Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
dalmatinka

#5901 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

dječak sa šibicama wrote:Eto sama tvoja tvrdnja da je SDP u Hrvatskoj "ljevica"... notorna neistina... znas li ti sta je ljevica, sta je socijademokracija?

Ako znas, hajde onda uporedi poteze "hrvatske ljevice" sa postulatima socijaldemokracije... zeno Bozija, oni su u ratu sa sindikatima, sa ljekarima, sa profesorima, sa radnicima, upravo zato jer nisu nikakva socijademokracija vec hibridna neoliberalna kapitalisticka ekipa.

Vise je HDZ imao sluha za "socijalna pitanja" nego ta tvoja takozvana ljevica.
Ma daj! Nije to bio sluh nego kupovanje . Kupovanje glasova, kupovanje socijalnog mira, kupovanje zatvaranja očiju
na pljačku.... :-)
Bodkin

#5902 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
dječak sa šibicama wrote:Eto sama tvoja tvrdnja da je SDP u Hrvatskoj "ljevica"... notorna neistina... znas li ti sta je ljevica, sta je socijademokracija?

Ako znas, hajde onda uporedi poteze "hrvatske ljevice" sa postulatima socijaldemokracije... zeno Bozija, oni su u ratu sa sindikatima, sa ljekarima, sa profesorima, sa radnicima, upravo zato jer nisu nikakva socijademokracija vec hibridna neoliberalna kapitalisticka ekipa.

Ma daj! Nije to bio sluh nego kupovanje . Kupovanje glasova, kupovanje socijalnog mira, kupovanje zatvaranja očiju
na pljačku.... :-)
:thumbup: :thumbup: kao i u svim zemljama u tranziciji
dječak sa šibicama

#5903 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

I sta si ti sad demantirala?

SDP Vlast nije u sukobu sa sindikatima, ljekarima, profesorima, radnicima?

Kakva je to socijaldemokracija, koja preko ledja gradjana zgrce pare za nove automobile za clanove vlade, za nove skupocjene mobitele svim zaposlenicima vlade, za skupocjena vozila kojekakvih zupanicama, i slicno.... najobicniji rigidni bezdusni kapitalizam.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5904 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

benderr wrote:
Lajavikrelac wrote:
benderr wrote:Kada Sarajevo planira svoju paradu?
BIH ne srlja bezglavo u trulu EU pa tako da nam te tekovine neoliberalne renesanse nisu potrebne :D Nek se šupak meraklije draufaju u svoja privatna četiri zida niko im ne brani, ali nam ne trebaju po ulicama da se ponose i paradiraju :oops:
http://www.jutarnji.hr/predsjednik-eu-p ... -/1143054/

Imaš sreću pa EU i ne želi daljnje širenje na istok. Možete još barem 30-tak godina uživati izvan EU i mlatiti :roll: "pedere" :roll: .
Taman dok EU ne završi na smetljištu istorije odmah pored Trećeg Rajha i KuK monarhije gdje joj je i mjesto :D
ubojica77

#5905 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

@KatarinaKosaca Nije bitno dal je Hrvatska tolerantnija od Italije,covjek ti je napisao da u Hrvatskoj imaju ustavom garantirana veca prava negu u Italiji. Jedno je kad govorimo o povrsini i broju stanovnika,a drugo kao kod tebe kad ju nazivamo malom,s gledista jednog stanovnika BiH. Lupila si da ce nam EU narediti da to promjenimo,a uopce nisi provjerila stajalista EU o toj temi.
Navodis da je Hrvatska imala srece kad je usla u EU,a neznas da je imala od svih clanica EU najteze i najzahtjevnije pregovore,to se zove vrijedanje i omalovazavanje. Usporeduj svoju zemlju kad usporedujes po pravima gay osoba i odnosu i njihovim pravima sa Hrvatskom,a ne zemlje koje nemaju veze stobom i vidjet ces da si smjesna.
Havatar

