Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
popisam se u po moje ovogodisnje basce mazio je i pazio i sjebo se i samo paprika nabrao
bude li me izdala iduce godine......beton i sto za ping pong
p.s.nije bilo poplava kod mene
dert wrote:popisam se u po moje ovogodisnje basce mazio je i pazio i sjebo se i samo paprika nabrao
bude li me izdala iduce godine......beton i sto za ping pong
p.s.nije bilo poplava kod mene
De ba, ne crnjačite, sunca smo vidjeli tek u oktobru. Biće bolje dogodine.
btw proljetos posadih malinu - polku, od 50-ak sadnica posađenih prije vječitih proljetno-ljetnih kiša primilo se 7-8. Neke su uspjele dati i plodove, tek krajem septembra, vrlo krupne i ukusne. Najbolje od svega - zadnju šaku malina smo ubrali prošlog vikenda. Dakle, malina do kraja oktobra.
cLo wrote:je li iko od vas posadio tikvu stambolku?
jesam ja, narasla kilo, kilo i po grrrrrrrrrr
ccc jest bezobrazna, biće bolje naredne godine svaka čast na izboru stambolke su romantične tikvice mene asociraju na neka davna vremena kao da imaš gramofon iz 1800-te
Stambolka ili po bosanski "ĆURTA" a koristi se među ostalim i kao sladko jelo: narezana na kocke, prelivena domaćim jabučnim pekmezom se peče i ako je ćurta "suha" tj. jako dobro zrela dobivate "čokoladne" kocke bolje of Ferrero roscher + domaće + zdravo + bio.
Hvala.
Eh,sada se smijem sama sebi - pa takve sam imali i mi. U mome kraju ih zovemo - turske tikve. To se uvelike nekada sadilo po kukuruzima dok su se okopavale.
Sada ih ima znatno manje ali se počelo na veliko saditi tikve golice - one za proizvodnju bučinog (tikvinog) ulja.
Mu'min wrote:
Stambolka ili po bosanski "ĆURTA" a koristi se među ostalim i kao sladko jelo: narezana na kocke, prelivena domaćim jabučnim pekmezom se peče i ako je ćurta "suha" tj. jako dobro zrela dobivate "čokoladne" kocke bolje of Ferrero roscher + domaće + zdravo + bio.
dert wrote:
ja je volim kuhanu mogu je pojesti pun vesni lonac
ja volim kada se izreže zajedno sa korom na trokutiće i onda se samo pospe šećerom i u rernu, pa kad se šećer karamelizira i stvori se hrskava korica, a unutra k'o oblak flafi
ja sam unio djubre i kreč u plastenik u redove gdje će biti paradajz tu jesen o je već sad razgradilo se možda na poljeće unesem još poneku kantu zrelog pa pomiješam sa zemljom još nisam postigao kvalitet zemljišta zadovoljavajući ne možeš prahulju oplemenit da si proha još sam prve godine kolica do kolica nasipo....
bas mi je drago da ste tu ja sam posijala paradajz za plastenik, za sadnice, par muminovih feferona za saksije, a rest je na cekanju
koliko se misli sijati ove godine? vise, manje? kakva li nam sezona predstoji....
safran wrote:kako okolnosti dozvole - škola, treninzi, posao ....
ma ja se i dalje foliram da sve moze pod jednu kapu, pa planiram da povecam bastu, malo bih vise graska, ipak svoj krompir, pa vise mrkve i luka... nadam se da ce moci to nekako da se ukomponuje u sve ostalo...
Pozdrav baštovanke i baštovani drago mi je da ste se napokon javili..ja ove godine smanjujem duplo sve samo za svoje potrebe,prošla godina me je razočarala posebno paradajz.
Selam i pozdrav i od mene.Svi se uplasili,hoce smanjivati baste ccc
Pridruzujem se onima koji jedva cekaju sijanje i 'druzenje' sa zemljom.
linica123 wrote:Od kada smo muž i ja uredili okućnicu (bila je strašno zapuštena) puno manje novaca trošimo na povrće jer nam dosta toga uspijeva i uvijek imamo višak uroda tako da ja to lijepo sve smrznem. Još sam na nekim mjestima posadila cvijeće tako da nam bašća malo lijepše izgleda. Moje pitanje je imate li kakav savjet koje cvijeće da posadim a da lijepo izgleda, da se ne treba pretjerano brinut za njega i da traje više godina?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Nisam se ja uplašio.. već ću umjesto cca 2 duluma na kojem sam sadio samo povrće raditi maksimalno 1 dulum,a drugi ću ostaviti za maline,kupine,grožđe i travu.