Pa biće opet tresla se gora rodio se....ništa.palamuda wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bubica-n ... /130404066
Znači nema pregovora, konačne neko da pokrene i ovakve stvari.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- travar
#5901 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- dječak sa šibicama
#5902 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Meni je samo smijesno kad raja aplaudira ministru ili ministrima... pa jebote, oni su i doveli do ovoga.
Ispade VLAD-a spasitelj
Ispade VLAD-a spasitelj
- dječak sa šibicama
#5903 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne kontaju tu mnogi, sustinu ne razumiju, imaju viziju kako ovi iz GRAS-a kao hoce da terorisu gradjane, e VLAD-a kao nedadamirc_sa wrote:Kako ce poslati policiju kada je na celu MUP-a ministar iz SDU-a a svi znamo da SDU drzi GRAS. Dakle to bi bilo da sam na sebe salje policiju
- Logovan
#5904 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sumnjam ja da će biti nekih radikalnih poteza.palamuda wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bubica-n ... /130404066
Znači nema pregovora, konačne neko da pokrene i ovakve stvari.
- O'zone
- Globalni moderator
#5905 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da se na ovo gore nadovežem jednim danas objavljenim člankomhodža wrote:O'zone wrote:Ovako kako je sad izgleda kao konačni kraj GRASA, mada kakvu expertnu vladu imamo to će biti onaj ružni kraj gdje će na kraju sve biti uništeno i rasprodato i imat ćemo još jedan fin,sjajni tržni centar i tablu da se tu nalazilo Gradsko saobraćajno preduzeće.
Žalosno je što je ovo samo početak, očekujem u sljedećih mjesec-dva da će se desiti isto sa profesorima i nastavnicima,Klničkim centrom,javnim institucijama drugog značaja... Para nema, budžet se puni na kapljku a odliv je ko korito Miljacke, privreda više ne može da izdrži namete,firme se lagano gase ili smanjuju obim posla na minimum.
Sve ovo se događa zbog sukoba dvije sujetne strane koje žele da budu glavne. svoj privatni rat za fotelje su proširili na sve i rezultat ćemo vidjeti veoma brzo i on neće biti lijep ali opet po nas.
U nedostatku sredstava u budžetu kantona pare se navlače sa svih strana, zar neko zaista misli da bi se ponovo uvodio famozni član 40. ZOBS-a o kažnjavanju nepravilno parkiranja da nije dogorilo do nokata i daj šta daš.Produženi boravak doveden u pitanje
Roditelji dali novac, Vlada ga nije prebacila školama
Djeca moraju jesti, a zaliha sve manje
Vlada Kantona Sarajevo osnovnim školama još nije prebacila novac za produženi boravak koji su roditelji uplatili putem trezora. Zbog toga je korištenje ovih usluga dovedeno u pitanje.
Dug dobavljačima
Vlasnici kantina koji pripremaju hranu za djecu u produženom boravku imaju ugovor sa školama, ali već nekoliko mjeseci nisu dobili novac. Zbog toga bi uskoro mogli zatvoriti svoje kuhinje jer su zalihe koje imaju pri samom kraju.
Zada Mičivoda, vlasnica kantine u OŠ "Isak Samokovlija", kazala nam je da posljednja tri mjeseca sama finansira rad kuhinje jer joj škola nije uplatila sredstva.
- Sreća pa imam zalihe hrane, međutim, i one su pri kraju. Još mi nisu uplaćena sredstva koja su roditelji dali za užinu. Ne znam šta da radim, zadužila sam se kod dobavljača, a ni oni ne mogu dugo čekati na isplatu. Djeca moraju jesti, ali ukoliko ostanem bez zaliha, kuhinju ću morati zatvoriti, a otkaz će dobiti 11 zaposlenih koji rade u okviru produženog boravka - kazala nam je Mičivoda.
Direktorica OŠ "Velešićki heroji" Jasna Nikšić kazala nam je da roditelji vrše pritisak na njih jer su sklopili ugovor o produženom boravku.
Urgentni dopisi
- Škola nije u stanju ispoštovati ugovor. Uprkos tome što su roditelji platiti korištenje ove usluge, postoji mogućnost da se produženi boravak zatvori jer sredstva nisu prebačena na naš račun, što nas čini nemoćnima. Ministarstvu finansija KS slali smo urgentne dopise, ali nismo dobili odgovor - pojasnila je Nikšić.
