Nažalost upravu si ...JoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da da da poput konja i to onog ispred veterine![]()
![]()
![]()
Naš narod je duševno mrtav, upravo kao i onaj konj ispred Veterine što ga spominješ ...
Međutim, treba se nadati da će jednog dana oživjeti ...
InshAllah ...
Nažalost upravu si ...JoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1991. godine sam imao oko 14 godina..nisam ja učestvovao na prvim demokratskim izborima na kojima je ukinut komunizam, a uvedena demokratija i kapitalizam..Postao/la antimobbing
Bravo ...
Tako nam recite, da već jednom znamo na čemu smo i kakvu nam državu pravite.
Dakle, vrh SDA predvođen multi-milionerima poput Tihića pravi državu robovlasnika i robova gdje neće biti srednje klase.
Zato smo se dakle mi borci borili, da nas dezerteri iz vrha SDA predvođeni beskičmenjakom Tihićem u vlastitoj zemlji naprave građanima drugog reda i njihovim robovima.
Jeli?
naš narod se počeo buditi, ali mu treba vremena..mi smo dodatno opterećni četničko-ustaškim pustošenja zemlje koje je i danas na snazi..antimobbing wrote:Nažalost upravu si ...JoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naš narod je duševno mrtav, upravo kao i onaj konj ispred Veterine što ga spominješ ...
Međutim, treba se nadati da će jednog dana oživjeti ...
InshAllah ...
Vidim mlad si i rečiću ti ..udrch wrote: kada dođe vrijeme pojedini će odgovarati, ali vleika većina će se izvući..
E, moj Jose ...udrch wrote: mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge
naravno...evo članova Predsjedništva SDA..ja ih ne znam sve al hajde ko koga zna da izdvojimo borce...pri tome ne računam đenerale i logističare već ljude koji su rat proveli u rovu. I ne tražim da svi budu borci jer bi to bio pogrešan kriterij...al barem 50% jel to pošteno?antimobbing wrote:E, moj Jose ...udrch wrote: mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge
Vidiš Thićevi čekaju da mi borci pocrkamo do 2020 godine.
Smetamo im ...
Hajde, neka nam je rekao za dugoročni plan vrha SDA ...
i nemojte misliti da je SDA po ovome iznimka...sve su stranke redom ovakve...sve borci, država, patriotizam, a na našoj krvi je iznikla čitava jedna elita logističara, pisara, ratnih profitera, mahom familijarnih halki koja danas vlada svakom porom ovog društva, a svoje guzice pokriva našom krvlju i kad im kažeš da su lopovi onda te odmah proglase neprijateljem države i četnikom. E ko pomisli da sam četnik nahebem mu se majke jer taj ne zna šta je Treskavica ni u miru, a kamoli u ratu!Predsjedništvo
MANDATNI PERIOD 2009. – 2013.
Asim Sarajlić
Adil Osmanović
Senad Šepić
Sadik Ahmetović
Šemsudin Mehmedović
Sanjin Halimović
Amir Zukić
Bakir Izetbegović
Salmir Kaplan
Sejad Delić
Amir Fazlić
Zijad Hadžiomerović
Hikmet Hodžić
Muhamed Ibrahimović
Josip Jurišić
Nermina Kapetanović
Mirsad Kebo
Nedžad Koldžo
Salko Obhođaš
Desnica Radivojević
Hazim Rančić
Tarik Sadović
Salko Selman
Salko Sokolović
Zaista si u velikoj zabludi ...JoseMujica wrote: znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek
vidiš koji je tvoj problem, jer sve generaliziraš i površno sve nazivaš lopovima i svojim neprijateljima..antimobbing wrote:E, moj Jose ...udrch wrote: mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge
Smetamo im ...
jebem ovo mi nije jasno nikako..antimobbing wrote:Zaista si u velikoj zabludi ...JoseMujica wrote: znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek
Samo da znaš, ono što ne znaš.
U Asimu nema pola kilograma ljudskog materijala, ostalo je sve lični interes!
hajmo vako reći...da znam Asima iz prošlog života dok nije bio političar i tada nisam ni znao da se bavi politikom i za tog Asima mogu reći dobar momak skroz...sad da li ga je i koliko politika pokvarila ne znam jer sam ga zadnji put sreo prije nego što je i postao načelnik Vogošće.antimobbing wrote:Zaista si u velikoj zabludi ...JoseMujica wrote: znam da je Asim Sarajlić (iako sam čuo da mu je preopruka za funkciju bio daidža Bunjo - Hoteli Ilidža...pa ako nije istina napišite, onda su i mene slagali)...moje lično mišljenej o Asimu skromni politički kapaciteti, ali dobar čovjek
Samo da znaš, ono što ne znaš.
