SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5901 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

da da da poput konja i to onog ispred veterine :lol: :lol: :lol: :lol:
Nažalost upravu si ...
Naš narod je duševno mrtav, upravo kao i onaj konj ispred Veterine što ga spominješ ...
Međutim, treba se nadati da će jednog dana oživjeti ...
InshAllah ...
udrch

#5902 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Postao/la antimobbing
Bravo ...

Tako nam recite, da već jednom znamo na čemu smo i kakvu nam državu pravite.

Dakle, vrh SDA predvođen multi-milionerima poput Tihića pravi državu robovlasnika i robova gdje neće biti srednje klase.

Zato smo se dakle mi borci borili, da nas dezerteri iz vrha SDA predvođeni beskičmenjakom Tihićem u vlastitoj zemlji naprave građanima drugog reda i njihovim robovima.

Jeli?
1991. godine sam imao oko 14 godina..nisam ja učestvovao na prvim demokratskim izborima na kojima je ukinut komunizam, a uvedena demokratija i kapitalizam..
koliko znam ti jesi ili se bar tako predstavljaš..
hoćeš li reći da si na tim izborima zaokružio komuniste ili si glasao za neku demokratsku alternativu koja je sa sobom nosila zapadni kapatalizam?

kapitalizam znači upravo to, da će sposobni biti bogati, a manje sposobni manje bogati, a nesposobni siromašni..
u državama sa pravim vrijednostima, ovi bogati naprave sistem da i ovi siromašni mogu lijepo živjeti, a gdje nema vrijednosti onda ne naprave takav sistem..
sve zemlje na svijetu imaju bogate i siromašne, čak i Švica, Švedska ili KSA i Katar..
samo što postoje razlike u stepenu siromaštva..negdje siromah ima dovoljno za stan, račune, hranu, školovanje djece, a negdje nema ni za jesti..
naš zadatak je da ispravljamo sitem vrijednosti i da podižemo sveukupni standard..a to nećemo postići tako što ćemo napraviti da bogati budu manje bogati, već suprotno, tako što će bogati biti više bogati, ali istovremeno i društveno odgovorni da novac ulažu u nove vrijednosti, a ne da ga kriju u stranim bankama..

klasičan ti je primjer Rusija i dolazak Putina..
do tog trenutka oligarsi su rusko bogastvo prvo prodavale svojim fiktivnim firmama po raznim poreznim rajevima, pa tek onda tržištu..tako su izbjegavali plaćati porez RUsiji, jer su umanivali vrijednost robi kada bi ga prodavali svojim firmama..kada je Putin došao ponudio im je jednostavno rješenje: ta praksa se prekida, nafta se direktno prodaje, iz Rusije direktno kupcu, porez u potpunosti se mora platiti..oni koji su pristali su pošteđeni, oni koji su odbili su završili u zatvoru, kao Hodorovski..
rezultat je da se Rusija u zadnjih 13-tak godina ekstremno promjenila i da se bogastvo počelo preljavati na sve, iako su ovi bogati postali deset puta bogatiji..nije bitno koliko je neki pojedinac bogat, već da li to bogastvo koristi u svojoj zemlji i da li stvara dodatnu vrijednost..čak i kad se rasipa i troši, pa kupuje skupocjene stvari u svojoj zemlji, on opet doprinosi bogastvu zemlje..ionako koliko god imali na kraju će naše stomake napuniti zemlja..

