Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_milojica »

Warashii wrote:
mali_milojica wrote:Pa ti nemas pojma sta su Hasanu radili Baljic,Bolic i kompanija. Sprdali se sa njim i rugali mu se. Nesto slicno se sada desava Hajrovicu.
Kako znas? Bas si to i ti neki od reprezentativaca?
Hajmo reci da sam poslom usko vezan za sport,reprezentacije BiH i da radim i druzim se sa ljudima koji su uz reprezentaciju od njenog nastanka.
JOHNNYJUVE

#5902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JOHNNYJUVE »

Warashii wrote:
mali_milojica wrote:Pa ti nemas pojma sta su Hasanu radili Baljic,Bolic i kompanija. Sprdali se sa njim i rugali mu se. Nesto slicno se sada desava Hajrovicu.
ovo je istina 100% na to dodaj malo reketa na aerodromu i covjeku se sve zgadilo, kap na kraju je bila tekma protiv francuske kad amu loptu nisu htjeli dodati, ali to je bosna sve preko jaranstva, raje, famislije, drugova, djevojaka, ljubavnica... il znas nekog il ne znas
DoZeN

#5903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DoZeN »

Prilog FTV je potreban,ako je istinit?
Diwan

#5904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Diwan »

Kad se seljački mentalitet i kabadahije dočepaju vlasti, para i kad im se klikče, onda nema dalje.

Spahića se pod hitno riješiti poradi mira u repki, jer lik ne samo da pravi nered u reperezentaciji, nego nas i takmičarsko-rezultatski uništava sa svojom igrom. Kad bi se Sušić njega riješio, ubio bi dvije ili više muha zajedno, tako da bi i ostali koji frkču to prestali raditi.
BadCopy

#5905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BadCopy »

Njima svima je potrebno jedno 7 dana bez ikakvih medija,fejsbuka i tvitera.cak i bez utakmica.Da odu negdje u sumu i odrade grupnu terapiju kolektiva.

Od zla oca od gore matere
drug_profi

#5906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Nastupio bi bojkot Susica i otkaz.
Ne ide to tako sad. To se moze samo ako od samog starta nastupis sa autoritetom i cvrstim stavom. Kad pokazes da si mekan, onda ne mozes odjednom postati strog.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

dobro je neko reko...iskoristila bagra dobrodušnost selektora......Pape usro si motku saš je sam sisati :roll:

stokom se nikad nije upravljalo tepanjem no šćapom
Warashii

#5908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Warashii »

mali_milojica wrote:
Warashii wrote:
Hajmo reci da sam poslom usko vezan za sport,reprezentacije BiH i da radim i druzim se sa ljudima koji su uz reprezentaciju od njenog nastanka.
I odjednom sada sve te stvari isplivaju? Hasan bio u rep. od 1996 a mi evo u 2014 .
Je li to normalno ponasanje svake reprezentacije? Ili je to normalno ponasanje nase?
Istu ovu pricu koju ti pricas ja slusam od radnog kolege koji je eto isto nekako poovezan sa reprezentativcima .
Diwan

#5909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Diwan »

JoseMujica wrote:dobro je neko reko...iskoristila bagra dobrodušnost selektora......Pape usro si motku saš je sam sisati :roll:

stokom se nikad nije upravljalo tepanjem no šćapom
U pravu si,

Samo se riješiti Spahića i pod svaku cijenu, pa nek ide negdje drugdje da se promoviše, folira, manekenira i slično.

I ovo je lijek na duže staze.
burger_pasa

#5910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by burger_pasa »

Ko je ovaj kreten sa FTV sto je ovako popljuvao po nasem kapitenu i reprezentaciji BiH? Pa ljudi moji nije normalno da jedna ozbiljna televizija dopusta ovakvim kretenima da sire svoje mahalske bolesne price. Ja sam sokiran.
Za koga rade ovi tipovi?
Jedini krivac za poslednje igre je Safet Susic. Sjetimo se prijateljske utakmice protiv Svedske, protiv USA na Kosevu, Argentine, Egipta itd...
Susic je izgubio sve te utakmice zbog svojih promasenih taktika (ako mi uopste i imamo taktike), zbog svog tersnog forsiranja igraca poput Visce, Vrsajevica, Kvrzica itd...., zbog svog ignorisanja igraca koji su uvijek sa pozrtvovanjem igrali za BiH, poput Muslimovica itd...
Pa nece zar sutra kojekakav Tin Susic ili Kvrzic da idu na SP? Na osnovu kojih zasluga bi oni trebali ici? Zar nije zasluzniji Muslimovic ili legenda Rahimic?
A ovog kretena sa FTV-a treba pod hitno proglasit persona non grata na utakmicama reprezentacije.
Havatar

