Zar je i bilo dileme?
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- Porodice Foht
-
poostar
#5902 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
MA ja ba. Svi nevinipinkman wrote: ↑31/05/2020 16:56 Realno ovo djeluje kao kriminal, ali ovo sto smo vidjeli za Novalica je sve neuvjerljivo, posebno ovaj dio oko pranja para. Govore da ga terete i za primanje mita, a nije detaljno (koliko mi vidimo) navedeno koliko je primio, kako je primio, itd. Opet, ne znamo sve detalje.
Isto tako, moramo priznati da je bilo mnogo predmeta koji su propali pa se cini nevjerovatnim da je bas sad u pitanju borba protiv korupcije, a ne nesto drugo. A selektivno provodjenje pravde nikad nije dobro..
- JThomas
#5903 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ko ovdje ne vidi kriminal i po osnovu javno dostupnih dokaza, ili je u talu ili ima problem s čitanjem i razumijevanjem. jer bukvalno, nema nijednog dijela ovog posla da nije barem teško sumnjiv. i to je eufemizam. o individualizaciji se može pričati. a sigurno je moralo biti i još dosta učesnika.
premijer je za vladu kao direktor firme. odgovara za cjelokupnu zakonitost rada. bez obzira što nije potpisnik ugovora, on ima pozitivnu obavezu da obezbjedi da se taj golemi (vladin) novac utroši namjenski i pravilno. to je i bez dogovora sa drugim akterima, a očito je da je i on postojao.
premijer je za vladu kao direktor firme. odgovara za cjelokupnu zakonitost rada. bez obzira što nije potpisnik ugovora, on ima pozitivnu obavezu da obezbjedi da se taj golemi (vladin) novac utroši namjenski i pravilno. to je i bez dogovora sa drugim akterima, a očito je da je i on postojao.
- drag_gost
#5904 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije, ali da napisem.
-
joe_black
#5905 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne glupiraj se nije valjda da mislis da ce i na optuzrnickoj klupi Solaka, Fikreta i Fadila pitat da odgovaraju zaokruzivanjem da ili ne...Nije ti to fakultet iz Travnikatempuser wrote: ↑31/05/2020 16:28Nisam te pitao za mišljenje i elaborate jer me SDA inteligencija ne inteligencije ne interesuje nego:
1. Da li misliš da u nabavci respiratora nema ništa protuzakonitu?
2. Da li misliš da Fadil Novalić ni na koji način nije bio umješan u nabavku respiratora?
Zaokruži odgovor:
a.
1. Da
2. Da
b.
1. Da
2. Ne
c.
1. Ne
2. Da
d.
1. Ne
2. Ne
-
155_mm
#5906 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
a od kad BiH ima zakonsku mogucnost vandrednih izbora?JThomas wrote: ↑31/05/2020 16:32u uređenoj evropskoj zemlji austriji, za "dogovor" koji je bio potpuna navlakuša (dakle krivičnog djela nema niti se o tome priča, jer "ponuda" uopšte nije bila stvarna) u roku 10 dana leti cijela vlada i raspisuju se vanredni izbori. zbog jednog ministra iz jedne od tri stranke u koaliciji, što je pristao da se dogovara o stvarima o kojima ne smije. nema djela, ali stvarno, jer je sve bila navlakuša. ali svi lete, niko ne pita moram li i ja, nisam ja, nije moja stranka, i hitno ponovo miješamo karte. i akter više nije u politici, a njegova stranka više nije u vladi.Kikibombona wrote: ↑31/05/2020 16:22
Naravno da su budale, spiskano je 10 miliona na bofl respiratore. Sve je uradjeno na takav nacin da bi u normalnoj evropskoj zemlji zavrsili karijere za sva vremena. U seljackoj Bosni sve prolazi.
Pravosudje je pod kontrolom SDA, HDZ i SNSD. Nikad niko nije odgoarao. Zar postoji neko toliko glup i naivan pa ocekuje da sada hoce? Ovo je igra koju gledamo 25 godina.
- Kamper
#5907 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ZAPOČEO MEĐUBOŠNJAČKI SUKOB U DŽAMIJAMA: Reis Kavazović naredio imamima da brane Novalića na hutbama, a džematlije napadaju imame
U selu Slavinovići kod Tuzle, imam Esnaf Imamović posvetio hutbu, u kojoj je osudio hapšenje premijera vlade Federacije BiH Fadila Imamovića
Danas je u selu Slavinovići kod Tuzle, imam Esnaf Imamović posvetio hutbu, govor koji imami obavezno drže svakog petka sa mimbera u džamiji za vrijeme molitve džume-namaza, u kojem je osudio hapšenje premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića zbog korupcijske afere „Respiratori“. Imamović je zapravo u svom govoru samo pročitao stavove Bakira Izetbegovića koji je osudio hapšenje Novalića tvrdeći da je time Tužilaštvo BiH ponizilo premijera kao Bošnjaka.
Pošto je većina džematlija negodovala zbog ovakvog istupa Imamovića, nakon molitve je došlo do verbalnih prepirki grupe džematlija sa imamom, a neki od njih su mu i fizički zaprijetili da „se to više ne ponavlja“ i da ne „zloupotrevljava mimber kao predizbornu govornicu SDA“. Imam se branio da on iznosi stavove Islamske zajednice, a ne SDA i da je njegov „šef“ reis Kavazović, a ne Izetbegović, džematlije su posumnjale da je ovakva hutba, zapravo, direktiva samog Rijaseta.
Vjerovatno je imam mislio na komentar reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića o hapšenju premijera Novalića kojeg je prenio portal Preporod.info. On je ovim povodom izjavio da se “ne smije vršiti bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda.”
Također je naglasio da bi dobro bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj nesmetan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada.
