink Reality i ne treba vise
diablobih

#59054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

kloniran wrote:
diablobih wrote: 3 marke vise sa start paketom.
9,90KM
ja placam kablovsku + net 33KM
Ne znam kakav je to net, ali sama analogija ti je 18 KM, dodas jos 3, i dobijes digitalnu sa start kanalima.
chakany

#59055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Volio bih da neke Pimkiće vidim mimo paketa, ali čisto sumnjam, mislim da će ih sve staviti u zaseban paket koji će se naplaćivati.
Ono što bih volio mimo paketa, ako je ikako moguće to je: RTV PIMKIĆ, PIMKIĆ 2, PIMKIĆ 3 INFO, PIMKIĆ PREMIUM, PIMKIĆ MOVIES, PIMKIĆ WORLD CINEMA...
Ostalo može u poseban paketić :D
crnivrag

#59056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Volio bih da neke Pimkiće vidim mimo paketa, ali čisto sumnjam, mislim da će ih sve staviti u zaseban paket koji će se naplaćivati.
Ono što bih volio mimo paketa, ako je ikako moguće to je: RTV PIMKIĆ, PIMKIĆ 2, PIMKIĆ 3 INFO, PIMKIĆ PREMIUM, PIMKIĆ MOVIES, PIMKIĆ WORLD CINEMA...
Ostalo može u poseban paketić :D
Evo ih, dakle u Totalu će da ide sve osim Pink SI, Pink Erotic 1-8 i Fight Network, dakle 45/54 Pink kanala:

Image

thekupus

#59057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Pitao sam nekad davno, ali nije mi najjasnije. Da bih uzeo DUO net grande paket, recimo, mjesecno bih placao 42,90 KM(prvih 6 mjeseci 20,90) +18 KM za analogni prikljucak, plus ako hocu Arene HD i HBO recimo još dodatno?
Hvala unaprijed za odgovore
Benq

#59058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

thekupus wrote:Pitao sam nekad davno, ali nije mi najjasnije. Da bih uzeo DUO net grande paket, recimo, mjesecno bih placao 42,90 KM(prvih 6 mjeseci 20,90) +18 KM za analogni prikljucak, plus ako hocu Arene HD i HBO recimo još dodatno?
Hvala unaprijed za odgovore
Ne , u Duo i Trio paketima je vec uracunata naknada za KKS u iznosu od 18KM. Duo Net Grande paket je 42,90KM (u akciji 20,90KM) i nema nista dodatno na tu cijenu. Naravno ako zelis Arene HD ili bilo koji dodatni paket to se dodatno placa.
kloniran

#59059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

diablobih wrote:
kloniran wrote:
diablobih wrote: 3 marke vise sa start paketom.
9,90KM
ja placam kablovsku + net 33KM
Ne znam kakav je to net, ali sama analogija ti je 18 KM, dodas jos 3, i dobijes digitalnu sa start kanalima.
analogija 18 i net 15
zdruzdjo

#59060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Pomoc raja.
Potrebna mi je pomoc sa ubee uredjajem.
Da li je iko uspio pokrenuti parental control.
Znaci treba mi da blokiram pristup nekim stranicama ali na nivou rutera.
probao da unesem na odjelu Parental Control - Basic Setup ono blocked domain list
Ali jok.
I dalje se ima pristup.
Hvalaaaa
crnivrag

#59061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zdruzdjo wrote:Pomoc raja.
probao da unesem na odjelu Parental Control - Basic Setup ono blocked domain list
Ali jok.
I dalje se ima pristup.
Hvalaaaa
Evo probao sam ne radi, barem ne putem wifi pristupa, možda ovo radi samo putem direktno pristupa putem UTP kabla.
zdruzdjo

#59062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

crnivrag wrote: Evo probao sam ne radi, barem ne putem wifi pristupa, možda ovo radi samo putem direktno pristupa putem UTP kabla.
dobro je, nije znaci do mene.
Benq

#59063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Ali jok.
I dalje se ima pristup.
Hvalaaaa
Evo probao sam ne radi, barem ne putem wifi pristupa, možda ovo radi samo putem direktno pristupa putem UTP kabla.
Radi , ali nije dovoljno samo upisati domenu , prvo kliknuti na User Setup i tamo chekirati "Enable" pored Default boxa i kliknuti Apply. Nakon toga kliknite na Basic Setup i unesite domene koje zelite da blokirate i chekirajte box "Enable parental control" i Apply. Nakon toga ce biti blokirana svaka stranica koja se unese u listu domena.

