Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
_mufljuz_

#59001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by _mufljuz_ »

Dr. Kuca wrote:
direktni wrote:MiRALEM PJANIĆ
''Igram po desnom krilu ili odmah gore iza špica, ali to mi nije pozicija koja mi odgovara. U Rimu igram potpuno drugačije. Već od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji koju sam igrao cijele kvalifikacije za SP. Ne razumijem zašto, na ovim drugim pozicijama ne mogu da se dokažem i da pomognem ekipi''.
Bitno je da u romi on odigra dobro i na krilu i u sredini, lijevo desno, nebitno. I ove foluske vise. Bolestan itd.
sad pjana ne valja - jebi je ne bi ni ja igrao sa onakvim tokmakom od sefa
condy

#59002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by condy »

Ako su određeni igrači limitirani to ti ne daje za pravo da ih nazivaš ublehama
todd_smith

#59003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Neko sinoc spomenuo fkt dobar izbor.

Felix Magath.

On je odgovoran za Edinov razvoj i napravio ga je igracem kakav je bio i jeste.

Ima njemacki mentalitet discipline i rada. I voli da daje prilike mladjim igracima.

Sada to oko para i plate i slicno, to je vec druga prica, ali kao trener mislim da bi bio dobar izbor da privede ovaj mizerni ciklus do kraja.
kakotakonikako

#59004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kakotakonikako »

iceman2010 wrote:Ma sve ok sto se tice papetove odgovornosti, ali i igraci su nam ublehe teske. Pjanic zaboravio da kontrolise i dodaje loptu jer ne igra na svojoj poziciji. Istina je da on i lulic nikada nisu na istom nivou kao u svojim klubovima. Od ostalih je jedino Dzeko top klasa. Ovo ostalo goli prosjek. Kipar je sramota igraca. Ko god da je istrcao i u bilo kojoj formaciji to se moralo dobiti. Pape mora da ide radi vise stvari, a jedna od njih je i moguci pozitivan sok kod igraca sa promjenom selektora.
Drzi se ti BHTelecoma i njihove teme.
O'zone
Globalni moderator

#59005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by O'zone »

condy wrote:
O'zone wrote:Nešto kontam mogao nam je ovih barem šest utakmica do kraja kvalifikacija selektor biti Nikola Nikić nek barem bude zanimljivo a sumnjam da bi imali gore rezultate.
Budi ozbiljan :)

Sad je vrijeme da shvatimo da trebamo stvari postaviti na viši nivo. Trebamo se ugledati na Hrvate, sjajne stvari su napravili dovođenjem novog i ambicioznog stručnog štaba.
Jest ali je malo teško to prenijeti kod nas.

Problem kod nas je što se u selektorov posao petljaju svi od IO preko menadžera, roditelja igrača, igrača, navijača i što je najgore selektor se ne smije nikome zamjeriti.

Sličan problem je sad bio u Srbiji pa najebaše kao i mi oni to zovu "menadžerska reperezentacija" gdje jedan Advocaat nije mogao ništa da uradi nego ga otpustiše i označiše kao jedinog krivca. Sad će i kod njih doći neko novi kao i kod nas pa Jovo nanovo.
ultima_palabra

#59006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.

Trener ne mora biti superstručan, ali treba neko o kome većina javnosti i navijača ima pozitivan stav (znači ne Amar), i da se na osnovu toga gradi pozitivna atmosfera do juna, kada slijede glavne utakmice.
condy

#59007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by condy »

todd_smith wrote:Neko sinoc spomenuo fkt dobar izbor.

Felix Magath.

Ima njemacki mentalitet discipline i rada. I voli da daje prilike mladjim igracima.