#5906 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Imali sluha a nisu nista ucinili za njih . Tipicni demagozi.
Bodkin

#5907 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Lajavikrelac wrote:
benderr wrote:
http://www.jutarnji.hr/predsjednik-eu-p ... -/1143054/

Imaš sreću pa EU i ne želi daljnje širenje na istok. Možete još barem 30-tak godina uživati izvan EU i mlatiti :roll: "pedere" :roll: .
Taman dok EU ne završi na smetljištu istorije odmah pored Trećeg Rajha i KuK monarhije gdje joj je i mjesto :D
bjezi bolan, stand up comedy je na drugom spratu :-D
ubojica77

#5908 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

dječak sa šibicama wrote:I sta si ti sad demantirala?

SDP Vlast nije u sukobu sa sindikatima, ljekarima, profesorima, radnicima?

Kakva je to socijaldemokracija, koja preko ledja gradjana zgrce pare za nove automobile za clanove vlade, za nove skupocjene mobitele svim zaposlenicima vlade, za skupocjena vozila kojekakvih zupanicama, i slicno.... najobicniji rigidni bezdusni kapitalizam.
Tocno ljudi misle da se ovdje radi o ljudskim pravima,a zapravo referendum odgovara i jednoj i drugoj strani. Dok se ovoliko prica o referendumu ,neprica se o nezaposlenosti,strajkovima,nedostatku investicija,ogromnim trosenjima na gluposti dok raste nezaposlenost....,a opet HDZ to koristi za pojavljivanje u medijima i skupljanje glasova.
dječak sa šibicama

#5909 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Nece EU propasti, dok je jezuita! :D

Sisace oni dok se ima sta sisati, a ima.

Mnogi i americi prognoziraju propast vec decenijama, pa nista, a ona je isti klinac kao i EU.

Samo da ne odemo sad na masone i tu pricu :D
dječak sa šibicama

#5910 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ubojica77 wrote: Tocno ljudi misle da se ovdje radi o ljudskim pravima,a zapravo referendum odgovara i jednoj i drugoj strani. Dok se ovoliko prica o referendumu ,neprica se o nezaposlenosti,strajkovima,nedostatku investicija,ogromnim trosenjima na gluposti dok raste nezaposlenost....,a opet HDZ to koristi za pojavljivanje u medijima i skupljanje glasova.
Valjda su i jedni i drugi svjesni da su ispucali sva obecanja, sad im preostaje ovo deveranje sa pederima, cirilicom i slicno.

Trenutno SDP na tom polju gubi rapidno, nisu se bas snasli. A kako mi se cini, nije ni HDZ, onaj Karamarko isto balzamovan... uostalom, otkud on u HDZ, a do jucer bio Mesicev covjek. To je smijesno, kao da neko nevidljiv pokrece konce na ovom balkanu, a mi svi blesavi pa ne vidimo nista.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5911 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

