Tačnije rečeno, grad je sve prljaviji i prljaviji, stanje se samo pogoršava.Cossack wrote: Imam utisak da nažalost Sarajevo nikada nije bio prljavije. Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.
Ima toga, ali nije samo to. Imaš dijelova grada gdje smeće stoji sedmicama, mjesecima, da ne govorim o godinama, a niko od skloni, počisti.mk ultra wrote:Ne moze 10 komunalnih preduzeca nacistiti ako se namjerno prlja...
Pa gdje ga je on onda kupio hahaDaysleepeR wrote:Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
U JapanuSSemir wrote:Pa gdje ga je on onda kupio hahaDaysleepeR wrote:Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
Pa ko da su Stonehenge gradili, ne pamtim kada se jednostavna rekonstrukcija ovako otegla.
ako već moram da elaboriram, pa ljudi su aludirali na to da takve u Njemačkoj vozaju najbogatiji ljudi, koji se unaprijed rezervišu za model, a ne debeli mesari u trenerci i streč majici iz KiseljakaSSemir wrote:Pa gdje ga je on onda kupio hahaDaysleepeR wrote:Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
Akta
Grad Sarajevo kreće u rekonstrukciju i sanacije šetnice Dariva. Objavljen je poziv za nabavku usluga izrade idejnog projekta rekonstrukcije i sanacije.
Planirani obuhvat za izradu Idejnog projekta rekonstrukije i sanacije šetnice Dariva jeste dio zaštićenog pejzaža Bentbaša a odnosi se na kompletnu šetnica, od "Aleje ambasadora" do mosta "Kozija ćuprija".
Vrijednost ovog projekta je 40.000,00 bez PDV-a. Rok za izvršenje je 90 dana.
U sklopu rekonstrukcije postojeće šetnice planirana je i dvosmjerna biciklistička staza i taktilna staza za slijepa i slabovidna lica, saznaje Akta.ba
Cijela šetnica bi trebala biti pod video nadzorom i imati omogućen besplatan Wi Fi.
Izvršit će se i zamjena postojeće VIK mreže i elektroinstalacija na cijeloj dužini.
Projektom će posebna pažnja biti usmjerena na redizajn mobilijara i urbanih elemenata. Redizajn treba obuhvatiti pješački mosta na ušću Mošćanice u Miljacku, betonske ograde uz rijeku i klupe za sjedenje u zoni Aleje Ambasadora.
Jedan od noviteta na ovom prostoru trebaju da budu dječiji parkovi za sve uzraste a tema parka treba da bude "Laboratorija u prirodi“, u kojoj je smješten takav vid mobilijara koji podstiče razvoj motornih, kognitivnih i emocionalnih vještina kod djece svih starosnih dobi.
Osim dječijih parkova, u ovom dijelu treba da se nađu sadržaji za osobe treće životne dobi i omladinu, te fitnes na otvorenom. Kroz projekt treba omogućiti stvaranje fleksibilne zone za veća okupljanja i kreiranje evenata, te zone u hladovini za boravak.
Tu su još i česme na mjestima gdje već postoje priključci za vodu, javni mobilni toaleti i drugi sadržaji koji će učiniti ovaj prostor ljepšim i dostupnijim široj javnosti.
AktaRadovi u War Zone Centru trenutno su u punom jeku, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Adis Alihodžić, pokretač projekta i vlasnik kompanije Alibeg d.o.o.
Radi se na više pozicija. Grade se rovovi, bunkeri, zemunice, osmatračnice i teren dobija svoj izgled i već budi adrenalin.
Pored samog terena, veliku pažnju kako kaže Alihodžić već plijene vojna vozila koja su postavljena pored Centra.
"Narednih dana dolazi i ostali dio pratećeg autentičnog sadržaja. Na teren će biti postavljene kamere (live stream) i ozvučenje (zvučni efekti)", kazao je Alihodžić, te pojasnio kako se pored samog WAR ZONE Centra, a u sklopu restorana Sarajevski begluk, radi na uređenju i proširenju ljetne bašte, adrenalin parka za djecu, sunčališta, šetališta.
"Pripemaju se tereni za basket, živi stoni fudbal, streljanu, te se radi i na uređenju Muzeja odbrane Igmana i autentičnih lokacija iz naše historije", navodi Alihodžić.
Završetak radova je planiran za 15 dana, a zvanično otvorenje je 05. maja 2018. na kojem posjetioce Centra očekuje zabava, druženje a za najmlađe pokloni War Zone Centra.
U pripemi je i video igrica War Zone Centra sa autentičnom 3D lokacijom našeg borilišta koja će uskoro biti dostupna.
Podsjećamo, najveći regionalni centar za paintball i airsoft kako je poslovni portal Akta.ba ranije pisao bit će na površini od cca 150 000 m2, udaljenom 200 m od skakaone na Igmanu.
