Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

MensurM

#5901 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Nije Alisa ubila. Porodica Memić zna/"zna" i sestra Arijana kaže da nikad nije vidjela ubicu. Alisu i Ziju je vidjela.
JThomas

#5902 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ko god da jeste ubica, bila bi ona i kod nas prvi i jedini osumnjičeni dok ne bi uvjerljivo ponudila nešto drugo ili nekoga drugog. što je logično i kako se to normalno radi na cijelom svijetu. ako neko ne uzme da te "ne da".
meridiyan

#5903 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

u-pet-deka wrote: 12/02/2021 12:09 Nije potrebno biti King Kong da biste nekoga ubili metalnom ili drvenom palicom. Priču o trećem čovjeku ne kupujem. Jednostavno bi bilo rizično da ostavi nju na životu. Drugo, zašto bi ga štitila a ne sada svog oca, i treće, zašto bi njen otac pokušavao prikriti tuđi trag putem kontakata koje ima.
Naši ljudi su u određenoj mjeri opsjednuti mistifikacijama. Treći čovjek. Uvijek mora postojati treći čovjek. Slučaj je vrlo jednostavan. Njih dvoje, jedno umre od ozljeda, druga strana ostaje na životu i brani se isključivo amnezijom, a eto bila mu djevojka. U Americi bi ona bila reš pečena na sudu. Bila bi prvoosumnjičena.
Zasto je to vece Dzenan nosio pistolj a nije ponio novcanik? Da se od Alise zastiti?
Alisa ga je samo dovela u sacekusu a drugi su odradili posao. Da li Zijini ili po nalogu Dupovca? Mozda i njegovi policajci ? :-) Mutan je skroz.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5904 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

u-pet-deka wrote: 12/02/2021 13:36 Ilidža je do neke mjere krcata smećem. Posvuda možete pronaći drvene i metalne elemente bačene po alejama, parkovima, u jarke i tako dalje. Mogla se koristiti deblja grana sa drveta, koja je ležala na tlu.
je l' ovo neki cvajin kolega došao da jebe po temi ?
ugly duckling

#5905 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ugly duckling »

izgleda
u-pet-deka

#5906 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

liaar wrote: 12/02/2021 14:29
u-pet-deka wrote: 12/02/2021 13:36 Ilidža je do neke mjere krcata smećem. Posvuda možete pronaći drvene i metalne elemente bačene po alejama, parkovima, u jarke i tako dalje. Mogla se koristiti deblja grana sa drveta, koja je ležala na tlu.

Ja nisam ničiji kolega niti znam ikoga ko je uključen u slučaj.
Aida_Beba

#5907 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

liaar wrote: 12/02/2021 14:29
:thumbup:
jazzer

#5908 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

Da, vidi Alisa na zemlji pogodnu paliju pa kaze rahmetli Dzenanu ''ljubavi, hajd mi svezi pertlu''. On se sagne..

Vjerujem da ga je Alisa svjesno dovela na mjesto ubistva ali ne i da ga je ubila. To je odradio neko drugi.
u-pet-deka

#5909 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

meridiyan wrote: 12/02/2021 14:23
u-pet-deka wrote: 12/02/2021 12:09 Nije potrebno biti King Kong da biste nekoga ubili metalnom ili drvenom palicom. Priču o trećem čovjeku ne kupujem. Jednostavno bi bilo rizično da ostavi nju na životu. Drugo, zašto bi ga štitila a ne sada svog oca, i treće, zašto bi njen otac pokušavao prikriti tuđi trag putem kontakata koje ima.
Naši ljudi su u određenoj mjeri opsjednuti mistifikacijama. Treći čovjek. Uvijek mora postojati treći čovjek. Slučaj je vrlo jednostavan. Njih dvoje, jedno umre od ozljeda, druga strana ostaje na životu i brani se isključivo amnezijom, a eto bila mu djevojka. U Americi bi ona bila reš pečena na sudu. Bila bi prvoosumnjičena.
Zasto je to vece Dzenan nosio pistolj a nije ponio novcanik? Da se od Alise zastiti?
Alisa ga je samo dovela u sacekusu a drugi su odradili posao. Da li Zijini ili po nalogu Dupovca? Mozda i njegovi policajci ? :-) Mutan je skroz.
Nemam pojma zašto je nosio pištolj. Možda zbog straha uopće. Možda je bio umiješan u nešto što je loše pošlo po zlu. Ali sve je to možda.
I pored toga što je imao pištolj, počinilac je uspio ozlijediti/ubiti ga tupim predmetom opisan kao 'bejzbol' palica.

