A vala je i bilo teško pogodit šta će rećJoseMujica wrote:haj priznaj kipranine da ti Neonku govore pišešcyprus wrote:cyprus wrote:Ma meni nije jasno šta je to toliko loše u postojećoj presudi... Presuđen je genocid, vojska i policija Republike Srpske označene kao izvršitelji genocida, Srbija postala prva država presuđena za nesprečavanje genocida... Mislim da je od toga zaista nemoguće dobiti više...
A šta eto da nekim čudom revizija i prođe u željenom pogledu... Opet se to neće odraziti ni na šta konkretno...
Sasvim bespotrebno... Al' eto, neka nama našeg populizma... Sad ćemo vjerovatno imat sranje nad sranjima (pitanje je samo dal srednjeročno ili dugoročno), a kad sud odbije pokretanje revizije (što će vjerovatno i biti), onda će biti kuknjava kako je to politički sud![]()
Bravo BakireIzetbegović nakon odbijanja zahtjeva za reviziju presude: Sud u Hagu je donio političku odluku![]()
![]()
![]()
![]()
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- cyprus
#5901 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
-
lakilaka
#5902 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
bogami se grdno varas. ne poznas ti dovoljno onda neke stvari. drzavu bosnu u hercegovinu zna se ko zeli unistiti. valjda ti je to jasno bilo i u periodu 92-95 a i ovih 22 godine iza.PM72 wrote:Varaš se ti.I ja sam bio žrtva i branio ovu zemlju ali me boli ona stvar i za danom RS i za postrojavanjem OSBiH i za ovakvim revizijama.Da Bakir nije čačkao mečku,za par godina bi dan RS izgubio smisao a 95% stanovnika iste nije znalo kad je taj datum.Sad znaju svi i iz inata slave.Ko je kriv?lakilaka wrote:varas se. zrtve ovo nikada nece zaboraviti. a 9 januara i postrojavanja ( nelegalnog ) vojske ce se uvijek sjecati patriote ove zemlje.PM72 wrote:Još dva - tri dana i ovo će prekriti ruzmarin,snjegovi i šaš...ko se još sjeća 9 januara i postrojavanja vojske?
Da Bakir nije pokrenuo internu reviziju samo da se kaže kako je pokrenuo...
Svaki njegov potez je minus za državu i za Bošnjake.Ama baš svaki.Imao je od koga naučiti kako sjebati vlastito stado...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5903 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
LeonardoAC wrote:Na stranu sve to što ja, ti i mi ovdje i u BiH mislimo o Bakiru, podržavali ga ili ne... sasvim je nebitno i irelevantno u cijeloj ovoj priči. Bakir je ovdje zastupao interes Bošnjačkog naroda da se dokaže istina i pravda i učinio je jedino što je mogao... sve i da je znao za ove dopise - opet je ispravno postupio što je išao u ovaj postupak, pa makar to ostalo na pokušaju (igrač koji puca zabije go - koji ne puca, teško...).JoseMujica wrote:LeonardoAC wrote:apsolutno ne mogu da razumijem kako jedan sekretar suda kao pojedinac, a ne sudsko vijeće, može odlučivati o ovako bitnoj stvari kao što je zahtjev za reviziju za GENOCID jedne suverene države protiv druge.
Nije ovo običan zahtjev tipa arbitražni spor, povreda teritorijalnih voda ili slična glupost... prosto ne mogu da vjerujem da svijet u kojem živimo nema mehanizme utvrđivanja odgovornosti zločina genocida, i da se ovako amaterski odnosi prema jednom narodu koji je preživio najveću patnju nakon II svjetskog rata.
Kako je moguće uopšte da se DOPISOM članu predsjedništva odbije zahtjev za presudu ? Valjda se zahtjev za reviziju odbija PRESUDOM u kojo se konstatuju razlozi odbijanja... ? Sve mi ovo miriše na amaterizam...
