Ne znam zasto Susic gradi, koja otuzna rijec za njega, autoritet preko Begovica, kada je rijec o klasnom golmanu, koji se ne treba tek tako gubiti. Traziti kaznu, sada kada su prijelomni dani u njegovoj karijeri i kada ce , vjerujem, dobiti vrijednu ponudu za nastavak karijere, bilo bi jako kontraproduktivno. Ko postuje to pravilo 'dovedi ga da ga pregleda nas golman'? Za jednu prijateljsku utakmicu-opasno poigravanje s buducnosti nase 'jedinice' koje nas nicemu nece odvesti. pape ionako leti na proljece, nadam se.novi.dan.nova.nafaka wrote:Ne znam jel ko primijetio, ali u čitavoj priči u vezi sa Begovićem se pojavljuje Ušanović kao neko ko kontaktira FIFA-u....![]()
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... govic.html
"Kako nam je rekao sekretar za reprezentovanje nogometa u Nogometnom savezu BiH Munib Ušanović, zbog postupka Stouka, FIFA-i će biti upućen zvanični protest. Pismo će biti poslato i Stouku i Engleskom nogometnom savezu.
- Klub je morao pustiti Begovića da ga naš doktor pregleda. Pozvat ćemo FIFA-u da postupi prema propisima i da kazni Stouk, jer je bez ikakvog razloga onemogućio Begovića da nastupi za reprezentaciju. Ako bi Begović branio u narednoj utakmici za Stouk, njegov klub riskirao bi da izgubi taj meč službenim rezultatom - rekao je Ušanović.
Prema njegovim riječima, Begović se nije javljao na pozive selektora Sušića, kapitena Emira Spahića i sekretara stručnog štaba Elmira Pilava."
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zimzelen
#5901 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- Obuca9
#5902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nemoj graditi autoritet preko Nadarevića on je uvijek dolazio, nemoj preko Begovića on je potencijal, od ranije smo na primjeru Salihamidžića naučili da ne treba graditi ni preko najboljih, tako da onda ne smijemo dirati ni Džeku, Misketa i Spahića, pa haj mi ti svega ti reci, preko koga bi to ti gradio autoritet? Možda preko Ibrahima Šehića, Muhameda Subašića, Asmira Avdukića ili nekog drugog premijerligaša koji bi bio pozvan u reprezentaciju?
Jako je nekulturno i neozbiljno od Asmira da se ne javlja na telefon selektoru, što po mom mišljenju automatski predstavlja da tu nisu čista posla. I nije to više stvar toga hoće li ga naš doktor pregledati, to je stvar principa.
Nije Sušiću stalo do toga da ga naš doktor pregleda, sjeti se Albanije i slučaja Zec. Tada je bila u pitanju puno važnija utakmica od ove u srijedu, Zec se javio i ponudio da ga naši doktori pregledaju, a Sušić je rekao da nema potrebe, da mu on vjeruje i da ne mora dolaziti.
Da je Asmir stvarno povrijeđen, vjerovatno bi isto uradio. I po meni zaslužuje kaznu, pa taman da je sam Iker Casillas, a ne Asmir Begović. Reprezentacija je svetinja i sa njom nema zajebancije.
Jako je nekulturno i neozbiljno od Asmira da se ne javlja na telefon selektoru, što po mom mišljenju automatski predstavlja da tu nisu čista posla. I nije to više stvar toga hoće li ga naš doktor pregledati, to je stvar principa.
Nije Sušiću stalo do toga da ga naš doktor pregleda, sjeti se Albanije i slučaja Zec. Tada je bila u pitanju puno važnija utakmica od ove u srijedu, Zec se javio i ponudio da ga naši doktori pregledaju, a Sušić je rekao da nema potrebe, da mu on vjeruje i da ne mora dolaziti.
Da je Asmir stvarno povrijeđen, vjerovatno bi isto uradio. I po meni zaslužuje kaznu, pa taman da je sam Iker Casillas, a ne Asmir Begović. Reprezentacija je svetinja i sa njom nema zajebancije.
-
extraordinary
#5903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Apsolutno se slažem sa Semom. Vi svi pljujete i po Džeki i Vedi i Misketu, a oni makar ne lažiraju ove povrede, razgovaraju sa selektorom... ne moram dalje nabrajati, uglavnom odnos koji Begović gradi sa Sušićem ne pomaže nikom, a najmanje njemu.
