NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5901 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Leon16v »

Maloprije i ja na BP nasuo sa skoro rezerve za 40 KM, tacno se obradujem kad vidim koliko kazalja ode gore :mrgreen: , isao Trnovo, Bjelasnica, Hadzici i nazad u Sarajevo, sve ok, dizel je u pitanju, 1.71 KM.
ElRe

#5902 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

Better Man wrote:
Ned071 wrote:Gazprom Stup, nafta 1.66 :D
Da li im je benzin 1,86 KM kao u Barama?
Jeste.
Ned071

#5903 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

kiki-miki wrote:A koja je trenutno cijena benzina na Ep i Petrolu?
1.91 cini mi se.
Teufik

#5904 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Teufik »

Gazprom Tuzla (Sicki brod)
Dizel - 1.76
NediM17

#5905 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by NediM17 »

Skupo, brate, skupo. LPG 0.65

Jos sad kad zabrane vozanje dizela po gradu, taman i da je dzaba nikakve fajde od njega.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5906 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Leon16v »

Prije 5-6 dana benzin je bio 1.96, a dizel 1.91 ja mislim, ne znam kako je sad
kloniran

#5907 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

NediM17 wrote:

Jos sad kad zabrane vozanje dizela po gradu, taman i da je dzaba nikakve fajde od njega.

Zabranit ce al u k***u :D
O'zone
Globalni moderator

#5908 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by O'zone »

ja sam amoniman

#5909 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ja sam amoniman »

i ovi su pobudalili totalno
razlika od 20 feninga između dizela i benzina
koji je kurac bandi, sad svi imaju minimalno 10 feninga razlike
izgleda da benzin ide bolje pa hoce tu kajmak da kupe
channel10

#5910 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

Ljudi nam deru guzove kako im je cejf. Trenutno placamo gorivo po cijenama kad je barel bio 50-53 dolara (zadnjih 20 dana je barel bio 43 dolara, a zadnjih par dana se vrti oko 40 dolara) . Dolar i tad bio kao sto je i danas.
pepeljara

#5911 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

channel10 wrote:Ljudi nam deru guzove kako im je cejf. Trenutno placamo gorivo po cijenama kad je barel bio 50-53 dolara (zadnjih 20 dana je barel bio 43 dolara, a zadnjih par dana se vrti oko 40 dolara) . Dolar i tad bio kao sto je i danas.

placamo cijene ko kad je bilo gorivo 86$
passiv

#5912 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by passiv »

NediM17 wrote:

Gdje je toliko plin? Ove pumpe po gradu su jos i digle cijenu plina umjesto da spuste :izet: :izet:
Better Man

#5913 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

NediM17 wrote:

Reci mi koće to u ovoj nesposobnoj državi zabraniti vožnju diesela po gradu? Ono što treba uraditi je da svi policijski službenici izađu na teren i naprave kontrolu svih vozila bez izuzetka i isključe iz saobraćaja sva neispravna vozila. Prilikom isključivanja vozila iz saobraćaja od vozača uzeti podatak koja kuća mu je vršila tehnički pregled i dala zeleno svjetlo da može u saobraćaj, onda lijepo otići u tu kuću zapečatiti je, trajno oduzeti licencu za rad i napisati kaznu u rasponu od 10 hiljada do 100 hiljada KM. Tako bi se drastično smanjilo zagađenje u gradovima i riješili bi se otpada. Apsolutno me ne zanima ima li vlasnik vozila mogučnost da kupi bolje auto, koje je ispravno ili da to dovede u ispravno stanje. Sa neispravnim vozilom ti nema u saobraćaj i idi javnim prevozom. Isto tako treba sva vozila kojima ne radi ne sva svjetla, već samo jedno isključiti iz saobraćaja, odnosno prvo naložiti da na licu mjesta promjeni sijelicu, a ako nema isključiti iz saobraćaja i poslati ga da ide javnim prevozom ili pješke. Evo svaki dan kad idem kući masa vozila bez ispravnih svjetala vozi noću i po magli, nekima ne radi jedno, nekima sva, a nekima ili prednja ili zadnja. Danas idem kući, mrak i magla na autoputu, a ispred mene Škoda Octavia bez zadnjih svjetala, tj. ne rade nikako. Ja ti lijepo prvo blicao vozaču, a onda mu lijepo upalio duga, pa nek se j..e.
channel10

