Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- Dozer
#5902 Re: Bitcoins
Jesi li prop'o k'o kauc , a
Ma jok ba, zezam se. Sad svi koji ono procitase tabire sve platforme
Mirno pajkite, nece XRP, nece
- drndalo
#5903 Re: Bitcoins
Bjez' hebi se, ja bas gledam grafikone neke, i reko' kako sam to nevidio...? 
- Dozer
- 512MB
#5905 Re: Bitcoins
Sto put sam refreshenovo app 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5906 Re: Bitcoins
Što Dozer baci dimnu
Falilo je samo da kritičari ulete na temu
Falilo je samo da kritičari ulete na temu
- 512MB
#5907 Re: Bitcoins
Salu na stranu, vikend svakako nikad nije spektakularan. Od ponedeljka ce opet bit napeto u medjuzoni, sho kaze higuita 
-
almir90
#5908 Re: Bitcoins
Ja najviše držim Ripple-a, poslije njega Ethereum i Bitcoin, ostalo je sve sitno.
Dozeru, mnoge su projekcije oko Ripple-a, i meni se sviđa što rade sa bankama jer tu se vrte ogromne pare. Ali ipak malo se držim dalje od ovih projekcija cijena, jer gledam mnogi baš prave hype oko njega na Youtube itd., i ja sam nekako ni tamo ni ovamo; volio bih da naraste jer sam ga kupio.
Ali nekako mi ove projekcije ne pašu:
- Prvo što drže ogroman broj coina u svome vlasništvu, i najavili su da će ga puštati postepeno u narednom vremenu, što znači da mu cijenu mogu obarati
- Druga stvar je, ako žele sa bankama raditi, nekako imam dojam da mogu raditi i sa coinima koji imaju u vlasništvu, i da mogu sami određivati njegovu cijenu, a ovaj manji dio pustiti da se trguje sa njima. I tako postepeno puštati svoje u opticaj kada mu cijena raste i tako izvlače novac iz berze za svoj daljni razvoj.
- Treća stvar je, mogu bez objavljivanja praviti nove coine kada budu im potrebni; i to se veže za ovaj drugi dio, ovaj dio za trgovanje im služi da izvlače pare sa berzi.
Dakle, ovo je neki criniji scenarij koji postoji kao opcija. Ipak sve ovo valja držati na rezervi. K'o što moj stari kaže kada je u pitanju planiranje posla, uvijek planiraj šta ćeš da uradiš kada posao ne ide i moraš namiriti na poslovanje - o profitu i potrošnji je najlakše razmišljati, i svi o tome samo i pričaju. Tako da sve treba sa nekom rezervom držati.
Cijena će mu ići gore, jer je ipak treći na listi i poznat je coin, narod će to da kupuje, samo je pitanje kakva će mu cijena biti.
Dozeru, mnoge su projekcije oko Ripple-a, i meni se sviđa što rade sa bankama jer tu se vrte ogromne pare. Ali ipak malo se držim dalje od ovih projekcija cijena, jer gledam mnogi baš prave hype oko njega na Youtube itd., i ja sam nekako ni tamo ni ovamo; volio bih da naraste jer sam ga kupio.
- Prvo što drže ogroman broj coina u svome vlasništvu, i najavili su da će ga puštati postepeno u narednom vremenu, što znači da mu cijenu mogu obarati
- Druga stvar je, ako žele sa bankama raditi, nekako imam dojam da mogu raditi i sa coinima koji imaju u vlasništvu, i da mogu sami određivati njegovu cijenu, a ovaj manji dio pustiti da se trguje sa njima. I tako postepeno puštati svoje u opticaj kada mu cijena raste i tako izvlače novac iz berze za svoj daljni razvoj.
- Treća stvar je, mogu bez objavljivanja praviti nove coine kada budu im potrebni; i to se veže za ovaj drugi dio, ovaj dio za trgovanje im služi da izvlače pare sa berzi.
Dakle, ovo je neki criniji scenarij koji postoji kao opcija. Ipak sve ovo valja držati na rezervi. K'o što moj stari kaže kada je u pitanju planiranje posla, uvijek planiraj šta ćeš da uradiš kada posao ne ide i moraš namiriti na poslovanje - o profitu i potrošnji je najlakše razmišljati, i svi o tome samo i pričaju. Tako da sve treba sa nekom rezervom držati.
Cijena će mu ići gore, jer je ipak treći na listi i poznat je coin, narod će to da kupuje, samo je pitanje kakva će mu cijena biti.
- MarlboroGold
#5909 Re: Bitcoins
Valja i TRX-a uzeti dok je ovoliko nizak... valjda se neću zajebati.
- 512MB
#5910 Re: Bitcoins
Obrnuto bi bilo ispravnoalmir90 wrote:Ja najviše držim Ripple-a, poslije njega Ethereum i Bitcoin, ostalo je sve sitno...
- 512MB
#5911 Re: Bitcoins
Uzeo za 500€ na absolutnom ATH, sad mi vrijedan 28€MarlboroGold wrote:Valja i TRX-a uzeti dok je ovoliko nizak... valjda se neću zajebati.
-
almir90
#5912 Re: Bitcoins
Krenuo sam sa balansiranjem, dalje sam planirao više uložiti u Bitcoin i Ethereum, a Ripple to što imam. Ispočetka sam, kao i većina, zaletio se radi same cijene.512MB wrote:Obrnuto bi bilo ispravnoalmir90 wrote:Ja najviše držim Ripple-a, poslije njega Ethereum i Bitcoin, ostalo je sve sitno...
- Dozer
#5913 Re: Bitcoins
@almir90
Stoji sve sto si rekao, naravno.