Uprkos brojnim upitima i pozivima koje smo uputili Ministarstvu finansija i Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS, od njih nismo dobili nikakav odgovor o tome šta je s novcem koji su dali roditelji.
Mogući i protesti
Predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Isak Samokovlija" Sanin Muftić rekao nam je da su roditelji ogorčeni i zbunjeni i da im nije jasno gdje je nestao njihov novac.
- Sarađujemo s roditeljima iz OŠ "Velešićki heroji" i ukoliko uskoro novac za produženi boravak školama ne bude uplaćen, doći ćemo s djecom pred zgradu Vlade KS - poručio je Muftić.
Da se vratimo na temu o Grasu i ako ne podržvam način na koji radnici Grasa traže svoja prava obustavom gradskog prevoza a ne blokadom kantonalne i gradske vlasti, podržavam ideju da radnici traže svoja prava jeste da imaju previsoke plate ali im je neko odredio da budu takve nisu sami sebi odredili plate od 1000+KM+TO+Regresi znači ima neki kolektivni ugovor.
Drugo svaka vlast na čelo Grasa dovodi svog čovjeka koji dovodi svoje savjetnike koji i nakon njegovog odlaska ostaju da rade tako je i sadašnja direktorica dovukla svoja četiri savjetnika da joj pomažu. Tu dobijamo onih 800 do 1000 radnika viška.
Kanton kao vlasnik GRASA mje bio dužan da uvede red u tu firmu i da nabavlja sredstva za rad i da kontroliše odljev sredstava ali pošto je svaki direktor izvlačio za stranku i za sebe niko se nije petljao u to jer je svima bilo dobro. Sad kad se više nema šta izvuči sad je belaj. Grdne pare su se oprale kroz Gras svi to znaju ali nikoga ne zaboli neka stvar isto kao što zanmo da grdne pare nestaju iz budžeta na ovaj ili onaj način da smo doslovice došli na rub bankrota kako kantona tako i federacije tako i države i samo nas MMF održava da ne otegnemo papke.
Nek nam je Bog na pomoći ovako letargičnima.
- Afrodita89
#5906 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zaista grozno...dokle su otišli da se mi patimo ovdje...a baš me zanima kako djeca,žene,majke,očevi i ostala mnogobrojna rodbina od ovih radnika putuju..
-
FreakyStyley
#5907 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Afrodita89 wrote:Zaista grozno...dokle su otišli da se mi patimo ovdje...a baš me zanima kako djeca,žene,majke,očevi i ostala mnogobrojna rodbina od ovih radnika putuju..
- dječak sa šibicama
#5908 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Upravo, ali vladajuca bagra, koja god je vlada bila na tapetu, uvijek radi jedno te isto. Kupuju socijalni mir, i ko god im izadje na proteste jer je stanje neodrzivo, oni ga potkupe umjesto da urade ostar rez, i nikakvo rjesenje ne nadju. Umjesto da su davnih dana smanjili broj zaposlenih u GRAS-u i regulisali plate, oni su samo smirivali bunt jer ostri rezovi znace i manje glasova na narednim izborima.O'zone wrote: Kanton kao vlasnik GRASA mje bio dužan da uvede red u tu firmu i da nabavlja sredstva za rad i da kontroliše odljev sredstava
I tako se gomilaju izdaci, a priliv sredstava sve manji, i logicno je i laiku matematickom, da to ne moze vjecno trajati. Evo, polako dolaze marifetluci na naplatu, nema vise para da zapuse rupe, a sadakaski menalitet koji su godinama njegovali upravo ovi vladajuci, vec je nepovratno ukorijenjen.
I problema ce biti samo vise, ovo nikakva rjesenja nisu, ovo sto "eksperti" iz VLAD-e kao pokusavaju. Morat ce neko jednog dana izaci pred ljude i reci "jebiga ljudi, sta da vam kazem, ne moze vise ovako".
- MOSALJOZE
#5909 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Raja jedan prijedlog,ako niste već isprobali.Dakle staneš na stanicu i kad ugledaš da je u autu jedna osoba samo maši.Nećete vjerovati idem već 2 dana tako i fino prolazim,a to da čekaš da ti neko stane i pitate hoćeš li od toga nema ništa.Probajte ne košta vas ništa 
-
dresdener78
#5910 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čini mi se da je vlada KS odlučila da pokaže zube i valjda je konačno pronašla razlog za "radikalno" rješenje koje će donijeti korist maloj grupi biznismena...
