Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
man_464

#5901 Re: Sarajevo Construction

Post by man_464 »

Sarajevo Tower 11.4.2018.
Image
Image
Logovan

#5902 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Cossack wrote: Imam utisak da nažalost Sarajevo nikada nije bio prljavije. Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.
Tačnije rečeno, grad je sve prljaviji i prljaviji, stanje se samo pogoršava.
mk ultra wrote:Ne moze 10 komunalnih preduzeca nacistiti ako se namjerno prlja...
Ima toga, ali nije samo to. Imaš dijelova grada gdje smeće stoji sedmicama, mjesecima, da ne govorim o godinama, a niko od skloni, počisti.
SSemir

#5904 Re: Sarajevo Construction

Post by SSemir »

DaysleepeR wrote:Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
Pa gdje ga je on onda kupio haha :-D
detroit-mercy

#5905 Re: Sarajevo Construction

Post by detroit-mercy »

SSemir wrote:
DaysleepeR wrote:Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
U Japanu :mrgreen: .
So What!

#5906 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Logovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi- ... /180411080

Image

Nazire se kraj, Bogu hvala. :skoljka:
Pa ko da su Stonehenge gradili, ne pamtim kada se jednostavna rekonstrukcija ovako otegla.

A o preimenovanju parka da ne govorim ...
DaysleepeR

#5907 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

SSemir wrote:
ako već moram da elaboriram, pa ljudi su aludirali na to da takve u Njemačkoj vozaju najbogatiji ljudi, koji se unaprijed rezervišu za model, a ne debeli mesari u trenerci i streč majici iz Kiseljaka
So What!

#5908 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Sarajevska Dariva uskoro u novom ruhu sa sadržajem za sve generacije
Image

Grad Sarajevo kreće u rekonstrukciju i sanacije šetnice Dariva. Objavljen je poziv za nabavku usluga izrade idejnog projekta rekonstrukcije i sanacije.

Planirani obuhvat za izradu Idejnog projekta rekonstrukije i sanacije šetnice Dariva jeste dio zaštićenog pejzaža Bentbaša a odnosi se na kompletnu šetnica, od "Aleje ambasadora" do mosta "Kozija ćuprija".

Vrijednost ovog projekta je 40.000,00 bez PDV-a. Rok za izvršenje je 90 dana.

U sklopu rekonstrukcije postojeće šetnice planirana je i dvosmjerna biciklistička staza i taktilna staza za slijepa i slabovidna lica, saznaje Akta.ba

Cijela šetnica bi trebala biti pod video nadzorom i imati omogućen besplatan Wi Fi.

Image

Izvršit će se i zamjena postojeće VIK mreže i elektroinstalacija na cijeloj dužini.

Projektom će posebna pažnja biti usmjerena na redizajn mobilijara i urbanih elemenata. Redizajn treba obuhvatiti pješački mosta na ušću Mošćanice u Miljacku, betonske ograde uz rijeku i klupe za sjedenje u zoni Aleje Ambasadora.

Jedan od noviteta na ovom prostoru trebaju da budu dječiji parkovi za sve uzraste a tema parka treba da bude "Laboratorija u prirodi“, u kojoj je smješten takav vid mobilijara koji podstiče razvoj motornih, kognitivnih i emocionalnih vještina kod djece svih starosnih dobi.

Osim dječijih parkova, u ovom dijelu treba da se nađu sadržaji za osobe treće životne dobi i omladinu, te fitnes na otvorenom. Kroz projekt treba omogućiti stvaranje fleksibilne zone za veća okupljanja i kreiranje evenata, te zone u hladovini za boravak.

Tu su još i česme na mjestima gdje već postoje priključci za vodu, javni mobilni toaleti i drugi sadržaji koji će učiniti ovaj prostor ljepšim i dostupnijim široj javnosti.
Akta
So What!

#5909 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Na Igman u War Zone Centar stigli vojni kamioni, grade se rovovi i osmatračnice
Radovi u War Zone Centru trenutno su u punom jeku, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Adis Alihodžić, pokretač projekta i vlasnik kompanije Alibeg d.o.o.

