sad pjana ne valja - jebi je ne bi ni ja igrao sa onakvim tokmakom od sefaDr. Kuca wrote:Bitno je da u romi on odigra dobro i na krilu i u sredini, lijevo desno, nebitno. I ove foluske vise. Bolestan itd.direktni wrote:MiRALEM PJANIĆ
''Igram po desnom krilu ili odmah gore iza špica, ali to mi nije pozicija koja mi odgovara. U Rimu igram potpuno drugačije. Već od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji koju sam igrao cijele kvalifikacije za SP. Ne razumijem zašto, na ovim drugim pozicijama ne mogu da se dokažem i da pomognem ekipi''.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _mufljuz_
#59001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
condy
#59002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako su određeni igrači limitirani to ti ne daje za pravo da ih nazivaš ublehama
-
todd_smith
#59003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neko sinoc spomenuo fkt dobar izbor.
Felix Magath.
On je odgovoran za Edinov razvoj i napravio ga je igracem kakav je bio i jeste.
Ima njemacki mentalitet discipline i rada. I voli da daje prilike mladjim igracima.
Sada to oko para i plate i slicno, to je vec druga prica, ali kao trener mislim da bi bio dobar izbor da privede ovaj mizerni ciklus do kraja.
Felix Magath.
Ima njemacki mentalitet discipline i rada. I voli da daje prilike mladjim igracima.
Sada to oko para i plate i slicno, to je vec druga prica, ali kao trener mislim da bi bio dobar izbor da privede ovaj mizerni ciklus do kraja.
- kakotakonikako
#59004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Drzi se ti BHTelecoma i njihove teme.iceman2010 wrote:Ma sve ok sto se tice papetove odgovornosti, ali i igraci su nam ublehe teske. Pjanic zaboravio da kontrolise i dodaje loptu jer ne igra na svojoj poziciji. Istina je da on i lulic nikada nisu na istom nivou kao u svojim klubovima. Od ostalih je jedino Dzeko top klasa. Ovo ostalo goli prosjek. Kipar je sramota igraca. Ko god da je istrcao i u bilo kojoj formaciji to se moralo dobiti. Pape mora da ide radi vise stvari, a jedna od njih je i moguci pozitivan sok kod igraca sa promjenom selektora.
- O'zone
- Globalni moderator
#59005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jest ali je malo teško to prenijeti kod nas.condy wrote:Budi ozbiljanO'zone wrote:Nešto kontam mogao nam je ovih barem šest utakmica do kraja kvalifikacija selektor biti Nikola Nikić nek barem bude zanimljivo a sumnjam da bi imali gore rezultate.![]()
Sad je vrijeme da shvatimo da trebamo stvari postaviti na viši nivo. Trebamo se ugledati na Hrvate, sjajne stvari su napravili dovođenjem novog i ambicioznog stručnog štaba.
Problem kod nas je što se u selektorov posao petljaju svi od IO preko menadžera, roditelja igrača, igrača, navijača i što je najgore selektor se ne smije nikome zamjeriti.
Sličan problem je sad bio u Srbiji pa najebaše kao i mi oni to zovu "menadžerska reperezentacija" gdje jedan Advocaat nije mogao ništa da uradi nego ga otpustiše i označiše kao jedinog krivca. Sad će i kod njih doći neko novi kao i kod nas pa Jovo nanovo.
- ultima_palabra
#59006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.
Trener ne mora biti superstručan, ali treba neko o kome većina javnosti i navijača ima pozitivan stav (znači ne Amar), i da se na osnovu toga gradi pozitivna atmosfera do juna, kada slijede glavne utakmice.
Trener ne mora biti superstručan, ali treba neko o kome većina javnosti i navijača ima pozitivan stav (znači ne Amar), i da se na osnovu toga gradi pozitivna atmosfera do juna, kada slijede glavne utakmice.
-
condy
#59007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Treba pokušati, on je izuzetan trenertodd_smith wrote:Neko sinoc spomenuo fkt dobar izbor.
Felix Magath.
- shalla
#59008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo sastava koji je po meni trebao igrati sinoć (bez tih povrijeđenih igrača):Herr Flick wrote:Ma realno gledajuci,bez ovih povrijedjenih igraca mi smo jedna prosjecna reprezentacija.To je realnost.Mi cesto precjenimo mogucnosti svojih igraca,trebamo se malo spustit na zemljupici wrote:Herr Flick wrote:Svejedno je hoce li ostati ili otici,i onako smo izgubili sanse za EP i to kad se nikad nije bilo lakse plasirat
nije samo do njega nabio bi ja i vishe od pola igraca nogom u dupe al eto nismo neka velesila pa da imamo adekvatne zamjene za neke al borbenost i igra nam je zivi QuJaC
Begović
Mujdža, Spahić, Šunjić, Zukanović
Bešić,
Hajrović, Pjanić, Medunjanin, Lulić
Đurić (Mahmutović)
Stoke
Freiburg, Bayer, Kuban, Chievo
Everton
Werder, Roma, Deportivo, Lazio
Cesena (Teplice)
Ako su ovih 11 igrača slabiji od Izraela ja ću sebi otkinuti kurac i pojesti ga za ručak... Druga stvar je što je ubleha "selektirao" ove igrače koje smo sinoć gledali, nisam se ni nadao boljem kada sam vidio sastav koji će igrati...