U januaru je u Oslobođenju objavljen članak prema kojem očigledno gupa biznismena (ili bolje da kažem ratnih profitera, veleprevaranata?) mašta o šoping centru na mjestu današnje tramvajske remize. Odavno se više ili manje glasno priča o zemljištima trolejbuskog depoa na Otoci koja su skupocjena i popunila bi mnoge džepove.
Dakle vjerovatno se sad konačno pojavio razlog za definitivnu divlju privatizaciju GRAS-a.
Vlada KS će takvim potezom premjestiti Sarajevo opet za nekoliko hiljadu kilometara dalje na istok...
Ranije sam napravio upoređenje broja uposlenika:
Primjer:
Njemački grad Dresden:
500 000 stanovnika, gradski prijevoz ima 12 tramvajskih linija na kojima voze 169 tramvaja i 29 autobuskih linija sa 147 autobusa - i u saobraćajnom preduzeću radi oko 1700 ljudi.
Češki grad Brno:
450 000 stanovnika, gradski prijevoz ima 13 tramvajskih linija sa 314 tramvaja, 13 trolejbuskih linija sa 147 trolejbusa, 50 autobuskih linija sa 303 autobusa - i u preduzeću ima 2950 radnika.
DOK u Sarajevu trenutno radi dnevno nekih 30-40 tramvaja na 5-6 linija, 20-25 trolejbusa na 6 linija i vrlo malo autobusa (tačan podatak sada nemam). I GRAs zapošljava negdje između 1700-1800 radnika, to je baš nemoguće.
Svakako bojim se da je ovo kraj civiliziranog, posebno električnog, saobraćaja u Sarajevu. Vlada ima zajedničko IQ otprilike isto kao što jeste zajedničko IQ životinja u Pionirskoj dolini. Ili sam sada uvrijedio one drage životinje. Svakako foteljaši žele pokazati po svakoj cijeni ko je tu gazda.
GRAS-ovci nose svoj ogroman dio krivice, jer njima je mogla biti krucijalna podrška građana, umjesto toga su ih ostavili više puta na cjedilu, izdali i uzeli kao taoce. Pokazali su se sebičnima i ne baš hrabrima, umjesto da idu diskutovati direktno u zgradu parlamenta i vlade i blokiraju ova mafijaška gnijezda, otežavaju život ljudima koji jesu često u još očajnijoj situaciji nego radnici GRAS-a.
U januaru je u Oslobođenju objavljen članak prema kojem očigledno gupa biznismena (ili bolje da kažem ratnih profitera, veleprevaranata?) mašta o šoping centru na mjestu današnje tramvajske remize. Odavno se više ili manje glasno priča o zemljištima trolejbuskog depoa na Otoci koja su skupocjena i popunila bi mnoge džepove.
Dakle vjerovatno se sad konačno pojavio razlog za definitivnu divlju privatizaciju GRAS-a.
Vlada KS će takvim potezom premjestiti Sarajevo opet za nekoliko hiljadu kilometara dalje na istok...
Ranije sam napravio upoređenje broja uposlenika:
Primjer:
Njemački grad Dresden:
500 000 stanovnika, gradski prijevoz ima 12 tramvajskih linija na kojima voze 169 tramvaja i 29 autobuskih linija sa 147 autobusa - i u saobraćajnom preduzeću radi oko 1700 ljudi.
Češki grad Brno:
450 000 stanovnika, gradski prijevoz ima 13 tramvajskih linija sa 314 tramvaja, 13 trolejbuskih linija sa 147 trolejbusa, 50 autobuskih linija sa 303 autobusa - i u preduzeću ima 2950 radnika.
DOK u Sarajevu trenutno radi dnevno nekih 30-40 tramvaja na 5-6 linija, 20-25 trolejbusa na 6 linija i vrlo malo autobusa (tačan podatak sada nemam). I GRAs zapošljava negdje između 1700-1800 radnika, to je baš nemoguće.
Svakako bojim se da je ovo kraj civiliziranog, posebno električnog, saobraćaja u Sarajevu. Vlada ima zajedničko IQ otprilike isto kao što jeste zajedničko IQ životinja u Pionirskoj dolini. Ili sam sada uvrijedio one drage životinje. Svakako foteljaši žele pokazati po svakoj cijeni ko je tu gazda.