Može li neko stručno ovo da pojasni od forumaša koji se bave Međ. krivičnim pravom - siguran sam da ih ima ovdje....
ne treba biti puno stručan...kada pravno nepismen čovjek podnosi tužbu sudu uvijek nešto pogriješi, napravi proceduralnu grešku i sud to odbije.....u ovom slučaju to je tako nepismeno napravljeno da nije ni došlo do suda već je zahtjev odbio šef pisarnice![]()
No nije ni to problematično koliko je problematična činjenica da je Softić prije godinu dana pitao sud da li je pozvan da podnese zahtjev za revizijom tužbe i oni mu fino odgovorili da mora postojati odluka nadležne institucije BiH o tome...dakle, Bakir je čitavo vrijeme svjesno lagao i ložio narod o svemu ovome
Dosta je ovom narodu generala poslije bitke, ala Nikšića i Radončića - ne trebaju nam takvi lideri koji su u stanju da popljuju nešto što su jučer podržali javno i jednoglasno - drugim riječima, ovo je stvar koja je iznad politike i koja ne može imati personifikaciju ni u Bakiru ni bilo kome drugome. Ne mislim i ne vjerujem (nikad nisam glasao za tu stranku i za njega lično) da je ovo urađeno sa nekim drugim ciljem...
Kako može biti nepismeno napravljeno i sastavljeno kad smo do prije par dana pričali da imamo vrhunski pravni tim ? Ništa mi ovdje nije jasno...
Nije mi jasno, koliko moći može biti u jednoj ličnosti sekretara suda da ovako važno pitanje odbije jednim dopisom ? mislim... who is ju ba ?
isto brate ko kad ti ona teta na šalteru kaže: A đe ovaj papir?! simple as that
prije sam pisao o tome i to je u ovom slučaju korijen problema...Bakir je naučio raditi u sjeni, s mindera i ispod hastala...hajde razumijem da se npr, tako moralo u ratu jer su okolnosti ekstremne, nosale se vreće para, švercovalo oružje, izdavali lažni dokumenti itd......no sad više nije rat, postoji država, postoje institucije, ustav, zakon, propisane procedure i ide samo ono što se uklapa u te okvire...sve drugo, mimo toga je laž.
a ako neko svjesno koristi laž da bi sebe promovirao...nemam riječi da iskažem koliko mi se gadi sve to igranje sa osjećajima ljudi, ali vidim da po fb viđeniji SDAovci pozivaju na zbijanje safova i podršku prvom u Bošnjaka
#smajlikojipovraća
al ako mu i ovo prođe ovaj narod ne treba ništa drugo ni očekivati osim bijede i siromaštva i još nogama da se udara ako ih, ko babo mu, opet ne dovede pod nož, nespremne
-
Fudo387
#5904 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sad se vec gubis, zaista nema potrebe da sitni svercer i sofer arapskim turistima upada u ozbiljan razgovor.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebi ga, tako se to radi, sve se digne i razjebe se stvar. Eto ti si tipičan primjer minder efendije ibretiš se nekim stvarima k'o djete u vrtiću.Fudo387 wrote:Bas?VjecitiStudent wrote:Nisu ga preuzeli, odmah je odbijen.
Pa sto se sve srpsko na noge diglo da ospori Sakiba kad je zahtijev odmah odbijen cim ga je predao?
Kad se zajebajem onda ti se i obratim, ovo ti je najbolje da preskocis.
-
zenit dozic
#5905 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja, ipirpa wrote:je li ovo ona zastava pod kojom su se mnogi zakleli i svoje zivote polozili da bi je kasnije oni "nasi" zamjenili(prihvatili) ikar zastavu...pa kad dodze taj momenat kad prihvatise ikar zastavu, izadje hrvat ciji je sin poginuo pod zastavom ljijana pa zapali ikar zastavu pred vijecnom vatrom a murija ga uhapsi.zenit dozic wrote:
Koliko se sjecam vartu je pred vjecnom zapalio vladimir srebrov.
-
zenit dozic
#5906 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bitno je da nisam cetnik, ostalo manje viseKENJAC wrote: Moj Zenite , Zenite moj ! Dobar si ti glasač .
- dale cooper
#5907 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne zna čovjek više šta da kaže na ovakve stvari.pirpa wrote:Agencija Beta: Haški tribunal u maju 2016. obavijestio Softića da nije agent BiH
Međunarodni sud pravde u Hagu je još krajem maja prošle godine obavijestio Sakiba Softića da ga ne smatra agentom Bosne i Hercegovine pred tim sudom, ali je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uprkos tome, preko Softića, u februaru podnio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.
To proizlazi iz izjave predsjednika najvišeg suda UN Ronnyja Abrahama koju je večeras iz Haga proslijeđena agenciji Beta.
Abraham je potvrdio da je sud odbio da u postupak uzme zahtjev za reviziju upravo stoga što o imenovanju agenta, ni o pokretanju postupka za reviziju, nije dobio nikakvu odluku Predsjedništva BiH, kao kolektivnog šefa države.
