Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
spreca

#5901 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

shandrprcSA wrote:umoci stogod spreca :lol:
ma umace se jasta :mrgreen: ....i pivo sam prestao piti :( ali opet trbuh raste :lol: :lol:
epik

#5902 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by epik »

Prestao sam pusiti prije 5 godina. Katastrofa koliko mi sada smeta dim cigare, dodje mi da zapalim i ja :)
spreca

#5903 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

epik wrote:Prestao sam pusiti prije 5 godina. Katastrofa koliko mi sada smeta dim cigare, dodje mi da zapalim i ja :)
:thumbup: :lol: :lol:
omar little

#5904 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by omar little »

mahanje sekti ovdje. :D

ja, bome, otkako prestadoh u decembru '14. ne zapalih ali niti jedne vise, 15 mjeseci. 6 kila ekstra minimum imam :D, ali da mi nisu otisla dva diska u ledjima to bih ja ljetos skinula bila ko mantil. sad se patim sa hodanjem, biva to mi je kao kardio :roll:, valjda ce urodit nekim plodom.

kikiriki, sjemenke, te takve stvari ni slucajno uzimat za substituciju. saka kikirikija kalorija da moras lipsavat po teretani da tu energiju potrosis. dok je ona pocetna prezderavanje faza najbolje ako moze povrce mrkvice, celeri, vockice neke ili kokice tako nesto sa manjom kalorijskom vrijednosti pa da se mos obzderavat. :D
spreca

#5905 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

Ja sam vec godinu na nekoj laksoj dijeti....meso slabo jedem pa kad se toga sjetim dodje mi da zaplacem :oops: :lol: :lol: kad se sjetim kolko sam samo suhovine mogo smlatiti najedanput,sramorta me reci :oops: a tad se dok sam dumano(nisam pusio :lol: ) nisam debljo...........a sad kad samo pomislim na jelo odmah se udebljam :mrgreen: ......jedem dosta voca i povrca........ meso i to nemasno kuhanu govedinu.....uglavnom kokosiji i od ćurke file ....dusa me moja boli ya jaNjetinom sa raynja a bogami poyelio sam i salama raynih i sudyuke :oops: :lol: :lol: :lol:
graue_maus

#5906 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

radna kolegica prestala pusiti vec druga godina , nije se udebljala ni grama .......poduplala fitnes, sad ide 6 sati sedmicno , vise pije vode 4.5 litara , jednostavno postala hiperaktivna, :D sejtan hanuma kaze turcin kolega :lol: ........grickalice postanu nekima zamjena za cigare ........
ćiribiribela

#5907 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ćiribiribela »

Sestra prestala u januaru i udebljala 8 kila, znaci nikad necu prestati. :D :D
Nepass

#5908 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Nepass »

Prestao, udebljao se 5kg, sad se vratio na staru tezinu. Sve to za manje od 3 mjeseca
pashasolidni

#5909 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pashasolidni »

Ispunio opkladu,nisam pushio pet I po mjeseci...
Prestao prije 15tak dana s tom ruzhnom navikom :D :run:
drug_profi

#5910 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

E jebote ako je par kila vaznije od zdravlja. Zdravije se hranite i krecite se.
Jel vi kontate da garant nesto nije dobro organizmu dok mrsa i pored nezdrave ishrane?
Em se ubijate chipsom, slatksima, masnom hranom, em jos duhan na to (hajd da je samo duhan, nego i 100 pesticida, i raznih otrova).
Ja danas kao apstinent vec 8 punih godina, ne shvatam kako moj racio nije mogao da shvati nekad sta ja sam sebi radim.
A tolike informacije svuda.
Al bitno je biti lijep i zgodan, iako damfas na duhan ko pepeljara, pa kad se jos pomjesa sa parfemom, fuj...
Znaci samo izdaleka, cim ti ko pridje, zaustavi dah.
shmizlica

#5911 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ma to je ubleha da se moraš udebljati ako ne pušiš.....onda bi svi nepušači bili debeli :D a pušači bi bili ko tvigi :hm: :D
menščini da je fora u tome što neki sebi psihološki nabiju ''obavezu'' da moraju nešto grickati da ne bi zapalili....bombonica tu i tamo i dobro je to, ručkati umjereno, više se kretati i sve za pet :-D ako nešto već moraš umjesto cigare, uzmi jabuku :)
quarterback

#5912 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

shmizlica wrote:ma to je ubleha da se moraš udebljati ako ne pušiš.....onda bi svi nepušači bili debeli :D a pušači bi bili ko tvigi :hm: :D
menščini da je fora u tome što neki sebi psihološki nabiju ''obavezu'' da moraju nešto grickati da ne bi zapalili....bombonica tu i tamo i dobro je to, ručkati umjereno, više se kretati i sve za pet :-D ako nešto već moraš umjesto cigare, uzmi jabuku :)
nije ti to tako
drugi profil wrote:E jebote ako je par kila vaznije od zdravlja. Zdravije se hranite i krecite se.
kile ili cigare su oboje lose po zdravlje, nije prestati pusiti manja steta od debljine niti je debljina manja steta od pusenja
Last edited by quarterback on 20/03/2016 08:06, edited 1 time in total.
Antifriz+

#5913 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Antifriz+ »

Da se i ja upisem :)

Danas tacno 5 mjeseci od kako sam prestao pusiti, a pusio preko 2 kutije dnevno....