ubojica77 wrote:@KatarinaKosaca Nije bitno dal je Hrvatska tolerantnija od Italije,covjek ti je napisao da u Hrvatskoj imaju ustavom garantirana veca prava negu u Italiji. Jedno je kad govorimo o povrsini i broju stanovnika,a drugo kao kod tebe kad ju nazivamo malom,s gledista jednog stanovnika BiH. Lupila si da ce nam EU narediti da to promjenimo,a uopce nisi provjerila stajalista EU o toj temi.
Navodis da je Hrvatska imala srece kad je usla u EU,a neznas da je imala od svih clanica EU najteze i najzahtjevnije pregovore,to se zove vrijedanje i omalovazavanje. Usporeduj svoju zemlju kad usporedujes po pravima gay osoba i odnosu i njihovim pravima sa Hrvatskom,a ne zemlje koje nemaju veze stobom i vidjet ces da si smjesna.
Ja sam dovoljno dugo živjela u Eu i prošla uvođenje homosexualizma i njihovih prava, brakova, tolerancije. Na osnovu tog iskustva sam govorila. U tvrdoj katoličkoj zemlji fašističke prošlosti je došlo do legalizacije gay brakova. Prema tome, stajalište EU po tom i ostalim pitanjima da te nitko puno ne pita sam osjetila i vidjela. I ako danas odgovor bude ZA, radiće se na tom, kopati i opet će za neko vrijeme biti kako EU hoće.
Kad sam rekla da Hrvatska ima sreće što je u EU , jasno piše, ne da je dobila na lotu, nego "blago njima, vama" kako god hoćeš. Nisam na kockarsku sreću mislila :D Ja o svojoj zemlji dovoljno pišem na forumu. Ili svaki post moram početi sa "BIH je manja, gora i slabija od Hrvatske" da ne bih bila sa tvoje strane proglašena Hrvatomrscem? :D Idući put pogledaj kad nekog optužuješ bar malo njegove postove, jer ne tako davno na ovom forumu sam bila dežurna ustašica :D Those were the days. :razz:
Da i Hrvatska je mala se kiaže na osnovu podataka, a ne na osnovu toga kojeg si državljanstva. Kako ti napisah i Švica je mala. I Danska je mala. Ne znam zašto si to razumio kao omalovažavanje?
ubojica77

#5912 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

KatarinaKosaca wrote:
ubojica77 wrote:@KatarinaKosaca Nije bitno dal je Hrvatska tolerantnija od Italije,covjek ti je napisao da u Hrvatskoj imaju ustavom garantirana veca prava negu u Italiji. Jedno je kad govorimo o povrsini i broju stanovnika,a drugo kao kod tebe kad ju nazivamo malom,s gledista jednog stanovnika BiH. Lupila si da ce nam EU narediti da to promjenimo,a uopce nisi provjerila stajalista EU o toj temi.
Ja sam dovoljno dugo živjela u Eu i prošla uvođenje homosexualizma i njihovih prava, brakova, tolerancije. Na osnovu tog iskustva sam govorila. U tvrdoj katoličkoj zemlji fašističke prošlosti je došlo do legalizacije gay brakova. Prema tome, stajalište EU po tom i ostalim pitanjima da te nitko puno ne pita sam osjetila i vidjela. I ako danas odgovor bude ZA, radiće se na tom, kopati i opet će za neko vrijeme biti kako EU hoće.
Kad sam rekla da Hrvatska ima sreće što je u EU , jasno piše, ne da je dobila na lotu, nego "blago njima, vama" kako god hoćeš. Nisam na kockarsku sreću mislila :D Ja o svojoj zemlji dovoljno pišem na forumu. Ili svaki post moram početi sa "BIH je manja, gora i slabija od Hrvatske" da ne bih bila sa tvoje strane proglašena Hrvatomrscem? :D Idući put pogledaj kad nekog optužuješ bar malo njegove postove, jer ne tako davno na ovom forumu sam bila dežurna ustašica :D Those were the days. :razz:
I opet ponavljam EU se oglasila po ovom pitanju, kao i pitanja manjina su u nadleznosti drzava clanica. To sto si zivjela u EU ocito neznaci da se razumijes kako funkcionira i sta ima u nadleznosti,a sta nema. Tvoje pravdanje pojedinih izjava nemaju veze s vezom,jer su izrecene u sasvim drugom kontekstu i netrebas se pravit luda jer je jasno sta si htjela reci. Jos jednom ponavljam pljujes po Hrvatskoj sta se tice prava gay osoba,a zivis u drzavi u kojoj ona nepostoje,to sto si zivjela u EU ocito neznaci da si pokupila svu pamet svijeta iako se tebi to mozda cini tako.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5913 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

ubojica77 wrote: I opet ponavljam EU se oglasila po ovom pitanju, kao i pitanja manjina su u nadleznosti drzava clanica. To sto si zivjela u EU ocito neznaci da se razumijes kako funkcionira i sta ima u nadleznosti,a sta nema. Tvoje pravdanje pojedinih izjava nemaju veze s vezom,jer su izrecene u sasvim drugom kontekstu i netrebas se pravit luda jer je jasno sta si htjela reci. Jos jednom ponavljam pljujes po Hrvatskoj sta se tice prava gay osoba,a zivis u drzavi u kojoj ona nepostoje,to sto si zivjela u EU ocito neznaci da si pokupila svu pamet svijeta iako se tebi to mozda cini tako.
Ok, uzalud je, u pravu si . :wink:
Bodkin

