Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5901 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Plaća li se vani porez na prazan stan 
-
bumerangss
#5902 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Misliš da ce ti biti zahvalni?!Radio Sarajevo wrote:Melburn je veliki Željovac, a to ovi Pitari ne mogu razumjeti. I ja da navijam za Sarajevo ili neki još bezvezniji klub, radije bih išao gledati Ajaks. Ovako više volim gledati Želju protiv Vorskle na Jutjubu dok sam na poslu nego otići na najbolju utakmicu holandske lige, gdje će me oguliti koliko je sve skupo.
Ovo što Havana tvrdi za bh. nekretnine je apsolutno tačno. Kupio sam dva stana na Dobrinji i jedan na A. Polju. Ne mogu se isplatiti samo od kirije, ali dobijem od toga barem pola rate, a u međuvremenu im je cijena ipak malo skočila. S poslovnim prostorima je bolja situacija.
Kad se vratim na Balkan, amsterdamski stan ću izdati i imaću hladno oko hiljadu eura mjesečno viška. Djeca će mi ako Bog da imati mnogo više nego što sam imao ja, a pola od toga je zarađeno do moje tridesete u Sarajevu. Ko priča da se ne može, laže, samo se moraju zasukati rukavi, i raditi na sebi.
Ako hoćeš da budeš činovnik, da ne razmišljaš ni o čemu, i da radiš isti posao 40 godina, onda ti i ne treba plata veća od sedam - osam stoja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5903 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja bih samo da se na ovo s početka postabumerangss wrote:Misliš da ce ti biti zahvalni?!Radio Sarajevo wrote:Melburn je veliki Željovac, a to ovi Pitari ne mogu razumjeti. I ja da navijam za Sarajevo ili neki još bezvezniji klub, radije bih išao gledati Ajaks. Ovako više volim gledati Želju protiv Vorskle na Jutjubu dok sam na poslu nego otići na najbolju utakmicu holandske lige, gdje će me oguliti koliko je sve skupo.
Ovo što Havana tvrdi za bh. nekretnine je apsolutno tačno. Kupio sam dva stana na Dobrinji i jedan na A. Polju. Ne mogu se isplatiti samo od kirije, ali dobijem od toga barem pola rate, a u međuvremenu im je cijena ipak malo skočila. S poslovnim prostorima je bolja situacija.
Kad se vratim na Balkan, amsterdamski stan ću izdati i imaću hladno oko hiljadu eura mjesečno viška. Djeca će mi ako Bog da imati mnogo više nego što sam imao ja, a pola od toga je zarađeno do moje tridesete u Sarajevu. Ko priča da se ne može, laže, samo se moraju zasukati rukavi, i raditi na sebi.
Ako hoćeš da budeš činovnik, da ne razmišljaš ni o čemu, i da radiš isti posao 40 godina, onda ti i ne treba plata veća od sedam - osam stoja.
- Radio Sarajevo
#5904 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
bumerangss wrote:Misliš da ce ti biti zahvalni?!Radio Sarajevo wrote:Melburn je veliki Željovac, a to ovi Pitari ne mogu razumjeti. I ja da navijam za Sarajevo ili neki još bezvezniji klub, radije bih išao gledati Ajaks. Ovako više volim gledati Želju protiv Vorskle na Jutjubu dok sam na poslu nego otići na najbolju utakmicu holandske lige, gdje će me oguliti koliko je sve skupo.
To nikad ne znaš, ali ću ih pokušati tako odgojiti da cijene sve što imaju. Radiće prije nego što budu imali išta svoje, i ništa neće dobiti na lijepe oči za početak.
Na kraju, uvijek ima nezahvalne djece, ali kod mene u porodici toga barem nije bilo, mada nikad ne znaš... Mi smo svi veoma zahvalni našim roditeljima.
- muha_sa
#5905 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
poštivanje starijeg i roditelja izumire sa mojom generacijomRadio Sarajevo wrote:bumerangss wrote:Misliš da ce ti biti zahvalni?!Radio Sarajevo wrote:Melburn je veliki Željovac, a to ovi Pitari ne mogu razumjeti. I ja da navijam za Sarajevo ili neki još bezvezniji klub, radije bih išao gledati Ajaks. Ovako više volim gledati Želju protiv Vorskle na Jutjubu dok sam na poslu nego otići na najbolju utakmicu holandske lige, gdje će me oguliti koliko je sve skupo.
To nikad ne znaš, ali ću ih pokušati tako odgojiti da cijene sve što imaju. Radiće prije nego što budu imali išta svoje, i ništa neće dobiti na lijepe oči za početak.
Na kraju, uvijek ima nezahvalne djece, ali kod mene u porodici toga barem nije bilo, mada nikad ne znaš... Mi smo svi veoma zahvalni našim roditeljima.
- Radio Sarajevo
#5906 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To nikad neće izaći iz mode, ali nažalost u pravu si, sve je manje toga.muha_sa wrote:
poštivanje starijeg i roditelja izumire sa mojom generacijom
Gledam recimo moje sestriće, kako psuju u našem prisustvu, i nije mi dobro. Moja sestra misli da je to normalno. Ja ne mislim.