#5914 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

pepeljara wrote:
channel10 wrote:Ljudi nam deru guzove kako im je cejf. Trenutno placamo gorivo po cijenama kad je barel bio 50-53 dolara (zadnjih 20 dana je barel bio 43 dolara, a zadnjih par dana se vrti oko 40 dolara) . Dolar i tad bio kao sto je i danas.

Nije bas tako. Kad je barel bio 70 i koji dolar, cijena na EP je bila 2,26 (bmb9) i 2,31 za dizel. Ove sad cijene su cijene kad je barel bio 60-65 dolara.

Problem je sto oni nas deru tokom cijelog pojeftinjenja barela za cca 30-50 feninga po litri. Znaci deru nas vise od godine dana za toliku razliku u cijeni po litri. Mi uopste nismo osjetili pojeftinjenje barela od 113 do tih nekih 85 dolara ( da ne govorimo deranje kod razlike 148 i 113 dolara, gdje su cijene bile iste ili u 5 feninga) . Na tih 30 dolara pojeftinjenja, oni su nama spustili cijene za 5-10 feninga. Kad je ono barel pao na 60 i koji dolar, tada smo imali recimo cijene benzina po 1,86KM, a pogledajte sad kad je 40 dolara, sipamo tek od neki dan po 1,91.

A tek kad je barel bio oko 30 dolara, koliko je tad gorivo bilo? 1,00-1,20. Otada su digli akcize za 10-15 feninga, a dolar je mozda skocio za 30 posto i to je upitno. Deru nam ljudi kožu sa leđa.
Last edited by channel10 on 08/12/2015 21:58, edited 1 time in total.
pepeljara

#5915 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

channel10 wrote:
pepeljara wrote:

Nije bas tako. Kad je barel bio 70 i koji dolar, cijena na EP je bila 2,26 (bmb9) i 2,31 za dizel. Ove sad cijene su cijene kad je barel bio 60-65 dolara.

Problem je sto oni nas deru tokom cijelog pojeftinjenja barela za cca 30-50 feninga po litri. Znaci deru nas vise od godine dana za toliku razliku u cijeni po litri. Mi uopste nismo osjetili pojeftinjenje barela od 113 do tih nekih 85 dolara. Na tih 30 dolara pojeftinjenja, oni su nama spustili cijene za 5-10 feninga. Kad je ono barel pao na 60 i koji dolar, tada smo imali recimo cijene benzina po 1,86KM, a pogledajte sad kad je 40 dolara, sipamo tek od neki dan po 1,91.

A tek kad je barel bio oko 30 dolara, koliko je tad gorivo bilo? 1,00-1,20. Otada su digli akcize za 10-15 feninga, a dolar je mozda skocio za 30 posto i to je upitno. Deru nam ljudi kožu sa leđa.
Barel je bio 129$ pa je gorivo bilo 2.36-2.40 (bmb95)
Tako da mislim ipak da sam ja tacniji :D

OPstalo se slazem, lihvari mrtvi.
Zato Vrace ili BP dole :D a EP moze popu--ti lagano
channel10

#5916 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

Procesljaj druze ovu temu gdje sam ja fino pisao datum, cijenu goriva, cijenu barela i vrijednost dolara.

