Nije pitanje sa koliko ce stanovnistva ratovati Izrael, niti ovo ostalo sto navodis, vec da rat protiv Irana nije isto kao ratovati protiv Palestinaca. Kada prva padne na Teheran pasce i na Tel Aviv, a onda nije vise nista isto.Smail Aga wrote:Kada bi se skinuli goli,pa tukli sakama,onda bi mozda imali neke sanse,ne velike jer jedan izraelski goli vojnik vrijedi ko 20-30 iranskih golih vojnika. Ali ,postoji tehnika ,konkretno avijacija. Izrael ce ratovati sa 1-2 % stanovnistva. Stotinjak izraelskih pilota ce pobiti na stotine hiljada iranskih glinenih golubova. To ce biti jedan nepotrebni masakr u koji ce iranske hodze gurnuti nevinu iransku omladinu. Nadam se da ce se ta jadna omladina onda okrenuti protiv njih i dovesti do novoga Irana. Mada Izraelu odgovara da u Iranu ostane teokratija,jer sve dok je tako Iran se ne moze ukljuciti u civilizovane zemlje i medjunarodnu zajednicu.sandokann wrote:
Iran ima vojnika koliko Izrael stanovnika.
IRAN
-
sandokann
#5901 Re: IRAN
-
Svabo1986
#5902 Re: IRAN
to si ti nesto pogresno skonto jarana! hissbolah nikad nije, nit nece pobjediti ikoga! da su pobjedila ista, bilo bi valjda nesto bolje sada=? nesmijes zaboraviti da oni zavise od izraela..struja, voda..to izraeal blokira! isto kao i granice! oni nikakvu sansu nemaju ni metka da sami proizvode...
-
Smail Aga
#5903 Re: IRAN
To su rakete za visecijevne bacace raketa,koji hezbolah ispaljuje sa improviziranih lansera. Apsolutno neprecizno,nerazorno i bezopasno. HV je u 10-ak minuta ispalila na Knin vise takvih raketa,nego hezbolah za cijeli rat. Hezbolah je islamisticka teroristicka organizacija pod patronatom Irana,oni su nesposobni da formiraju bilo kakvu ,modernu vojnu strukturu. Zahvaljujuci podrsci Sirije i Irana drze kao taoce neduzni libanski narod i drzavu ali i tome otkucavaju zadnji dani.ZV Keli wrote:Covjece Ministarstvo odbrane priznalo poraz i ti ismijavas moj post i mene i Hezbolah.Te rakete nisu smijesne,Hezbolah je jedini pogodio teritorij Izraela.Tenkova su oko 50 izgubili da ne pricamo da su im ti tenkovi ponos drzave.Smail Aga wrote:Njihova pobijeda se moze uporediti sa pobijedom VR Srpske Krajine nad Hrvatskom u Oluji 1995-eZV Keli wrote:Samo bih da pohvalim nacin rasprave,za razliku od drugih tema,nikada nam se misljenja nece poklopiti ali bar neka ostane na normalnoj,ljudskoj konverzaciji.![]()
Hezbolah je 2006. tako reci pobijedio Izrael,sto Izrael priznao.Danas Sirija ne bi mogla da se suprostavi jer je u rasulu ali Iran je daleko ispred Arapa a mozda i ispred Izraela,gledao sam smortru vojske(sto ne mora nista znaciti)ali moram reci da ne bih bas bio na strani Izraela u slucaju rata.![]()
![]()
Otjerali su ih izvan dometa onih njihovih smijesnih raketa,preko one rijeke,gdje su im postavili rampu. Otada bradata braca nisu ispalili nijedne jedine rakete na Izrael. Izraelska avijacija je unistila sve zadane ciljeve u Libanu,sve do jednoga,bez ijednoga gubitka.
Sukob izmedzu Izraela i Irana ce liciti na Pustinjsku oluju,samo bez kopnenih trupa. Iran ce imati na stotine hiljada mrtvih a Izrael mozda srusena 2-3 aviona. Razlika u kvalitetu tehnike,opreme,ljudstva,morala,itd izmedzu Izraela i arapskih zemalja i Irana je beskrajna. Mozemo to uporediti kao da ratuju Njemacka i Juzni Sudan.