Držimo se stvarnog onoga što znamo. Dvoje ljudi šetaju ulicom koja izgleda žbunasto te tu i tamo pokoje drvo. Da li je moguće da su se njih dvoje sukobili? Čak i fizički? Samo pitam.

Ona se brani isključivo diagnozom amnezija, koju je zadobila te noći. A ako postoji treći čovjek. Njen tata svim naporima se trudi da obriše trag trećeg čovjeka odnosno ubice. Zašto? Nema logike. Trebao bi biti sretan u ime svoje kćeri što nije nju ubio, ili?

Ako tvrde da je tada postojao treći čovjek, koji nije bio u srodstvu s njenom porodicom, onda je dječak najvjerojatnije bio uključen u neke aktivnosti za koje ne znamo. Možda je bio uključen u neke aktivnosti, a otac djevojke je za to znao (ima svoje kanale) i tako stvar je uzeo u svoje ruke. Da li zvuči moguće?
Aida_Beba

#5910 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Ovo je klon mensura :-)
Mer11

#5911 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

u-pet-deka wrote: 12/02/2021 13:25
tukizahou wrote: 08/02/2021 23:51 Dino ko da je sa marsa pao,izofira se lik dzaba,doso da se svadja sa ifetom :lol:
cuj gleda ga i kaze prvi si trepno :lol:
Dino je u pravu. Izrazio je svoje stanovište, da bilo čije ime može završiti na nekoj listi i da svako može tražiti da učestvuje u TV emisiji o slučaju Memić. Advokat porodice melje jedno te isto. A šef policije, ili što god već bio, ponaša se kao da je upravo stigao s moskovske policijske akademije. Prodaje neke vizije kako policajci bi trebali spavati u uredima, raditi 24-sata dnevno i tako dalje. Cirkus.
Pa da je ubijen tvoj netko vjerovatno ti ne bi bilo drago što policajci nisu radili 24h svoj posao.
Zbog takvih kao što si ti, i što ih izgleda podržavaš država i pravosuđe u BiH i jest cirkus.
Što se tiče Šehovića, nakloni mu se :lol:
u-pet-deka

#5912 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Aida_Beba wrote: 12/02/2021 15:41 Ovo je klon mensura :-)

Nisam nikakv klon niti zastupam koga. Ja samo u svoje ime pišem šta o tome mislim. Stavimo se u situaciju mladića. Nosite pištolj, ali neko vas iapk ubije sa kratke udaljenosti tupim objektom opisanim kao bejzbol palica. Kako je to moguće? Ja mislim da je moguće samo zato, jer Dženan nije osjećao se životno ugrožen od iste te osobe.
Last edited by u-pet-deka on 12/02/2021 15:59, edited 1 time in total.
Aida_Beba

#5913 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Hajde razguli, sama cinjenica da pominješ pištolj kojeg nije bilo na licu mjesta, niti je zaveden u bilo kakvom dokumentu MUP-a ili izuzet, ili se spominje u dokumentaciji ad hoc komisije mi govori kakve namjere imaš kada je ova tema u pitanju
u-pet-deka

#5914 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Aida_Beba wrote: 12/02/2021 15:57 Hajde razguli, sama cinjenica da pominješ pištolj kojeg nije bilo na licu mjesta, niti je zaveden u bilo kakvom dokumentu MUP-a ili izuzet, ili se spominje u dokumentaciji ad hoc komisije mi govori kakve namjere imaš kada je ova tema u pitanju
Nisam ja prvi rekao da je nosio pištolj. Ja samo pišem ako je...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5915 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

u-pet-deka wrote: 12/02/2021 16:00
Aida_Beba wrote: 12/02/2021 15:57 Hajde razguli, sama cinjenica da pominješ pištolj kojeg nije bilo na licu mjesta, niti je zaveden u bilo kakvom dokumentu MUP-a ili izuzet, ili se spominje u dokumentaciji ad hoc komisije mi govori kakve namjere imaš kada je ova tema u pitanju
Nisi, tvoj klon je to napisao. Jučer se registrovao, većina postova na ovoj temi. Mojne šuplje.
u-pet-deka

