HS kablovska
Moderator: anex
- respo
#5901 Re: HS kablovska
pa ukljuci antenu pa ces rucno skenirati
ukljuceno to je cable zato i nema opcija rucno
-
kakaljin
#5902 Re: HS kablovska
ni ja ne mogu rucno da skeniram,orochi wrote:Ma tako mi je svaki put, ne znam zasto ce mi onda ona 3 opcija ako ce biti zablokirana? Imas ti an digitalnoj rucno da skeniras ?kakaljin wrote:kod mene na Sony-u se pojave sutradan tako kanali, pa moj ti je savjet da sacekas dan-dva pa da ako se ne pojave preskeniras.orochi wrote:
Oznacena mi je ta opcija, ali evo za ove kanale sto su im mjenjali frekvencije u proslih par dana ovi stari nemaju signala a nove mi nije dodao kontas sad zasto kocu da skeniram?
mogu da izaberem frekfenciju ali mi samo onda budu ti kanali na toj frekfenciji
-
kakaljin
#5903 Re: HS kablovska
to mozes samo za DVB-Trespo wrote:pa ukljuci antenu pa ces rucno skenirati
- respo
#5904 Re: HS kablovska
a koji ti sony danas nema T i C
mozda jedino oni najjeftiniji modeli
-
kakaljin
#5905 Re: HS kablovska
govorim da samo na DVB-T se moze rucno skeniratirespo wrote:a koji ti sony danas nema T i C
-
orochi
#5906 Re: HS kablovska
Ja imam ovu http://www.sony.ba/product/tv-107-42-lcd/kdl-42ex410/ TV i da li je moguce rucno skenirati frekvencije imam ci modul hocel mi ko reci? Ne dolaze mi sami kanali, a azuriranje je upaljeno. Evo nasao sam specifikacije tva ima to gore t i c :kakaljin wrote:govorim da samo na DVB-T se moze rucno skeniratirespo wrote:a koji ti sony danas nema T i C
ali nece rucno da skenira POMOC -
The Realist
#5907 Re: HS kablovska
Još jedan testni ubačen.
- respo
#5908 Re: HS kablovska
pa citas li ti sta sam ja napisao?orochi wrote:Ja imam ovu http://www.sony.ba/product/tv-107-42-lcd/kdl-42ex410/ TV i da li je moguce rucno skenirati frekvencije imam ci modul hocel mi ko reci? Ne dolaze mi sami kanali, a azuriranje je upaljeno. Evo nasao sam specifikacije tva ima to gore t i c :kakaljin wrote:govorim da samo na DVB-T se moze rucno skeniratirespo wrote:a koji ti sony danas nema T i C
mozda jedino oni najjeftiniji modeliali nece rucno da skenira POMOC
prebaci da skenira antenu i imat ces rucno skeniranje
-
AdrianMole
#5909 Re: HS kablovska
Pojavio se TEST TS6 i naravno kodiran.No,taj obećava najviše od svih ,jer ima uredno prijavljene ex-yu titlove.
-
The Realist
#5910 Re: HS kablovska
Tri testna kanala (ne računam TS 2) i to me iznenadilo, iskren da budem. Od najavljenih fali VH 1 (ne Adria, nego drugi onaj) i to je to, tako da stvarno ima nade da će filmskih biti, a.B.d..AdrianMole wrote:Pojavio se TEST TS6 i naravno kodiran.No,taj obećava najviše od svih ,jer ima uredno prijavljene ex-yu titlove.
- zlaataan
#5911 Re: HS kablovska
AXN na Test TS6
-
bull21
#5912 Re: HS kablovska
Još ništa za analognu i one ne-kid internet pakete nema? Alo HSovci javite se 
-
AdrianMole
#5913 Re: HS kablovska
Odlično!!!!!!!zlaataan wrote:AXN na Test TS6
-
The Realist
#5914 Re: HS kablovska
zlaataan wrote:AXN na Test TS6
Dobro je, neće me pljuvati
Dobar kanal je ovo, neko je već opisivao, a i programska šema je dosta dobra. Po mom mišljenju definitivno bolji od Fox Life i Crime, pošto su ovi većinu jačih emisija prebacili na Fox, a vidjet ćemo kakva će im biti proljetna programska šema (a možda već od februara), kada obično počinju nove sezone serija.
Ovdje je nezgodno samo to što većinu stvari koje prikazuju, već duži period puštaju, pa je tu 4, 5, 6.... sezona i treba to pohvatati malo.
No, kako god, napredak je i sigurno poboljšanje filmske/serijske ponude. Naravno, za digitalni paket govorim.
-
bosnian1873
#5915 Re: HS kablovska
Meni na TV-u na TEST TS4 stoji zvuk Hrvatski 2/0 te mislim da je na ovom HRT 4
-
The Realist
#5916 Re: HS kablovska
Hej, jesi li dobio pm jučer?bosnian1873 wrote:Meni na TV-u na TEST TS4 stoji zvuk Hrvatski 2/0 te mislim da je na ovom HRT 4
Btw. zanima me gdje je onaj turski dječiji kanal, volio bih da njega uvedu (super one boje u popodnevnoj šemi, kasnije neka škola, to mi već ništa ne znači)?