Nisam ja to dzabe pisao jer ove naftaske karine uvijek imaju neki izgovor. Zato sam pratio vrijednosti njihovih "izgovora" i sve ovdje dokumentovao da ne bi doslo do zabune i ovakvih situacija, kao sto je ova sa tobom ;-) .
kloniran

#5917 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Better Man wrote:
NediM17 wrote:

Reci mi koće to u ovoj nesposobnoj državi zabraniti vožnju diesela po gradu? Ono što treba uraditi je da svi policijski službenici izađu na teren i naprave kontrolu svih vozila bez izuzetka i isključe iz saobraćaja sva neispravna vozila. Prilikom isključivanja vozila iz saobraćaja od vozača uzeti podatak koja kuća mu je vršila tehnički pregled i dala zeleno svjetlo da može u saobraćaj, onda lijepo otići u tu kuću zapečatiti je, trajno oduzeti licencu za rad i napisati kaznu u rasponu od 10 hiljada do 100 hiljada KM. Tako bi se drastično smanjilo zagađenje u gradovima i riješili bi se otpada. Apsolutno me ne zanima ima li vlasnik vozila mogučnost da kupi bolje auto, koje je ispravno ili da to dovede u ispravno stanje. Sa neispravnim vozilom ti nema u saobraćaj i idi javnim prevozom. Isto tako treba sva vozila kojima ne radi ne sva svjetla, već samo jedno isključiti iz saobraćaja, odnosno prvo naložiti da na licu mjesta promjeni sijelicu, a ako nema isključiti iz saobraćaja i poslati ga da ide javnim prevozom ili pješke. Evo svaki dan kad idem kući masa vozila bez ispravnih svjetala vozi noću i po magli, nekima ne radi jedno, nekima sva, a nekima ili prednja ili zadnja. Danas idem kući, mrak i magla na autoputu, a ispred mene Škoda Octavia bez zadnjih svjetala, tj. ne rade nikako. Ja ti lijepo prvo blicao vozaču, a onda mu lijepo upalio duga, pa nek se j..e.
Ne moze to bas tako. Sva auta na tehnicki bez izuzetka i koja ne zadovoljavaju standarde iz godine proizvodnje, ako se ne otkloni kvar u roku od mjesecdana poslati na presu, jer ne moze se isti zakon odnositi na golfa keca bez katalizatora i na megana ili nekog drugog novijeg sa izvađenim dpf-om. Tu pucati kazne u vrijednosti auta.
Onda uvesti porez na izduvne gasove, jer nije fer da isti porez placa neko sa euro 6 normom i neko sa euro 2 normom.
Uvesti dozvole proizvođača za preinake na autu, ko nema na presu.
Za rastelovana svjetla se slazem, posebno ove sa kineskim ksenonima.

Plinasima isto uvesti zestoke kontrole i kazne, jer iza pojedinih se ne moze voziti koliko gusi.

Ima jos tu dosta stvari sto bi se dalo regulisati ali nema sluha.

Evo ja sam prvi spreman placati porez na izduvne gasove, ali da se pregled radi prema godini proizvodnje i da se ako prođe emisiju iz te godine placa razlika u emisiji u parama, ako ne prođe nema na cestu.
Ali nije fer ukinuti sva ta auta s ceste a pustiti ove nove kod kojih su u velikoj vecini slucajeva izvađeni i katalizatori i dpf-ovi i ostali filteri.
ja sam amoniman

#5918 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ja sam amoniman »

degeni mogu tako da se ponasaju jer imaju podrsku isto tako degenske drzave punu retardiranih budzetskih uhljeba kojima naravno ne odgovara niska cijena jer to znaci manje prihode od pdva u budzet retardima
pepeljara

#5919 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

channel10 wrote:Procesljaj druze ovu temu gdje sam ja fino pisao datum, cijenu goriva, cijenu barela i vrijednost dolara.

Nisam ja to dzabe pisao jer ove naftaske karine uvijek imaju neki izgovor. Zato sam pratio vrijednosti njihovih "izgovora" i sve ovdje dokumentovao da ne bi doslo do zabune i ovakvih situacija, kao sto je ova sa tobom ;-) .

Ma znam sta kazes, nisam provjeravao, ali svejedno cijena je -40 feninga, a gorivo je - 80$
channel10

#5920 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

pepeljara wrote:
channel10 wrote:Procesljaj druze ovu temu gdje sam ja fino pisao datum, cijenu goriva, cijenu barela i vrijednost dolara.