#5916 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

liaar wrote: 12/02/2021 16:08
u-pet-deka wrote: 12/02/2021 16:00
Nisi, tvoj klon je to napisao. Jučer se registrovao, većina postova na ovoj temi. Mojne šuplje.
Koji moj klon? Živim u Danskoj. Nemam nikakve veze sa slučajem.
meridiyan

#5917 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

...............
.............
16. Tužilaštvo je 9. marta 2016. godine poslalo urgenciju MUP-u - Sektor kriminalističke policije, Odjeljenje za kriminalističku tehniku, forenziku i KDZ Sarajevo da što hitnije dostave nalaz i mišljenja vještačenja pištolja koji je pronađen kod Dženana Memića; nalaz i mišljenje vještačenja vozila marke renault clio, te tragova izuzetih prilikom uviđaja od 8. februara 2016. godine; nalaz i mišljenje svih dostupnih podataka iz centralne jedinice, vlasništvo Group hoteli i restorani, te nalaz i mišljenje pretresanja mobitela vlasništvo Dženana Memića.
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/R46jVGRHHRU=
......
Memić se prisjetio i sastanka sa Dalidom Burzić 15. marta u njenoj kancelariji, a kojem je prisustvovao i Feraget.

"Ona počinje sa "jao, nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskiviralo". Advokat Feraget i ja pitamo ko, kaže ona ne može reći zbog istrage. Ona je rekla i "ona je išla hodžama, preživjela je traumu, ja nju ne dam". Feraget je pitao kako ne date, ona je odgovorila "ne dam", ispričao je Memić. On je na suđenju potvrdio da je tokom uviđaja kod Dženana pronađen i pištolj, koji je inače u njegovom (Murizovom) vlasništvu i za koji ima dozvolu.
Suđenje se nastavilo nakon pauze iznošenjem nalaza vještaka mašinske struke Slaviše Stojnića.

Najprije je Jefić odgovorio na dva ranije postavljena pitanja, kako bi pištolj koji je pronađen kod Dženana Memića morao ostaviti tragove jer se radilo o čvrstom predmetu, kao i da su vještačenjem utvrdili da je preko 80 posto vjerovatnoća da se saobraćajna nesreća nije dogodila.
swanfilter

#5918 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

u-pet-deka wrote: 12/02/2021 16:17Koji moj klon? Živim u Danskoj. Nemam nikakve veze sa slučajem.
Imas ti kakav dokaz za Dansku? Ti si prosao poligraf, jel tako?

I, ti si napisao kako je nosio pistolj. Ne, ako je ...

Izvedi brata Mensura malo vani ...
u-pet-deka

#5919 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

swanfilter wrote: 12/02/2021 16:33
u-pet-deka wrote: 12/02/2021 16:17Koji moj klon? Živim u Danskoj. Nemam nikakve veze sa slučajem.

Želite li da vam pošaljem razglednicu iz Danske?
swanfilter

#5920 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

u-pet-deka wrote: 12/02/2021 16:37

Kolega, ironija.

Al, za Mensura stoji, izađite vani ...
u-pet-deka

#5921 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

swanfilter wrote: 12/02/2021 16:44
u-pet-deka wrote: 12/02/2021 16:37

Kolega, ironija.

Al, za Mensura stoji, izađite vani ...

Vjerovali ili ne, ne znam nikoga iz svog kruga s imenom Mensur.
Aida_Beba

#5922 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

meridiyan wrote: 12/02/2021 16:28

...............
.............
16. Tužilaštvo je 9. marta 2016. godine poslalo urgenciju MUP-u - Sektor kriminalističke policije, Odjeljenje za kriminalističku tehniku, forenziku i KDZ Sarajevo da što hitnije dostave nalaz i mišljenja vještačenja pištolja koji je pronađen kod Dženana Memića; nalaz i mišljenje vještačenja vozila marke renault clio, te tragova izuzetih prilikom uviđaja od 8. februara 2016. godine; nalaz i mišljenje svih dostupnih podataka iz centralne jedinice, vlasništvo Group hoteli i restorani, te nalaz i mišljenje pretresanja mobitela vlasništvo Dženana Memića.
......
Memić se prisjetio i sastanka sa Dalidom Burzić 15. marta u njenoj kancelariji, a kojem je prisustvovao i Feraget.