I Iran je danas tako snazan zato Izrael zuri da krenu napasti zna da ce se u buducnosti obrnuti i da ce Iran biti snazniji
U toj veoma ogranicenoj vojnoj intervenciji Izraela ( to nije vidjelo rata ) ,Izrael je ostvario glavni stratesko-vojni cilj a to je da teroriste hezbolaha odmakne od svoje granice da ne mogu vise ispalivati raketice na izraelske civile. Drugo potpuno su unistili zracnim udarima libansku infrastrukturu ,unazadili su Liban za 20 godina,sa time smanjili mogucnosti djelovanja hezbolaha.
Izraelski vojni vrh nije bio zadovoljan brzinom napredovanja i greskama u operacijama. Sto su u pravu. Za IDF 100 % i 200 % ne znaci nista,samo 1000 % je rezultat,to je zahtjevani minimum.
Izrael je drzava koja predstavlja vrhunac kapitalizma i globalizma,sto vise unistenih tenkova i opreme,to ce biti vece narudzbe za nove tenkove i opremu. Odlicna stvar u vrijeme recesije i krize.
Iran nema potencijale u protuzracnoj odbrani i avijaciji. Izrael ce im prvo mjesec-dva lomiti protuzracnu odbranu i avijaciju,kada to uniste do kraja,slijedi ili predaja ili izazivanje unutrasnjih sukoba u Iranu ako ne bude tako izraelska avijacija nastavlja masakr dok se ne dodze do prve dvije opcije. Izraelski gubici ce se mjeriti u desetinama mrtvih,iranski u stotinama hiljada mrtvih. Nesto slicno Pustinjskoj oluji ili NATO udarima na Srbiju,sa tim da Izrael nije ni NATO ni US,oni su puno,jaci,odlucniji,sposobniji i motivisaniji,jer se bore za svoju zemlju i buducnost svoje djece. Da i moje djece,hvala im. Unaprijed.
Inace,moja zemlja BiH,smatra i tretira hezbolah kao teroristicku organizaciju.
- borcanin
#5904 Re: IRAN
Smail aga :@ "jer se bore za svoju zemlju i buducnost svoje djece. Da i moje djece,hvala im. Inace,moja zemlja BiH,smatra i tretira hezbolah kao teroristicku organizaciju."
Kako to, ko ti je to prico?
- Challenger__
#5905 Re: IRAN
Razaranje materijalnih temelja društava-država: uništenje infrastrukture, industrijskih postrojenja itd. Vraćanje protivnika 20, 30 do 50 godina unazad.mrAdil wrote: De ti nama objasni sta je cilj rata bez kopnenih trupa?
BTW, sve mi se čini da je Sirija postala inicijalna kapisla za raspaljivanje regionalnih, a Boga mi i širih antagonizama. Mislim da smo pred vratima serije krvavih sukoba.
-
Svabo1986
#5906 Re: IRAN
Covjece Ministarstvo odbrane priznalo poraz i ti ismijavas moj post i mene i Hezbolah.Te rakete nisu smijesne,Hezbolah je jedini pogodio teritorij Izraela.Tenkova su oko 50 izgubili da ne pricamo da su im ti tenkovi ponos drzave.Smail Aga wrote:Njihova pobijeda se moze uporediti sa pobijedom VR Srpske Krajine nad Hrvatskom u Oluji 1995-eZV Keli wrote:Samo bih da pohvalim nacin rasprave,za razliku od drugih tema,nikada nam se misljenja nece poklopiti ali bar neka ostane na normalnoj,ljudskoj konverzaciji.![]()
Hezbolah je 2006. tako reci pobijedio Izrael,sto Izrael priznao.Danas Sirija ne bi mogla da se suprostavi jer je u rasulu ali Iran je daleko ispred Arapa a mozda i ispred Izraela,gledao sam smortru vojske(sto ne mora nista znaciti)ali moram reci da ne bih bas bio na strani Izraela u slucaju rata.![]()
![]()
Otjerali su ih izvan dometa onih njihovih smijesnih raketa,preko one rijeke,gdje su im postavili rampu. Otada bradata braca nisu ispalili nijedne jedine rakete na Izrael. Izraelska avijacija je unistila sve zadane ciljeve u Libanu,sve do jednoga,bez ijednoga gubitka.