Pošto je premijer Novalić porijeklom iz ovih krajeva, kao i reisu-l-ulema, džematlije smatraju da je čak osobno reis na ovakav način stao u odbranu Novalića. Tim prije što, kako se po društvenim mrežama može uočiti, imam iz Slavinovića nije bio usamljen sa svojom odbranaškom hutbom.
- freelancerusk
-
155_mm
#5909 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
naslov je stvarno mocan ali bolje bi zvucalo nesto u stilu "RIJEKE KRVI TEKU IZ DZAMIJA" da se malo podsjetimo na devedesete.ZAPOČEO MEĐUBOŠNJAČKI SUKOB U DŽAMIJAMA:
- JThomas
#5910 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
pa znam ja da nema. vlast to otvoreno podržava i likuje što nema, a evo i redovne dovode u pitanje.
- Banksy
#5911 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Naravno. Kako god ovo završilo, bilo je jasno da ne vladaju situacijom, da su u velikoj panici, da se ništa nije znalo i da su sve opcije bile otvorene. I da kriminal ide do (od) samog vrha stranke, sudeći po cičanju i izvučenoj teškoj artiljeriji kojom se pritiskalo. Nikad im niko nije prišao tako blizu i nikad nisu bili slabiji, nesigurniji i očajniji nego sad. I nikad im kriminal nije bio tako otkriven i predstavljen javnosti. Opozicija to mora (znati) iskoristiti, kako god.JThomas wrote: ↑31/05/2020 15:51
kome je ovo regularno, ili ništa posebno, taj nije za državu. ili jeste za državu, ali za 5-10 begovskih familija. jer svojih sto maraka ne bi nikad potrošio na ovaj način, a ne 10,5 miliona.
elem, svi dokazi nisu ni odbranama još dostupni u ovoj fazi, a kamoli javnosti. bilo razloga za pritvor ili ne, ovo neće tek tako "otići". oni nisu mislili ni novinarima da će se morati pravdati. i ako jedan zaglavi, to je napredak i škola. svakako, ne bi me puno iznenadilo i da ne bude ni tako. kad bi gledao presude, političkog kriminala u nas i nema. ali ko otvoreno navija za to da to ostane tako, taj nije za državu.
Ako ništa, javnosti je sve predstavljeno, svi sve vide i sad i znaju, sav kriminal je razotkriven, pa da vidimo onda jesenas koliko ih je zaista, koja je to brojka direktno ovisnih o njima, da se prebrojimo. Niže od tog broja neće ići.
-
155_mm
- Banksy
#5913 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I naravno...
- JThomas
#5914 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
i ne poredim, jer je svakome jasno da je ovo geološkim erama daleko od uređene države. ali vama i sama priča o tome kako može i treba biti smeta.
- vaučer
#5915 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Očekivan rasplet.
Vlast u BIH je odavno prestala mariti jer znaju da nema kritične mase da ih na ulici pozove na odgovornost i utjera strah u kosti. Da je tužno, jeste. Ali dvadeset godina urušavanja demokratskih standarda, korupcije, pranja mozga nacionalizmom i ksenofobijom te sustavnog rada na iseljavanju građanskog tkiva je rezultiralo u potpunoj kontroli mehanizama kontrole.
Vlast u BIH je odavno prestala mariti jer znaju da nema kritične mase da ih na ulici pozove na odgovornost i utjera strah u kosti. Da je tužno, jeste. Ali dvadeset godina urušavanja demokratskih standarda, korupcije, pranja mozga nacionalizmom i ksenofobijom te sustavnog rada na iseljavanju građanskog tkiva je rezultiralo u potpunoj kontroli mehanizama kontrole.
- relativno84
-
155_mm
- Kamper
#5918 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I licis mi na one sto ne citaju dalje od naslova.
Nije vazan naslov, ni taj sukob ako ga je bilo ili nije, nego cime se SDA preko svog Kavazovica sluzi.
- hadzinicasa
#5919 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa zato sto je svaki kompas normalnosti razmagnetisan relativizacijom i nacionalistickim koskama sto se bacaju u gladnu raju. Pijacarsko politikovanje je modus operandi. Post-ratna Arizona pijaca.
-
155_mm
#5920 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
naslov nije vazan?
p. s. pa zbog cega u naslovu nije stajalo nesto obicno tipa "SDA koristi reisa u politicke svrhe". bili to bolje odgovaralo tekstu ili ne?
Last edited by 155_mm on 31/05/2020 17:37, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#5921 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sadrzaj, a ne forma. I malo citanja izmedju redova. Za koje treba mrvica zdravog razuma, etike i pravednosti.
-
deny_s
#5922 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Daj Čoviću, ubrzaj taj treći,pa da se mi hercegovci pripojimo Hrvatskoj..dosta mi je više ovih minderaša.pas im mater hebo..
Eno im njihovo sarajevo i opštinu centar,pa nek jebuu sebi mater,nek kradu do mile volje..
mene je ta sda stoka dovela do toga da ne mogu smisliti riječ bosna,bošnjooo..ježim se od toga
Eno im njihovo sarajevo i opštinu centar,pa nek jebuu sebi mater,nek kradu do mile volje..
mene je ta sda stoka dovela do toga da ne mogu smisliti riječ bosna,bošnjooo..ježim se od toga
- Kamper
-
155_mm
#5924 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
i ti mislis da naslov nije bitan?hadzinicasa wrote: ↑31/05/2020 17:37Sadrzaj, a ne forma. I malo citanja izmedju redova. Za koje treba mrvica zdravog razuma, etike i pravednosti.
- Banksy
#5925 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
hadzinicasa wrote: ↑31/05/2020 17:35
Pa zato sto je svaki kompas normalnosti razmagnetisan relativizacijom i nacionalistickim koskama sto se bacaju u gladnu raju.