GRAS-ovci nose svoj ogroman dio krivice, jer njima je mogla biti krucijalna podrška građana, umjesto toga su ih ostavili više puta na cjedilu, izdali i uzeli kao taoce. Pokazali su se sebičnima i ne baš hrabrima, umjesto da idu diskutovati direktno u zgradu parlamenta i vlade i blokiraju ova mafijaška gnijezda, otežavaju život ljudima koji jesu često u još očajnijoj situaciji nego radnici GRAS-a.
-
zvrk
#5911 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja sam jucer oci iskapala od marijin dvora do pofalica u autuMOSALJOZE wrote:Raja jedan prijedlog,ako niste već isprobali.Dakle staneš na stanicu i kad ugledaš da je u autu jedna osoba samo maši.Nećete vjerovati idem već 2 dana tako i fino prolazim,a to da čekaš da ti neko stane i pitate hoćeš li od toga nema ništa.Probajte ne košta vas ništa
svakako je bila poguzva i idem sporo i gledam samo hoce li me ko pogledati da mahnem
a-a
tek na pofalicima izmahah zeni i usvirkah da je povezem
da je iko bio na prije na stanici, stala bih
al svi ko zombiji
bravo mosaljoze
Last edited by zvrk on 04/04/2013 14:29, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#5912 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Svaka ti cast.zvrk wrote:ja sam jucer oci iskapala od marijin dvora do pofalicaMOSALJOZE wrote:Raja jedan prijedlog,ako niste već isprobali.Dakle staneš na stanicu i kad ugledaš da je u autu jedna osoba samo maši.Nećete vjerovati idem već 2 dana tako i fino prolazim,a to da čekaš da ti neko stane i pitate hoćeš li od toga nema ništa.Probajte ne košta vas ništa
svakako je bila poguzva i idem sporo i gledam samo hoce li me ko pogledati da mahnem
a-a
tek na pofalicima izmahah zeni svirkanjem da je povezem
da je iko bio na stanici, stala bih
bravo mosaljoze
- MOSALJOZE
#5913 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidi ovi kad voze neće oni tebe moliti.Oni bi htjeli nekog povući,ali šta kad ti stojiš i gledaš.Mislim da se malo popravila solidarnost izmedju građana Sarajeva.zvrk wrote:ja sam jucer oci iskapala od marijin dvora do pofalicaMOSALJOZE wrote:Raja jedan prijedlog,ako niste već isprobali.Dakle staneš na stanicu i kad ugledaš da je u autu jedna osoba samo maši.Nećete vjerovati idem već 2 dana tako i fino prolazim,a to da čekaš da ti neko stane i pitate hoćeš li od toga nema ništa.Probajte ne košta vas ništa
a-a
tek na pofalicima izmahah zeni svirkanjem da je povezem
da je iko bio na stanici, stala bih
bravo mosaljoze
-
Bodkin
#5914 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
naravno da nema, javna potrosnja probila krov davno a zaduzenja i donacije presusile. mater im jebem sto su unistili buducnost drzave stavljajuci parazite na budzet i stvarajuci takav sistem gdje je rad za drzavu premija...u vremenu kad drzave propadaju zbog javnih finansija oni dovode jos neradnika i parazita na budzet i to kao krpe kaznama za parkiranje..fuj!fuj!O'zone wrote:
Da se na ovo gore nadovežem jednim danas objavljenim člankom
U nedostatku sredstava u budžetu kantona pare se navlače sa svih strana, zar neko zaista misli da bi se ponovo uvodio famozni član 40. ZOBS-a o kažnjavanju nepravilno parkiranja da nije dogorilo do nokata i daj šta daš.Produženi boravak doveden u pitanje
Roditelji dali novac, Vlada ga nije prebacila školama
Djeca moraju jesti, a zaliha sve manje
Vlada Kantona Sarajevo osnovnim školama još nije prebacila novac za produženi boravak koji su roditelji uplatili putem trezora. Zbog toga je korištenje ovih usluga dovedeno u pitanje.
Dug dobavljačima
Vlasnici kantina koji pripremaju hranu za djecu u produženom boravku imaju ugovor sa školama, ali već nekoliko mjeseci nisu dobili novac. Zbog toga bi uskoro mogli zatvoriti svoje kuhinje jer su zalihe koje imaju pri samom kraju.