Sada to oko para i plate i slicno, to je vec druga prica, ali kao trener mislim da bi bio dobar izbor da privede ovaj mizerni ciklus do kraja.
Treba pokušati, on je izuzetan trener
shalla

#59008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Herr Flick wrote:
pici wrote:
Herr Flick wrote:Svejedno je hoce li ostati ili otici,i onako smo izgubili sanse za EP i to kad se nikad nije bilo lakse plasirat

nije samo do njega nabio bi ja i vishe od pola igraca nogom u dupe al eto nismo neka velesila pa da imamo adekvatne zamjene za neke al borbenost i igra nam je zivi QuJaC
Ma realno gledajuci,bez ovih povrijedjenih igraca mi smo jedna prosjecna reprezentacija.To je realnost.Mi cesto precjenimo mogucnosti svojih igraca,trebamo se malo spustit na zemlju
Evo sastava koji je po meni trebao igrati sinoć (bez tih povrijeđenih igrača):

Begović
Mujdža, Spahić, Šunjić, Zukanović
Bešić,
Hajrović, Pjanić, Medunjanin, Lulić
Đurić (Mahmutović)

Stoke
Freiburg, Bayer, Kuban, Chievo
Everton
Werder, Roma, Deportivo, Lazio
Cesena (Teplice)

Ako su ovih 11 igrača slabiji od Izraela ja ću sebi otkinuti kurac i pojesti ga za ručak... Druga stvar je što je ubleha "selektirao" ove igrače koje smo sinoć gledali, nisam se ni nadao boljem kada sam vidio sastav koji će igrati...
phillie

#59010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

I ne propustati vise nijedan termin rezervisan za prijateljske utakmice.

PS. A Delica, cuj "eh da znate" eto nek ti znas, mahaluso, da si novinar napravio bi pricu od toga i promovisao sebe u pravog novinara. al jok lijepse je ovako qrciti se na twiteru, ja znam vi ne znate :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Last edited by phillie on 17/11/2014 12:01, edited 1 time in total.
todd_smith

#59011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Dela provokator :lol: :lol: :lol:
stakasa

#59012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

todd_smith wrote:Neko sinoc spomenuo fkt dobar izbor.

Felix Magath.

Pa dobar bi bio i Capello ako mu Rusi dadnu otkaz, ali nije realno da nas preuzme. Spustimo se na zemlju
Impavidus

#59013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Impavidus »

ultima_palabra wrote:Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.

Trener ne mora biti superstručan, ali treba neko o kome većina javnosti i navijača ima pozitivan stav (znači ne Amar), i da se na osnovu toga gradi pozitivna atmosfera do juna, kada slijede glavne utakmice.
Suština! :thumbup:
condy

#59014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by condy »

O'zone wrote:
condy wrote:
O'zone wrote:Nešto kontam mogao nam je ovih barem šest utakmica do kraja kvalifikacija selektor biti Nikola Nikić nek barem bude zanimljivo a sumnjam da bi imali gore rezultate.
Budi ozbiljan :)

Sad je vrijeme da shvatimo da trebamo stvari postaviti na viši nivo. Trebamo se ugledati na Hrvate, sjajne stvari su napravili dovođenjem novog i ambicioznog stručnog štaba.
Jest ali je malo teško to prenijeti kod nas.

Problem kod nas je što se u selektorov posao petljaju svi od IO preko menadžera, roditelja igrača, igrača, navijača i što je najgore selektor se ne smije nikome zamjeriti.

Sličan problem je sad bio u Srbiji pa najebaše kao i mi oni to zovu "menadžerska reperezentacija" gdje jedan Advocaat nije mogao ništa da uradi nego ga otpustiše i označiše kao jedinog krivca. Sad će i kod njih doći neko novi kao i kod nas pa Jovo nanovo.
Tačno tako, zato smo tu gdje jesmo.

Realno, mi nikad nismo u reprezentaciji imali posložen tim pravih ljudi, i plasman na SP je prije svega uspjeh izuzetnih pojedinaca Dzeke, Ibiševića i Misimovića u prvom redu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

cyprus wrote:
limeni wrote:nek pozove ova 23 igraca i svi ce biti zadovoljni..