#5911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

Warashii wrote: I odjednom sada sve te stvari isplivaju? Hasan bio u rep. od 1996 a mi evo u 2014 .
Je li to normalno ponasanje svake reprezentacije? Ili je to normalno ponasanje nase?
Istu ovu pricu koju ti pricas ja slusam od radnog kolege koji je eto isto nekako poovezan sa reprezentativcima .
Ako iste stvari slusas od vise razlicitih ljudi koji nemaju veze jedni sa drugim onda je istina.
bogoljub

#5912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bogoljub »

ernadr wrote:Pape nije stručnjak (lik je ograničen), odlazak na SP je najviše Ćirina zasluga (kostur tima), a onda i laka grupa, solidno suđenje, Platini itd

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
Veze ti nemaš i ti si ograničen!
Svaka čast Ćiri, i njegovim motivacionim govorima, ali to ''pije vode'' samo godinu i maximalno dvije, osvrni se na njegov trenerski rad u posljednjih 15 godina i kolko je timova trenirao.Kad ljudi skontaju, noga i hajmo dalje. Glavna mu je taktika JEB.ć.m. im majku! :lol:
izuzev kada je trenirao repku Irana, gdje je sigurno umjesto ove psovke koristio inshaallah! ce mo pobijediti :lol:
To jeste bombastično, ali je daleko od ozbiljnog rukovođenja i treniranja reprezentacije koja treba da ode na SP.
Sušić nije galamdžija, ali je puno sistematičniji od bilo kog trenera na ovim prostorima, a plus je bio igrač kakvog ne pamti Jugoslavija. Pa valjda nije sam od sebe bio takav igrač, valjda je i on slušao trenere i bio disciplinovan i valjda zna kako i kada reagovati. Ako Dzeko i Spaha ne mogu uticati na to ko će igrati a ko neće, onda FTV i Avde ne mogu pljuvati po SUšiću i igračima i nazivati ih derištima koji ne zaslužuju da odu u Brazil.
Mislim da je zaista neko zlonamjeran i koristi nepovoljnu situaciju u Repki da naudi i Sušiću i igračima. Ustvari koristi sva moguća sredstva i događaje i interpretira ih što je moguće crnje u augmentativu!
Volim reprezentaciju i ako ne igraju zaslužuju kritike, ali ne zaslužuju pljuvanje i omalovažavanje! Moji su i ja sam njihov! Volim te BiH :bih:
bjelave

#5913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bjelave »

Izvjesno je da Spahino i Dzekino "maslo nije za Ramazana", kako se to kaze. Medjutim, njihova odgovornost se ne moze porediti sa Papetovom. On je najodgovorniji sa raspad i svadju unutar reprezentacije. Sta ocekujete od igraca ukoliko selktor privatizira reprezenzaciju i gura igrace iz bratove menadjerske agencije i jos povrh amidjiza koji nije ni standaradan u tamo nekom Hajduku. Zasto onda Spaha i Dzeko ne bi gurali svoju raja kad je selekor uveo kokosarski mentalitet ili preciznije receno kriminal jer upravo o tome se radi. Gurati igrace u nacionalni tim zbog para, a o tome je rijec, je naobicniji kriminal.

Momenat u kom Pape "otkriva" da nesto ne valja je posebno razocaravajuci i govori o tome da je njemu ispred svega njegov licni tal. Iako je izvjesno da tenzije na relaciji Pape-Spaha/Dzeko traju vec dugo on je to javno otkrio tek nakon Egipta. Zasto? Da bi zaspinovao cijelu situaciju i odgovornost prebacio na igrace. U suprotnom bi se pricalo o njegovom amidzicu i katastrofalnoj igri. Slicno je napravio Ciro kada je nakon Portugala optuzio Misimovica de je cetnik i tako zaspinovao cijeli pricu. U suprotnom bi se javnost bavila losom igrom i postavkom selektora.

Ocito je da Papeta. jedino interesira da nakon SP tusne par igraca na konto cinjenice da su igrali u Brazilu i to ce gurati po svaku cijenu.

Vidim da se ovdje stalno govori i to je prihvaceno kao aposlutna istina da je sada kasno za smjenu selektora sto je netacno. Hrvatska je promijenila Stimca pred odlucujucu utakmicu baraza, samo u 7 dana, i to im se isplatilo.