User Setup: http://prntscr.com/hypm1z
crnivrag

#59064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zdruzdjo wrote: dobro je, nije znaci do mene.
Probaj još resetovati uređaj nakon što uneseš postavke, to nisam probao, možda tek tada prihvati nove postavke, ja sam samo išao na enable parental control i dodao domenu na add domain, pokušao otići na web stranicu koju sam unio, međutim i dalje sam joj imao normalan pristup.
j66o

#59065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

crnivrag wrote:Proradili svi Pink kanali na saitelitu, osim Fight Network-a (koji je inače dio Pink paketa, ali je kanadski kanal i nije kanal koji je kreirala kompanija Pink), te kanala Pink Erotic 1-8.
Vraze crni..kad bi mogli dobiti informaciju od tebe, da li ulazi pink na telemach i ako ulazi kad otprilike ???
crnivrag

#59066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Ali jok.
I dalje se ima pristup.
Hvalaaaa
Radi , ali nije dovoljno samo upisati domenu , prvo kliknuti na User Setup i tamo chekirati "Enable" pored Default boxa i kliknuti Apply. Nakon toga kliknite na Basic Setup i unesite domene koje zelite da blokirate i chekirajte box "Enable parental control" i Apply. Nakon toga ce biti blokirana svaka stranica koja se unese u listu domena.

User Setup: http://prntscr.com/hypm1z
Evo i ja sam sad probao i radi kad se uradi enable usera prvo na user settings, pa onda uradi enable parental control na basic setup i add domain, pojavi mi se ova stranica:

Image
crnivrag

#59067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

j66o wrote:
Vraze crni..kad bi mogli dobiti informaciju od tebe, da li ulazi pink na telemach i ako ulazi kad otprilike ???
Zaista ne znam, korisnik @Telemach to nikad nije potvrdio, a korisnik Vito koji radi u Total TV-u kaže da Pink paket ulazi u ponudu Total TV-a i SBB-a, ali za Telemach BiH ne zna, jer se očito ta odluka mora donijeti u okviru Telemach menadžmenta.

Inače bi uskoro, a najdalje do 15-og januara Pink paket trebao biti u ponudi Total TV-a i SBB-a.
Benq

#59068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Evo i ja sam sad probao i radi kad se uradi enable usera prvo na user settings, pa onda uradi enable parental control na basic setup i add domain, pojavi mi se ova stranica:

Image
Ja to sa screenshota nijednom nisam dobio :shock:
zdruzdjo

#59069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

crnivrag wrote:Evo i ja sam sad probao i radi kad se uradi enable usera prvo na user settings, pa onda uradi enable parental control na basic setup i add domain, pojavi mi se ova stranica:

Image
Isto
Ciknuse ukucani ko vrelom vodom zaliveni sve do jednog.
:-)
j66o

#59070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

crnivrag wrote:
j66o wrote:
Zaista ne znam, korisnik @Telemach to nikad nije potvrdio, a korisnik Vito koji radi u Total TV-u kaže da Pink paket ulazi u ponudu Total TV-a i SBB-a, ali za Telemach BiH ne zna, jer se očito ta odluka mora donijeti u okviru Telemach menadžmenta.

Inače bi uskoro, a najdalje do 15-og januara Pink paket trebao biti u ponudi Total TV-a i SBB-a.
Hvala puno :thumbup:
crnivrag

#59071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Ja to sa screenshota nijednom nisam dobio :shock:
Ja sam npr. u blocked domain stavio domenu telemach.si, i poslije ovih postavki pokušao pristupiti toj web stranici i automatski mi se pojavio login box, a inače u basic setupu na dnu postoji mogućnost postavljanja passworda za pristup zabranjenim domenama.

Edit: Prvo postaviti password na default usera, a onda kad se pokuša pristupiti stranicama, mora se unijeti taj password, a za zabranjenu stranicu password od basic setupa.
Last edited by crnivrag on 10/01/2018 22:42, edited 2 times in total.
Benq

#59072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Ja sam npr. u blocked domain stavio domenu telemach.si, i poslije ovih postavki pokušao pristupiti toj web stranici i automatski mi se pojavio login box, a inače u basic setupu na dnu postoji mogućnost postavljanja passworda za pristup zabranjenim domenama.
Da, to sam vidio. Ali nije mi jasno zasto vam izbacuje login box , kad sam testirao na svom modemu odmah sam napravio screenshot postavki i poslao na forum, nije mi net pucao zbog toga :roll:

EDIT: Vidi cirkusa :) , vratim sve na default , spasim , ponovo sve isto chekiram kao maloprije i tek sad mi iskace login box :D
tap3ah75

#59073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Vidim na stranici da je aktuelna još ponuda da pređem na trio grande i plaćam 42.90 ... naredne 2 godine - ako potpišem na 2 godine.

@telemach, je li moram ja zvati ili mogu ovako prijaviti se za to.
crnivrag

#59074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Da, to sam vidio. Ali nije mi jasno zasto vam izbacuje login box , kad sam testirao na svom modemu odmah sam napravio screenshot postavki i poslao na forum, nije mi net pucao zbog toga :roll:

EDIT: Vidi cirkusa :) , vratim sve na default , spasim , ponovo sve isto chekiram kao maloprije i tek sad mi iskace login box :D
Evo još jedan update, znači kad se još chekira dodatna opcija Trusted User na Enable pod User settings, onda ne iskače stalno default login box, već samo kad probaš pristupiti zabranjenoj web stranici :)
N.N.

#59075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

Ostala mi jos godina ugovora sa Telemachom. Ako potpisem sada novi, na dvije godine opet...koje su pogodnosti, izmedju cega da biram ? :D
Locked