Kako navodi sudija Abraham, Softić je još 25. maja prošle godine pisao tom sudu pitajući da li je njegovo imenovanje za pravnog zastupnika BiH u procesu protiv SR Jugoslavije iz 2002. godine još važeće za pokretanje procesa revizije presude.
"Pismom, datiranim 26. maja 2016, sekretar Suda informisao je Softića da je neophodno novo imenovanje. Sud nije dobio nikakav dokument koji bi potvrdio da je Softić imenovan u svrhu procesa za reviziju presude iz 2007", precizirao je predsjednik Medjunarodnog suda pravde.
Predsjednik Suda Abraham u današnjoj izjavi citira pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića od 13. jula prošle godine, i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka od 3. februara 2017, u kojima su obojica naglasila da "ne postoji odluka Predsjedništva BiH" o obnavljanju procesa pred Međunarodnim sudom pravde, niti odluka kojom bi Softić, ni bilo ko drugi, bio ovlašten da bude zastupnik BiH.
politikantsvo? Ili je kombinacija svega navedenog?
- JThomas
#5908 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
možda je sakib sakrio od baketa pismo 
-
propuh1975
#5909 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Neboj se ovdije imas slobodu govora probaj u manjem entitetu ono gradjanski kao ovdijeKENJAC wrote:Bas me interesuje hoce li ova tema pridonijeti da u buduce oni koji budu imali razlicito misljenje od vecine ne budu odmah proglaseni cetnicima, saloncima, petokolonasima i sl ?
-
PM72
#5910 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
lakilaka wrote:
poznajem ja izuzetno dobro stvari.22 godien iza rata nas UBIJA SDA,pljačka,krade,uništava,ponižava.Nije ni Milorad niti Šešelj ubio dijete u Aleji nego sin tajkuna iz SDA.Nije Milorad kriv što nema vode,struje,prevoza,posla...nego SDA.Od četnika sam se odbranio a od ovih nećemo.Nestaćemo ko Inke i Maje.bogami se grdno varas. ne poznas ti dovoljno onda neke stvari. drzavu bosnu u hercegovinu zna se ko zeli unistiti. valjda ti je to jasno bilo i u periodu 92-95 a i ovih 22 godine iza.
-
VjecitiStudent
#5911 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Softić bi zaista mogao završiti na sudu, ali našem, da sam sebe brani.
- muha_sa
#5912 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
jel sad ovo znaci da se poništila prva presuda da je vojska i policija manjeg BH entiteta iliti genocidne tvorevine pocinila genocid nad Bošnjacima u Srebrenici a da Srbija nije ništa ucinila da ih sprijeci

- zagortenej
#5913 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I ja sam to prvo pomislio...moguće...išao na rizik....ako upali, upali.JThomas wrote:možda je sakib sakrio od baketa pismo
Last edited by zagortenej on 09/03/2017 21:09, edited 2 times in total.
- LeonardoAC
#5914 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I sta je trebao po tvom cijenjenom misljenju ? Sta bi ti uradio?JThomas wrote:e otprilike je tako tome i pristupljeno, ne ni kao bih premijer ligi, već kao bracinom turniru u skenderiji...LeonardoAC wrote:sve i da je znao za ove dopise - opet je ispravno postupio što je išao u ovaj postupak, pa makar to ostalo na pokušaju (igrač koji puca zabije go - koji ne puca, teško...).
čuj sve i da je znao...pa dragi ljudi...
- vivaldi
#5915 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ako nista odluka je brzo donesena pa ce valjda i blokada krace trajati.
jedini dobar potez koji sada bake moze napraviti je da nadje dogovor sa covicem oko izbora i to sto prije
jedini dobar potez koji sada bake moze napraviti je da nadje dogovor sa covicem oko izbora i to sto prije
- JThomas
#5916 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
što ti to mene pitaš? jel mene narod izabrao da vodim državu?
- pirpa
#5917 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ma nista, nema veze sto smo prihvatili varta zastavu a dopustili da nam ukinu zastavu pod kojom su se mnogi zakleli i svoje zivote dali. nema veze sto stoji ona srpska trobojka na izlazu iz sarajeva prema palama koja se vijorila 90tih i pod kojom su klali,granatiralli,ubijali po bosni. ma totalno nema veze i sto stoji ona sahovnica prema kiseljaku i hercegovini... nema veze, samo nek se nepuca..zenit dozic wrote: Ja, i![]()
Koliko se sjecam vartu je pred vjecnom zapalio vladimir srebrov.
Last edited by pirpa on 09/03/2017 21:11, edited 1 time in total.