Medjutim, ja mislim da se oni nece zafrkavati s malverzacijama tog tipa da pustaju nove kolicine (koliko mi je poznato, rekli su da to nece raditi), jer ce to sigurno voditi padu vrijednosti, a samim tim i povjerenja. A povjerenje je u ovome jedan od osnovnih faktora. Ako se izgubi povjerenje, stavljaj kljuc u bravu.
Ionako vec sada imaju relativno puno coina u opticaju, tako da mislim da im se nikako ne isplati pustati dodatne kolicine, jer i cijena avisi definitivno i od kolicine necega.
Nije ni zlato skupo zato sto se sjaji, nego upravo zato sto ga ima malo.
Kao i BTC-a.
Medjutim, ja mislim da se oni nece zafrkavati s malverzacijama tog tipa da pustaju nove kolicine (koliko mi je poznato, rekli su da to nece raditi), jer ce to sigurno voditi padu vrijednosti, a samim tim i povjerenja. A povjerenje je u ovome jedan od osnovnih faktora. Ako se izgubi povjerenje, stavljaj kljuc u bravu.
Ionako vec sada imaju relativno puno coina u opticaju, tako da mislim da im se nikako ne isplati pustati dodatne kolicine, jer i cijena avisi definitivno i od kolicine necega.
Nije ni zlato skupo zato sto se sjaji, nego upravo zato sto ga ima malo.
Kao i BTC-a.
Last edited by Dozer on 10/02/2018 23:00, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#5914 Re: Bitcoins
jbg... ma trebao bi porasti. Vidim u njemu veliku nadu kao i za Ripple.512MB wrote:Uzeo za 500€ na absolutnom ATH, sad mi vrijedan 28€MarlboroGold wrote:Valja i TRX-a uzeti dok je ovoliko nizak... valjda se neću zajebati.
-
almir90
#5915 Re: Bitcoins
Do sada sam naučio da je etike vrlo malo ostalo, pogotovo u poslovnom svijetu. Mogu oni ključ u bravu kada su do sada vjerovatno milijarde okrenuli, i još će ih zaraditi. Ako se desi takav scenario, mi smo donji. Nisam ovdje da bacam crnjak, samo ih malo držim na rezervi. Pošto im je CEO Brad Garlinghouse malo nafuran.Dozer wrote:@almir90
Ionako vec sada imaju relativno puno coina u opticaju, tako da mislim da im se nikako ne isplati pustati dodatne kolicine.
- Dozer
#5916 Re: Bitcoins
TRX je onaj sto ga ima u neogranicenim kolicinama i sto svaki mjesec izbacuju novu kolicinu...?
Edit: Nije, ima ga 100 milijardi, a u opticaju je oko 68.
Edit: Nije, ima ga 100 milijardi, a u opticaju je oko 68.
- Rene Higuita
#5917 Re: Bitcoins
Gdje njih nadje? Plagirali vlastiti whitepaper512MB wrote:Uzeo za 500€ na absolutnom ATH, sad mi vrijedan 28€MarlboroGold wrote:Valja i TRX-a uzeti dok je ovoliko nizak... valjda se neću zajebati.
-
mirza1h
#5918 Re: Bitcoins
Za svaki coin sa zalihama preko 1 milijardu plafon za cijenu je 20$ u sledećih par godina, tako da oprezno sa procjenama.
- Rene Higuita
#5919 Re: Bitcoins
almir90 wrote:Ja najviše držim Ripple-a, poslije njega Ethereum i Bitcoin, ostalo je sve sitno.
Ima boljih coina za ulaganja. XRP drzati kao rezervu.
- 512MB
#5920 Re: Bitcoins
Neki dan je TRX u Peiwoo app integrisan, sto bi ga trebalo opet malo prema gore pogurat. Ja sam ga kupio zbog one price u vezi sa alibabom...
- 512MB
#5921 Re: Bitcoins
Jebat ga, bila je prica da ce ga alibaba integrisat...Rene Higuita wrote:Gdje njih nadje? Plagirali vlastiti whitepaper512MB wrote:Uzeo za 500€ na absolutnom ATH, sad mi vrijedan 28€MarlboroGold wrote:Valja i TRX-a uzeti dok je ovoliko nizak... valjda se neću zajebati.
- 512MB
#5922 Re: Bitcoins
Sto nije lose ako ga pazaris za 0.02 $mirza1h wrote:Za svaki coin sa zalihama preko 1 milijardu plafon za cijenu je 20$ u sledećih par godina, tako da oprezno sa procjenama.
- Rene Higuita
#5923 Re: Bitcoins
Kupi WAN kada izadje na berzu, i ne sikiraj se.. Ide on gore kao i ICX, VEN i AION. ICX je u septembru kao ICO bio 0,11$, a vidi sada.512MB wrote:Neki dan je TRX u Peiwoo app integrisan, sto bi ga trebalo opet malo prema gore pogurat. Ja sam ga kupio zbog one price u vezi sa alibabom...
Last edited by Rene Higuita on 10/02/2018 23:19, edited 1 time in total.
- 512MB
#5924 Re: Bitcoins
Ma neznam imam ih 13 razlicitih, ko ce to sve ispratit..
- MarlboroGold
#5925 Re: Bitcoins
Fakat ih ima previše... da me ne jebe posao zadao bi se isključivo u crypto i mining. Ovako sam spao samo na to ako šta vidim, primjetim ili pročitam ovdje na temi.
Samo ti Higuita obavještavaj. Chartovi i analize su ti prva liga. Počni naplaćivati u crypto
Samo ti Higuita obavještavaj. Chartovi i analize su ti prva liga. Počni naplaćivati u crypto