Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#5901 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

nemezis wrote:
victom wrote:
nemezis wrote: Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?
nazovi banku i pitaj.
Koja je poenta tvog posta? Pitao sam Hyperthalamus-a jer izgleda da zna detalje ili očekujem da odgovori neko ko je probao. Za to služi forum, zar ne?
ne služi.
forum služi da pitaš stvari koje ne možeš sam saznati.
Neki, kao ti, zloupotrebljavaju forum sa trvijalna pitanja, kao što su, kakvo je vrijeme napolju ili kako ide lovac u šahu.
Sa razlogom sam ti rekao nazovi banku, jer ćeš tamo dobiti najbolju, najdirektniji i najbržu informaciju.
Objasni im situaciju. Reci da si dobio VISA Elektron i da je paypal odbija, i pitaj da li uopste podržavaju paypal.
Ako da, možda ti odmah telefonski mogu i riješiti problem.
Ne znam šta je problem nazvati, ja zovem banku kad god imam bilo kakvo pitanje i brzo i ljubazno mi pomognu.
Sad brzo po telefon i zovi dok nije 16:00 h.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:21, edited 3 times in total.
Hyperthalamus

#5902 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

nemezis wrote:
Hyperthalamus wrote:U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.

edit: Kako bi se onemogućila zloupotreba kartice, dnevni limit za plaćanje preko interneta Debit MasterCard / Visa Electron karticom je postavljen na 0,00 KM. Podnošenjem zahtjeva u poslovnici Banke, može se omogućiti korištenje kartice za plaćanje preko interneta, s tim da dnevni limit, u zavisnosti od želje Korisnika, može biti postavljen na 400,00 KM ili bez ograničenja što znači da je dnevni limit za plaćanje preko interneta ograničen iznosom raspoloživih sredstava na tekućem računu. Zbog ograničenja koje ima PayPal, potrebno je naglasiti da se za transakcije preko ovog servisa koristi Visa Electron kartica.
Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?
Samo ako je Visa Electron u pitanju.
Saka

#5903 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

victom wrote:Ne znam šta je problem nazvati, ja zovem banku kad god imam bilo kakvo pitanje i brzo i ljubazno mi pomognu.
U bankama obično nemaju pojma ni šta je PayPal ni za šta služi, a pogotovo ne znaju da se preko VISA kartice mogu primati pare. Ja sam prije 5-6 godina zvao 10 banaka u vezi VISA kartice za pravna lica i sve su mi rekle "ne može" dok nisam na kraju odlučio rizikovati i uzeti karticu u jednoj i sve je funkcionisalo.

Zato je daleko korisnije što momak pita na forumu da li neko ima tu karticu iz NLB banke i da li mu radi na PayPal-u nego da ih zove i pita jer 99% neće dobiti tačnu informaciju.

Ja koliko sam čuo NLB Visa kartica ne radi za primanje novca s PayPal-a i da sam na tvom mjestu koristio bih provjerene banke. Prostor je skučen jer malo koja više uopšte izdaje VISA kartice, uglavnom se svodi na Raiffeisen, Intesa i Sparkasse.
victom

#5904 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Saka wrote:
victom wrote:Ne znam šta je problem nazvati, ja zovem banku kad god imam bilo kakvo pitanje i brzo i ljubazno mi pomognu.
U bankama obično nemaju pojma ni šta je PayPal ni za šta služi, a pogotovo ne znaju da se preko VISA kartice mogu primati pare. Ja sam prije 5-6 godina zvao 10 banaka u vezi VISA kartice za pravna lica i sve su mi rekle "ne može" dok nisam na kraju odlučio rizikovati i uzeti karticu u jednoj i sve je funkcionisalo.

Zato je daleko korisnije što momak pita na forumu da li neko ima tu karticu iz NLB banke i da li mu radi na PayPal-u nego da ih zove i pita jer 99% neće dobiti tačnu informaciju.

Ja koliko sam čuo NLB Visa kartica ne radi za primanje novca s PayPal-a i da sam na tvom mjestu koristio bih provjerene banke. Prostor je skučen jer malo koja više uopšte izdaje VISA kartice, uglavnom se svodi na Raiffeisen, Intesa i Sparkasse.
sve mu je to već rečeno. Ja sam mu rekao da je RF 100% provjerena, a ovaj drugi kolega mu je rekao da treba nazvati banku i "otključati" VISA Elektron karticu da se prijavi na paypal.

ne znam šta više želi da čuje od nas ?
na kraju krajeva, poziv banci je neminovan, neću mu forum otključati karticu.