Sukob izmedzu Izraela i Irana ce liciti na Pustinjsku oluju,samo bez kopnenih trupa. Iran ce imati na stotine hiljada mrtvih a Izrael mozda srusena 2-3 aviona. Razlika u kvalitetu tehnike,opreme,ljudstva,morala,itd izmedzu Izraela i arapskih zemalja i Irana je beskrajna. Mozemo to uporediti kao da ratuju Njemacka i Juzni Sudan.
I Iran je danas tako snazan zato Izrael zuri da krenu napasti zna da ce se u buducnosti obrnuti i da ce Iran biti snazniji[/quote]
To su rakete za visecijevne bacace raketa,koji hezbolah ispaljuje sa improviziranih lansera. Apsolutno neprecizno,nerazorno i bezopasno. HV je u 10-ak minuta ispalila na Knin vise takvih raketa,nego hezbolah za cijeli rat. Hezbolah je islamisticka teroristicka organizacija pod patronatom Irana,oni su nesposobni da formiraju bilo kakvu ,modernu vojnu strukturu. Zahvaljujuci podrsci Sirije i Irana drze kao taoce neduzni libanski narod i drzavu ali i tome otkucavaju zadnji dani.
U toj veoma ogranicenoj vojnoj intervenciji Izraela ( to nije vidjelo rata ) ,Izrael je ostvario glavni stratesko-vojni cilj a to je da teroriste hezbolaha odmakne od svoje granice da ne mogu vise ispalivati raketice na izraelske civile. Drugo potpuno su unistili zracnim udarima libansku infrastrukturu ,unazadili su Liban za 20 godina,sa time smanjili mogucnosti djelovanja hezbolaha.
Izraelski vojni vrh nije bio zadovoljan brzinom napredovanja i greskama u operacijama. Sto su u pravu. Za IDF 100 % i 200 % ne znaci nista,samo 1000 % je rezultat,to je zahtjevani minimum.
Izrael je drzava koja predstavlja vrhunac kapitalizma i globalizma,sto vise unistenih tenkova i opreme,to ce biti vece narudzbe za nove tenkove i opremu. Odlicna stvar u vrijeme recesije i krize.
Iran nema potencijale u protuzracnoj odbrani i avijaciji. Izrael ce im prvo mjesec-dva lomiti protuzracnu odbranu i avijaciju,kada to uniste do kraja,slijedi ili predaja ili izazivanje unutrasnjih sukoba u Iranu ako ne bude tako izraelska avijacija nastavlja masakr dok se ne dodze do prve dvije opcije. Izraelski gubici ce se mjeriti u desetinama mrtvih,iranski u stotinama hiljada mrtvih. Nesto slicno Pustinjskoj oluji ili NATO udarima na Srbiju,sa tim da Izrael nije ni NATO ni US,oni su puno,jaci,odlucniji,sposobniji i motivisaniji,jer se bore za svoju zemlju i buducnost svoje djece. Da i moje djece,hvala im. Unaprijed.
Inace,moja zemlja BiH,smatra i tretira hezbolah kao teroristicku organizaciju.[/quote]
Slazem se sa 95% tvog texta! ali samo mi objasni od cega da spasavaju sta? ciju buducnost? koja moral i karakter ubijati drugu djecu da svojoj obezbedim ''sigurnu'' buducnost...to je 100% fasisticko misljene! a hisbolah su samo teroristi zato stu su muslimani! i da pratis zapadne vjesti, znao bi na sta mislim...primer, ETA i razne druge organizacije katolicke ili jevrejske vjere nisu nikada teroristi! nego obicna kriminalna organizacija! ali jbg, taki je svjet za sad! antiislmaski! tako da nece niko ni plakati ni zaliti iransku djecu! cak se mozda i radovati, kao sto ti kazes, da spasimo nasu djecu............
