koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
channel10

#5901 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

konektovan wrote:Mugler ima prestrasnu kolekciju za zimu, ljeto je vec slaba tacka, izuzev kryptominta.
Koji su dobri i gdje ih ima kupiti (cijenu ako znas)?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5902 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

channel10 wrote:
konektovan wrote:Mugler ima prestrasnu kolekciju za zimu, ljeto je vec slaba tacka, izuzev kryptominta.
Koji su dobri i gdje ih ima kupiti (cijenu ako znas)?
A*men, A*men pure malt, A*men pure havane, ma svi flankeri na temu A*mena... :mrgreen: :thumbup:
Ima ih kupiti kod ovih olxovaca :mrgreen: a i u parfumerijama, doduse neke je malo teze zbaviti, brzo se prodaju. :mrgreen:
Juliuscezar

#5903 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

Stiže Joop Homme :D
konektovan

#5904 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote:Stiže Joop Homme :D
Znaci ide se u švaleranje?! :mrgreen:

Je li sa ekupi???
Juliuscezar

#5905 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

konektovan wrote:

Je li sa ekupi???
Kako nisam od lupanja šakom po stolu u kafani, odbacio sam "Zinu" iodlučio se za ovaj :D

Jeste, bilo je popusta za crni petak :D , al naplacuju dostavu tako da dođe na isto.

Zanimljivo je da za Guess Seductive od prošle godine sada primam više komplimenata nego kada je bio nov.
konektovan

#5906 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote:
konektovan wrote:

Je li sa ekupi???
Kako nisam od lupanja šakom po stolu u kafani, odbacio sam "Zinu" iodlučio se za ovaj :D

Jeste, bilo je popusta za crni petak :D , al naplacuju dostavu tako da dođe na isto.

Zanimljivo je da za Guess Seductive od prošle godine sada primam više komplimenata nego kada je bio nov.

Mozda je u bocici guessa, neko vino?! :mrgreen: :mrgreen:
Juliuscezar

#5907 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

Ma godinu dana ja iskusniji pa mi više leži, prošle godine nisam pustio bradu ove jesam, to je garant. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KB9

#5908 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Luxor-Concorde wrote:I za ljeto konja imaju : Pure Energy. Fantazija!
u vise navrata sam preporucio taj parfem, apsolutni hidden gem + cijena drasticno manja nego kog ostalih muglera :thumbup:

meni vjerovatno u top 5 a mozda cak i top 3 ljetnih parfema iz skromne kolekcije :lol:
THEC

#5909 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

KB9 wrote:
u vise navrata sam preporucio taj parfem, apsolutni hidden gem + cijena drasticno manja nego kog ostalih muglera :thumbup:

meni vjerovatno u top 5 a mozda cak i top 3 ljetnih parfema iz skromne kolekcije :lol:
a sta ti je inace top 5 ljetnih parfema, zivo me zanima, posto vidim da barem po postovima imas iskustva i probao si veliki broj mirisa, zanima me sta ljeti koristis jer ono sto sam barem ja uspio pohvatati i isprobati po parfimerijama strasno je tanka ponuda za ljeto, s tim da se razumijemo odmah Bvlgari Aqua Amara mi se bas i ne svidja, nabavio sam od jednog momka s ove teme dekant, jer sam prvo htio da isprobam i dobro sam razocaran, recimo Nikos Sculpture je meni licno umjetnost naspram Amare, s tim sto NIkos ima bas problem s trajnoscu, mada nemaju li svi ljetni parfemi taj problem ? :D
konektovan

#5910 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Za ljeto...nikos sculpture, joop nightflight, cool water, hugo boss hugo, aqua di gio, JpG fleur de male, CK one, issey miyake leau dissey, D&G light blue, lacoste challenge, eto.... :mrgreen:
THEC