- zimzelen
#5904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cijenim da su iznesene preostre rijeci, igracki kadar nam je preskroman da bi sada trenirali takvu strogocu za jednu prijateljsku utakmicu. Uzgred, ti kako vidim, bezrezervno vjerujes bh. tisku! Aferim!hz__semir wrote:Nemoj graditi autoritet preko Nadarevića on je uvijek dolazio, nemoj preko Begovića on je potencijal, od ranije smo na primjeru Salihamidžića naučili da ne treba graditi ni preko najboljih, tako da onda ne smijemo dirati ni Džeku, Misketa i Spahića, pa haj mi ti svega ti reci, preko koga bi to ti gradio autoritet? Možda preko Ibrahima Šehića, Muhameda Subašića, Asmira Avdukića ili nekog drugog premijerligaša koji bi bio pozvan u reprezentaciju?
- Obuca9
#5905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Štampi i kvazi novinarima ne vjerujem, ali selektoru da.zimzelen wrote:Cijenim da su iznesene preostre rijeci, igracki kadar nam je preskroman da bi sada trenirali takvu strogocu za jednu prijateljsku utakmicu. Uzgred, ti kako vidim, bezrezervno vjerujes bh. tisku! Aferim!hz__semir wrote:Nemoj graditi autoritet preko Nadarevića on je uvijek dolazio, nemoj preko Begovića on je potencijal, od ranije smo na primjeru Salihamidžića naučili da ne treba graditi ni preko najboljih, tako da onda ne smijemo dirati ni Džeku, Misketa i Spahića, pa haj mi ti svega ti reci, preko koga bi to ti gradio autoritet? Možda preko Ibrahima Šehića, Muhameda Subašića, Asmira Avdukića ili nekog drugog premijerligaša koji bi bio pozvan u reprezentaciju?
“Bez obzira na sve trebao je da se javi i objasni o čemu se radi. Ukoliko to ne uradi on će kao i njegov klub snositi posljedice”, izjavio je Sušić za BHT1.
I ne vidim po čemu je to Begović viša klasa pa nije mogao doći na pregled, a Mujdža jeste. Šta je Mujdža, neki lijevi fudbaler, debil, pa se on mogoa pojaviti da pregleda doktor i vratiti se nazad u klub, a ovaj ne može. Daleko mu Beč. A da i ne govorim o javljanju na telefon, bar toliko je ljudski.
-
mikogoago
#5906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da o ovome nema diskusije.Treba da se zna ko je stariji i cija se slusa.Nase zvjezdice uslovno receno treba da shvate da nepostoji nezamjenjivi,uvjek ima zamjena.Mozda ne istog kvaliteta,ali uvjek ima.Pa bolje i losiji kome ce repka biti na prvom mjestu i u srcu nego najbolji kojem je to samo sredstvo. Toliko o Begovicu jer stvarno sa svojim ponasanjem ne zsluzuje da se pise o njemu ovoliko,a veceras sretno BiH i igrajte najbolje sto mozete prieje svega srcem! 
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#5907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sto Safet ne gradi disciplinu na Spahicu? Spaha mu je opalio samar poslije utakmice sa Francuskom, posvadjali su se oko taktike, a Pape je samar dobio nakon sto je rekao Emiru da bi igrao u boljem klubu od Monpelliera da je tako dobar igrac kao sto misli da jeste. Ovo su informacije iz druge ruke, od oca jednog od nasih reprezentativaca.
Nazalost, kola su krenula nizbrdo, pokusaj sa Papetom je propao, ovo seljakanje sa ignorisanjem poziva je samo popratni slijed dogadjaja. Danas ce nas Slovaci ponovo nadigrati jer ekipa nema nikakve motivacije, pola glavnih igraca tiho bojkotuje Papeta. A sto se Asmira tice, lako je njega ucjeniti, tek je 4 utakmice standardan golman u Stokeu. Papetu bi bilo ionako pametnije da pusti Asmira da se definitivno izbori status prvog golmana. Necemo valjda taktiku bazirati na osnovu golmana? Bezveze dizanje tenzija i dodatno narusavanje atmosfere.