1. begovic
2. sehic
3. fejzic

4. mujdza
5. bicakcic
6. jahic
7. sunjic
8. spahic
9. kolasinac
10. zukanovic

11. besic
12. cimirot
13. medunjanin
14. jajalo
15. pjanic
16. lulic
17. hajrovic
18. misimovic
19. duljevic
20. salihovic

21. dzeko
22. ibisevic
23. djuric
Ne, neće svi biti zadovoljni... Niti postoji spisak oko kojeg bi se svi složili i svi bili zadovoljni...
postoji...npr. onaj maksimalnio od 26 igrača kolko se i može pozvati u kvalifikacijskim susretima...23 igrača je max za turnire a tu svakako i svakome jedno 3 igrača otpadnu zbog povreda
iceman2010

#59016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iceman2010 »

kakotakonikako wrote:
iceman2010 wrote:Ma sve ok sto se tice papetove odgovornosti, ali i igraci su nam ublehe teske. Pjanic zaboravio da kontrolise i dodaje loptu jer ne igra na svojoj poziciji. Istina je da on i lulic nikada nisu na istom nivou kao u svojim klubovima. Od ostalih je jedino Dzeko top klasa. Ovo ostalo goli prosjek. Kipar je sramota igraca. Ko god da je istrcao i u bilo kojoj formaciji to se moralo dobiti. Pape mora da ide radi vise stvari, a jedna od njih je i moguci pozitivan sok kod igraca sa promjenom selektora.
Jel' to tvoje misljenje ili misljenje tvog jarana?
kakotakonikako

#59017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kakotakonikako »

iceman2010 wrote:
kakotakonikako wrote:
Jel' to tvoje misljenje ili misljenje tvog jarana?
Znaci pogodak u sridu. I tebe je pogodilo ono o derbiju.
nosara

#59018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.

Ne slazem se... Treba nam mangup, ekspert, karakter... Za pozitivnu atmosferu ne brini, osovina sef-kapiten je kao beton... Rijesit se ovih pitarskih talova i pozivat nase, provjerene ljude koji imaju uspjeh u genima... Iskoristit momenat i pocet sredjivat stadion, nas dom i buduci dom reprezentacije... Sad ili nikad... ;-)
todd_smith

#59019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Jucer na betsportu kvota za Hajrovica da ga zabije bila 12.00

Kvota za Kvrzica koji nije odigrao minute bila 9.00

:lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#59020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by _mufljuz_ »

da dodje neki svabo (ja bih se slozio da dodje i Kristof Daum) ja mislim da bi gledali potpuno drugaciji tim......
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#59021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrasno38 »

limeni wrote:nek pozove ova 23 igraca i svi ce biti zadovoljni..

1. begovic
2. sehic
3. fejzic

4. mujdza
5. bicakcic
6. jahic
7. sunjic
8. spahic
9. kolasinac
10. zukanovic

11. besic
12. cimirot
13. medunjanin
14. jajalo
15. pjanic
16. lulic
17. hajrovic
18. misimovic
19. duljevic
20. salihovic

21. dzeko
22. ibisevic
23. djuric
Po cemu su to Cimirot, Jajalo i Duljevic u prednosti nad Stilicem?????????
palermo

#59022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Slažem se.
E sad, postoji jedno pitanje, da li bi nam cilj bio da pokušamo kroz ove kvalifikacije ipak nekako do baraža, ili bi nam prioritet bio dati šansu nekom ko bi na dugoročnoj osnovi mijenjao stvari.
Ako je varijanta jedan, onda možda tražiti Duška, ne znam koga još....rekao bih Ćiru :D al đe ću....

Ako je varijanta 2, onda bih ja bio za Sergeja
@mba

#59023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by @mba »

prvo: igraci kao igraci tu najmanje mogu da utjecu na situaciju.

drugo: trener treba sam da skonta ko se zalaze na utakmicama a ko ne i da donosi odluke ko ce da igra a ko ne.

trece: trener ako se razumije u svoju struku i ako sebe naziva trenerom, treba sam da spozna bolje strane svakog igraca i da njih postavlja na pozicije koje im odgovaraju, ako to ne moze skontati onda ni je ni T od trenera!

i jos nest, da bi neko vodio jedan nacionalni tim uspjesno, i sam mora biti veliki patriota sto SS nije ama bas nimalo!
naravno i o parama se radi, ali mislim da kod sudjednih repki ima i dosta patriotizma!
Logovan

#59024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

_mufljuz_ wrote:da dodje neki svabo (ja bih se slozio da dodje i Kristof Daum) ja mislim da bi gledali potpuno drugaciji tim......
Sa švabom ja bih bio siguran jedno 90% u plasman na Euro.
shalla

#59025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Daj ba ne provaljujte se sa Jajalom, lik hladno igrao nekidan za Hrvatsku protiv Argentine...
Locked