pogrešno antimob rezonuješ stvari..nama ne treba manje bogatih, već bar tri hiljade puta više takvih..
normalno je da se jedan dio obogatio nepošteno, ali vjeruj mi da bi otvaranje pogrešne privatizacije samo dodatno koštalo ovu državu, donijelo korist određenim privatnicima koji su svoj kriminal dobro obezbjedili..
klasični primjer Radončić i njegovi pozivi za reviziju..jel misliš da njega zanima korist ovih grđana ili njegov intere da uništi konkurenciju koju ima u Selimovićima..
ja i ti znamo, a Mujica nam je svjedok, da su obadvojica nepošteno stekli bogastvo, ali Radončić misli da je on uspio prikriti tragove kriminala, a da Selimovići nisu..isto to misli i Hilmo..u zavisnosti od toga čija politička opcija bude na vlasti, tako bi se eventualno i podigla optužnica, zato i svjedočimo njihovoj borbi za svoje patrone, Fahro da se što više uvuče Zlatki, a Selimovići Tihiću..
ali ja ti garantujem da bi jedan takav proces na kraju završio neslavno..troškovi postupka bi bili ogromni, a platili bi ih opet mi..
zakon o reviziji privatizacije treba donijeti kako bi se kaznili bar oni koji nisu prikrili tragove i koji su bezočno oteli ne gledajući ni na što, ali nije vrijeme još za njega..ako sad bude donesen, to će biti samo sukob suprostavljenih mafijaško-političkih klanova..
kada dođe vrijeme pojedini će odgovarati, ali vleika većina će se izvući..to je jednostavno tako i nismo samo mi zijanili zajendičku imovinu..sve komunističke zemlje su prošle ovako ili lošije..ima li ijedna zemlja istočnog bloka koja nema danas svoje tajkune, pa čak i Slovenija koju često pominješ?
udrch

#5903 Re: SDA-All about

Post by udrch »

antimobbing wrote:
JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

da da da poput konja i to onog ispred veterine :lol: :lol: :lol: :lol:
Nažalost upravu si ...
Naš narod je duševno mrtav, upravo kao i onaj konj ispred Veterine što ga spominješ ...
Međutim, treba se nadati da će jednog dana oživjeti ...
InshAllah ...
naš narod se počeo buditi, ali mu treba vremena..mi smo dodatno opterećni četničko-ustaškim pustošenja zemlje koje je i danas na snazi..
2014. godina je prelomna..dobićemo rezultate popisa i jednu drugačiju vlast koja će biti rezultat grešaka svojih protivnika..i dalje ona opcija koja dođe na vlast neće doći svojim zaslugama, ali će bar doći činjenicom da su ovi drugi kažnjeni..nebitno koja opcija se uspije domoći vlati, da li to bio blok SDP/SBB ili SDA/SBiH..

mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge, tkao da će se cjeniti jedino onoi što nudiš..
usput će hdzovima i svim srpskim strankama biti jasno da od podjele zemlje nema ništa..
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5904 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

udrch wrote: kada dođe vrijeme pojedini će odgovarati, ali vleika većina će se izvući..
Vidim mlad si i rečiću ti ..

Niko, ama baš niko se od njih neče izvući, inshAllah!

Dočiće šejtan po svoje svakom od njih ...

U tome je sva suština ...
antimobbing

#5905 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

udrch wrote: mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge
E, moj Jose ...
Vidiš Thićevi čekaju da mi borci pocrkamo do 2020 godine.
Smetamo im ...
Hajde, neka nam je rekao za dugoročni plan vrha SDA ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5906 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

antimobbing wrote:
udrch wrote: mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge
E, moj Jose ...
Smetamo im ...
naravno...evo članova Predsjedništva SDA..ja ih ne znam sve al hajde ko koga zna da izdvojimo borce...pri tome ne računam đenerale i logističare već ljude koji su rat proveli u rovu. I ne tražim da svi budu borci jer bi to bio pogrešan kriterij...al barem 50% jel to pošteno?

znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek

Predsjedništvo

MANDATNI PERIOD 2009. – 2013.