Nazalost, kola su krenula nizbrdo, pokusaj sa Papetom je propao, ovo seljakanje sa ignorisanjem poziva je samo popratni slijed dogadjaja. Danas ce nas Slovaci ponovo nadigrati jer ekipa nema nikakve motivacije, pola glavnih igraca tiho bojkotuje Papeta. A sto se Asmira tice, lako je njega ucjeniti, tek je 4 utakmice standardan golman u Stokeu. Papetu bi bilo ionako pametnije da pusti Asmira da se definitivno izbori status prvog golmana. Necemo valjda taktiku bazirati na osnovu golmana? Bezveze dizanje tenzija i dodatno narusavanje atmosfere.
- zecko_kupuz
#5908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čudnooo, čudno je sveee...
Begović je vjerovatno čuo da bi konačno trebao braniti, jer nema Hasagića. Neobično je to da se ne javlja pa makar znao da ga klub ne pušta. Tu jednostavno nešto smrdi. Da je bio zanemaren, u redu, razumijem, ali ovako... 
Što je najgore, tek kada prođe meč i smire se utisci, javiće se Begović, javiće se Sušić i sve fino u detalje objasniti medijima i javnosti, kao što to kod nas obično bude.
Što je najgore, tek kada prođe meč i smire se utisci, javiće se Begović, javiće se Sušić i sve fino u detalje objasniti medijima i javnosti, kao što to kod nas obično bude.
-
picek
#5909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da su tebe slagali,, a ti nastavio da shiris laz ??A1fa wrote: Naravno, niko ne mora vjerovati u tako nesto, ako su meni slagali, i ja lazem vamaAli na tereneu i okolo se vidi da nesto ne stima.
a ne,,,, to nije mooogguceee
- hary
#5910 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape,
za Pandzu.
Ako odigra kao u Belgiji, mogao bi zamijeniti Nadarevica.
Jedva cekam da vidim Besica.

Ako odigra kao u Belgiji, mogao bi zamijeniti Nadarevica.
Jedva cekam da vidim Besica.
- veljaca
#5911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bravo Reprezentacijo Drzave Bosne i Hercegovine
Bravo selektore
Bravo igraci
Posebno su me prijatno iznenadili novajlije Sehic
, Vranjes
, kao i Medunjanin
a ponovo pocinje da daje golove Dijamant
( ovo nam je najvaznije ) ....

Bravo selektore
Bravo igraci
Posebno su me prijatno iznenadili novajlije Sehic
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
znači, sad je opet sve u redu... do marta naravno... kad će se opet početi pucati šamari i jebavati žene 
- dzeno123
#5913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iznenadjenje veceras su po meni Vranjes i Subasic pogotovo ovaj drugi. Za ono vremena sto je odigro jednostavno ne mogu da vjerujem da onakav igrac igra za Olimpik. Kapa do poda 
-
kotace
#5914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma pokazali im kako se lopta ganja
.Podrska Safetu Susicu

- ganjeta
#5915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bravo pape skidam ti kapu samo zbog dvije stvari a to su :
-sto si ostavio na klupi Ibisevica i Ibricica
-sto si konacno probao Sehica
Vranjesa
Subasica
i Besica
Neko ce reci silom prilika,ali dok nekom ne smrkne,nekom ne svane.Sve u svemu ja sam zadovoljan,zalaganjem i igrom svih igraca na terenu
-sto si ostavio na klupi Ibisevica i Ibricica
-sto si konacno probao Sehica
Neko ce reci silom prilika,ali dok nekom ne smrkne,nekom ne svane.Sve u svemu ja sam zadovoljan,zalaganjem i igrom svih igraca na terenu
-
Glanzer
#5916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve kad se sabere mislim da smo odigrali,pored svih propusta i hronicne nesigurnosti u extra time-, jednu krajnje sigurnu utakmicu,cak se i ne sjecam ovakve igre dugo dugo unatrag,jesmo mi dobili npr.Estoniju 7-0,ali sve mi je to izgledalo nekako stihijski.Jos samo selektor da poradi na ovim detaljima(nesigurnost kod cuvanja rezultata)sto nas je kostalo i u Albaniji,te da nase igrace zastiti od nadolazece plime euforije poslije ove tekme i onda se imamo cemu nadati.