"Ona počinje sa "jao, nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskiviralo". Advokat Feraget i ja pitamo ko, kaže ona ne može reći zbog istrage. Ona je rekla i "ona je išla hodžama, preživjela je traumu, ja nju ne dam". Feraget je pitao kako ne date, ona je odgovorila "ne dam", ispričao je Memić. On je na suđenju potvrdio da je tokom uviđaja kod Dženana pronađen i pištolj, koji je inače u njegovom (Murizovom) vlasništvu i za koji ima dozvolu.
Suđenje se nastavilo nakon pauze iznošenjem nalaza vještaka mašinske struke Slaviše Stojnića.

Najprije je Jefić odgovorio na dva ranije postavljena pitanja, kako bi pištolj koji je pronađen kod Dženana Memića morao ostaviti tragove jer se radilo o čvrstom predmetu, kao i da su vještačenjem utvrdili da je preko 80 posto vjerovatnoća da se saobraćajna nesreća nije dogodila.
Ovo nisu tačni podaci
uglavnomja

#5923 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

nije to jedna osoba
vidi se o stilu pisanja, izrazavanju
i najvise prema stavu
mensur udara direkt u glavu
ovaj fin, kulturan, pristojno objasnjava
meridiyan

#5924 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

Aida_Beba wrote: 12/02/2021 17:01
meridiyan wrote: 12/02/2021 16:28

...............
.............
......

Ovo nisu tačni podaci
Kako za koga! Sluzbeni list BiH nije tamo neki privatni blog.
Tuzilastvo i iznosenje cinjenica nije pijanka gdje se svasta moze reci i poreci.
Vjestacenje i rezultati vjestacenja pistolja nije brisanje prasine sa obuce.
Izjava Dzenanovog oca nije izjava nekoga kokosara.
Da se razumijemo, ovdje smo da iznesemo svoje misljenje i da pokusamo sami doci do zakljucka ko stoji iza ubistva Dzenana uzimajuci sve relevantne i ne relevantne cinjenice koje su nam dostupne. Neka svako iznese svoju verziju i zapazanja a ne u startu napadati ljude i nametati svoju verziju price.
Iskreno, po meni ova pretpostavka @u pet deka ima osnova.
Jos vise iz razloga sto taj dan r. Dzenan je iskljucio telefon i nije joj se javljao cijeli dan i kada je ukljucio imao je cca 200 poziva i poruka a jedna od njih je i te kako bila problematicna (NIKAD REZERVA.NIKAD DRUGA. SVE ILI NISTA.POSTOVANJE ILI ZBOGOM). Nakon sto je procitao, izasao je iz kuce i krenuo da se sastane sa njom.Da li je ponio pistolj jer se plasio napada onog Ploskica i njegovih pajdasa? Zasto ne postoji vjerovatnoca da ga je ona mlatnula nekom motkom ili je to bio Zijo? Zasto Zijo odlazi u 22:17 iz aleje, a nepunih 15 minuta kasnije se vraca. Da li su se prije Dzenan i Alisa pocupali pa je ona zvala oca a ovaj ga iznenada mlatnuo? Je li sigurno da se ubistvo desilo bas u 22:30 ili nesto ranije? Zasto skrece istragu u dogovoru sa Dupovcem da njemu i Alisi ne gori pod nogama? Zasto je bitno da se neutralisu snimci sa kamera? Zasto je bitna Alisina amnezija? Da ne dodje do kontradiktornosti u izjavama.
Opet kazem, moje misljenje i ne mora znaciti da je tako.
JThomas

#5925 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ona zna, a vrlo moguće da ga je i odvela da ga ubiju. to je tako jednostavno. ali neko je "nije dao".
Locked