PS: Nisu ljudi u banci na info pultu toliko glupi ko što predstavljaš. Ima i debila, ali meni u 90% riješe problem.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:21, edited 2 times in total.
Saka

#5905 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

victom wrote:
Saka wrote:

sve mu je to već rečeno. Ja sam mu rekao da je RF 100% provjerena, a ovaj drugi kolega mu je rekao da treba nazvati banku i "otključati" VISA Elektron karticu da se prijavi na paypal.

ne znam šta više želi da čuje od nas ?
na kraju krajeva, poziv banci je neminovan, neću mu forum otključati karticu.

PS: Nisu ljudi u banci na info pultu toliko glupi ko što predstavljaš. Ima i debila, ali meni u 90% riješe problem.
Rekao mu je otključati za PLAĆANJE, on pita hoće li onda moći PRIMATI, dvije različite stvari i nešto što mu 100% u banci neće znati reći.
Jesu, i još gluplji, a što je najgore još i bezobrazni. Ti onda imaš sreće.
victom

#5906 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

naravno da će moći primati. to se podrazumjeva.
Saka

#5907 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

victom wrote:naravno da će moći primati. to se podrazumjeva.
Ne podrazumijeva. Pročitaj malo ovu temu pa vidi koliko problema je raja imala s primanjem iako su mogli plaćati i iako je bila VISA kartica. Jednostavno ne može svaka banka jer stavljaju milion ograničenja.
victom

#5908 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Saka wrote:
victom wrote:naravno da će moći primati. to se podrazumjeva.
Ne podrazumijeva. Pročitaj malo ovu temu pa vidi koliko problema je raja imala s primanjem iako su mogli plaćati i iako je bila VISA kartica. Jednostavno ne može svaka banka jer stavljaju milion ograničenja.
dude, just call the bank and ask.
NikolaKZ91

#5909 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Sto se tice Nlb banke, meni su na salteru rekli da se ta karica moze povezati sa pejpalom i da mogu da primim pare na nju ali te pare ne mogu da podignem. Naime samo mogu da placam sa tom karticom kad kupujem nesto ali te pare ne mogu fizicki da podignem.
nemezis

#5910 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

NikolaKZ91 wrote:Sto se tice Nlb banke, meni su na salteru rekli da se ta karica moze povezati sa pejpalom i da mogu da primim pare na nju ali te pare ne mogu da podignem. Naime samo mogu da placam sa tom karticom kad kupujem nesto ali te pare ne mogu fizicki da podignem.
Interesantno, jesi li pitao za detalje, kako bi to funkcionisalo, ako imas jos novaca na racunu za koji je vezana, sta tada? Nekako mi to nema smisla.
NikolaKZ91

#5911 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Ne, jednostavno sam otisao u Novu Banku u sve zavrsio. Radi super, pare legnu u roku od 2 dana i nista ne naplacuju sto se tice vodjenja kartice i racuna.
nemezis

#5912 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

NikolaKZ91 wrote:Ne, jednostavno sam otisao u Novu Banku u sve zavrsio. Radi super, pare legnu u roku od 2 dana i nista ne naplacuju sto se tice vodjenja kartice i racuna.
Hm, Nova Banka nije NLB. Ili se varam?
phillie

#5913 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

Nije
BadSanta

#5914 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

NikolaKZ91 wrote:Ne, jednostavno sam otisao u Novu Banku u sve zavrsio. Radi super, pare legnu u roku od 2 dana i nista ne naplacuju sto se tice vodjenja kartice i racuna.