#5914 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

dobro je ba, ohladite vise sa pricom da svako ko kaze bilo sta negativno o hrvatskoj automatski mrzi hrvatsku u sto ima par kockica na sebi
NeenaSa

#5915 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by NeenaSa »

dječak sa šibicama wrote:
ubojica77 wrote: Tocno ljudi misle da se ovdje radi o ljudskim pravima,a zapravo referendum odgovara i jednoj i drugoj strani. Dok se ovoliko prica o referendumu ,neprica se o nezaposlenosti,strajkovima,nedostatku investicija,ogromnim trosenjima na gluposti dok raste nezaposlenost....,a opet HDZ to koristi za pojavljivanje u medijima i skupljanje glasova.
Valjda su i jedni i drugi svjesni da su ispucali sva obecanja, sad im preostaje ovo deveranje sa pederima, cirilicom i slicno.

Trenutno SDP na tom polju gubi rapidno, nisu se bas snasli. A kako mi se cini, nije ni HDZ, onaj Karamarko isto balzamovan... uostalom, otkud on u HDZ, a do jucer bio Mesicev covjek. To je smijesno, kao da neko nevidljiv pokrece konce na ovom balkanu, a mi svi blesavi pa ne vidimo nista.
Ovom zadnjom recenicom insinuiras masone. :D
Prelivoda je bilo i uvijek ce bit'.
A, sto rec', lijevo desno nigdje moga doma. :D
Salu nastranu, mnogima je doslo iz guJice u glavu.
It_is_a_Leclerc

#5916 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja pročitam šta neki pišu, pa malo plačem, pa se malo smijem i tako.

Gospodo draga, postoji nešto što se zove - evropska pravna stečevina. To što se, dakle, zove, evropska pravna stečevina zabranjuje diskriminaciju, sistemsku, pravnu, političku ili bilo kakvu drugu. Sama činjenica da preventivno želite onemogućiti grupi ljudi pokušaj da se ostvari svoja prava jest diskriminacija i jest protivna evropskoj pravnoj stečevini. EU mora reagovati na ovo. Sutra se može desiti da neko raspiše referendum kojim se, npr, brani Romima da žive u istim zonama kao i Hrvati.

Dakle, radi se o anti-ustavnom djelovanju grupe "Opus Dei". Nije ni čudo da je odbijen prijedlog Jadranke Kosor da se pitanje pošalje Ustavnom sudu RH za ocjenu opće ustavnosti postojanja takve inicijative
Rudi33

#5917 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

Lako je sad izmišljati teorije zavjere. Kako stvari stoje kulambare se neće tako skoro ženiti.
Lex77

#5918 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Lex77 »

Neće EU reagirati jer će se u roku mjesec dana donijeti Zakon o registriranom partnerstvu (Milanović je već najavio, Stazić je imao dobru ideju za ime- Homoseksualno dragovoljna zajednica iliti HDZ) kojim će se gayevima dati sva prava kao u braku. Jedino se vjerojatno neće staviti mogučnost posvajanja djece, osim možda partnerovog biološkog djeteta.
Tako da će oni lijepo otiči kod matičara i moći sklapati brak tj. registrirano partnerstvo pa je ovaj referendum totalni promašaj.
ubojica77

#5919 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja pročitam šta neki pišu, pa malo plačem, pa se malo smijem i tako.