Ona pred tatom nije smjela je i be spojiti, a njena djeca pičkaraju uveliko. Užas...
-
biscanka2
#5907 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
poštivanje starijeg i roditelja izumire sa mojom generacijom[/quote]muha_sa wrote:Radio Sarajevo wrote:
Misliš da ce ti biti zahvalni?!
Ote mi iz usta.
- cendlerbing
#5908 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da je to dosta krivica roditelja.Radio Sarajevo wrote:To nikad neće izaći iz mode, ali nažalost u pravu si, sve je manje toga.muha_sa wrote:
poštivanje starijeg i roditelja izumire sa mojom generacijom
Gledam recimo moje sestriće, kako psuju u našem prisustvu, i nije mi dobro. Moja sestra misli da je to normalno. Ja ne mislim.
Ona pred tatom nije smjela je i be spojiti, a njena djeca pičkaraju uveliko. Užas...
Previše se djeci danas dopušta.
- Janjicar
#5909 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
239 stranica pametovanja Bošnje iz dijaspore....
-
moonca
#5910 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uveli su porez na promet- sto je po meni neobjasnjivo- umjesto-svakom ko posjeduje imovinu, da placa godisnji, procentualno na velicinu iste.Zato sam ja da naša sarajevska makar kantonalna vlast ako ne može entitetska ili državna uvede godišnji porez na nekretnine koje se ne koriste, zjape prazne, da i mi sarajlije koji nemamo rodbine vani imamo neke koristi od naše dijaspore
- konjislav
#5911 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko je uveo porez na promet i kako to radi? Cuj porez na promet? To uopste nema smisla. Valjda porez na profit?moonca wrote:Uveli su porez na promet- sto je po meni neobjasnjivo- umjesto-svakom ko posjeduje imovinu, da placa godisnji, procentualno na velicinu iste.Zato sam ja da naša sarajevska makar kantonalna vlast ako ne može entitetska ili državna uvede godišnji porez na nekretnine koje se ne koriste, zjape prazne, da i mi sarajlije koji nemamo rodbine vani imamo neke koristi od naše dijaspore
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#5912 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni govoriš da sam bolestan, a ti meni smrt želiš. E pa, svaka ti čast.HAVANA wrote:Uh malo sam popio.Idite ba u picku materinu,i bolje da idete.Cuj ono bi dijelilo na tudjim kostima.Skapaj skote.
-
Fudo387
#5913 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno.Tomahawk11 wrote:Plaća li se vani porez na prazan stan
-
doboj71
#5914 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vani se porez placa bez obzira jeli stan prazan ili ne .Opstinu to ne interesuje .Tomahawk11 wrote:Plaća li se vani porez na prazan stan
- HAVANA
#5915 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto nisi i sebe citirao? Skapaj skote je bilo vise figurativnoJimmy McNulty wrote:Meni govoriš da sam bolestan, a ti meni smrt želiš. E pa, svaka ti čast.HAVANA wrote:Uh malo sam popio.Idite ba u picku materinu,i bolje da idete.Cuj ono bi dijelilo na tudjim kostima.Skapaj skote.
- MarlboroGold
#5916 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
-
Fudo387
#5917 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Genijalno.MarlboroGold wrote:Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
-
pijo_zoljo
#5918 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve Vas treba u kralupe protjeratFudo387 wrote:Genijalno.MarlboroGold wrote:Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
- MarlboroGold
#5919 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo i njegov sarkazam 
-
Fudo387
#5920 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A, jebani smo, nije da nismo.pijo_zoljo wrote:Sve Vas treba u kralupe protjeratFudo387 wrote:Genijalno.MarlboroGold wrote:Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.
Pozdrav Kralupima, Mostrima Donjim, a posebno onim Gornjim.
- muha_sa
#5921 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vratija se dofu 
-
pijo_zoljo
#5922 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sellam SellamFudo387 wrote:
A, jebani smo, nije da nismo.
Pozdrav Kralupima, Mostrima Donjim, a posebno onim Gornjim.
- O'zone
- Globalni moderator
#5923 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo sam previdioHAVANA wrote:Uh malo sam popio.Idite ba u picku materinu,i bolje da idete.Cuj ono bi dijelilo na tudjim kostima.Skapaj skote.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» HAVANA
7 dana
-
mali jomu
#5924 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko hoce sto brze da ode iz BiH evo avion

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5925 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ne citas te gluposti i interesujes se necim drugim, jel toliko tesko?MarlboroGold wrote:Bice bolje u BiH kad ratne generacije vise ne budu zive i ako do tad ne bude novog rata. Jedno je kad covjek dozivi strahote pa stvori averziju prema agresoru i slicno (naravno opravdano), a sasvim drugo ako mu samo pricaju kako je bilo i tako moze samo ostati na nekoj averziji bez nasilja, a moze se i uvjeriti da to nije tako - kad su generalizacije odsutne. U zadnje vrijeme BiH najvise napustaju generacije koje nisu dozivile rat ili su bili djeca u tom vremenu.... ljudima je pun kurac tih retorika, traze sigurnost za sebe i porodicu, pa zato i napustaju. Nije plata jedini faktor.