Hmm nema mjesečne naknade vođenja računa?
Ako nema prometa taj mjesec ili?

sorry ako sam krivo shvatila
EliasVeskot

#5915 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by EliasVeskot »

BadSanta wrote:

Hmm nema mjesečne naknade vođenja računa?
Ako nema prometa taj mjesec ili?

sorry ako sam krivo shvatila
Sumnjam da je free

Ima nesto slicno BBI banka, zove se Visa Prepaid. Ne naplacuje se vodjenje osim clanarine godisnje (1OKM) , besplatno je placanje karticom I uplata na istu, ali se podizanje s bankomata naplacuje. Nije vezana ni na jedan racun, bukvalno samo za primanje I trosenje novca online.
NikolaKZ91

#5916 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Imam Visa Elektron iz Nove Banke par mjeseci i dosad nisam primjetio da su mi skinuli fening, pojma nemam kako. Mozda se nesto placa na godisnjem nivou al dosad na mjesecnom ne skidaju nista.
boshniak

#5917 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

Zar i u 2018.god kod nas banke nisu upoznate sa paypal funkcionisanjem. Raiffeisen je izmislio svijet za online poslovanje u odnosu na sve ostale banke, povučeš pare i u roku od 20min do najkasnije 2h pare su već na računu bez obzira da li je vikend, praznik.
NikolaKZ91

#5918 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Da se nadovezem na svoj prethodni post, naime u Novoj imam 2 tekuca racuna, jedan na koji mi nije vezana viza i drugi za koji jeste. Sa tog prvog banka mi svaki mjesec uredno skida 2,5 KM bez obzira ima li prometa na njemu ili ne. Sa drugog na kome mi je viza nista. Ne sjecam se bas al msm da kad sam otvarao tekuci, uzeo sam neki paket koji se placa 2,5 KM mjesecno a u koji ulaze troskovi odrzavanja, sms bank i sl. Pa kontam da to pokriva i ovaj drugi racun gdje mi povezana viza i koji mi sluzi za internet, jer mi odatle bas nista ne skida. I da ako povucem pare na karticu tipa u cetvrtak nema teorije da legne prije ponedeljka. Treba 2 radna dana.
BadSanta

#5919 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Tnx na info
Jovajova973

#5920 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Jovajova973 »

Pozdrav. Imao sam visa electron I sberbanci. I preko nje nije mogao da se prima novac putem paypala. Odem da pitam koja mi kartica treba da bih primao novac oni kazu kao ne ispunjavam uslove jer sam student I ne mogu dobiti tu neku karticu.

Onda sam pisao mejl banci I oni rekli kako je to cista neinfomisanost I kako oni imaju novu Visa electron preko koje mogu primati novac paypalom.

I dobijem ja tu karticu, na njoj ima dodatni broj za razliku od prethodne.

Sad pokusavam povezati taj racun I ne uspijevam. Trebam unijeti routing and account number.

Moze li mi neko pomici i reci koji je to broj?
Mehemed
Vozim: automobil

#5921 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Jovajova973 wrote:Pozdrav. Imao sam visa electron I sberbanci. I preko nje nije mogao da se prima novac putem paypala. Odem da pitam koja mi kartica treba da bih primao novac oni kazu kao ne ispunjavam uslove jer sam student I ne mogu dobiti tu neku karticu.

Onda sam pisao mejl banci I oni rekli kako je to cista neinfomisanost I kako oni imaju novu Visa electron preko koje mogu primati novac paypalom.

I dobijem ja tu karticu, na njoj ima dodatni broj za razliku od prethodne.

Sad pokusavam povezati taj racun I ne uspijevam. Trebam unijeti routing and account number.

Moze li mi neko pomici i reci koji je to broj?
Ne možeš unijeti routing and account number kada su to podaci za bankovni račun u SAD-u, ti pokušaješ dodati račun otvoren u SAD-u umjesto karticu. Klikni da dodaš karticu, a ne račun.
gagy06

#5922 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by gagy06 »

jel zna neko sta steka sa PayPal-om. Imam account vec dugo i sve je islo OK, ali dugo nisam ni primao novac a evo sada imam neku transakciju i nece da radi. Imam sve moguce UnicreditBank kartice.
ado_sar

#5923 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

gagy06 wrote:jel zna neko sta steka sa PayPal-om. Imam account vec dugo i sve je islo OK, ali dugo nisam ni primao novac a evo sada imam neku transakciju i nece da radi. Imam sve moguce UnicreditBank kartice.
Ne steka, sve je ok sa paypalom
gagy06

#5924 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by gagy06 »

Da ali ne mogu da primam novac pa se pitam da li je do kartica koje sam linkovao sa racunom.
phillie

#5925 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

gagy06 wrote:Da ali ne mogu da primam novac pa se pitam da li je do kartica koje sam linkovao sa racunom.
Jel ti Visa Unicredit?
Post Reply