Gospodo draga, postoji nešto što se zove - evropska pravna stečevina. To što se, dakle, zove, evropska pravna stečevina zabranjuje diskriminaciju, sistemsku, pravnu, političku ili bilo kakvu drugu. Sama činjenica da preventivno želite onemogućiti grupi ljudi pokušaj da se ostvari svoja prava jest diskriminacija i jest protivna evropskoj pravnoj stečevini. EU mora reagovati na ovo. Sutra se može desiti da neko raspiše referendum kojim se, npr, brani Romima da žive u istim zonama kao i Hrvati.

Dakle, radi se o anti-ustavnom djelovanju grupe "Opus Dei". Nije ni čudo da je odbijen prijedlog Jadranke Kosor da se pitanje pošalje Ustavnom sudu RH za ocjenu opće ustavnosti postojanja takve inicijative
Opet si ti dezurni pravnik koji nema pojma. U vecini drzava EU gay brakovi nisu legalni tako da ovaj tvoj vapaj EU nema temelja nigdje i ovu formulaciju prvi put cujem ...preventivno zelite onemoguciti.Ispadas smjesan
ubojica77

#5920 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Lex77 wrote:Neće EU reagirati jer će se u roku mjesec dana donijeti Zakon o registriranom partnerstvu (Milanović je već najavio, Stazić je imao dobru ideju za ime- Homoseksualno dragovoljna zajednica iliti HDZ) kojim će se gayevima dati sva prava kao u braku. Jedino se vjerojatno neće staviti mogučnost posvajanja djece, osim možda partnerovog biološkog djeteta.
Tako da će oni lijepo otiči kod matičara i moći sklapati brak tj. registrirano partnerstvo pa je ovaj referendum totalni promašaj.
EU nece reagirati jer se vec oglasila da nije u njihovoj domeni,a referendum nije totalni promasaj jer je Milanovicu islo na ruku da se nekoliko dana prica o referendumu,a ne o pravim problemima,a Karamarku jer je svaki dan bio na televiziji,a nije morao puno govoriti.
It_is_a_Leclerc

#5921 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

ubojica77 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja pročitam šta neki pišu, pa malo plačem, pa se malo smijem i tako.

Opet si ti dezurni pravnik koji nema pojma. U vecini drzava EU gay brakovi nisu legalni tako da ovaj tvoj vapaj EU nema temelja nigdje i ovu formulaciju prvi put cujem ...preventivno zelite onemoguciti.Ispadas smjesan
Izvini. Da li je ovo referendum o zakonu o istospolnim brakovima ili referendum o izmjenama ustava ?

:mrgreen:

I onda ja ne znam ništa.
:lol:
ubojica77

#5922 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:
ubojica77 wrote:

Izvini. Da li je ovo referendum o zakonu o istospolnim brakovima ili referendum o izmjenama ustava ?

:mrgreen:

I onda ja ne znam ništa.
:lol:
Ocito neznas,referendum je o tome da se u ustav unese da je brak zajednica izmedu muskarca i zene,gay osobe se ni ne spominju.
Gay zajednica bi bila diskriminirana kada bi im USTAV branio istospolno partnerstvo... kada bi im se branilo da imaju svoju djecu (jer radit djecu mogu samo to trebaju željet i htjet...Kada bi bili uskračeni za školovanje, zaposlenje i zdravstveno osiguranje... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#5923 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

malo se pravimo ludi a :-D ako e po ustavu brak samo izmedju muskarca i zene, kako ce se onda gay parovi vjencavati?
ubojica77

#5924 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Bodkin wrote:malo se pravimo ludi a :-D ako e po ustavu brak samo izmedju muskarca i zene, kako ce se onda gay parovi vjencavati?
Pravo na brak nije ustavno pravo. Ponavljam nemogu se vjencat u skoro niti jednoj drzavi u EU.
webby-x

#5925 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by webby-x »

Bodkin wrote:ako e po ustavu brak samo izmedju muskarca i zene, kako ce se onda gay parovi vjencavati?
A kako će se čovjek sa više žena vjenčati,
ili žena sa više muškaraca?
Post Reply