U Asimu nema pola kilograma ljudskog materijala, ostalo je sve lični interes!
naravno...evo članova Predsjedništva SDA..ja ih ne znam sve al hajde ko koga zna da izdvojimo borce...pri tome ne računam đenerale i logističare već ljude koji su rat proveli u rovu. I ne tražim da svi budu borci jer bi to bio pogrešan kriterij...al barem 50% jel to pošteno?JoseMujica wrote:antimobbing wrote:E, moj Jose ...udrch wrote: mi trebamo izdržati bar do 2020-te..prije toga neće biti nekih ozbiljnih pomaka, ali će se stvoriti pretpostavke za bolji i pošteniji život..dotad će biti i manje onih koji će se pozivati na svoje ratne i poratne zasluge
Smetamo im ...
pa slobodno citiraj dijelove koji ti se ne sviđaju-LIBERO- wrote:Par postova mi ovdje opsano mirise na poziv na oprost, kako pljacke, tako i "privatizacije"..mirise mi i na pokusaj relativizacije trenutnoga stanja i stvaranja finansijske "elite"...koji su, gle cuda, barem u 70% vezani za stubove moci SDA.
Sve u svemu, klasicni SDA pristup problematici.
Kako ti na osnovu necijih traceva, mozes da pricas o nekome ovakve gadosti.dufresne wrote:Sta rece i osta ziv
Ocito je da ne poznajes situaciju u SDA ni sekunde, Asim koliko je los politican, 10000X je gori covjek... Asim Sarajlic je klasican primjer napacenog Bosnjaka, koji do 95 ima tri razreda srednje skole, a onda u kratkom periodu izrasta u magistra politickih nauka i dolazi u poziciju da moze nesto odlucivati! To je bandit nevidjenih razmjera, ustvari reci cu "sirotinja", a kad sirotinja se sjeti sta je bijeda i neimastina, ona kopa i rukama i nogama da obezbjedi svoju praunucad, da ne bi osjetili ponovo tu bijedu...
Nisam zavrsio pravo...radi se o jednom ni pribliznom fakultetu, ali nebitno za nastavak price.udrch wrote:pa slobodno citiraj dijelove koji ti se ne sviđaju-LIBERO- wrote:Par postova mi ovdje opsano mirise na poziv na oprost, kako pljacke, tako i "privatizacije"..mirise mi i na pokusaj relativizacije trenutnoga stanja i stvaranja finansijske "elite"...koji su, gle cuda, barem u 70% vezani za stubove moci SDA.
Sve u svemu, klasicni SDA pristup problematici...ako sam dobro upratio, ti si završio pravo, pa nam reci šta pravna javnost misli, da li je ova država i nezavisno sudstvo sposobno da se bilo kad obračuna sa nepoštenom privatizacijom..
volio bih i ja čuti kako ćemo to postići..
što se ovog dijela tiče, volio bih da se stvori prava domaća finansijska elita..nema ništa ni od ovih stranaca..ne znam im ni ime..
Prijatelju, vjeruj mi da itekako znam o cemu govorim, i to iz prve ruke, a ne preko traceva iz desetih usta...Innovation wrote:Kako ti na osnovu necijih traceva, mozes da pricas o nekome ovakve gadosti.dufresne wrote:Sta rece i osta ziv
Ocito je da ne poznajes situaciju u SDA ni sekunde, Asim koliko je los politican, 10000X je gori covjek... Asim Sarajlic je klasican primjer napacenog Bosnjaka, koji do 95 ima tri razreda srednje skole, a onda u kratkom periodu izrasta u magistra politickih nauka i dolazi u poziciju da moze nesto odlucivati! To je bandit nevidjenih razmjera, ustvari reci cu "sirotinja", a kad sirotinja se sjeti sta je bijeda i neimastina, ona kopa i rukama i nogama da obezbjedi svoju praunucad, da ne bi osjetili ponovo tu bijedu...
Da, može se reći da caruje jedan nedopustivi, kriminogeni konformizam koji se naziva "patriotizmom".-LIBERO- wrote:Znaci da nije nezavisno. Sto od straha, sto od politickog uticaja i kapilarne povezanosti sa politicko-finansijskom elitom.
Drzava ne funkcionise. Funkcionisu lobiji, interesne grupe i politicki klanovi.
Kako god okrenes, tuzilastvo, policija...sudstvo, nisu nezavisni!
Cast postenim izuzetcima.