- respo
#5917 Re: HS kablovska
koji kanale uopsteno fale u odnosu na telemach logosoft i ostali operateri i obrnuto
koliko sam ja to pohvatao
telemach ima
sk paket
cinemax 2 komada
cinestar
hrt4
viasat nature
fight channel
fashion tv
discovery id
ginx
x-dream tv
xtsy
free-x tv
mtv dance
premier league
ove pinkove music folk i koji vec imaju nisam uporedjivao
koliko sam ja to pohvatao
telemach ima
sk paket
cinemax 2 komada
cinestar
hrt4
viasat nature
fight channel
fashion tv
discovery id
ginx
x-dream tv
xtsy
free-x tv
mtv dance
premier league
ove pinkove music folk i koji vec imaju nisam uporedjivao
- respo
#5919 Re: HS kablovska
post menstrualnobosnian1873 wrote:šta ti je pm?
- O'zone
- Globalni moderator
#5920 Re: HS kablovska
bosnian1873 wrote:šta ti je pm?
private message
-
bosnian1873
#5921 Re: HS kablovska
Dobio sam,i nemojte me ismijavati,nov sam na forumu 
-
bosnian1873
#5922 Re: HS kablovska
Znate kako bi ja uradio sa analogijom:
SVE ONE KANALE KRKANSKE BI PREBACIO NA DIGITALU,A SKINUO BI IH SA ANALOGIJE,DA BI OSTAVIO MJESTA ZA STRANE.
JEDINO OD FOLKA BI OSTAVIO ONAJ HAYAT FOLK.
SVE ONE KANALE KRKANSKE BI PREBACIO NA DIGITALU,A SKINUO BI IH SA ANALOGIJE,DA BI OSTAVIO MJESTA ZA STRANE.
-
The Realist
#5923 Re: HS kablovska
Sk im fali u odnosu na Logosoft (Telemach ne računam, jer njima fali Arena i tu već priču znamo), eh, fali onaj MGM, Fox, Klasik TV, Cinemax (s tim da Logosoft nema HBO u ponudi nikako, samo Telemach), Cinestar x2, ali ovo uglavnom u odnosu na Telemach.
Eh, fali tu muzičkih u odnosu na Logosoft (vjerovatno i Telemach), mada smatram da su to dobro popunili i ne bi to trebao više biti prioritet, informativnih također imaju jako puno i ne znam da ima iko jači tu, dokumentaraca također imaju dosta (mada mislim da Telemach ima nešto više).
Uglavnom, kada bi još uveli recimo Cinestar x2, ili Fox (volio bih i Cinemax kao dodatni, jer ja plaćam HBO, pa ne bi bilo loše da se proširi to, ali da ne povećaju previše cijenu), ne moraju oboje, mislim da bi već ponuda bila zadovoljavajuća za većinu korisnika digitalnog paketa (ja bih preferirao Fox u odnosu na Cinestar, ali dobro), pogotovo ako uzmemo u obzir da se ništa dodatno ne plaća, sve je u osnovnom paketu i cijena stvarno nije visoka.
Eh, fali tu muzičkih u odnosu na Logosoft (vjerovatno i Telemach), mada smatram da su to dobro popunili i ne bi to trebao više biti prioritet, informativnih također imaju jako puno i ne znam da ima iko jači tu, dokumentaraca također imaju dosta (mada mislim da Telemach ima nešto više).
Uglavnom, kada bi još uveli recimo Cinestar x2, ili Fox (volio bih i Cinemax kao dodatni, jer ja plaćam HBO, pa ne bi bilo loše da se proširi to, ali da ne povećaju previše cijenu), ne moraju oboje, mislim da bi već ponuda bila zadovoljavajuća za većinu korisnika digitalnog paketa (ja bih preferirao Fox u odnosu na Cinestar, ali dobro), pogotovo ako uzmemo u obzir da se ništa dodatno ne plaća, sve je u osnovnom paketu i cijena stvarno nije visoka.
-
bosnian1873
#5924 Re: HS kablovska
Upravu si,ali evo vidiš,traže zamjenu za Sportklub.The Realist wrote:Sk im fali u odnosu na Logosoft (Telemach ne računam, jer njima fali Arena i tu već priču znamo), eh, fali onaj MGM, Fox, Klasik TV, Cinemax (s tim da Logosoft nema HBO u ponudi nikako, samo Telemach), Cinestar x2, ali ovo uglavnom u odnosu na Telemach.
A za ovo ostalo,upravu si!
-
The Realist
#5925 Re: HS kablovska
Oni imaju dvije opcije.bosnian1873 wrote:Znate kako bi ja uradio sa analogijom:
Prva je da povećaju cijenu pretplate i tako poboljšaju analognu ponudu, a druga je da sve na KID pakete prebace, a to već rade, jer vidimo da kada se pogleda odnos plaćenog i dobijenog je uveliko na strani KID paketa.