#5911 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

konektovan wrote:Za ljeto...nikos sculpture, joop nightflight, cool water, hugo boss hugo, aqua di gio, JpG fleur de male, CK one, issey miyake leau dissey, D&G light blue, lacoste challenge, eto.... :mrgreen:
a dobro neke sam probao kao taj hugo boss, i ok je moze proci, barem miris nezz performanse jer sam neki sample imao, a od Lacoste sam probao neku od verzija L12.12 isto sample imao,i on mi je i ljepsi bio, adg nezz kakav je ali ako ima slicnosti sa adg profumo onda nista, ne svidja mi se haha, kao ni taj D&G light blue, Joop sam probao nekad davno, tacnije ne taj nego Jump i Go i tad mi je to djelovalo onako, solidno al nista specijalno no porobat cu ih negdje opet i taj Nightflight ako bude u nekom CM-u ili DN-u, a sto se recimo Issey Miyake tice nisam iskreno nijedan parfem od te kuce probao a vidio sam i ovdje da se spominjalo da imaju dobrih mirisa a cini mi se da sam vidio da imaju u Inomi taj brend pa cu bas probati kad budem opet isao...nego zanima me je li neko mozda probao onaj Guerlainov l'homme ideal edc verziju, ili recimo neki drugi Mancerin parfem osim Cedrat Boise, na instagramu sam negdje naletio na Sicily i po sastojcima a i komentarima vidim da je kao ljetni miris no najgore je sto se to nema gdje probati pa je rizicno narucivati naslijepo, mada nisam vidio ni kod onih sanera iz BL da ga imaju u ponudi, iako vjerovatno mogu nabaviti
KB9

#5912 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

THEC wrote:
KB9 wrote:

a sta ti je inace top 5 ljetnih parfema, zivo me zanima, posto vidim da barem po postovima imas iskustva i probao si veliki broj mirisa, zanima me sta ljeti koristis jer ono sto sam barem ja uspio pohvatati i isprobati po parfimerijama strasno je tanka ponuda za ljeto, s tim da se razumijemo odmah Bvlgari Aqua Amara mi se bas i ne svidja, nabavio sam od jednog momka s ove teme dekant, jer sam prvo htio da isprobam i dobro sam razocaran, recimo Nikos Sculpture je meni licno umjetnost naspram Amare, s tim sto NIkos ima bas problem s trajnoscu, mada nemaju li svi ljetni parfemi taj problem ? :D
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvl ... 22675.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Car ... 15462.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Lau ... o-629.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mug ... 18982.html
https://www.punmiris.com/parfem/Herm-s/ ... il-18.html

posto ne volis amaru u startu evo ti jedan bonus :mrgreen:
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom ... 45192.html

njega sam postavio jer je daleko skuplji od ostalih i nemam ga u kolekciji a volio bi, jednom pomiriso i zaljubio se kolko je cudan i poseban parfem :-)

https://www.fragrantica.com/perfume/Nau ... e-913.html

usput moram navest i ovaj parfem koji je apsolutni pogodak za uzasno vruce ljetne dane, prejeftino nesto i ne postoji osoba na svijetu kojoj ce smetat i bit nesto manje od dobrog, cijena mizerija :)
THEC

#5913 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

e bas cu da zabiljezim te parfeme da ih mogu isprobati ono sto uspijem naci, mada mislim da se mogu naci svi osim tog Hermesa i Nautice cija je cijena bas porasla, da se nije prestala proizvoditi pa su to zalihe ili je toliko nahajpovana da je cijena skocila ?- jer ako se dobro sjecam nekad je bila i na ekupi za neke bas male pare, ispravite me ako grijesim
klopan

#5914 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by klopan »

Baš za ljeto ima parfema u dizajner ponudi vrlo solidnih, samo treba se naći i zaroviti,
mimo ostalih hypova po youtubeu ili specijaliziranim stranicama.S obzirom na razlike u cijenama između niche i dizajner ponude,
meni tu dizajneri preovladavaju, mada se može i u niche ponudi naći dobrih stvari za cijene cca kao chanel ili dior u parfumerijama.