- asurbanipal
#5918 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bakir je Dedždžal!!!

Last edited by asurbanipal on 09/03/2017 21:12, edited 1 time in total.
-
Nikola Testa
#5919 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Naravno da ne znaci, prva presuda stoji i daljemuha_sa wrote:jel sad ovo znaci da se poništila prva presuda da je vojska i policija manjeg BH entiteta iliti genocidne tvorevine pocinila genocid nad Bošnjacima u Srebrenici a da Srbija nije ništa ucinila da ih sprijeci![]()
- Edin H.
#5920 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne znaci.muha_sa wrote:jel sad ovo znaci da se poništila prva presuda da je vojska i policija manjeg BH entiteta iliti genocidne tvorevine pocinila genocid nad Bošnjacima u Srebrenici a da Srbija nije ništa ucinila da ih sprijeci![]()
- Capsicum
#5921 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je ono o čemu sam pričao. Kretenčinu treba razapeti! Doveo je zemlju gotovo do ratnog stanja, poigrao se sa emocijama cijelog jednog naroda, a posebno žrtvama genocida, ponizio ih na najbezobzirniji način, sve radi političkih poena. Ako debilko ne da ostavku, treba demonstracije ko u Rumuniji pokrenut dok ne smaknemo njega i stranku mu kriminalnu s vlasti za sva vremena!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako ovo komentarisati već izdaja ili su totalni diletanti koji se igraju vođenja naroda.
Međunarodni sud pravde u Hagu je još krajem maja prošle godine obavijestio Sakiba Softića da ga ne smatra agentom Bosne i Hercegovine pred tim sudom, ali je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uprkos tome, preko Softića, u februaru podnio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.
- muha_sa
#5922 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ne kontam kakvo je onda veselje kod pojedinihEdin H. wrote:Ne znaci.muha_sa wrote:jel sad ovo znaci da se poništila prva presuda da je vojska i policija manjeg BH entiteta iliti genocidne tvorevine pocinila genocid nad Bošnjacima u Srebrenici a da Srbija nije ništa ucinila da ih sprijeci![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#5923 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Allaha ti jel to sumLJaš?JoseMujica wrote: al ako mu i ovo prođe ovaj narod ne treba ništa drugo ni očekivati osim bijede i siromaštva
Nikad jači neće izači, pazi šta ti kažem...Čudna smo mi sorta
- O'zone
- Globalni moderator
#5924 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne. Znači samo da bolje osude agresora od te nećemo dobiti.muha_sa wrote:jel sad ovo znaci da se poništila prva presuda da je vojska i policija manjeg BH entiteta iliti genocidne tvorevine pocinila genocid nad Bošnjacima u Srebrenici a da Srbija nije ništa ucinila da ih sprijeci![]()
- It_is_a_Leclerc
#5925 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ili što bi rekli pojedinci - "Hvala Bakire makar što si pokušao"pirpa wrote:Agencija Beta: Haški tribunal u maju 2016. obavijestio Softića da nije agent BiH
To proizlazi iz izjave predsjednika najvišeg suda UN Ronnyja Abrahama koju je večeras iz Haga proslijeđena agenciji Beta.
Abraham je potvrdio da je sud odbio da u postupak uzme zahtjev za reviziju upravo stoga što o imenovanju agenta, ni o pokretanju postupka za reviziju, nije dobio nikakvu odluku Predsjedništva BiH, kao kolektivnog šefa države.
Kako navodi sudija Abraham, Softić je još 25. maja prošle godine pisao tom sudu pitajući da li je njegovo imenovanje za pravnog zastupnika BiH u procesu protiv SR Jugoslavije iz 2002. godine još važeće za pokretanje procesa revizije presude.
"Pismom, datiranim 26. maja 2016, sekretar Suda informisao je Softića da je neophodno novo imenovanje. Sud nije dobio nikakav dokument koji bi potvrdio da je Softić imenovan u svrhu procesa za reviziju presude iz 2007", precizirao je predsjednik Medjunarodnog suda pravde.
Predsjednik Suda Abraham u današnjoj izjavi citira pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića od 13. jula prošle godine, i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka od 3. februara 2017, u kojima su obojica naglasila da "ne postoji odluka Predsjedništva BiH" o obnavljanju procesa pred Međunarodnim sudom pravde, niti odluka kojom bi Softić, ni bilo ko drugi, bio ovlašten da bude zastupnik BiH.
I još ima obraza pričati o političkoj odluci.
Kakva sramota.