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#5907 Re: IRAN
To su rakete za visecijevne bacace raketa,koji hezbolah ispaljuje sa improviziranih lansera. Apsolutno neprecizno,nerazorno i bezopasno. HV je u 10-ak minuta ispalila na Knin vise takvih raketa,nego hezbolah za cijeli rat. Hezbolah je islamisticka teroristicka organizacija pod patronatom Irana,oni su nesposobni da formiraju bilo kakvu ,modernu vojnu strukturu. Zahvaljujuci podrsci Sirije i Irana drze kao taoce neduzni libanski narod i drzavu ali i tome otkucavaju zadnji dani.Smail Aga wrote:ZV Keli wrote:
Covjece Ministarstvo odbrane priznalo poraz i ti ismijavas moj post i mene i Hezbolah.Te rakete nisu smijesne,Hezbolah je jedini pogodio teritorij Izraela.Tenkova su oko 50 izgubili da ne pricamo da su im ti tenkovi ponos drzave.
I Iran je danas tako snazan zato Izrael zuri da krenu napasti zna da ce se u buducnosti obrnuti i da ce Iran biti snazniji
Inace,moja zemlja BiH,smatra i tretira hezbolah kao teroristicku organizaciju.[/quote]
Na cemu si?
Izgleda mi nesto plaho jako.
-
mmaar
#5908 Re: IRAN
Suska se izgleda tako izmedju kauboja i vehabita, i to po bjelosvjetskim frontovima na kojima se brani sloboda i demokratija.borcanin wrote:Smail aga :@ "jer se bore za svoju zemlju i buducnost svoje djece. Da i moje djece,hvala im. Inace,moja zemlja BiH,smatra i tretira hezbolah kao teroristicku organizaciju."
Last edited by mmaar on 21/08/2012 22:49, edited 1 time in total.
- Lightness
#5909 Re: IRAN
joj ja im zemljotresa,
jest mi zao :/
-
zemo_online
#5912 Re: IRAN
a kako si ti tako siguran u iransku pobjedu @jofla?
-
mmaar
#5913 Re: IRAN
jOFLA wrote:Svabo1986 wrote: i da pratis zapadne vjesti, znao bi na sta mislim...primer, ETA i razne druge organizacije katolicke ili jevrejske vjere nisu nikada teroristi! nego obicna kriminalna organizacija!
Pa onaj ko čita današnju stranu štampu odlično zna da se IRA i ETA najnormalnije nazivaju terorističkim organizacijama
Ali ima nešto drugo, o poturanju dezinformacija u stanovništvo BiH da ove strane organizacije ili pojedinci navodno na Zapadu ne nazivaju teroristima: LINK
Zar stvarno misliš da bi ginula iranska djeca ? Zar ne vjeruješ da je Iran jači od ovih zapadnih zemalja ? Budi realan. Čovječe Iran je toliko vojno jak u odbrambenom smislu da im Izrael ili saveznička Amerika ništa ne mogu. Ništa !ali jbg, taki je svjet za sad! antiislmaski! tako da nece niko ni plakati ni zaliti iransku djecu! cak se mozda i radovati, kao sto ti kazes, da spasimo nasu djecu............
Kad god na nekom zapadnjačkom internet portalu vidim anketu sa pitanjem "treba li iran biti napadnut", uvijek glasam sa "DA". A znaš li zašto ? Zato da bi se izašlo iz ovog statusa quo".
Gledaj, godinama samo neke sankcije, prijetnje ratom, Izrael na bliskom Istoku i dalje kroji politiku, prijeti... treba na to već jednom staviti tačku.
Najbolji način da se okonča takvo stanje je napad na Iran, čime će Iranske vojne snage opaliti stravično snažnu šamarčinu američkoj i izraelskoj vojsci od koje se te dvije zemlje neće zadugo oporaviti.
U napadu na Iran, Izrael i Amerika će doživjeti apsolutni vojni debakl, potučene do nogu, bačene na koljena ove dvije zemlje jedino postiđene i ogromnim materijalnim i ljudskim gubicima mogu se povući sa bliskog istoka, odnosno zauvijek prestati sa svojevoljnim krojenjem politike i diktaturom na bliskom Istoku.
Zato, pišite pisma, e-mailove i organizujte u svojim mjestima i gradovima održavanje podrške napada na Iran. Neka se Zapadnjaci tako upecaju u mrežu odnsno rat iz kojeg mogu izaći jedino teško poraženi. Neka se upecaju, hehehe... Nisu ni svjesni u šta se upuštaju napadom na Iran. Treba ih navući na to.
Tek kad ovim dvjema zemljama Iran u par poteza slomije kičmu, tek onda će na bliskom Istoku zavladati mir.
