Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
kiky

#5901 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kiky »

obama bi trebao da se povuče ...
zar nije bilo dosta njegovog lošeg showtime-a ...
cijela planeta trpi zbog njegove nesposobnosti i neodlučnosti ...
predsjednik bez vizije i cilja ...
loše ...
i opasno ...
vrlo opasno ...
ako ovako nastavi uskoro bi mogao da počne rat za resurse jer če novac da gubi vrijednost ...
zonbirile

#5902 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:Kraj prvog mandata je januar 2013.

Izbori ce se odrzati u oktobru sljedece godine.
------------------------------------------
25.12 2013g već će biti neko drugi?
chupacabra

#5903 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by chupacabra »

@jeza u ledja: Jeste, imao je fillibuster proof vecinu u senatu, kada je Arlen Specter presao u demokrate. Znam da fillibuster nema u House. E sad, sa takvom vecinom oni nisu uspjeli da proguraju ni normalnu reformu zdravstva a kamoli nesto drugo. Zamisli samo da su republikanci imali istu vecinu kao Obama dvije godine. Pa oni nikoga nista nebi pitali, prolazili bi zakoni ko noz kroz puter. A Obama zvani "kompromis" je napravio frankestein healthcare i nista drugo.
Sa ratovima nije nikakav problem osim sto su zajedno sa "tax cuts" najveci razlog ogromnog federalnog deficita.
Sto se tice healthcare reforme, pitacu te za koju godinu, kad budes morao kupiti zdravstveno osiguranje na privatnom trzistu bez kontrole cijena, a u protivnom slijede porezne kazne. A rata za 4-clanu porodicu sigurno nece biti ispod $1000 mjesecno taman da su svi zdravi ko drijen. Mogao bi pisati o Obaminim dostignucima u nedogled.
Sve u svemu, bio sam njegov veliki fan, ali sam i znao da nece neke stvari progurati 100%. Ali da ce pasti na ove grane, to svarno nisam ocekivao. Republikanci da stave onu majmunicu Palin protiv njega 2012 dobice ga glatko, a da ne govorim za Romney-a, koji ce ga rasturiti na ekonomskim temama u kampanji.
Murat Sabanovic

#5904 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Murat Sabanovic »

OBAMA JE DOVEDEN S JEDNIM CILJEM - KADA UNISTE AMERIKU DA NA NJEGA SVALE !!!
Last edited by Murat Sabanovic on 09/08/2011 20:34, edited 1 time in total.
luciferino

#5905 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by luciferino »

Mene ne bi cudilo da Obama oped pobjedi...ekonomija ce izgleda biti u gorem stanju nego nakon Busha, pa ako je Obami uvaljeno da cisti nakon Busha, ko ce onda dobrovoljno cistiti nakon Obame osim samog Obame?

Al' bas me Huso razocara... :(
zonbirile

#5906 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

kako se bližimo kraju Obamina mandata,nakon preko 200 str. vraćamo se na početak.samo naivce je mogao Obama razočarati,samo neznalice su nešto očekivale od nekog predsjednika,samo totalno neobavješteni ne znaju ko kome duguje 14 300 milijardi $.ONI čiji je gro tih novaca,bolje reći dobara kupljenog tim virtualnim novcem,misliš da bi to dali u ruke bilo kome levatu sa titulom američkog predsjednika,u ovom slučaju Husi.Smiješno.Do raspleta mora doći,zna se čak i datum.
luciferino

#5908 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by luciferino »

Pa dobro, naivce i vjecite optimiste. Mozda je svijet ocekivao nekog novog Clintona, sta ti ja znam. Na kraju ce dobiti onu Sarah kako je krenulo. Brrrrr :run:
Murat Sabanovic

#5909 Re: President Barack Hussein Obama!!!

luciferino wrote:Mene ne bi cudilo da Obama oped pobjedi...ekonomija ce izgleda biti u gorem stanju nego nakon Busha, pa ako je Obami uvaljeno da cisti nakon Busha, ko ce onda dobrovoljno cistiti nakon Obame osim samog Obame?

pa pobjedit ce opet na izborima...scenario je vec davno napisan i uloge su podjeljene...
jeza u ledja

#5910 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

chupacabra, u pravu si za filibuster. Zaboravio sam na Arlena Spectera. Samo znas i ti da prvo Al Franken iz Minessote i onaj levat sto je zamjenio Obamu iz Illionoisa nisu dugo bili prisutni. Onda je Ted Kennedy bio bolestan, pa umro, tako da slabo je to sve bilo. Plus si imao seronje tipa Ben Nelson koji su Demokrate samo na papiru zbog kojih su reforme i ispale tako nakaradne.
Medjutim, od 2014 ces moci kupovati subsidized government health care. U cemu je tu problem? Da ne kazem da te nece moci ukidati zbog pre-existing conditions ili te skresati kad potrosis X dana u bolnici. Problem u medjuvremenu je nastao jer su ovi sto danas pruzaju usluge pod finansijskim pritiskom nadolazece konkurencije u vidu vladinih subvencija. U tome je i greska tog zakona, sto se mora cekati nekoliko godina da sve njegove blagodati kick in.