Asim Sarajlić
Adil Osmanović
Senad Šepić
Sadik Ahmetović
Šemsudin Mehmedović
Sanjin Halimović
Amir Zukić
Bakir Izetbegović
Salmir Kaplan
Sejad Delić
Amir Fazlić
Zijad Hadžiomerović
Hikmet Hodžić
Muhamed Ibrahimović
Josip Jurišić
Nermina Kapetanović
Mirsad Kebo
Nedžad Koldžo
Salko Obhođaš
Desnica Radivojević
Hazim Rančić
Tarik Sadović
Salko Selman
Salko Sokolović
i nemojte misliti da je SDA po ovome iznimka...sve su stranke redom ovakve...sve borci, država, patriotizam, a na našoj krvi je iznikla čitava jedna elita logističara, pisara, ratnih profitera, mahom familijarnih halki koja danas vlada svakom porom ovog društva, a svoje guzice pokriva našom krvlju i kad im kažeš da su lopovi onda te odmah proglase neprijateljem države i četnikom. E ko pomisli da sam četnik nahebem mu se majke jer taj ne zna šta je Treskavica ni u miru, a kamoli u ratu!
antimobbing

#5907 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote: znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek
Zaista si u velikoj zabludi ...
Samo da znaš, ono što ne znaš.
U Asimu nema pola kilograma ljudskog materijala, ostalo je sve lični interes!
udrch

#5908 Re: SDA-All about

Post by udrch »

antimobbing wrote:
E, moj Jose ...
Smetamo im ...
vidiš koji je tvoj problem, jer sve generaliziraš i površno sve nazivaš lopovima i svojim neprijateljima..
ja nisam govorio o onima kojima je država dužna osigurati njihova ratom stečena prava, ne dao Bog da ih spominjem..uostalom u svojoj porodici i familiji siguran sam imam više onih koji dobijaju ovu "državnu sadaku"..moja sestra je odhranila tri jetima, moja supruga je u Potočarima ukopala oca i malodobnog brata..uostalom i sam sam odrastao kao siroče, jer sam sa 13 godina ostao bez oca, ali prije rata..tako da trebaš paziti na svoje generaliziranje..

kada sam spomenuo ove "sa ratnim zaslugama" zna se na koga sam mislio i o njima sam i govorio čitavo vrijeme..upravo je aktuelan spisak "zaslužnih", a i sam vidiš kome je najviše stalo do tog spiska..a u politici ima zaslužnih koliko hoćeš..ja mislim na one koji misle da na osnovu svog učešća u ratu imaju pravo na beneficije koje im nisu zakonom propisane, kao recimo da njihove firme prođu na tenderima, da oni trebaju uvijek biti poslanici po kantonima, vijećnici po opštinama i sl..
udrch

#5909 Re: SDA-All about

Post by udrch »

antimobbing wrote:
JoseMujica wrote: znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek
jebem ovo mi nije jasno nikako..
mene naziva sdaovcom i tihićevcem, a sve ove likove bliske tihiću zna pojedinačno, pa čak i koliko u njima ima ljudskog materijala..
mislim da si ipak ti taj koji trebaš sebi odgovoriti na pitanje:
JoseMujica

#5910 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

antimobbing wrote:
hajmo vako reći...da znam Asima iz prošlog života dok nije bio političar i tada nisam ni znao da se bavi politikom i za tog Asima mogu reći dobar momak skroz...sad da li ga je i koliko politika pokvarila ne znam jer sam ga zadnji put sreo prije nego što je i postao načelnik Vogošće.

Sad da li je taj moj Asim i ovaj sad što ga vidimo na TV isti čoek nemrem reći iz prve ruke...kažem da sam čuo ovo da mu je Budnjo daidža i da ga je to poguralo do vrha, a ne to što je bio borac
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5911 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Par postova mi ovdje opsano mirise na poziv na oprost, kako pljacke, tako i "privatizacije"..mirise mi i na pokusaj relativizacije trenutnoga stanja i stvaranja finansijske "elite"...koji su, gle cuda, barem u 70% vezani za stubove moci SDA.

