Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
It_is_a_Leclerc

#5901 Re: Migranti u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Danas važan dan.

- Vlada USK je dala rok od 10 dana Ministarstvu sigurnosti da preuzme kontrolu nad kampovima za migrante. U protivnom će ih zatvoriti!
- Kaže komesar policije da su u dva dana migranti počinili 17 krivičnih djela i prekršaja.
- Vlada tvrdi da nijedan euro od 9 miliona nisu dobili. Kažu, te pare uzima ministarstvo sigurnosti koje Vladu isključuje iz koordinacije sa IOM-om.

Sjajan rad Vlade ASDA-SDP-SBB i premijera Ružnića :thumbup:
purgatorio

#5902 Re: Migranti u BiH

Post by purgatorio »

IOM ne *jebe vladu USK-a ni 2%. Ljudi funkcioniraju kao da su iznad vlasti, svakodnevno gledam primjere. Pa u kamp MIRAL ne dozvoljavaju ulaz inspekcijama radi nadora uslijed nepropisnog odlaganja otpada, nesigirnosti građevina, izlijavanja otpadnih/feklanih voda u rijeku. Lokalna vlast u Velikoj Kladuši prisiljena formirati krizni štab. Neki dan alžirac poginuo na magistralnoj cesti jer ne poštuju pravila ponašanja u saobraćaju. U naselju polje u V. Kladuši pola kuća provaljeno.

U međuvremenu Al Jazeera izvještava o životnoj idili nekog migranta u Kladuši koji u slobodno vrijeme radi kao frizer....
triconja

#5903 Re: Migranti u BiH

Post by triconja »

purgatorio wrote:IOM ne *jebe vladu USK-a ni 2%. Ljudi funkcioniraju kao da su iznad vlasti, svakodnevno gledam primjere. Pa u kamp MIRAL ne dozvoljavaju ulaz inspekcijama radi nadora uslijed nepropisnog odlaganja otpada, nesigirnosti građevina, izlijavanja otpadnih/feklanih voda u rijeku. Lokalna vlast u Velikoj Kladuši prisiljena formirati krizni štab. Neki dan alžirac poginuo na magistralnoj cesti jer ne poštuju pravila ponašanja u saobraćaju. U naselju polje u V. Kladuši pola kuća provaljeno.

U međuvremenu Al Jazeera izvještava o životnoj idili nekog migranta u Kladuši koji u slobodno vrijeme radi kao frizer....
Treba te iom delegate poslat u corku i bacit kljuc :mrgreen:
славянин

#5904 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

It_is_a_Leclerc wrote:Danas važan dan.

- Vlada USK je dala rok od 10 dana Ministarstvu sigurnosti da preuzme kontrolu nad kampovima za migrante. U protivnom će ih zatvoriti!
- Kaže komesar policije da su u dva dana migranti počinili 17 krivičnih djela i prekršaja.
- Vlada tvrdi da nijedan euro od 9 miliona nisu dobili. Kažu, te pare uzima ministarstvo sigurnosti koje Vladu isključuje iz koordinacije sa IOM-om.

Sjajan rad Vlade ASDA-SDP-SBB i premijera Ružnića :thumbup:
Slusaj sta CPT kaze, sve je normalno - umjesto kada ti pridjes da im das sve sto oce i pitas treba li jos sta ti se bunis na pljacke ccc.
Suzie Q

#5905 Re: Migranti u BiH

Post by Suzie Q »

sinuhe wrote:Iscrpljena tema na koju se nema vise sta ni reci. Migranti su postali dijelom svakodnevnice i smaknuti sa naslovnica cak i kad umiru na Pljesevici.
Otupila ostrica i kod NVO, boljih ljudi, kad se ispostavilo da nema tlacitelja sto je veliki problem i u svijetu. Svi su zrtve ili zele biti ali sve je manje onih sto tlace.
NVO su se malo ušutjele nakon sto su dizanjem hampe u laznim slucajevima popadale maske, poput onog lika sto mu je kao policija oduzela kcerku. Ujedno su mnoge EU zemlje pocele istraživati organizacije za koje sumnjaju da organizirano dovode migrante i prijetiti tuzbama. Bas sam nedavno gledala dokumentarac o njemici koja je u Grckoj osuđena jer je pomagala migrantima u nelegalnom dolasku a sve kao volonterka u nvo.
CPT