A inace kad smo vec kod toga, zar nije upravo Romney imao isti ovakav plan za svoju drzavu? Na osnovu cega ce on onda pobjediti?

Inace mene apsolutno ne zanima jel se predsjednik zove Obama ili Romney i iz koje je partije. Jedino me zanima sta konkretno cini i da nije bas neki kreten kao Bush ili kao sto bi bila Palin ili Bachmann.
jeza u ledja

#5911 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Murat Sabanovic wrote:
luciferino wrote:Mene ne bi cudilo da Obama oped pobjedi...ekonomija ce izgleda biti u gorem stanju nego nakon Busha, pa ako je Obami uvaljeno da cisti nakon Busha, ko ce onda dobrovoljno cistiti nakon Obame osim samog Obame?

pa pobjedit ce opet na izborima...scenario je vec davno napisan i uloge su podjeljene...
Ja kazem, kada prava debata opet dodje na sto - javnost ce malo bolje vidjeti za koga su se presaltali u medjuvremenu. Sve ovisi od toga koga ce Republikanci izbaciti nakon primaries. Ako izaberu nekog radikala, tesko ce s njim postici nesto, no isto tako ako izaberu nekog umjerenog, zadrti radikali ce vrlo moguce okrenuti kandidatu ledja i ostati kuci.
chupacabra

#5912 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by chupacabra »

Obamin problem su mladi biraci i manjine (crnci, latinosi) koji su u ogromnom broju izasli na proslim izborima. Sad ce takvi vecinom izostati jer ih je ionako tesko motivisati za izbore a kamoli sad poslije 4 godine nezaposlenosti i ostalih ekonomskih problema koji nisu rijeseni. Niko ne zna sta ce biti do novembera 2012. Republikanski kandidati i nisu bas tako impresivni. Romney moze proci ali vidjecemo.
Obama ako misli da ima ikakve sanse do izbora, mora poostriti odnose prema republikancima da bar izfolira kao da je covjek koji predstavlja narod (znamo da nije ali eto). On trenutno ima problem sa sopstvenom bazom biraca (liberals) a o independentima da ne pricam.
zonbirile

#5913 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

niti ga ko šta pita niti imakoga folirati.oni koji odlučuju ne padaju na levatske folove,ne bi bili ono što jesu.kada se nađe riješenje kandidat će biti pozvan na sesiju i saopštiti mu se da je budući i šta mu je raditi.
Murat Sabanovic

#5914 Re: President Barack Hussein Obama!!!

ne mogu da vjerujem da ljudi jos uvijek misle da narod bira predsjednika !!! predsjednik se par godina unaprijed zna ,dok su izbori samo sminka !!!
madner

#5915 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by madner »

Murat Sabanovic wrote:ne mogu da vjerujem da ljudi jos uvijek misle da narod bira predsjednika !!! predsjednik se par godina unaprijed zna ,dok su izbori samo sminka !!!
Pa ko ce biti sljedeci?
jeza u ledja

#5916 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:niti ga ko šta pita niti imakoga folirati.oni koji odlučuju ne padaju na levatske folove,ne bi bili ono što jesu.kada se nađe riješenje kandidat će biti pozvan na sesiju i saopštiti mu se da je budući i šta mu je raditi.
I onda je svizac zamotao cokoladu u omot... :lol:
madner wrote:Objasni nam simpozijumu, mi sto smo zasljepljeni logikom i obrazovanjem trebamo tvoju pomoc. :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#5917 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

madner wrote:
Murat Sabanovic wrote:ne mogu da vjerujem da ljudi jos uvijek misle da narod bira predsjednika !!! predsjednik se par godina unaprijed zna ,dok su izbori samo sminka !!!
Pa ko ce biti sljedeci?
--------------------------------------------------
Znaće se iduće godine,jedan među pozvanima u školu za pačiće male,jedini koji ne pripada skupu,kao na kvizu u onoj igri odstranite riječ koja ne pripada nizu.čim takvog saznaš TAJ je.I Obama je bio,nešto kao izbor Miss,svi se keze,i on zna što je tu,ali eto..pa onda procedura izbora za široke narodne mase.
Spejs

#5918 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Spejs »

madner wrote:
Pa ko ce biti sljedeci?
Republikanac ili Demokrata, sasvim je svejedno!

Pobjedit će onaj koji bude imao najbolje osmišljenu marketinšku kampanju.