Sve u svemu, klasicni SDA pristup problematici.
JoseMujica

#5912 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nema ovdje ni mirisa ni ukusa...ovo je kubizam...razbijamo formu
dufresne

#5913 Re: SDA-All about

Post by dufresne »

JoseMujica wrote:
antimobbing wrote:
E, moj Jose ...
Smetamo im ...
naravno...evo članova Predsjedništva SDA..ja ih ne znam sve al hajde ko koga zna da izdvojimo borce...pri tome ne računam đenerale i logističare već ljude koji su rat proveli u rovu. I ne tražim da svi budu borci jer bi to bio pogrešan kriterij...al barem 50% jel to pošteno?

znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek

:shock: Sta rece i osta ziv :!: Ocito je da ne poznajes situaciju u SDA ni sekunde, Asim koliko je los politican, 10000X je gori covjek... Asim Sarajlic je klasican primjer napacenog Bosnjaka, koji do 95 ima tri razreda srednje skole, a onda u kratkom periodu izrasta u magistra politickih nauka i dolazi u poziciju da moze nesto odlucivati! To je bandit nevidjenih razmjera, ustvari reci cu "sirotinja", a kad sirotinja se sjeti sta je bijeda i neimastina, ona kopa i rukama i nogama da obezbjedi svoju praunucad, da ne bi osjetili ponovo tu bijedu...

Radi ljudi kao sto je Asim Sarajlic i Alija Budnjo, (koji je 92 bio auto limar, a 15 godina nakon toga je glavni feudalac u Ilidzi) kako SDA, tako i cijelo BiH drustvo se nalazi u velikoj krizi...

Pratim ovu diskusiju, misleci da cu biti upoznat sa aktuelnim stvarima, medjutim nekad stvarno uvidim kako su odredjeni strucnjaci sa foruma, veoma neupuceni u realnu situaciju i samo pucaju u prazno... :oops:
udrch

#5914 Re: SDA-All about

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:Par postova mi ovdje opsano mirise na poziv na oprost, kako pljacke, tako i "privatizacije"..mirise mi i na pokusaj relativizacije trenutnoga stanja i stvaranja finansijske "elite"...koji su, gle cuda, barem u 70% vezani za stubove moci SDA.

pa slobodno citiraj dijelove koji ti se ne sviđaju :lol: ..ako sam dobro upratio, ti si završio pravo, pa nam reci šta pravna javnost misli, da li je ova država i nezavisno sudstvo sposobno da se bilo kad obračuna sa nepoštenom privatizacijom..
volio bih i ja čuti kako ćemo to postići..

što se ovog dijela tiče, volio bih da se stvori prava domaća finansijska elita..nema ništa ni od ovih stranaca..ne znam im ni ime..
Innovation

#5915 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

dufresne wrote::shock: Sta rece i osta ziv :!: Ocito je da ne poznajes situaciju u SDA ni sekunde, Asim koliko je los politican, 10000X je gori covjek... Asim Sarajlic je klasican primjer napacenog Bosnjaka, koji do 95 ima tri razreda srednje skole, a onda u kratkom periodu izrasta u magistra politickih nauka i dolazi u poziciju da moze nesto odlucivati! To je bandit nevidjenih razmjera, ustvari reci cu "sirotinja", a kad sirotinja se sjeti sta je bijeda i neimastina, ona kopa i rukama i nogama da obezbjedi svoju praunucad, da ne bi osjetili ponovo tu bijedu...
Kako ti na osnovu necijih traceva, mozes da pricas o nekome ovakve gadosti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5916 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

udrch wrote:
-LIBERO- wrote:Par postova mi ovdje opsano mirise na poziv na oprost, kako pljacke, tako i "privatizacije"..mirise mi i na pokusaj relativizacije trenutnoga stanja i stvaranja finansijske "elite"...koji su, gle cuda, barem u 70% vezani za stubove moci SDA.

pa slobodno citiraj dijelove koji ti se ne sviđaju :lol: ..ako sam dobro upratio, ti si završio pravo, pa nam reci šta pravna javnost misli, da li je ova država i nezavisno sudstvo sposobno da se bilo kad obračuna sa nepoštenom privatizacijom..
volio bih i ja čuti kako ćemo to postići..