Radi se na više pozicija. Grade se rovovi, bunkeri, zemunice, osmatračnice i teren dobija svoj izgled i već budi adrenalin.

Image

Pored samog terena, veliku pažnju kako kaže Alihodžić već plijene vojna vozila koja su postavljena pored Centra.

"Narednih dana dolazi i ostali dio pratećeg autentičnog sadržaja. Na teren će biti postavljene kamere (live stream) i ozvučenje (zvučni efekti)", kazao je Alihodžić, te pojasnio kako se pored samog WAR ZONE Centra, a u sklopu restorana Sarajevski begluk, radi na uređenju i proširenju ljetne bašte, adrenalin parka za djecu, sunčališta, šetališta.

"Pripemaju se tereni za basket, živi stoni fudbal, streljanu, te se radi i na uređenju Muzeja odbrane Igmana i autentičnih lokacija iz naše historije", navodi Alihodžić.

Image

Završetak radova je planiran za 15 dana, a zvanično otvorenje je 05. maja 2018. na kojem posjetioce Centra očekuje zabava, druženje a za najmlađe pokloni War Zone Centra.

U pripemi je i video igrica War Zone Centra sa autentičnom 3D lokacijom našeg borilišta koja će uskoro biti dostupna.

Podsjećamo, najveći regionalni centar za paintball i airsoft kako je poslovni portal Akta.ba ranije pisao bit će na površini od cca 150 000 m2, udaljenom 200 m od skakaone na Igmanu.
Akta
il dottore

#5910 Re: Sarajevo Construction

Post by il dottore »

DaysleepeR wrote:
Cossack wrote:Upravo. Tibra se srušiti neće. Problem je što za onakav urbicid niko nije krivično odgovarao. A problem su vala i građani koji su svjesno otišli u moderni geto. Ono sada i liči na nešto ali će za 10 godina biti oronuli mravinjak.
Najveći problem je vlast u KS koja je dospustila posvjedočenom ustaši i kriminalcu iz Kiseljaka da orgija u glavnom gradu.
Treba provesti istragu čije je dlanove podmazao (a to može biti i SDP i SBiH i SDA) i osuditi ih na dugogodišnji zatvor.
Imao sam priliku kroz jednu bivšu firmu u kojoj sam radio upoznati i razgovarati o potencijalnoj poslovnoj saradnji sa Tihom Brajkovićem, nešto vezano za uvos mesa kojim se isti bavio i dan danas bavi, i još 2007 godine mi je u svom mramornom officeu od 300 kvadrata na vrh Tibre u Kiseljaku onako sjedeći na kožnom kauču u trnerci i streč majici ispod koje je virila stomačina rekao kako planira lagano da se šalta na stanogradnju po Sarajevu.
Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".

To je lik koji je godinama uvozio najkvalitetnije meso iz Argentine deklarisano kao meso iz glave goveda jer na isto nisu bile akcize i nikad nije osuđen (a Lijanovići jesu).

To je lik čiji je današnji advokat nekadašnji tužilac iz Kiseljaka koji ga je krivično gonio (bezuspješno).

E takvom liku su dali da orgija po Sarajevu sa svojim urbicidom.
Damir Hadzic SDP i SDA bagra
JThomas

#5911 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

za ono treba cijela vertikala - opštine (ilidža i novi grad), kanton i grad. i u tim stvarima su sda i sdp savršeno sarađivali sve dok sdp nije pao dotle da ovima ne treba u gradskom vijeću.
neki

#5913 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

il dottore wrote:
DaysleepeR wrote:
Cossack wrote:Upravo. Tibra se srušiti neće. Problem je što za onakav urbicid niko nije krivično odgovarao. A problem su vala i građani koji su svjesno otišli u moderni geto. Ono sada i liči na nešto ali će za 10 godina biti oronuli mravinjak.
Najveći problem je vlast u KS koja je dospustila posvjedočenom ustaši i kriminalcu iz Kiseljaka da orgija u glavnom gradu.
Treba provesti istragu čije je dlanove podmazao (a to može biti i SDP i SBiH i SDA) i osuditi ih na dugogodišnji zatvor.
Imao sam priliku kroz jednu bivšu firmu u kojoj sam radio upoznati i razgovarati o potencijalnoj poslovnoj saradnji sa Tihom Brajkovićem, nešto vezano za uvos mesa kojim se isti bavio i dan danas bavi, i još 2007 godine mi je u svom mramornom officeu od 300 kvadrata na vrh Tibre u Kiseljaku onako sjedeći na kožnom kauču u trnerci i streč majici ispod koje je virila stomačina rekao kako planira lagano da se šalta na stanogradnju po Sarajevu.
Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".