Zato javno glasajte za napad na Iran !
I ja glasam za napad na Iran
Kako mudro zakljuci ratni zlocinac G. Bush, Iran nije Irak.
Last edited by mmaar on 21/08/2012 23:06, edited 1 time in total.
-
Smail Aga
#5914 Re: IRAN
To su rakete za visecijevne bacace raketa,koji hezbolah ispaljuje sa improviziranih lansera. Apsolutno neprecizno,nerazorno i bezopasno. HV je u 10-ak minuta ispalila na Knin vise takvih raketa,nego hezbolah za cijeli rat. Hezbolah je islamisticka teroristicka organizacija pod patronatom Irana,oni su nesposobni da formiraju bilo kakvu ,modernu vojnu strukturu. Zahvaljujuci podrsci Sirije i Irana drze kao taoce neduzni libanski narod i drzavu ali i tome otkucavaju zadnji dani.Svabo1986 wrote:Covjece Ministarstvo odbrane priznalo poraz i ti ismijavas moj post i mene i Hezbolah.Te rakete nisu smijesne,Hezbolah je jedini pogodio teritorij Izraela.Tenkova su oko 50 izgubili da ne pricamo da su im ti tenkovi ponos drzave.Smail Aga wrote:Njihova pobijeda se moze uporediti sa pobijedom VR Srpske Krajine nad Hrvatskom u Oluji 1995-eZV Keli wrote:Samo bih da pohvalim nacin rasprave,za razliku od drugih tema,nikada nam se misljenja nece poklopiti ali bar neka ostane na normalnoj,ljudskoj konverzaciji.![]()
![]()
Slazem se sa 95% tvog texta! ali samo mi objasni od cega da spasavaju sta? ciju buducnost? koja moral i karakter ubijati drugu djecu da svojoj obezbedim ''sigurnu'' buducnost...to je 100% fasisticko misljene! a hisbolah su samo teroristi zato stu su muslimani! i da pratis zapadne vjesti, znao bi na sta mislim...primer, ETA i razne druge organizacije katolicke ili jevrejske vjere nisu nikada teroristi! nego obicna kriminalna organizacija! ali jbg, taki je svjet za sad! antiislmaski! tako da nece niko ni plakati ni zaliti iransku djecu! cak se mozda i radovati, kao sto ti kazes, da spasimo nasu djecu............
Vidim da si vjerovatno Palestinac ili Arap a mozda i Iranac. Realan si i objektivan pa da ti odgovorim. Ne smije se dozvoliti da jedan teokratski rezim pod kontrolom suludih hodza posjeduje nuklearno oruzje. Tako nesto ugrozava buducnost cijele planete,pa i moje djece. Zato je izraelska reakcija na divljanje i ekspanziju iranskoga rezima akcija za dobrobit svih nas,gdje god da zivimo. Hesbolah nisu teroristi jer su muslimani,nego zato sto imaju teroristicko djelovanje. Terorizam hesbolaha nije sporan za nijednu zapadnu zemlju,kao ni za vecinu zemalja opcenito. ETA nije kriminalna nego teroristicka organizacija,ali oni nemaju religijske,nego nacionalisticke ciljeve.
Arapi nemaju teroristicke organizacije sa nacionalistickim ciljevima,Arapi neposjeduju nacionalnu svijest,nemaju zelje ni akcije za stvaranjem nacionalne arapske drzave.
Naravno da mi je zao iranske djece i svih civila i vojnika sto ce stradati. Njihova krv ce pasti na ruke islamistickoga rezima u Teheranu. Nadam se da ce zrtava biti sto manje i da ce razaranja biti sto manja.