što se ovog dijela tiče, volio bih da se stvori prava domaća finansijska elita..nema ništa ni od ovih stranaca..ne znam im ni ime..
Nisam zavrsio pravo...radi se o jednom ni pribliznom fakultetu, ali nebitno za nastavak price.

Kazem ti, duh ovog tvog posta (mrsko mi citirati pasus po pasus) zapravo navodi na zakljucak da amnestiras nastajanje ovakve, na ovaj nacin divljeg kapitalizma i pljacke, finansijske "elite".

Nezavisno sudstvo je civilizacijcki iskorak , i nesto sto je provjereno dobro i priblizno pravednosti. Samo je problem svih problema (kod nas, mislim) sto nase sudstvo nije ni N od nezavisnoga...i onda je smijesno, dvolicno i karikaturno, sto pojedine politicke stranke koje su inflitrilare po vertikali sistema i drzavnog aparata, ukljucujuci i sudstvo, svoje kadrove...toboze brane tu nezavisnost i autonomnost.

Tragikomicno, najblaze receno.

Jos smijesnije je sto se bas te stranek zalazu za status quo, jer nije tesko zakljuciti da ova trenutna situacija, i kroz politicki amin stasala finansijska "elita" , ni u koje slucaju nije za bilo kakve promjene, provjere i obaranja dosadasnjih privatizacija.

Ukratko o tome se radi.

A ne treba biti previse inteligentan, pa zakljuciti koja je stranka u zadnjih 17 godina, i ciji kadrovi i aminovani direktori, su najvise hajrovali dosadasnjjim nemoralnim i nezakonskim stvaranjem "domace finansijske elite".
dufresne

#5917 Re: SDA-All about

Post by dufresne »

Innovation wrote:
dufresne wrote::shock: Sta rece i osta ziv :!: Ocito je da ne poznajes situaciju u SDA ni sekunde, Asim koliko je los politican, 10000X je gori covjek... Asim Sarajlic je klasican primjer napacenog Bosnjaka, koji do 95 ima tri razreda srednje skole, a onda u kratkom periodu izrasta u magistra politickih nauka i dolazi u poziciju da moze nesto odlucivati! To je bandit nevidjenih razmjera, ustvari reci cu "sirotinja", a kad sirotinja se sjeti sta je bijeda i neimastina, ona kopa i rukama i nogama da obezbjedi svoju praunucad, da ne bi osjetili ponovo tu bijedu...
Kako ti na osnovu necijih traceva, mozes da pricas o nekome ovakve gadosti.
Prijatelju, vjeruj mi da itekako znam o cemu govorim, i to iz prve ruke, a ne preko traceva iz desetih usta... :wink:

Uzdravlje...
Challenger__

#5918 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Libero.

Ne mislim da naše sudstvo nema elemente nezavisnosti, niti je loša legislativa; naprotiv! Problem je u društvenom ambijentu koje je do srži kriminalizovan. Zar da te podsjećam da je prvi narko-diler Balkana bio - tako reći do juče - zaštićen medvjed u sred Sarajeva?

U toj atmosferi, tužiocima je teško pokrenuti predmete jer zaziru, ne bez osnova, da im neko iz kriminalne hobotnice ne postavi eksploziv pod automobil, ili, jednostavno da ih likvidira.

Društvena atmosfera je prepreka sudstvu, a ne legislativa niti kakav-takav stepen nezavisnosti sudstva.
Challenger__

#5919 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Ljudi iz sudstva su ljudi od krvi i mesa: između svoje i beznjednosti svoje porodice i obavljanja posla, biraju ovo prvo.

To je centralni problem.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#5920 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Znaci da nije nezavisno. Sto od straha, sto od politickog uticaja i kapilarne povezanosti sa politicko-finansijskom elitom.

Drzava ne funkcionise. Funkcionisu lobiji, interesne grupe i politicki klanovi.

Kako god okrenes, tuzilastvo, policija...sudstvo, nisu nezavisni!