Evo mojih prijedloga za ljeto:
Nešto od ADP-Ginnepro di sardegnia,colonia assoluta.
THE DIFFERENT COMPANY-Sel vetiver.
NOBILE 1942-Vespri esperidati
CARON POURE HOMME SPORT

Strašna otkrića ove sezone: CK- Escape(fenomenalna jeftinjara-Starije generacije su zaboravile na njega, novije i ne znaju)
BOSS BOTTLED UNITED.
HERMES-Un jardin en mediterane,
GUERLAIN- L HOMME IDEAL COLOGNE.

Ima i jedan poseban-njega planiram naručiti, jest da je cijena strašna ali i parfem je:
https://www.fragrantica.com/perfume/Nis ... 30568.html
KB9

#5915 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

klopan wrote:GUERLAIN- L HOMME IDEAL COLOGNE.
ovaj smekam vec neko vrijeme al nikako da povucem okidac :-)
Luxor-Concorde

#5916 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

Ove na piku kad god sam pitao za neki parfem nista ne mogu nabaviti. Nije mi jasno zasto onda objavljuju te oglase... :?
klopan

#5917 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by klopan »

Luxor-Concorde wrote:Ove na piku kad god sam pitao za neki parfem nista ne mogu nabaviti. Nije mi jasno zasto onda objavljuju te oglase... :?
To je super, kad ti kažu ne mogu nabaviti.
Meni se x puta desilo: ima li?-ima! Naručim, i čekam 10-15 dana, nazove i samo kaže- e onaj tvoj nije došao. :P
noviclan

#5918 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by noviclan »

klopan wrote:
Luxor-Concorde wrote:Ove na piku kad god sam pitao za neki parfem nista ne mogu nabaviti. Nije mi jasno zasto onda objavljuju te oglase... :?
Meni se x puta desilo: ima li?-ima! Naručim, i čekam 10-15 dana, nazove i samo kaže- e onaj tvoj nije došao. :P
Naeuci od brata profesionalca iz rs-@ https://parfemizavas.olx.ba a ne od amatera preprodavaca
channel10

#5919 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Jesu li sigurni ovi na ekupi.ba?

Dosta parfema ima previše niske cijene, odnosno niska cijena u kombinaciji sa mnogo ml. Kad uporedis cijene kod njih i recimo u cm-u, prvo što se zapitaš jel sve ok sa njima.
konektovan

#5920 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

channel10 wrote:Jesu li sigurni ovi na ekupi.ba?

Dosta parfema ima previše niske cijene, odnosno niska cijena u kombinaciji sa mnogo ml. Kad uporedis cijene kod njih i recimo u cm-u, prvo što se zapitaš jel sve ok sa njima.
Sigurni, nego šta.
BJB

#5921 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BJB »

noviclan wrote:
klopan wrote:
Naeuci od brata profesionalca iz rs-@ https://parfemizavas.olx.ba a ne od amatera preprodavaca
Yes, em sto se covjek lazno predstavlja, em sto valja fake parfeme, vjerovatno izRusije..Obracam se covjeku, dogovaram s njim da mi nabavi parfem, i on se pravi da je Xxxx njegovo ime, i nijedanput me ne ispravi..Stigli parfemi, vidim na koverti nepoznato ime, wtf.. Parfemi 100% laznjaci..
I jedan i drugi vjerovatno ili kineske ili ruske jefine kopije.
Drago parfemi, -ima neku snjiru, nabavlja ih odnekud vani jeftino garant inace mu se ne bi isplatilo prodavati ih po onim cijenama(kaze bili na carini, u sta cisto sumnjam) ali eto, neka mu bude. Jedanput mi je poslao pogresan parfem, vratila na njegov racun, kupila drugi postarinu opet on platio..Nije gledao sta je u tester kutiji i na kutiji pisalo ime Vera Wang by Vera Wang, a unutra bio neki drugi njen parfem..Prezadovoljna kvalitetom parfema.
Kataklinger