- Klavikula
#5915 Re: IRAN
jasno je da Rusi nece ratovati za Assada, "osloboditelje" sirijska armija uz pomoc Irana mora rijesiti, ovi im samo daju priliku za to stavljajuci veto i obezbjedjuju njihov zracni prostor..nista vise, i sasvim dovoljno...slazem se da ekonomija Sirije trpi velike gubitke..al nece ni to dovjeka trajati..kad se rat zavrsi Sirija ce se okrenuti Rusiji, Kini, Iranu, Venecueli i ostalim drzavama koje nisu pod uticajem zapadnog fasizma, sigurno je da ce tu biti i donacija i stace Sirija na noge, kolko tolko, da je unazadjena jeste, morace sad neke stvari vratiti na pocetak i to ce trajati odredjeno vrijeme..ali isto tako vise nego ikad ce imati potrebu za modernim naoruzanjem, koje ce naravno kupovati od Rusije..mislim da je ovo Rusiji investicija za buducnost + nemaju se sta vise brinuti za svoju bazu, koja je od jako, jako, jako, velikog znacaja...vivaldi wrote:Pitanje jeste logicno, ali isto tako u siriji rat bukti odavno i ekonomija se polako raspada sto znaci da se assad vec sada finansira iz rezervi. Koliko to moze trajati? Mozda za godinu dana nece imati za hljeba, a kamoli za oruzje.Klavikula wrote:e sad se postavlja logicno pitanje, jel se to isplati Rusima, ovako su sigurni, a u slucaju da teroristi preuzmu vlast iako se oni dogovore sa amerima moguce su trzavice..a i Rusi imaju vise koristi od Assada jer ovaj kupuje rusku tehniku, a "osloboditelji" bi kupovali americku, ima dosta faktora...
Ali sigurno da im je drazi assad od pobunjenka (ne bih ih zvao teroristima jer je to ipak sirijski narod, ali nema veze) medjutim ako se assad ne izbori sam, oni nece ratovati zbog njega bas kao sto ni zapad nece ratovati za pobunjenike. Sa ekonomske strane, pobunjenike boli briga - njima kes i oruzje stizu sve vise iz raznih zemalja.
Ne bi me cudilo da rusi vec sada imaju neki rok u glavi koju su dali ili ce dati asadu da rijesi situaciju ili ce traziti alternativu
@Smail Aga
pa bolan ne bio, jesi svjestan sta pricas, Iran ima PVO sistem BAVAR 373 koji se temelji na ruskom S300, tacnije na najboljem PVO sistemu ikad, ako ne racunamo ove nove S400 i S500...jel treba pricati o ponosu iranske vojske - raketnim sistemima..
usput kad se vec doticete Hezbollaha, zveknuse oni Hanit ko od sale, "silni" izraelski sistemi ne uspjese da ga odbrane..a u kojem broju Iran ima NOOR rakete bog sami zna..meni je samo zao obicnih Izraelaca, koji, vjerujem, nisu za rat sa Iranom, bar jedan dio..
- ZV Keli
#5916 Re: IRAN
Smail Aga stidi se malo svojih rijeci,cuj hodze su opasne a ostali nisu,pa mene je najvise strah sto cionisti imaju to oruzje oni prijete i ratuju svako malo po cijelom svijetu a ne te hodze.Stidi se guzice kada obraza nemas!
-
mmaar
#5917 Re: IRAN
Sad vec i otvoreni simpatizer cionizma, rasisticke ideologije oznacene i osudjene takvom i od strane UN-a, te ideologije odgovorne za genocid, otimacinu i apartheid nad palestinskim narodom, sada prica i o teokratskim rezimima, a sam cionizam i cionisticki rezim pocivaju mozda i vise na teokratiji nego i marionetski saudijski rezim,te u cionistickoj "uber alles" drzavi koja od svog osnivanja vodi osvajacke ratove i jos protivno svim medjunarodnim zakonima posjeduje nuklearno oruzje i na unutrasnjem i medjunarodnom planu svakodnevno se otvoreno sluzi terorizmom, bas kao i u Hitlerovoj Njemackoj, nema mjesta ni za jednu drugu religiju osim judaizma, te ni za jednu drugu etnicku skupinu izuzev zidovske.
Lijepo je vidjeti kakve persone i s kakvim zarom podrzavaju i "aktiviste" u Siriji.
Ove bisere stvarno neko mora biljeziti.
Lijepo je vidjeti kakve persone i s kakvim zarom podrzavaju i "aktiviste" u Siriji.
Ove bisere stvarno neko mora biljeziti.
Last edited by mmaar on 21/08/2012 23:23, edited 2 times in total.
- Cyrax
#5918 Re: IRAN
Jednostavno mu nemojte vise citirati postove i kraj price. 