- Baltazar_khan
#5917 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bravo Pape

- Šibicar
#5918 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Konačno sam i od Kristića čuo jednu pametnu,kad je na početku utakmice naružio razne kvazi novinare i internet portale da izmišljaju tekstove i pišu ih iz svoje glave,a na pres konferenciji bili samo on i nekakav novinar sa BH radia.To vam je očit dokaz da se planski radi protiv Papeta,i da ga "novinari" žele ukloniti po svaku cijenu,jbg nema više janjetine i dernečenja preko ledja reprezentacije.Vidjeli smo kako su i igrači nasmijani i kako se grle sa Papetom,pa se iz toga može zaključiti da se marišu u svlačionici i na treninzima.
Nije djaba ni Ivica Osim dao podršku Papetu da nije vidio da ima neku viziju,i ja sam konačno prezadovoljan da smo počeli igrati,ali IGRATI u pravom smislu te riječi,praviti akcije,precizne pasove,od noge do noge,bez ikakvog straha.Nadam se samo da će se ovakva igra nastaviti i u buduće i da će mnogi shvatiti da nije važno što Pape prije naše reprezentacije nije odveo Brazil do titule prvaka svijeta,niti to jel' prije imao uspjeha u vodjenju klubova ili ne,već je važno da ima znanja da igru naše reprezentacije podigne na viši nivo,a to mu za sada,po meni,dobro ide od ruke samo da se nastavi.
- Bosanski_kralj
#5919 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Subašić me oduševio za ovo malo vremena što se našao na terenu.dzeno123 wrote:Iznenadjenje veceras su po meni Vranjes i Subasic pogotovo ovaj drugi. Za ono vremena sto je odigro jednostavno ne mogu da vjerujem da onakav igrac igra za Olimpik. Kapa do poda
Vranješ je malo grub bio
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#5920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A ti imas informacije da se ovo nije desilo?picek wrote:da su tebe slagali,, a ti nastavio da shiris laz ??A1fa wrote: Naravno, niko ne mora vjerovati u tako nesto, ako su meni slagali, i ja lazem vamaAli na tereneu i okolo se vidi da nesto ne stima.
- Lakat Jebić
#5921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
stara latinska: teret dokazivanja pada na onog sto optuzujeA1fa wrote:A ti imas informacije da se ovo nije desilo?picek wrote:da su tebe slagali,, a ti nastavio da shiris laz ??A1fa wrote: Naravno, niko ne mora vjerovati u tako nesto, ako su meni slagali, i ja lazem vamaAli na tereneu i okolo se vidi da nesto ne stima.
- ganjeta
#5922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jebo te kad sam vidio da Slovacki novinari uzimaju autograme od Papeta
ja se isfuro.Vise ga cijene u Slovackoj nego kod nas.
-
missko
#5923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo je za Expresa jbt, najjace sto se probubalo ikada.A1fa wrote:A ti imas informacije da se ovo nije desilo?picek wrote:da su tebe slagali,, a ti nastavio da shiris laz ??A1fa wrote: Naravno, niko ne mora vjerovati u tako nesto, ako su meni slagali, i ja lazem vamaAli na tereneu i okolo se vidi da nesto ne stima.
Sad mu je Pape jos i zahvalan na samaru, to se zove kapiten,em samara Marina em Pjanica salje u PM em selektora a za zenu mu mi nekako zvuci kao nerealno da je i nju isamaro hahahahahahahahaha.
Stvarno treba neko da da informaciju da se to nije desilo sa papaetom i kapitenom, zamisli kad bi morao sve demantovat sto blentave glave mogu izmislit pa visio bi po medijima ko Cika Ciro.
-
Glanzer
#5924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Konacno malo pozitive na ovim stranicama,samo da ne pretjeramo pa da opet odemo u drugu krajnost,sjetite se samo kakvo je smece ovdje pisao momcic iz Zavidovica koji koristi nick juventus
,neka se malko pospe pepelom po glavi,nesto se ne javlja.
- Šibicar
#5925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Treba razumjeti i te pljuvače,jer mediji su čudo i njima najbolje od ruke ide kad je u pitanju zavaditi,naložiti,ohladiti,nahuškati ili ubijediti....raju na neštoGlanzer wrote:Konacno malo pozitive na ovim stranicama,samo da ne pretjeramo pa da opet odemo u drugu krajnost,sjetite se samo kakvo je smece ovdje pisao momcic iz Zavidovica koji koristi nick juventus,neka se malko pospe pepelom po glavi,nesto se ne javlja.