Sada je red na Savezu da se pocne baviti svojim poslom i povuce odlucne poteze. Ukoliko se to ne desi reprezentacija ce se samo uklopiti u bosansko sivilo i udaviti u blatu prljavstina. Nasa posla. A samo do prije par mjeseci su bili "ponos nacije".
studeni76

#5914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

Žalosno šta se radi. Kao da smo neka velesila pa nam Edin i Emir na svakom koraku. Da su im moji živci, fino bi digli ruke od ovoga i uživali svoj život. Narod svakako ne zaslužuje bolje! :(
Šta nam radiš Sajo, jebote bratić i brat tvoj u ..... :(
SaNsEo

#5915 Re: Odg: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegov

Post by SaNsEo »

ernadr wrote:
Logovan wrote:
rtmper44 wrote:

ovaj oprilog je trebao biti jos napravljen poslije one blamaze protiv Slovacke u Zenici , ali tad nije niko imao "muda" da ga uradi iako se i tad znalo o problemima moje Dzeko i Spaha prave i njihove zelje da se mjesaju u rad selektora...

PS: zakasnio DVA dana na jednu od najvazniji tekmi kvalifikacija i sve se htjelo prikriti koda smo u sjevernoj koreji :-)
mali_milojica

#5916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_milojica »

Cim on moze sa narkomanom i pusacem i uvlakacem sjediti i samo za njihovu tv izjave davati,nema od njega covjeka,pa da Bog kaze.
drug_profi

#5917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

mali_milojica wrote:Cim on moze sa narkomanom i pusacem i uvlakacem sjediti i samo za njihovu tv izjave davati,nema od njega covjeka,pa da Bog kaze.
E sad ovo ne skontah. O kome govoris?
Ovdje se malo pljuje Pape, malo Dzeko, Spaha... izgubio sam nit?
IcedMFEarth

#5918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

drugi profil wrote:
mali_milojica wrote:Cim on moze sa narkomanom i pusacem i uvlakacem sjediti i samo za njihovu tv izjave davati,nema od njega covjeka,pa da Bog kaze.
E sad ovo ne skontah. O kome govoris?
Ovdje se malo pljuje Pape, malo Dzeko, Spaha... izgubio sam nit?
Sad je Marjan na redu :D
drug_profi

#5919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Aha, ok. :lol:
Pratim.
RepB

#5920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RepB »

studeni76 wrote:Žalosno šta se radi. Kao da smo neka velesila pa nam Edin i Emir na svakom koraku. Da su im moji živci, fino bi digli ruke od ovoga i uživali svoj život. Narod svakako ne zaslužuje bolje! :(
E vidis tu je i najveci problem, sto Susic misli da on cini uslugu reprezentaciji kad poziva rodjake, sto igraci misle isto s tim sto se setkaju i izazivaju ekcese po terenu dok navijaci placaju karte, prijevoz, hotele itd po Amerikama i Austrijama da gledaju svoju repku.

Svaki onaj navijac koji prati BiH reprezentaciju, cini vise za ovu drzavu od svih igraca i selektora BiH zajedno, jer budimo iskreni, jedino su tu navijaci svojom voljom, a i velika vecina igraca i selektor su tu ne svojom voljom, nego zbog toga sto nisu imali bolju alternativu ili im je repka jedina sansa da dignu lijenu guzicu sa klupe.

Budimo realni, Bosna nije imala selektora od rata do danas, koji je mogao imati angazman na drugom mjestu, pa je izabrao Bosnu. Slicna stvar sa igracima, mnogima je reprezentacija jedino mjesto i prilika da izadju na teren i onda kad dodju u repku krenu se kurciti i jedni i drugi. Malo je igraca koji su imali bolju alternativu, pa su od boljeg izabrali Bosnu, mozes ih nabrojati prstima jedne ruke.

Totalno pogresan pristup saveza. Prvo trener treba biti strucan i neko kojem je izbor Bosna, a ne Bosna silom prilika, drugo nikog se ne treba siliti da igra za reprezentaciju, a svaki ekces i greska se trebaju kaznjavati.

Fino napraviti upitnik i sa trenerima i sa igracima. Hocete li igrati za reprezentaciju ili ne. Ako hocete, onda ginete na terenu, ako necete, siroko vam polje. Sjedite na klupskim klupama ili na tribinama i cekajte svoju sansu u klubovima.

Za odlazak na SP u Brazil, najzasluzniji su oni vjerni navijaci koji su pratili repku gdje god je igrala. Takvih navijaca nema nijedna reprezentacija. Dosta puta su bili brojniji i od domacina. Sjetimo se samo Pariza, skoro da su po brojnosti premasili Francuze taj dan.
Last edited by RepB on 15/03/2014 11:37, edited 1 time in total.
Havatar

#5921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

RepB wrote:
studeni76 wrote:Žalosno šta se radi. Kao da smo neka velesila pa nam Edin i Emir na svakom koraku. Da su im moji živci, fino bi digli ruke od ovoga i uživali svoj život. Narod svakako ne zaslužuje bolje! :(
E vidis tu je i najveci problem, sto Susic misli da on cini uslugu reprezentaciji kad poziva rodjake, sto igraci misle isto s tim sto se setkaju i izazivaju ekcese po terenu dok navijaci placaju karte, prijevoz, hotele itd po Amerikama i Austrijama da gledaju svoju repku.