#5906 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Suzie Q wrote:
sinuhe wrote:Iscrpljena tema na koju se nema vise sta ni reci. Migranti su postali dijelom svakodnevnice i smaknuti sa naslovnica cak i kad umiru na Pljesevici.
Otupila ostrica i kod NVO, boljih ljudi, kad se ispostavilo da nema tlacitelja sto je veliki problem i u svijetu. Svi su zrtve ili zele biti ali sve je manje onih sto tlace.
NVO su se malo ušutjele nakon sto su dizanjem hampe u laznim slucajevima popadale maske, poput onog lika sto mu je kao policija oduzela kcerku. Ujedno su mnoge EU zemlje pocele istraživati organizacije za koje sumnjaju da organizirano dovode migrante i prijetiti tuzbama. Bas sam nedavno gledala dokumentarac o njemici koja je u Grckoj osuđena jer je pomagala migrantima u nelegalnom dolasku a sve kao volonterka u nvo.
ili se broj tj. kriza smanjila zbog zime?
Sanjarko

#5907 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Pa kroz humanitarnu pomoc pa i NVO se dosta krade. Recimo lapo, lapo. Jedan dio ode na troskove za plate i slicno, jedan dio se pokrade, i ostalo ode ugrozenima.

Ja kad sam dao podatak kako su Europljani krali u Afganistanu nisu mi vjerovali u vezi toga. Tako je se i ovdje u ratu radilo tako se i sad radi.
uglavnomja

#5908 Re: Migranti u BiH

Post by uglavnomja »

Vizionar 1985 wrote:Pa kroz humanitarnu pomoc pa i NVO se dosta krade. Recimo lapo, lapo. Jedan dio ode na troskove za plate i slicno, jedan dio se pokrade, i ostalo ode ugrozenima.

Ja kad sam dao podatak kako su Europljani krali u Afganistanu nisu mi vjerovali u vezi toga. Tako je se i ovdje u ratu radilo tako se i sad radi.
prije ce biti da 10% dodje do krajenjeg korisnika, previse je nivoa gdje se krade
ako i toliko
славянин

#5909 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

uglavnomja wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa kroz humanitarnu pomoc pa i NVO se dosta krade. Recimo lapo, lapo. Jedan dio ode na troskove za plate i slicno, jedan dio se pokrade, i ostalo ode ugrozenima.

prije ce biti da 10% dodje do krajenjeg korisnika, previse je nivoa gdje se krade
Direktna pomoc - USAID,Triangle itd funkcionise dobro.. cim se angazuju ove pijavice iz ngo dok se oni podmore cackalice dodju do onih kojim je pomoc namjenjena.
Sanjarko

#5910 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

uglavnomja wrote:

ako i toliko
Ma troskovi plata i slicno i ono sto se pokrade pola nek je i pola do krajnjeg korisnika eventualno dodze.

Pisao sam kako su za gradnju bolnice u Afganistanu od pomoci EU, Italijani preko papira pokrali milion eura, a onda podizvodzac iz Pakistana na materijalima krao.

@Slavir i ovi ostali imaju troskove za osoblje itd., jos plus sto se ugrade. Tako da pola dodze eventualno do ugrozenih mozda negdje i nekad manje ili vise.
CPT

#5911 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:
uglavnomja wrote:

ako i toliko
Ma troskovi plata i slicno i ono sto se pokrade pola nek je i pola do krajnjeg korisnika eventualno dodze.

Pisao sam kako su za gradnju bolnice u Afganistanu od pomoci EU, Italijani preko papira pokrali milion eura, a onda podizvodzac iz Pakistana na materijalima krao.

@Slavir i ovi ostali imaju troskove za osoblje itd., jos plus sto se ugrade. Tako da pola dodze eventualno do ugrozenih mozda negdje i nekad manje ili vise.
Image

i te price :roll: :roll:
Sanjarko

#5912 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Ziva istina. Bila afera u vezi toga. Snimili iz DW-a tada o tome. Samo sto je to davno bilo pa nema nista o tome na internetu. Meni se urezalo u pamcenje.
CPT

#5913 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:Ziva istina. Bila afera u vezi toga. Snimili iz DW-a tada o tome. Samo sto je to davno bilo pa nema nista o tome na internetu. Meni se urezalo u pamcenje.
Uopste ne sumnjam u tvoje pamcenje ili pricu al za svaki slucaj provjeri jos jedno ko je finacirao, ko je izvodjac, itd, itd....
Sanjarko

#5914 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

CPT wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ziva istina. Bila afera u vezi toga. Snimili iz DW-a tada o tome. Samo sto je to davno bilo pa nema nista o tome na internetu. Meni se urezalo u pamcenje.
Uopste ne sumnjam u tvoje pamcenje ili pricu al za svaki slucaj provjeri jos jedno ko je finacirao, ko je izvodjac, itd, itd....
EU dala 2 miliona, Italijanska neka firma dobila posao, podizvodzacu iz Pakistana prepustili gradnju za milion. Preko papira uzeli milion a da nisu nista uradili.