#5922 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Ja do sada nekoliko puta nabavljao od ParfemiZaVas i siguran sam da je svaki bio 100% original. Sve bilo korektno. Sad uzimam od ParfemiSarajevo, lik je pravo nagodan, svaki put mi dostavi parfem licno na adresu, i za njegove parfeme sam siguran da su original 100%. Barem ovo sto sam do sada uzimao. Ima jos jedan na piku, nick mu je albracone i kaze da nabavlja iz americke baze Butmir, uzeo do sad od njega par parfema, original sigurno i bio sam prezadovoljan. On je cak jeftiniji za oko 20KM po svakom parfemu od prosjecnih cijena na PiK-u, i tvrdi da cak on dila parfeme drugim dilerima (kao on je root nabavljac) i zbog toga jeftiniji od ostalih, jer moraju se toboze i ostali ogradit 20ak KM na parfemu...
housetent

#5923 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Nisam uzimao od parfemi sa vas ali nesto nemogu da vjerujem da su mu fake parfemi,ipak covjek ima bas bas ogromnu ponudu parfema pa nmg da vjerujem da su fake.Ja isto uzimam od parfemi Sarajevo i sad za sad je sve ok,provjeravao sam preko foruma slikao parfeme i ni za jedan mi nije receno da su fejk.Najbolje je ipak po parfumerijama kupovati ali eto svi gledaju da usparaju 20 30 maraka sa parfema.
konektovan

#5924 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

housetent wrote:Nisam uzimao od parfemi sa vas ali nesto nemogu da vjerujem da su mu fake parfemi,ipak covjek ima bas bas ogromnu ponudu parfema pa nmg da vjerujem da su fake.Ja isto uzimam od parfemi Sarajevo i sad za sad je sve ok,provjeravao sam preko foruma slikao parfeme i ni za jedan mi nije receno da su fejk.Najbolje je ipak po parfumerijama kupovati ali eto svi gledaju da usparaju 20 30 maraka sa parfema.
Ma siguran lik 100%, cak i ovaj iz Sarajeva, imam osjecaj da od njega uzima i ovdje ih prodaje 10-15 KM skuplje,....
Nisrin

#5925 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

BJB wrote:
noviclan wrote:
Yes, em sto se covjek lazno predstavlja, em sto valja fake parfeme, vjerovatno izRusije..Obracam se covjeku, dogovaram s njim da mi nabavi parfem, i on se pravi da je Xxxx njegovo ime, i nijedanput me ne ispravi..Stigli parfemi, vidim na koverti nepoznato ime, wtf.. Parfemi 100% laznjaci..
I jedan i drugi vjerovatno ili kineske ili ruske jefine kopije.
Drago parfemi, -ima neku snjiru, nabavlja ih odnekud vani jeftino garant inace mu se ne bi isplatilo prodavati ih po onim cijenama(kaze bili na carini, u sta cisto sumnjam) ali eto, neka mu bude. Jedanput mi je poslao pogresan parfem, vratila na njegov racun, kupila drugi postarinu opet on platio..Nije gledao sta je u tester kutiji i na kutiji pisalo ime Vera Wang by Vera Wang, a unutra bio neki drugi njen parfem..Prezadovoljna kvalitetom parfema.

Marko Savić je parfemizavas...od njega kupuju svi iz UIO u BLu (pimam kolegice tamo) i sa RTRSa i cure i momci---radi 11 godina, ne vjerujem da su mu fake parfemi, bas ima dobru reputaciju...ja sam narucivala i svaki put mi je zaista bio original, uporedjivala sam bocice sa onim u Mulleru u Njemackoj, ali i trajnost je izvrsna, posebno LVEB Absolu...a da li se nekad desi da uvali kakav fake, to ne znam...
I za Dragu kazu da je OK lik...

Je li moze link od prafemisarajevo, jer ih je vise, pa sam jednom naletila na debile iz B. Potoka koji prodaju "originale testere"...isto se zovu parfemisarajevo?
Post Reply