Udebljao se nisam nista, ne jedem nista ni vise ni manje nego kad sam pusio, jednostavno prestao pusiti i nisam htio traziti nikakve zamjene za cigare u vidu grickalica, zvaka i sl.
muha_sa

#5914 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by muha_sa »

Antifriz+ wrote:Da se i ja upisem :)

Danas tacno 5 mjeseci od kako sam prestao pusiti, a pusio preko 2 kutije dnevno....

Udebljao se nisam nista, ne jedem nista ni vise ni manje nego kad sam pusio, jednostavno prestao pusiti i nisam htio traziti nikakve zamjene za cigare u vidu grickalica, zvaka i sl.
:thumbup:

nemoj da bi te ko nagovorio da je opet zapališ :-)

kad sam nakon 20 godina pušackog staža 91.bacio cigare--a pušio 3 kutije dnevno :-) :-) raja na poslu me svakodnevno salijetali i nudili da zapalim--to im nešto bilo ko interesantno :-) nije mi na pamet palo.
jesam jedno 3 mjeseca gricko sjemenke suncokreta--i ENDE
Antifriz+

#5915 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Antifriz+ »

muha_sa wrote:
Antifriz+ wrote:Da se i ja upisem :)

:thumbup:

nemoj da bi te ko nagovorio da je opet zapališ :-)

kad sam nakon 20 godina pušackog staža 91.bacio cigare--a pušio 3 kutije dnevno :-) :-) raja na poslu me svakodnevno salijetali i nudili da zapalim--to im nešto bilo ko interesantno :-) nije mi na pamet palo.
jesam jedno 3 mjeseca gricko sjemenke suncokreta--i ENDE

Ma nema sanse, kad sam u prvih mjesec-dva prezivio par zestokih pijanki i nisam zapalio tesko da cu ponovo potegnut za cigarom...
Coconut

#5916 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Coconut »

Pozdrav svima :vozdra:
Bit cu vjerovatno cesto na ovoj temi jer za koji dan bacam cigare :D psihicki se jos pripremam, a sutra cu da procitam knjigu ˝Napokon nepusac˝, jer se nadam da ce mi bar malo pomoci.

Zanima me, sta je navelo vas pojedine da nakon nekoliko godina ne pusenja opet zapalite?
Ja zelim da prestanem sa pusenjem do kraja zivota. :D
muha_sa

#5917 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by muha_sa »

Coconut wrote:Pozdrav svima :vozdra:
Bit cu vjerovatno cesto na ovoj temi jer za koji dan bacam cigare :D psihicki se jos pripremam, a sutra cu da procitam knjigu ˝Napokon nepusac˝, jer se nadam da ce mi bar malo pomoci.

Zanima me, sta je navelo vas pojedine da nakon nekoliko godina ne pusenja opet zapalite?
:-)

sad zgužvaj kutiju i vozdra :)

kad sam mogAo ja može svak
zateznistub

#5918 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zateznistub »

Coconut wrote:Pozdrav svima :vozdra:

mani se knjiga i brosura i gluposti...

skontaj koliko je to dnevno puta dana u mjesecu puta mjeseci u godini...to ti je nabolja brošura...ako ti
bas bude jebeno, uzmi nicorette žvake...i preživaj...

nakon 30 godina aktivnog pušenja evo već godinu i tri mjeseca nejma cigara...

i ne čekuj da neće bit' kriza, tada se samo malo podsjeti gorepomenute matematike i kriza prestaje....
shmizlica

#5919 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

dobro došao na temu coco :igrac:

i kad jednom baciš ne uzimaj opet :D jer kažeš sebi jednu ću i eto te opet pušiš :D i naravno, mani se tih psihičkih priprema, bacaj odmah i gotovo :-D
drug_profi

#5920 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Moram da ispricam kako sam se ismijao jucer. Moj bliski rod, prestao pusiti u 70. toj godini. Kaze vrijeme je da pocne paziti na sebe.
Hajd to je zvucalo ko vic, ali kad njegov unuk rece, ma nije on prestao pusiti, on je zaboravio zapaliti koliko je senilan - popadali smo svi.
spreca

#5921 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

U Turkmeniji zabranjena prodaja cigareta
medjutim

#5922 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by medjutim »

4. mjesec bez cigareta :D
Usput, procitah skoro da u Norveskoj zele da predaju zahtjev u parlament, da se zabrani prodaja cigareta osobama koje su 2000. godiste i preko, navodno zele da u narednih 30 godina ne bude pusaca uopste. Tesko da je to izvodivo, ali za samu ideju :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zoya

#5923 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Čuj to :? Gdje si to procitao?
medjutim

#5924 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by medjutim »

Zoya wrote:Čuj to :? Gdje si to procitao?
Bilo je na mnogim portalima, mescini i u Oslobodjenju da sam vidio. Prije nekih mozda dva tri mjeseca sam to citao.
friskyoreo

#5925 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by friskyoreo »

Da se pohvalim, sutra mjesec dana od kako sam prestao pusiti... :D
Fakat nisam mislio da cu uspjeti, ali je proradio u meni inat...
Uglavnom, nakon mjesec dana, nije uopste vise tesko... Malo je prvih dana bila zahebana ona narkomanska kriza. :D
Ali izlazim, zivim normalno, provodim se, smoke free. Vidjet cemo sta ce biti dalje... Jedino nekad osjetim kao tople strujne udare, kao trnci nesto prodju kroz mene na sekundu. To mi se prije nije desavalo, ne znam sta je...
Nazalost, finansijske benefite ne osjetim, imam isto para koliko sam ih imao i ranije.. :/
Post Reply