To je lik koji je godinama uvozio najkvalitetnije meso iz Argentine deklarisano kao meso iz glave goveda jer na isto nisu bile akcize i nikad nije osuđen (a Lijanovići jesu).

To je lik čiji je današnji advokat nekadašnji tužilac iz Kiseljaka koji ga je krivično gonio (bezuspješno).

E takvom liku su dali da orgija po Sarajevu sa svojim urbicidom.
Damir Hadzic SDP i SDA bagra
Damir Hadzic? Tibra (do nove otoke) u novom gradu nije izgradila nista...
Ned071

#5914 Re: Sarajevo Construction

Post by Ned071 »

jest u buca potoku...
P308

#5915 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

So What! wrote:
Pa ko da su Stonehenge gradili, ne pamtim kada se jednostavna rekonstrukcija ovako otegla.

Jesu li ovo nove ploce koristiti? Zar nije bio plan iskoristiti stare? Ovaj djelic sto se vidi na slici izgleda bas lijepo.
thekupus

#5916 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

P308 wrote:
So What! wrote:

Jesu li ovo nove ploce koristiti? Zar nije bio plan iskoristiti stare? Ovaj djelic sto se vidi na slici izgleda bas lijepo.
Ja bas htio napisati da mi izgleda odvratno novi dio. Nisam osoba koja inače pljuje sve, ali te mi se bas ne sviđaju
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5917 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

Cossack wrote: Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.
Image

dok su francuzi jeli rukama... mi smo imali vilice :D
muminovic

#5918 Re: Sarajevo Construction

Post by muminovic »

man_464 wrote:Sarajevo Tower 11.4.2018.
Image
Jel moguce da za godinu dana rada nisu mogli izac na povrsinu ?

Kako misle da useljenje bude za godinu i par mjeseci ?
SmokingMan

#5920 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

Image

Ne može ni komunalno počistit za ljudima koliko isti mogu zagaditi okoliš.Sve je do svijesti čovjeka.
Cossack

#5921 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

SmokingMan wrote:
Image

Ne može ni komunalno počistit za ljudima koliko isti mogu zagaditi okoliš.Sve je do svijesti čovjeka.
Ima i toga ali je i do komunalaca koji 3 sata sjede i puše na klupama, pola rade, pa opet 3 sjedaljka...
DaysleepeR

#5922 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

autobuska stanica gdje naš fini i pošteni narod baca višak iz džepova i tašni da ga ne oteža dok se penje u autobus
Tuzla111

#5923 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

Gdje imaju nove zgrade oko Novog Sarajeva da su povoljne i koja je cijena? Kakva je ona Uniprometova zgrada u ul MM? Ima neki stan na prodaju na desetom spratu meni se cini.
SmokingMan

#5924 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

Cossack wrote:
SmokingMan wrote:
Image

Ima i toga ali je i do komunalaca koji 3 sata sjede i puše na klupama, pola rade, pa opet 3 sjedaljka...
Mora zadiminjati koju,i fiknuti čik negdje u travu. :D

Neodgovorno smo društvo,dovoljno ti je da uđeš u tramvaj rano ujutro i osjetih svu draž čvojekove (ne)higijene.Ne smrdi toliko unutrašnjost tramvaja koliko smrdi čovjekova odjeća i njegova usta.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5925 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

komunalci trebaju redovno smeće da voze i to i rade dobro... a ganjati idiote koji bacaju sve pored puta, e to niko ne može..

slika i prilika nemam ništa, ja napravio ilegalno kuću u dVoglodima, 2 auta ispred kuće, svaki dan kutija od 6KMx3 osobe u kući, i traži se dječiji doplatak auto na komšiji
Post Reply