-
mmaar
#5919 Re: IRAN
Nacionalna unija izraelskih studenata (National Union of Israeli Students, NUIS) pokrenula je program preko kojeg izraelskim studentima nudi stipendiju u iznosu od dvije tisuće dolara. Stipendisti su dužni proći trening, nakon čega su obavezni pet sati tjedno provesti online šireći pro-Izraelsku propagandu. NUIS nije vladina organizacija, no ovaj je projekt pokrenut uz suradnju izraelske vlade.
-
neki
#5920 Re: IRAN
naje..m vam se ja svima matere sto prizeljkujete rat, bilo ovdje, bilo u Iranu, Izraelu il na Novom Zelandu. Bolesnici..
-
sandokann
#5921 Re: IRAN
Da bi se smijenila jedna vlast, uspostavila nova, potrebno je i vojno zagaziti na teritoriju Irana. Adilovo pitanje je sasvim precizno, granatiranjem sa velike udaljenosti ne dolazi se do cilja kojeg cionisti cesto navode, a poslati kopnene trupe na teritoriju Irana jednako je ulasku u novi Vijetnam.Challenger__ wrote:Razaranje materijalnih temelja društava-država: uništenje infrastrukture, industrijskih postrojenja itd. Vraćanje protivnika 20, 30 do 50 godina unazad.mrAdil wrote: De ti nama objasni sta je cilj rata bez kopnenih trupa?
BTW, sve mi se čini da je Sirija postala inicijalna kapisla za raspaljivanje regionalnih, a Boga mi i širih antagonizama. Mislim da smo pred vratima serije krvavih sukoba.
Razoriti infrastrukturu i vratiti Iran u rikverc nije nikakvo rijesenje, jer samo ce se, ako se na to cilja, ojacati nacionalna svijest kod Iranaca bez ikakvih politickih promjena unutar drustva.
-
Svabo1986
#5922 Re: IRAN
covjece jesi li ti svestan sta pises??? pises o ratu, kao da jedva cekas champions league da pocne! pa naravno ce ginuti djeca..civili, sa jedne i sa druge strane! ok, mozda meni jedne strane ce biti manje zao, ali samo zato sto je ona agresor! naravno ce se iran bolje drzati od srbije protiv natoa, ali izrael nije nato! izrael je brutalan, sa jednim ciljem...i rat ce se vodjeti 98% posto na iranskoj teritoriji! pa sad racunaj ko ce imati veci poraz! par pilota izrealski, i stotine hiljada iranaca! nemozes porediti izrael i iran nikada! pocnem od aviona, iran jos danas dan ima Mig ...taj mig mozda nemoze ni srusiti izraelski putnicki avion a komoteli ratni! hitler je letijo sa mig... jarane moras biti realan! danas dan se ratuje sam na hi tech!! jebes ti 80 miliona ljudi sa kalasnikov, kad ti naleti jedan F22...ili neki apache helikopter koji puca iz daljine, da ga i nevidis uopste! kao prvo RAT NIKADA nije nesto dobro...jOFLA wrote:Svabo1986 wrote: i da pratis zapadne vjesti, znao bi na sta mislim...primer, ETA i razne druge organizacije katolicke ili jevrejske vjere nisu nikada teroristi! nego obicna kriminalna organizacija!
Pa onaj ko čita današnju stranu štampu odlično zna da se IRA i ETA najnormalnije nazivaju terorističkim organizacijama
Ali ima nešto drugo, o poturanju dezinformacija u stanovništvo BiH da ove strane organizacije ili pojedinci navodno na Zapadu ne nazivaju teroristima: LINK
Zar stvarno misliš da bi ginula iranska djeca ? Zar ne vjeruješ da je Iran jači od ovih zapadnih zemalja ? Budi realan. Čovječe Iran je toliko vojno jak u odbrambenom smislu da im Izrael ili saveznička Amerika ništa ne mogu. Ništa !ali jbg, taki je svjet za sad! antiislmaski! tako da nece niko ni plakati ni zaliti iransku djecu! cak se mozda i radovati, kao sto ti kazes, da spasimo nasu djecu............
Kad god na nekom zapadnjačkom internet portalu vidim anketu sa pitanjem "treba li iran biti napadnut", uvijek glasam sa "DA". A znaš li zašto ? Zato da bi se izašlo iz ovog statusa quo".