-
cassius
- phillie
#59010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ne propustati vise nijedan termin rezervisan za prijateljske utakmice.
PS. A Delica, cuj "eh da znate" eto nek ti znas, mahaluso, da si novinar napravio bi pricu od toga i promovisao sebe u pravog novinara. al jok lijepse je ovako qrciti se na twiteru, ja znam vi ne znate

PS. A Delica, cuj "eh da znate" eto nek ti znas, mahaluso, da si novinar napravio bi pricu od toga i promovisao sebe u pravog novinara. al jok lijepse je ovako qrciti se na twiteru, ja znam vi ne znate
Last edited by phillie on 17/11/2014 12:01, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#59011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dela provokator

- stakasa
#59012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa dobar bi bio i Capello ako mu Rusi dadnu otkaz, ali nije realno da nas preuzme. Spustimo se na zemljutodd_smith wrote:Neko sinoc spomenuo fkt dobar izbor.
Felix Magath.
- Impavidus
#59013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Suština!ultima_palabra wrote:Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.
-
condy
#59014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tačno tako, zato smo tu gdje jesmo.O'zone wrote:Jest ali je malo teško to prenijeti kod nas.condy wrote:Budi ozbiljanO'zone wrote:Nešto kontam mogao nam je ovih barem šest utakmica do kraja kvalifikacija selektor biti Nikola Nikić nek barem bude zanimljivo a sumnjam da bi imali gore rezultate.![]()
Sad je vrijeme da shvatimo da trebamo stvari postaviti na viši nivo. Trebamo se ugledati na Hrvate, sjajne stvari su napravili dovođenjem novog i ambicioznog stručnog štaba.
Problem kod nas je što se u selektorov posao petljaju svi od IO preko menadžera, roditelja igrača, igrača, navijača i što je najgore selektor se ne smije nikome zamjeriti.
Sličan problem je sad bio u Srbiji pa najebaše kao i mi oni to zovu "menadžerska reperezentacija" gdje jedan Advocaat nije mogao ništa da uradi nego ga otpustiše i označiše kao jedinog krivca. Sad će i kod njih doći neko novi kao i kod nas pa Jovo nanovo.
Realno, mi nikad nismo u reprezentaciji imali posložen tim pravih ljudi, i plasman na SP je prije svega uspjeh izuzetnih pojedinaca Dzeke, Ibiševića i Misimovića u prvom redu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#59015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
postoji...npr. onaj maksimalnio od 26 igrača kolko se i može pozvati u kvalifikacijskim susretima...23 igrača je max za turnire a tu svakako i svakome jedno 3 igrača otpadnu zbog povredacyprus wrote:Ne, neće svi biti zadovoljni... Niti postoji spisak oko kojeg bi se svi složili i svi bili zadovoljni...limeni wrote:nek pozove ova 23 igraca i svi ce biti zadovoljni..
1. begovic
2. sehic
3. fejzic
4. mujdza
5. bicakcic
6. jahic
7. sunjic
8. spahic
9. kolasinac
10. zukanovic
11. besic
12. cimirot
13. medunjanin
14. jajalo
15. pjanic
16. lulic
17. hajrovic
18. misimovic
19. duljevic
20. salihovic
21. dzeko
22. ibisevic
23. djuric
-
iceman2010
#59016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jel' to tvoje misljenje ili misljenje tvog jarana?kakotakonikako wrote:Drzi se ti BHTelecoma i njihove teme.iceman2010 wrote:Ma sve ok sto se tice papetove odgovornosti, ali i igraci su nam ublehe teske. Pjanic zaboravio da kontrolise i dodaje loptu jer ne igra na svojoj poziciji. Istina je da on i lulic nikada nisu na istom nivou kao u svojim klubovima. Od ostalih je jedino Dzeko top klasa. Ovo ostalo goli prosjek. Kipar je sramota igraca. Ko god da je istrcao i u bilo kojoj formaciji to se moralo dobiti. Pape mora da ide radi vise stvari, a jedna od njih je i moguci pozitivan sok kod igraca sa promjenom selektora.