Svaki onaj navijac koji prati BiH reprezentaciju, cini vise za ovu drzavu od svih igraca i selektora BiH zajedno, jer budimo iskreni, jedino su tu navijaci svojom voljom, a i velika vecina igraca i selektor su tu ne svojom voljom, nego zbog toga sto nisu imali bolju alternativu ili im je repka jedina sansa da dignu lijenu guzicu sa klupe.

Budimo realni, Bosna nije imala selektora od rata do danas, koji je mogao imati angazman na drugom mjestu, pa je izabrao Bosnu. Slicna stvar sa igracima, mnogima je reprezentacija jedino mjesto i prilika da izadju na teren i onda kad dodju u repku krenu se kurciti i jedni i drugi. Malo je igraca koji su imali bolju alternativu, pa su od boljeg izabrali Bosnu, mozes ih nabrojati prstima jedne ruke.

Totalno pogresan pristup saveza. Prvo trener treba biti strucan i neko kojem je izbor Bosna, a ne Bosna silom prilika, drugo nikog se ne treba siliti da igra za reprezentaciju, a svaki ekces i greska se trebaju kaznjavati.

Fino napraviti upitnik i sa trenerima i sa igracima. Hocete li igrati za reprezentaciju ili ne. Ako hocete, onda ginete na terenu, ako necete, siroko vam polje. Sjedite na klupskim klupama ili na tribinama i cekajte svoju sansu u klubovima.
Kolasinac i Pjanic su izabrali Bosnu iako su imali bolje opcije . Tko jos :?:
mali_milojica

#5922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_milojica »

Spahic u AUT nije htio dati izjavu ni za jednu nas tv. Sa nekim novinarima je doslo i do verbalnih rasprava. Kad mu je receno da ce pricati sa Begicem u vezi toga,ovim rijecima je odgovorio "boli me qrac,idite odmah,ne moze me niko natjerati da dajem izjave,pa ni predsjednik saveza". Da bi odmah poslije toga otisao i dao jednosatni intervju sa BBC-em. Ocito se papcina osilio i krmku se odavno ide niz dlaku. Nazalost to sad dolazi na naplatu.
RepB

#5923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RepB »

Havatar wrote:
RepB wrote:

Kolasinac i Pjanic su izabrali Bosnu iako su imali bolje opcije . Tko jos :?:
Pa rekao sam da takve mozes izabrati na prste jedne ruke. Kad sam to pisao, upravo sam mislio na ta dva zlatna ljiljana. Kapa dole za njih dvojicu i znas sta je tu jos vaznije, ta dvojica su u kategoriji najmladjih. Kako vidimo imaju najprofesionalniji odnos prema repki i to svakako treba istaknuti i cijeniti. Seo i Mire bravo.

Volio bih da od sad nakon svake utakmice na mediji prezentiraju koliko je svaki igrac pretrcao dok je bio na terenu, podijeljeno sa minutama provedenim na terenu.

Licno ja, ne trazim od njih da budu svjetski prvaci, mislim svjestan sam nivoa, medjutim ono sto mogu i moraju je nadtrcati protivnika i ginuti na terenu.

Ne zanima me jesu li dobili i izgubili, zapravo da, ali jos uz to, takodjer me zanima da li su se trudili ili nisu, da li su trcali ili nisu, da li su se trudili ili nisu.

Oni koji se ne trude i koji ne trce u danasnjem fudbalu su nepotrebni. Takve odstraniti iz repke.
burger_pasa

#5924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by burger_pasa »

Kako smo mi samo jadni i zalosni. Umjesto da se radujemo sto po prvi put idemo na SP, da pravimo planove kako otic u Brazil i predstavit drzavu u najljepsem svijetlu, pojave se neki balavci kojima se da prostor na jednom mocnom mediju da pljuje i razdor izaziva. Halo ba, mi smo na SP-u.... Urazumite se glave tvrde....
A Susic da je iole strucnjak i pedagog nebi unosio nemir svojim izjavama. Sjetimo se sta je bio govorio za Misketa, pa sada za Dzeka i njegovog oca itd...
Susic nemoze i nesmije voditi na SP igrace koji nisu trunke pridonijeli reprezentaciji, poput Tina Susica, Kvrzica, Visce i ostalih anonimusa....
Sjetimo se njegovog diletantizma vodjenja protiv USA na Kosevu, kad od vodstva od 2:0 izgubimo 3:2, zbog Vrsajevica, Visce i ostalih analfabeta....
I umjesto da im to bude poslednja utakmica, on ih i dalje zove i forsira... Pa dokle vise....
A da nepricamo o tome kako kasni na izvlacenja itd....
IcedMFEarth

#5925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Ibišević, Hajrović i Lulić.
Post Reply