Cast postenim izuzetcima.
udrch

#5921 Re: SDA-All about

Post by udrch »

ja ništa ne aminujem niti amnestiram i to sam tako i rekao..
u svom postu ti upravo potvrđuješ ono o čemu ja govorim..
znači ni ti ne vjeruješ da se išta može promjeniti..a ja sam upravo to i naveo kao problem, ne da zaštitim kriminalce, nego da kažem da je sistem takav da ako krene bilo kakva igranka štetu ćemo opet imati samo mi obični..to je fakat čiji se primjeri mogu naći širom bivših komunističkih zemalja, pa i naše..
jel Branković sam sebi našim parama kupio stan..jeste..je li bilo po zakonu..jebem li ga, ali jeste..jel ima neki sud koji će toliko duboko ući u problem i reći: Brankoviću ti si namjestio čitavu priču, poslanici ti donijeli zakon koji ti je bio potreban da ukradeš stan? - znaš i sam da neće..a je li ima očitiji primjer visokog kriminala?

sudstvo jeste duboko elitističko, ali nisu u njemu samo kadrovi jedne elite, ima tu još uvijek i bivših komunista, ali i njihovih sinova, ima tu onih koje je postavila SDA, SBiH, ali i onih koji je progurao Zlaja..
međutim naš problem je da oni koji pripadaju eliti uvijek umaju nekog svog ko će ga izvući, ako nema baš tužioca, onda se nađe sudija, a u krajnjem slučaju advokat ili neki expert koji će dokaze učiniti neupotrebljivim..
-LIBERO-
Čiča Gliša

#5922 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

A ko je uspostavio takav sistem i zakonski i vrijednosni?

Svi oni imaju svoja imena i prezimena, i imaju imena stranaka iz kojih dolaze.

Nisam ja glup da mislim da je elitizam i pljacka zaobisla neku od stranaka. Svi su oni, manje-vise, u prici.

Samo sto su pojedini 70% u prici, a ovi drugi, treci, cetvrti..sa nekim manjim postotcima.
Bas o tome ti kazem Stranka koja je ustolicila i aminovala svojom direktnom podrskom, nemoralnim novcem i profitom, novonastalu finansijsku elitu, ne moze biti amnestirana samo tako.

Prati trenutno sudjenje u Hrvatskoj i terecenje HDZ-a da je fakticki kolektivno odgovoran za uspostavu ovih pravila, finansijske manipulacije i malverzacije i sl. Znaci stranka je na sudu.
Last edited by -LIBERO- on 20/12/2012 16:15, edited 1 time in total.
Challenger__

#5923 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

-LIBERO- wrote:Znaci da nije nezavisno. Sto od straha, sto od politickog uticaja i kapilarne povezanosti sa politicko-finansijskom elitom.

Drzava ne funkcionise. Funkcionisu lobiji, interesne grupe i politicki klanovi.

Kako god okrenes, tuzilastvo, policija...sudstvo, nisu nezavisni!

Cast postenim izuzetcima.
Da, može se reći da caruje jedan nedopustivi, kriminogeni konformizam koji se naziva "patriotizmom".

x 3!
JoseMujica

#5924 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nije samo pitanje suda i tužilaštva ljudi već pitanje životnih vrijednosti i što ljudi ideologiju i ideološku identifikaciju stavljaju iznad svega.

Samo u takvom raspadu civilizacije jedan Dino kifla može sa smiješkom na licu u kameru reći da je položio 10 ispita za 13 dana jer je iznimno nadaren student i nikom ništa :shock: .

U Njemačkoj, da je vozač od nekog političara to uradio, to bi bio kraj političke karijere tog političara, a kamoli da je sam neki parlamentarac iskazao javno jednu takvu nadobudnost.

razliku čine naizgled male ali esencijalne stvari...kod nas se esencijalne stvari ne poštuju, a sere se naširoko i zato nema produktivnosti niti rezultata.
Challenger__

#5925 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Shvatam Mujice. Ipak, moja replika se odnosila na jedan segment društva, pravosuđe i legislativu.
Post Reply