- kakotakonikako
#59017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znaci pogodak u sridu. I tebe je pogodilo ono o derbiju.iceman2010 wrote:Jel' to tvoje misljenje ili misljenje tvog jarana?kakotakonikako wrote:Drzi se ti BHTelecoma i njihove teme.iceman2010 wrote:Ma sve ok sto se tice papetove odgovornosti, ali i igraci su nam ublehe teske. Pjanic zaboravio da kontrolise i dodaje loptu jer ne igra na svojoj poziciji. Istina je da on i lulic nikada nisu na istom nivou kao u svojim klubovima. Od ostalih je jedino Dzeko top klasa. Ovo ostalo goli prosjek. Kipar je sramota igraca. Ko god da je istrcao i u bilo kojoj formaciji to se moralo dobiti. Pape mora da ide radi vise stvari, a jedna od njih je i moguci pozitivan sok kod igraca sa promjenom selektora.
- nosara
#59018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne slazem se... Treba nam mangup, ekspert, karakter... Za pozitivnu atmosferu ne brini, osovina sef-kapiten je kao beton... Rijesit se ovih pitarskih talova i pozivat nase, provjerene ljude koji imaju uspjeh u genima... Iskoristit momenat i pocet sredjivat stadion, nas dom i buduci dom reprezentacije... Sad ili nikad...ultima_palabra wrote:Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.
-
todd_smith
#59019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jucer na betsportu kvota za Hajrovica da ga zabije bila 12.00
Kvota za Kvrzica koji nije odigrao minute bila 9.00

Kvota za Kvrzica koji nije odigrao minute bila 9.00
- _mufljuz_
#59020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da dodje neki svabo (ja bih se slozio da dodje i Kristof Daum) ja mislim da bi gledali potpuno drugaciji tim......
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#59021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po cemu su to Cimirot, Jajalo i Duljevic u prednosti nad Stilicem?????????limeni wrote:nek pozove ova 23 igraca i svi ce biti zadovoljni..
1. begovic
2. sehic
3. fejzic
4. mujdza
5. bicakcic
6. jahic
7. sunjic
8. spahic
9. kolasinac
10. zukanovic
11. besic
12. cimirot
13. medunjanin
14. jajalo
15. pjanic
16. lulic
17. hajrovic
18. misimovic
19. duljevic
20. salihovic
21. dzeko
22. ibisevic
23. djuric
-
palermo
#59022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Slažem se.ultima_palabra wrote:Ma realno, prosječan trener uz normalnu atmosferu u ekipi može dobiti dvije protiv Andore, Izrael i Vels kući i Kipar u gostima. Belgija nije uvjerljiva kao ni mi, nisu nas mogli dobiti u ovakvoj situaciji... i sa njima se može igrati.
E sad, postoji jedno pitanje, da li bi nam cilj bio da pokušamo kroz ove kvalifikacije ipak nekako do baraža, ili bi nam prioritet bio dati šansu nekom ko bi na dugoročnoj osnovi mijenjao stvari.
Ako je varijanta jedan, onda možda tražiti Duška, ne znam koga još....rekao bih Ćiru
Ako je varijanta 2, onda bih ja bio za Sergeja
- @mba
#59023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
prvo: igraci kao igraci tu najmanje mogu da utjecu na situaciju.
drugo: trener treba sam da skonta ko se zalaze na utakmicama a ko ne i da donosi odluke ko ce da igra a ko ne.
trece: trener ako se razumije u svoju struku i ako sebe naziva trenerom, treba sam da spozna bolje strane svakog igraca i da njih postavlja na pozicije koje im odgovaraju, ako to ne moze skontati onda ni je ni T od trenera!
i jos nest, da bi neko vodio jedan nacionalni tim uspjesno, i sam mora biti veliki patriota sto SS nije ama bas nimalo!
naravno i o parama se radi, ali mislim da kod sudjednih repki ima i dosta patriotizma!
drugo: trener treba sam da skonta ko se zalaze na utakmicama a ko ne i da donosi odluke ko ce da igra a ko ne.
trece: trener ako se razumije u svoju struku i ako sebe naziva trenerom, treba sam da spozna bolje strane svakog igraca i da njih postavlja na pozicije koje im odgovaraju, ako to ne moze skontati onda ni je ni T od trenera!
i jos nest, da bi neko vodio jedan nacionalni tim uspjesno, i sam mora biti veliki patriota sto SS nije ama bas nimalo!
naravno i o parama se radi, ali mislim da kod sudjednih repki ima i dosta patriotizma!
- Logovan
#59024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sa švabom ja bih bio siguran jedno 90% u plasman na Euro._mufljuz_ wrote:da dodje neki svabo (ja bih se slozio da dodje i Kristof Daum) ja mislim da bi gledali potpuno drugaciji tim......
- shalla
#59025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Daj ba ne provaljujte se sa Jajalom, lik hladno igrao nekidan za Hrvatsku protiv Argentine...