Yes We Can!
zonbirile

#5919 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

kampanja nema veze s tim.Izbor izvire iz suštine ,temelja američkog društva.Onaj ,bolje reći oni kojima država duguje hiljade milijardi,kojim posjeduju tvornice,banke,nekretnine mjerljive hiljadama milijardi,oni koji to isto imaju u evropi i širom svijeta-pa samo zadnji skeptik,da ne kažem budala bi vjerovao da će to dati ruke nekontrolisanom levatu po izboru građana.
Spejs

#5920 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Spejs »

A ko je izabrao Obamu nego narod?

Sad što je narod jedna neorganizovana, bezlična i televizorom zadojena masa koja ne razmišlja svojom glavom je drugi par opanaka.
zonbirile

#5921 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

Spejs wrote:
A ko je izabrao Obamu nego narod?

Sad što je narod jedna neorganizovana, bezlična i televizorom zadojena masa koja ne razmišlja svojom glavom je drugi par opanaka.
-------------------------------------------
kakv biolan narod,Obama pozvan prije izbora i naučio lekciju,jest da su onda odradili kampanju,ali bio gdje mu mjesto nije,prvi put u životu i hop-pobijedi.inače to je praksa ima jedno 40g.
Spejs

#5922 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Spejs »

Ne mora nužno značiti da je od samog starta Obama oko vrata imao ogrlicu stvarnih vlasnika Amerike. Pogledaj npr. Kenedija. Mnogi Američki predsjednici to nisu bili ali i pored toga jednostavno nisu imali snage da se odupru ogromnoj moći koja ima bankarska klika.
ahuseino

#5923 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Svasta cu ovdje procitati :thumbup: od skole za pacice preko 'onemogucenog' filibastera, do 'poziva' na sesiju da ga sjednu pa mu objasne. :-)
Ne znam za koga bi glasao, Masone, Iluminate, Rotarije ili Lavove... hmmmm...

@Jeze, MasacuseCki health care ti je ovdje ko no one's bastard child. Romni ne smije da ga uzme za kredit jer ce ispast' overly liberalan. Lijevi ga relaktantli prihvataju jer (sace zonbi-aga rec' kako nista ne razumije yezik :P :-) ) ga je potpiso Romni nama na sramotu; a proveo ga je pod pritiskom state legislature (ne njegove osobne inicijative) i kao sto to biva sa republikancima nije napravio javnu opciju nego state tax penalty sistem uz low cost insurance (kvazi privatnu opciju). Planovi su koliko cujem dobri za osnovno osiguranje, ne znam kako bi islo da se cojeku desi nesto ozbiljnije (mozdani udar, paraliza, invalidnina, rak, MRI, CTS, itd...). Mislim da nije lose sve u svemu, ali ipak mislim da ima barem jedna interesna stranka :wink: .
Alfons Kauders

#5924 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Alfons Kauders »

ahuseino wrote:Svasta cu ovdje procitati :thumbup: od skole za pacice preko 'onemogucenog' filibastera, do 'poziva' na sesiju da ga sjednu pa mu objasne. :-)
Ne znam za koga bi glasao, Masone, Iluminate, Rotarije ili Lavove... hmmmm...

@Jeze, MasacuseCki health care ti je ovdje ko no one's bastard child. Romni ne smije da ga uzme za kredit jer ce ispast' overly liberalan. Lijevi ga relaktantli prihvataju jer (sace zonbi-aga rec' kako nista ne razumije yezik :P :-) ) ga je potpiso Romni nama na sramotu; a proveo ga je pod pritiskom state legislature (ne njegove osobne inicijative) i kao sto to biva sa republikancima nije napravio javnu opciju nego state tax penalty sistem uz low cost insurance (kvazi privatnu opciju). Planovi su koliko cujem dobri za osnovno osiguranje, ne znam kako bi islo da se cojeku desi nesto ozbiljnije (mozdani udar, paraliza, invalidnina, rak, MRI, CTS, itd...). Mislim da nije lose sve u svemu, ali ipak mislim da ima barem jedna interesna stranka :wink: .
hehehe tea partijaneri su natjerali romnija da se ogradi od jedine cestite stvari koje je napravio u zivotu... :D

zato njega i ne treba gledati kao ozbiljnog kandidata... :D previse je normalan za desnicu... :D previse je mormon za ludake iz bible belta.... :D previse je pri parama da bi mu prolazila populsticka prica koja ce bit aktuelna do izbora :D

zato se necu sekunde iznenaditi kad ticket dobiju bachmanova i rick perry... :D cisto zato jer su najveci fundametalisti i glupani koje republikanci imaju :D
Spejs

#5925 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Spejs »

Ti za koga god budeš glasao svejedno je.

Konačno je došlo vrijeme da na krvlju i pljački izgrađena imperija ide na smetljište historije.

Ne postoji dovoljan broj šuma i štamparija koju Ameriku mogu iz govana izvući.

A svaki redneck i budala pod okriljem prava u ormaru drži arsenal oružja.

ho-ho-ho :mrgreen:

Bjež u Bosnu dok imaš fore.
Post Reply