Gledaj, godinama samo neke sankcije, prijetnje ratom, Izrael na bliskom Istoku i dalje kroji politiku, prijeti... treba na to već jednom staviti tačku.
Najbolji način da se okonča takvo stanje je napad na Iran, čime će Iranske vojne snage opaliti stravično snažnu šamarčinu američkoj i izraelskoj vojsci od koje se te dvije zemlje neće zadugo oporaviti.
U napadu na Iran, Izrael i Amerika će doživjeti apsolutni vojni debakl, potučene do nogu, bačene na koljena ove dvije zemlje jedino postiđene i ogromnim materijalnim i ljudskim gubicima mogu se povući sa bliskog istoka, odnosno zauvijek prestati sa svojevoljnim krojenjem politike i diktaturom na bliskom Istoku.
Zato, pišite pisma, e-mailove i organizujte u svojim mjestima i gradovima održavanje podrške napada na Iran. Neka se Zapadnjaci tako upecaju u mrežu odnsno rat iz kojeg mogu izaći jedino teško poraženi. Neka se upecaju, hehehe... Nisu ni svjesni u šta se upuštaju napadom na Iran. Treba ih navući na to.
Tek kad ovim dvjema zemljama Iran u par poteza slomije kičmu, tek onda će na bliskom Istoku zavladati mir.
Zato javno glasajte za napad na Iran !
a za drugi odgovor vezi ETA ,IRA itd....kad su se oni sami prozvali kao teroristi?? oni se bore za nesto, nesto sto je u njihovim misljenima dobro.za slobodu..da bi se prozvali oni samo kao teroristi bili bi vlro glupi zar ne? zato ti malo los odgovor...ostani realan, i drzi se cinjenica ko je su istina!
-
sandokann
#5923 Re: IRAN
I?Svabo1986 wrote:
covjece jesi li ti svestan sta pises??? pises o ratu, kao da jedva cekas champions league da pocne! pa naravno ce ginuti djeca..civili, sa jedne i sa druge strane! ok, mozda meni jedne strane ce biti manje zao, ali samo zato sto je ona agresor! naravno ce se iran bolje drzati od srbije protiv natoa, ali izrael nije nato! izrael je brutalan, sa jednim ciljem...i rat ce se vodjeti 98% posto na iranskoj teritoriji! pa sad racunaj ko ce imati veci poraz! par pilota izrealski, i stotine hiljada iranaca! nemozes porediti izrael i iran nikada! pocnem od aviona, iran jos danas dan ima Mig ...taj mig mozda nemoze ni srusiti izraelski putnicki avion a komoteli ratni! hitler je letijo sa mig... jarane moras biti realan! danas dan se ratuje sam na hi tech!! jebes ti 80 miliona ljudi sa kalasnikov, kad ti naleti jedan F22...ili neki apache helikopter koji puca iz daljine, da ga i nevidis uopste! kao prvo RAT NIKADA nije nesto dobro...
a za drugi odgovor vezi ETA ,IRA itd....kad su se oni sami prozvali kao teroristi?? oni se bore za nesto, nesto sto je u njihovim misljenima dobro.za slobodu..da bi se prozvali oni samo kao teroristi bili bi vlro glupi zar ne? zato ti malo los odgovor...ostani realan, i drzi se cinjenica ko je su istina!
Do sada su ginuli civili samo sa jedne strane, bilo u Palestini, Iraku, Libiji... Red je da jednom neko i Americi i Izraelu pokaze zube. Zar ne?
-
Svabo1986
#5924 Re: IRAN
@ smail uga
ovo je za tebe.. ako razumjes njemacki ili engleski..pa objasni ponovo sta je terorist...
ovo je za tebe.. ako razumjes njemacki ili engleski..pa objasni ponovo sta je terorist...
-
mmaar
#5925 Re: IRAN
Mislim da forumasa @jOFLA ne treba bukvalno shvatati, kao sto to neki cine. Meni se cini da on ne priziva rat, vec bas suprotno, okoncanje jednog visedecenijskog rata koji je rezultirao najmanje jednim genocidom, te brojnim podratovima i najstrasnijim ratnim zlocinima, rata koji se i danas, nesmanjenom zestinom provodi.