Zada Mičivoda, vlasnica kantine u OŠ "Isak Samokovlija", kazala nam je da posljednja tri mjeseca sama finansira rad kuhinje jer joj škola nije uplatila sredstva.
- Sreća pa imam zalihe hrane, međutim, i one su pri kraju. Još mi nisu uplaćena sredstva koja su roditelji dali za užinu. Ne znam šta da radim, zadužila sam se kod dobavljača, a ni oni ne mogu dugo čekati na isplatu. Djeca moraju jesti, ali ukoliko ostanem bez zaliha, kuhinju ću morati zatvoriti, a otkaz će dobiti 11 zaposlenih koji rade u okviru produženog boravka - kazala nam je Mičivoda.
Direktorica OŠ "Velešićki heroji" Jasna Nikšić kazala nam je da roditelji vrše pritisak na njih jer su sklopili ugovor o produženom boravku.
Urgentni dopisi
- Škola nije u stanju ispoštovati ugovor. Uprkos tome što su roditelji platiti korištenje ove usluge, postoji mogućnost da se produženi boravak zatvori jer sredstva nisu prebačena na naš račun, što nas čini nemoćnima. Ministarstvu finansija KS slali smo urgentne dopise, ali nismo dobili odgovor - pojasnila je Nikšić.
Uprkos brojnim upitima i pozivima koje smo uputili Ministarstvu finansija i Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS, od njih nismo dobili nikakav odgovor o tome šta je s novcem koji su dali roditelji.
Mogući i protesti
Predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Isak Samokovlija" Sanin Muftić rekao nam je da su roditelji ogorčeni i zbunjeni i da im nije jasno gdje je nestao njihov novac.
- Sarađujemo s roditeljima iz OŠ "Velešićki heroji" i ukoliko uskoro novac za produženi boravak školama ne bude uplaćen, doći ćemo s djecom pred zgradu Vlade KS - poručio je Muftić.
Da se vratimo na temu o Grasu i ako ne podržvam način na koji radnici Grasa traže svoja prava obustavom gradskog prevoza a ne blokadom kantonalne i gradske vlasti, podržavam ideju da radnici traže svoja prava jeste da imaju previsoke plate ali im je neko odredio da budu takve nisu sami sebi odredili plate od 1000+KM+TO+Regresi znači ima neki kolektivni ugovor.
Drugo svaka vlast na čelo Grasa dovodi svog čovjeka koji dovodi svoje savjetnike koji i nakon njegovog odlaska ostaju da rade tako je i sadašnja direktorica dovukla svoja četiri savjetnika da joj pomažu. Tu dobijamo onih 800 do 1000 radnika viška.
Kanton kao vlasnik GRASA mje bio dužan da uvede red u tu firmu i da nabavlja sredstva za rad i da kontroliše odljev sredstava ali pošto je svaki direktor izvlačio za stranku i za sebe niko se nije petljao u to jer je svima bilo dobro. Sad kad se više nema šta izvuči sad je belaj. Grdne pare su se oprale kroz Gras svi to znaju ali nikoga ne zaboli neka stvar isto kao što zanmo da grdne pare nestaju iz budžeta na ovaj ili onaj način da smo doslovice došli na rub bankrota kako kantona tako i federacije tako i države i samo nas MMF održava da ne otegnemo papke.
Nek nam je Bog na pomoći ovako letargičnima.
-
zvrk
#5915 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja sam vozila, ofirno mi da vristim kroz prozor, a niko da pogleda u auto
svi idu, okljunili se i niko ni da pogleda u auta
zato ti bravo na inventivnosti
jutros je vec bilo raje na stanicama pa sam pokupila sevap ako Bog da
svi idu, okljunili se i niko ni da pogleda u auta
zato ti bravo na inventivnosti
jutros je vec bilo raje na stanicama pa sam pokupila sevap ako Bog da
- Dr. Kuca
#5916 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vozaci su za volanima al Himzanija, Muminovic i jos njih desetak stalo sa privatnim autima na sine i kapije i nedaju ljudima da voze uz prijetnje;"Jebacemo vam majke kad se sve ovo zavrsi"!
SDP politika neda napredak!