Pokusavao sam pronaci taj slucaj ali uzalud. Davno bilo prije desetljece i vise.
muzicar_iz_parka

#5915 Re: Migranti u BiH

Post by muzicar_iz_parka »

Đe će biti kriminala u NVO.
Pa i crveni krst uzme skoro 90% na svoje troškove, koji je kao neka respektabilna organizacija, mogu zamisliti šta rade oni malo mutniji.
Nažalost pretežno je to bagra.
Naravno će CPT braniti poslodavce.
It_is_a_Leclerc

#5916 Re: Migranti u BiH

Prodavnica tehničke robe u Velikoj Kladuši sinoć

https://www.facebook.com/21482747188225 ... 308097218/

Ukupna šteta oko 6500 maraka.
vjesticanametli

#5917 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

jel to ono kad ona dvojica zaglave na nekom ostrvu...bas sam kontala kako zenu niko ne ganja pravno :roll:
Sanjarko

#5918 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

vjesticanametli wrote:
jel to ono kad ona dvojica zaglave na nekom ostrvu...bas sam kontala kako zenu niko ne ganja pravno :roll:
Nije. Neki Talijan vlasnik firme bio. Bolnicu su izgradili ali nakon par godina se raspadala jer se kralo na materijalima pri gradnji. Koristili se loseg kvaliteta materijali iz Pakistana iako su po propisu trebali koristiti iz EU materijale.

Talijani preko papira maznuli milion a Pakistanci na materijalima oko 300 hiljada. Bolnica znaci za 700 hiljada izgradzena.

Urezalo mi se to u pamcenje pravo jer je tada bilo govora o donacijama koje smo mi u ratu i nakon rata dobili i koje su se isto tako krale.
Sanjarko

#5919 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

It_is_a_Leclerc wrote:Prodavnica tehničke robe u Velikoj Kladuši sinoć

Zbog ovoga se cuvar placa. Nemora biti bas sekjuriti iako je to pozeljno. Nego samo da bude u radnji pa ako neko pokusa da provali da zove policiju. Jos ako mu se nabavi i dozvola za nesto za odbranu.

Sad ne znam ima li imalo istine u onome sto sam citao i pisao. Da se zele incidenti izazvati prvo u Kladusi pa da prerastu u rat.
salik79

#5920 Re: Migranti u BiH

Post by salik79 »

Cini mi se da si fulao temu.
славянин

#5921 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:

Zbog ovoga se cuvar placa. Nemora biti bas sekjuriti iako je to pozeljno. Nego samo da bude u radnji pa ako neko pokusa da provali da zove policiju. Jos ako mu se nabavi i dozvola za nesto za odbranu.

Sad ne znam ima li imalo istine u onome sto sam citao i pisao. Da se zele incidenti izazvati prvo u Kladusi pa da prerastu u rat.
Kako mislis izazvati incidenti kada ovi kradu pljackaju kako oce , policija im u principu ne smije nista jer ovi CPTovi bi jedva cekali kakav video o “nasilju” nad migrantima sve uz uplakanu djecu itd.Ali ej sad ce CPT postaviti kako su pljacke normalne , par linkova da pokaze kako i 3.5 mil bosanaca krade i sve uredu.Vlasnik ih je trebao pitati sta im treba i dati a ne da mu kradu - on je kriv- to je ta famozna logika.
CPT

#5922 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

i naravno automatski krivi migranti :-)
CPT

#5923 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:Pokusavao sam pronaci taj slucaj ali uzalud. Davno bilo prije desetljece i vise.
:lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#5924 Re: Migranti u BiH

CPT wrote:

i naravno automatski krivi migranti :-)
Pa nisu krivi.

Ti tvrdiš da su migranti inžinjeri. Možda su uzeli telefone da ih poprave.
славянин

#5925 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa nisu krivi.

Ti tvrdiš da su migranti inžinjeri. Možda su uzeli telefone da ih poprave.
Svaki treci krade.. dakle nisu svi.Znaci oni su super, kradu i kod nas ima kradja - dajte im sto treba pa nece morati da otimaju. :-)
Locked