Ma znam sta kazes, nisam provjeravao, ali svejedno cijena je -40 feninga, a gorivo je - 80$
Zato sam ja provjerio i napisao onaj gore post.

Tacnije: -40 pf benzin, -50 pf dizel. Barel -73 dolara,a dolar mozda + 30 posto.

A sad pokusajte zamisliti, ali samo pokusajte da barel ode na +73 dolara :run:

Ovdje dolar i nije toliko bitan jer je vec 12 mjeseci osnovica mala. Zanci nemaju potrebe se izvlaciti na skok dolara je ne utice puno na formiranje MPC.
Last edited by channel10 on 08/12/2015 22:09, edited 2 times in total.
pepeljara

#5921 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

channel10 wrote:
pepeljara wrote:

Zato sam ja provjerio i napisao onaj gore post.

Tacnije: - 40 pf benzin, - 50 pf dizel. Barel - 73 dolara,a dolar mozda + 30 posto.

Slazemo se = Lihvari mrtvi ,odrase narod, a vlada se smjeska :)
Better Man

#5922 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

kloniran wrote: Ne moze to bas tako. Sva auta na tehnicki bez izuzetka i koja ne zadovoljavaju standarde iz godine proizvodnje, ako se ne otkloni kvar u roku od mjesecdana poslati na presu, jer ne moze se isti zakon odnositi na golfa keca bez katalizatora i na megana ili nekog drugog novijeg sa izvađenim dpf-om. Tu pucati kazne u vrijednosti auta.
Onda uvesti porez na izduvne gasove, jer nije fer da isti porez placa neko sa euro 6 normom i neko sa euro 2 normom.
Uvesti dozvole proizvođača za preinake na autu, ko nema na presu.
Za rastelovana svjetla se slazem, posebno ove sa kineskim ksenonima.

Plinasima isto uvesti zestoke kontrole i kazne, jer iza pojedinih se ne moze voziti koliko gusi.

Ima jos tu dosta stvari sto bi se dalo regulisati ali nema sluha.

Evo ja sam prvi spreman placati porez na izduvne gasove, ali da se pregled radi prema godini proizvodnje i da se ako prođe emisiju iz te godine placa razlika u emisiji u parama, ako ne prođe nema na cestu.
Ali nije fer ukinuti sva ta auta s ceste a pustiti ove nove kod kojih su u velikoj vecini slucajeva izvađeni i katalizatori i dpf-ovi i ostali filteri.
Kad kažem da treba sva ta auta ukinuti iz saobraćja tu mislim na sva auta koja su neispravna bez obzira na godinu proizvodnje. To što je neki automobil star 3o godina, ne znači da ne može biti ispravan
pipi-duga-carapa

#5923 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pipi-duga-carapa »

Ci-Nick wrote:BP je Brkić Petrol, vlasnik je iz Zenice tačnije rečeno iz okoline Busovače ali je u Zenici dugo godina. Sjećam se da je mom bratu nekad davno smrzlo gorivo u golfu benzincu onaj mali filter goriva ( na crijevu ) je bio bukvalno popunjen ledenicom.
E to gorivo je bilo sa BP-a.
Mislim da si ti pobrko onog gore više Brkića, tamo sam jednom sipo i nikad više.
Znam da mi je reko onaj momak što sipa da se zove Petrič ili tako nekako.... Nema ova pumpa veze s onom gore Brkić pumpom
Last edited by pipi-duga-carapa on 08/12/2015 22:16, edited 1 time in total.
pipi-duga-carapa

#5924 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Leon16v wrote:BP oil i Brkić Petrol nije isto, idem danas na BP pa da vidimo :D
Upravo tako, razlika ko nebo i zemlja, ne znam samo odakle ta komparacija ???
pipi-duga-carapa

#5925 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Prije satak kod Suda i pravnog faXA 1.96!
Matere mi ako su oni svi svoji :lol:

A Petrol haman 2.06 pa do čini mi se 2.16!!! Nisam siguran, neka me neko ispravi ako nije
Post Reply