Ali je vecina prostora otvoreno.
Znaci ako je izolacija dobra klime mogu puno veci prostor ugrijat nego sto mi mislimo.
A kad imas puno manjih prostorija bolje je imat vise manjih jeftinijih klima nego jednu ultra mocnu i ultra skupu.
Moderator: anex
FH35 kod mene grije 35 kvadrata vec trecu godinu -jako sam zadovoljan. Sta jako, kunem se u njumehkoca wrote:Samo da javim da je danas ugrađena Mitsubishi FH35... Probao, radi... nečujno
Ako se pokaze da je ovo dobro, idemo sa jos 4.
Hvala svima na savjetima, a bice još pitanja kada zazimi
Pocetak januara -14 u 8:30 ujutru ja mjerio...zlo zlo wrote:kakvih -18?-11 je bilo jedan dan(noć) kada je bio vrh onog hladnog vala u 1 mj.
Mislim da uopce nije problem kad temp ponekad kratko dosegne nisku temp.probook wrote:Pocetak januara -14 u 8:30 ujutru ja mjerio...
giga1982 wrote:Stvar je i u tome što na FH defrost odradi jako brzo tako da klima pri minusima i od -23 koliko je bilo prošle zime ne uzima puno vremena za defrost pa se prostorija ne stgne ohladiti
Ma nikako da zazimi, da probam konačnoMinimum wrote:FH35 kod mene grije 35 kvadrata vec trecu godinu -jako sam zadovoljan. Sta jako, kunem se u njumehkoca wrote:Samo da javim da je danas ugrađena Mitsubishi FH35... Probao, radi... nečujno
Ako se pokaze da je ovo dobro, idemo sa jos 4.
Hvala svima na savjetima, a bice još pitanja kada zazimi
Ali svakako se bolje osigurati nego NADATI da se ne bi iznenadili,jer je vrijeme zadnjih godina poludilo...probook wrote:...a sa druge strane ostaje nada da u Mostaru sledecih 10-15 godina ne bi trebala biti zima kao prosla sa temp od -18giga1982 wrote:Stvar je i u tome što na FH defrost odradi jako brzo tako da klima pri minusima i od -23 koliko je bilo prošle zime ne uzima puno vremena za defrost pa se prostorija ne stgne ohladitipa bi mogla i neka druga klima kvalitetno obavljati posao
Jako brz i učinkovit defrost.Imam ja dve FH i grijem 70 kvadratapiplica wrote:giga1982 wrote:Stvar je i u tome što na FH defrost odradi jako brzo tako da klima pri minusima i od -23 koliko je bilo prošle zime ne uzima puno vremena za defrost pa se prostorija ne stgne ohladiti
Ja ovaj okrugli ventilator nisam smio skidati ni ovu crnu plastiku pored njega. I ovo sam uradio sa strahom sta ce se desiti posljeSoko zove Orla wrote:
Oklopi od klima čišćenje
Ja sam je i postavio u svojoj reziji kupljena u Mostaru i dovezena u Sarajevo. I ovo sto sam uradio je savim OK.Soko zove Orla wrote:jalijas74 wrote:Na pamet mi ne pada da klimu sam rastavljam, ima firma koja je ugradila iste i koja čisti iste, 50KM po klimi i ljepota.
Ovako raspored izgleda https://imgur.com/a/2moOm s tim da nece biti ovog zida prema kuhinji gdje su vrata, a ima dosta vanjskog zida.giga1982 wrote:Ali svakako se bolje osigurati nego NADATI da se ne bi iznenadili,jer je vrijeme zadnjih godina poludilo...probook wrote:...a sa druge strane ostaje nada da u Mostaru sledecih 10-15 godina ne bi trebala biti zima kao prosla sa temp od -18giga1982 wrote:Stvar je i u tome što na FH defrost odradi jako brzo tako da klima pri minusima i od -23 koliko je bilo prošle zime ne uzima puno vremena za defrost pa se prostorija ne stgne ohladitipa bi mogla i neka druga klima kvalitetno obavljati posao
Ima li ko kakvu preporuku za nekku drugu klimu slicnog cjenovnog ranga a da ima bolje performanse?Soko zove Orla wrote:Klima je ok samo nisam siguran da će ti zagrijati 18 kvadrata uz otvorena vrata prema drugoj prostoriji?rimano wrote:Ima li iko iskustva sa ovom klimom
https://www.olx.ba/artikal/26577288/kli ... km-rx35km/
Koristila bi se sa grijanje prostorije bez izolacije povrsine nekih 18m2, stim da bi vjerovatno vrata bila otvorena prema drugoj prostoriji
slicne povrsine gdje bi se koristila neka grijalica.
U slucaju pada temperature ispod -15° postoji backup, centralno grijanje sa kotlom na ugalj.
Ukoliko ova klima nije bas nesto imate li preporuku za neku bolju koja nije puno skuplja od ove.
Tnx
Gdje si? Na sjeveru Norveske?doktor78 wrote:Ja juče prvi put koristio Fujitsu inverter za grijanje. Odličan, već nakon 5-10 minuta osjetila se značajna razlika. Ostavio sam ga da neprestano radi sve dok su ovako niske temperature
Da li je ova Fujitsu ASYG12LLCC kvalitetnija od Daikana FTX35KM da se ispati doplatiti 150KM?Soko zove Orla wrote: Daikin ftc35km i Fujitsu ASYG12LLCC su klime 12_ke tj 3,5Kw, one će grijat, samo koliko će se tebi isplatit imajući u vidu ono što si prije napisao.
Moze link odakle si naruciozlo zlo wrote:power metar, iliti kod nas mjerač potrošnje struje, moj dolazi u Pon, jučer stigo u Bih
ovdje sam naručilAprobook wrote:Moze link odakle si naruciozlo zlo wrote:power metar, iliti kod nas mjerač potrošnje struje, moj dolazi u Pon, jučer stigo u Bih