Damir Hadzic SDP i SDA bagraDaysleepeR wrote:Najveći problem je vlast u KS koja je dospustila posvjedočenom ustaši i kriminalcu iz Kiseljaka da orgija u glavnom gradu.Cossack wrote:Upravo. Tibra se srušiti neće. Problem je što za onakav urbicid niko nije krivično odgovarao. A problem su vala i građani koji su svjesno otišli u moderni geto. Ono sada i liči na nešto ali će za 10 godina biti oronuli mravinjak.
Treba provesti istragu čije je dlanove podmazao (a to može biti i SDP i SBiH i SDA) i osuditi ih na dugogodišnji zatvor.
Imao sam priliku kroz jednu bivšu firmu u kojoj sam radio upoznati i razgovarati o potencijalnoj poslovnoj saradnji sa Tihom Brajkovićem, nešto vezano za uvos mesa kojim se isti bavio i dan danas bavi, i još 2007 godine mi je u svom mramornom officeu od 300 kvadrata na vrh Tibre u Kiseljaku onako sjedeći na kožnom kauču u trnerci i streč majici ispod koje je virila stomačina rekao kako planira lagano da se šalta na stanogradnju po Sarajevu.
Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
To je lik koji je godinama uvozio najkvalitetnije meso iz Argentine deklarisano kao meso iz glave goveda jer na isto nisu bile akcize i nikad nije osuđen (a Lijanovići jesu).
To je lik čiji je današnji advokat nekadašnji tužilac iz Kiseljaka koji ga je krivično gonio (bezuspješno).
E takvom liku su dali da orgija po Sarajevu sa svojim urbicidom.
Damir Hadzic? Tibra (do nove otoke) u novom gradu nije izgradila nista...il dottore wrote:Damir Hadzic SDP i SDA bagraDaysleepeR wrote:Najveći problem je vlast u KS koja je dospustila posvjedočenom ustaši i kriminalcu iz Kiseljaka da orgija u glavnom gradu.Cossack wrote:Upravo. Tibra se srušiti neće. Problem je što za onakav urbicid niko nije krivično odgovarao. A problem su vala i građani koji su svjesno otišli u moderni geto. Ono sada i liči na nešto ali će za 10 godina biti oronuli mravinjak.
Treba provesti istragu čije je dlanove podmazao (a to može biti i SDP i SBiH i SDA) i osuditi ih na dugogodišnji zatvor.
Imao sam priliku kroz jednu bivšu firmu u kojoj sam radio upoznati i razgovarati o potencijalnoj poslovnoj saradnji sa Tihom Brajkovićem, nešto vezano za uvos mesa kojim se isti bavio i dan danas bavi, i još 2007 godine mi je u svom mramornom officeu od 300 kvadrata na vrh Tibre u Kiseljaku onako sjedeći na kožnom kauču u trnerci i streč majici ispod koje je virila stomačina rekao kako planira lagano da se šalta na stanogradnju po Sarajevu.
Bio sam sa nekim austrijancima i kad je sjeo u auto da nas odvede da nam pokaže svoju novu klaonicu, oni su rekli, "ovakav tip AMG-a još nije izašao u Njemačkoj".
To je lik koji je godinama uvozio najkvalitetnije meso iz Argentine deklarisano kao meso iz glave goveda jer na isto nisu bile akcize i nikad nije osuđen (a Lijanovići jesu).
To je lik čiji je današnji advokat nekadašnji tužilac iz Kiseljaka koji ga je krivično gonio (bezuspješno).
E takvom liku su dali da orgija po Sarajevu sa svojim urbicidom.
Jesu li ovo nove ploce koristiti? Zar nije bio plan iskoristiti stare? Ovaj djelic sto se vidi na slici izgleda bas lijepo.So What! wrote:
Pa ko da su Stonehenge gradili, ne pamtim kada se jednostavna rekonstrukcija ovako otegla.
A o preimenovanju parka da ne govorim ...
Ja bas htio napisati da mi izgleda odvratno novi dio. Nisam osoba koja inače pljuje sve, ali te mi se bas ne sviđajuP308 wrote:Jesu li ovo nove ploce koristiti? Zar nije bio plan iskoristiti stare? Ovaj djelic sto se vidi na slici izgleda bas lijepo.So What! wrote:
A o preimenovanju parka da ne govorim ...
Cossack wrote: Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.

Jel moguce da za godinu dana rada nisu mogli izac na povrsinu ?man_464 wrote:Sarajevo Tower 11.4.2018.
Cossack wrote: Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.

Ima i toga ali je i do komunalaca koji 3 sata sjede i puše na klupama, pola rade, pa opet 3 sjedaljka...SmokingMan wrote:Cossack wrote: Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.
Ne može ni komunalno počistit za ljudima koliko isti mogu zagaditi okoliš.Sve je do svijesti čovjeka.
Mora zadiminjati koju,i fiknuti čik negdje u travu.Cossack wrote:Ima i toga ali je i do komunalaca koji 3 sata sjede i puše na klupama, pola rade, pa opet 3 sjedaljka...SmokingMan wrote:Cossack wrote: Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.
Ne može ni komunalno počistit za ljudima koliko isti mogu zagaditi okoliš.Sve je do svijesti čovjeka.