-
zvrk
#5917 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
idi u gras pa vidi, uslikaj nam pa i nas prosvijetliDr. Kuca wrote:Vozaci su za volanima al Himzanija, Muminovic i jos njih desetak stalo sa privatnim autima na sine i kapije i nedaju ljudima da voze uz prijetnje;"Jebacemo vam majke kad se sve ovo zavrsi"!![]()
dotad ne pisi svasta
-
Bodkin
#5918 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cuj sdp politikazvrk wrote:idi u gras pa vidi, uslikaj nam pa i nas prosvijetliDr. Kuca wrote:Vozaci su za volanima al Himzanija, Muminovic i jos njih desetak stalo sa privatnim autima na sine i kapije i nedaju ljudima da voze uz prijetnje;"Jebacemo vam majke kad se sve ovo zavrsi"!![]()
dotad ne pisi svasta
- Afrodita89
#5919 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lijepo je kad im onih koji će da stanu...Meni je došlo da uzmem sutra dan odmora i vikend,kontajući da će situacije da se stabilizuje do pon..po baksuzluku niko s posla od kolega u mom pravcu ne ide... 
- O'zone
- Globalni moderator
#5920 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E o ovome ja govrim dvije se strane hrvaju čija će biti zadnja a mi ga pušimo. Onda se to prenese na forum pa počne moj lider ima veći od tvog a prenese se i na ulice pa su jedni za one a drugi za one a svi skupa do donje usne u govnima i lagano kad se neko trzne nama preliva u usta ali niko to neće da prizna nego samo hvali vladara svoga.zvrk wrote:idi u gras pa vidi, uslikaj nam pa i nas prosvijetliDr. Kuca wrote:Vozaci su za volanima al Himzanija, Muminovic i jos njih desetak stalo sa privatnim autima na sine i kapije i nedaju ljudima da voze uz prijetnje;"Jebacemo vam majke kad se sve ovo zavrsi"!![]()
dotad ne pisi svasta
Nek nam je Bog na pomoći ovako letragičnima.
- vjesticanametli
#5921 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pokupila 5 sa stupa do Ćaršije
i jedan ciko htio da mi plati
reko nisam ja taxi
a ako za vikend bude guzvara odoh sa svojim autom taxirat
-
zvrk
#5922 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Isto mi je misljenje o svim vladama zadnjih dvadeset godina
Ono sto je ovdje problem po meni je sto neki ne vide dalje od svog nosa a pri tom ne prezaju ni od dezinformacija i iznosenja misljenja kao cinjenice
Ono sto je ovdje problem po meni je sto neki ne vide dalje od svog nosa a pri tom ne prezaju ni od dezinformacija i iznosenja misljenja kao cinjenice
- Nisrin
#5923 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Svaka cast vama vozacina, stvarno ste divni, solidarni ljudi!
Jadan narod, dok se ovi prepucavaju ko je kriv ko nije, krivi su I VLADA I GRAS, ali to ne bi trebalo da utjece na nas, nego da samostalno rjesavaju!
GRASovcima nije logika jaca strana. Centrotrans i druge firme koje se ukljuce u saobracaj dobit ce novac od Kantona, a ako se zadrze vise dana velika je vjerovatnoca da im dozvole i da ostanu trajno i onda je GRAS sam sebi prokopao rupu jos dublje...
A Bogami Centrotrans je danas "digao" velike pare, jako puno karata su prodali...sad zadoovljno trljaju ruke...bravo GRASovci!
Samo je steta za narod sto se ko stoka guzva po busevima!
Jadan narod, dok se ovi prepucavaju ko je kriv ko nije, krivi su I VLADA I GRAS, ali to ne bi trebalo da utjece na nas, nego da samostalno rjesavaju!
GRASovcima nije logika jaca strana. Centrotrans i druge firme koje se ukljuce u saobracaj dobit ce novac od Kantona, a ako se zadrze vise dana velika je vjerovatnoca da im dozvole i da ostanu trajno i onda je GRAS sam sebi prokopao rupu jos dublje...
A Bogami Centrotrans je danas "digao" velike pare, jako puno karata su prodali...sad zadoovljno trljaju ruke...bravo GRASovci!
Samo je steta za narod sto se ko stoka guzva po busevima!
- zateznistub
#5924 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mene neki dedo pitao koliko je do skenderije, reko dedo sjedaj ako ti odgovara, usput mi je.vjesticanametli wrote:pokupila 5 sa stupa do Ćaršijei jedan ciko htio da mi plati
reko nisam ja taxi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5925 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
već smo se počeli prilagođavati