Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
brazzo19
#5901 Re: Kodi/XBMC Media centar
Bolje ba sa sliciama Irac nemoj zaebavat 
- irac300
#5902 Re: Kodi/XBMC Media centar
Promijeni portal.
@brazzo19 pa ti se ušutio od kako su sličice došle, ja kont'o da nisi ljut šta.
- chakany
#5903 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jučer sam bio na Balkan Green Wizard, a danas sam instalirao BT.
Uglavnom, sad pojma nemam koji portal da uključim. Znam da je na Balkan Green bio 4 (Takojelako), a ovdje ne znam koji je dostupan, jer mi se pojavljuju dvije liste BT lista i ispod nje Takojelako.
Pa ako može samo neko da napiše kako da namjestim. Tamo na Balkan Green je bila samo jedna Takojelako lista. Možda se to i ne zove lista, možda se zove drugačije.
Hvala unaprijed.
Uglavnom, sad pojma nemam koji portal da uključim. Znam da je na Balkan Green bio 4 (Takojelako), a ovdje ne znam koji je dostupan, jer mi se pojavljuju dvije liste BT lista i ispod nje Takojelako.
Pa ako može samo neko da napiše kako da namjestim. Tamo na Balkan Green je bila samo jedna Takojelako lista. Možda se to i ne zove lista, možda se zove drugačije.
Hvala unaprijed.
- irac300
#5904 Re: Kodi/XBMC Media centar
U BT nema addon sa listama, nego je sve integrisano u PVR. Pokrenes pvr i cekas da se ucita. Ako ne radi, promijeni portal, ima ih dosta. Imas u ovom dole videu kako pravilno mijenjati portale.chakany wrote: ↑31/10/2020 15:14 Jučer sam bio na Balkan Green Wizard, a danas sam instalirao BT.
Hvala unaprijed.
-
StoMaraka
#5905 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
brazzo19
#5906 Re: Kodi/XBMC Media centar
- moon_walker_90
#5907 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni isto od ovog upgradea ne radi dobro(ne ucitava programe bez obzira na portal,exit crasha,reinstalirao nekoliko puta itd). Moze li se instalirati 1.4 verzija pa da provjerim da li ce proraditi?
- irac300
#5908 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moj vam je savjet da sve probleme sa BT pitate autore istog u FB grupi Balkan Green ili isčitate tamo najčešće probleme.
Teško će vam ovdje neko bolje pomoći.
Teško će vam ovdje neko bolje pomoći.
- chakany
#5909 Re: Kodi/XBMC Media centar
A nema neke značajne razlike u TV kanalima između Balkan Green i BT ako sam dobro razumio.
Ja sam mislio da ovaj BT ima neke TV kanale koji nemaju na Balkan Green ili obrato
Uglavnom, hvala puno na pomoći.
Ja sam mislio da ovaj BT ima neke TV kanale koji nemaju na Balkan Green ili obrato
Uglavnom, hvala puno na pomoći.
- siman
#5910 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo, po uputi @irac300 sam (sa https://kodibalkan.org/) snimio i instalrao build thunder, naoružao se jakom voljom i strpljenjem i USPIO.
Ono sto nisam, od prve, uspio, a to je: podesiti portal. (treba ga podesiti na br. 2). A da bi se to moglo prvo treba , dole u traci gdje piše PVR, Izbor portala, SYSTEM i td. klikniti na SYSTEM i u novootvorenom prozoru spustiti se skroz dole i zadnju opciju podesimo na Expert (samo klikamo na riječ koju tu nađemo i kada dođemo na Expert, samo izađemo sa te stranice i vratimo se na stranicu odakle smo došli).
Sada idemo na Izbor portala i kada kliknemo Cofiguracija,dobijemo prozor za podešavanje portala.
Kada to podesite, možete ponovo otvoriti ovaj dodatak i kada vam se otvori ekran sa logom, Then Thunder gore u vrhu (malo desno) iskoči će ikonica gdje treba da se instaliraju kanali, ili sta već. Nista ne dirajte i čekajte da ikonica sama nestane.
I opet čekajte ona ce se sama ponovo pojaviti i vidjecete kako se instaliraju nekakvi programi. Kada to bude gotovo, idete na PVR , i td....
Iako je ovo bilo veoma opširno, moram dodati još nešto: svaki puta kada ponovo zelite nešto gledati na ovome, MORATE CEKATI SNIMANJE, bar je kod mene tako. Možda može i drugacije, ali ja sam i sa ovim zadovoljan-nigdje ne zurim.
LP
Ono sto nisam, od prve, uspio, a to je: podesiti portal. (treba ga podesiti na br. 2). A da bi se to moglo prvo treba , dole u traci gdje piše PVR, Izbor portala, SYSTEM i td. klikniti na SYSTEM i u novootvorenom prozoru spustiti se skroz dole i zadnju opciju podesimo na Expert (samo klikamo na riječ koju tu nađemo i kada dođemo na Expert, samo izađemo sa te stranice i vratimo se na stranicu odakle smo došli).
Sada idemo na Izbor portala i kada kliknemo Cofiguracija,dobijemo prozor za podešavanje portala.
Kada to podesite, možete ponovo otvoriti ovaj dodatak i kada vam se otvori ekran sa logom, Then Thunder gore u vrhu (malo desno) iskoči će ikonica gdje treba da se instaliraju kanali, ili sta već. Nista ne dirajte i čekajte da ikonica sama nestane.
I opet čekajte ona ce se sama ponovo pojaviti i vidjecete kako se instaliraju nekakvi programi. Kada to bude gotovo, idete na PVR , i td....
Iako je ovo bilo veoma opširno, moram dodati još nešto: svaki puta kada ponovo zelite nešto gledati na ovome, MORATE CEKATI SNIMANJE, bar je kod mene tako. Možda može i drugacije, ali ja sam i sa ovim zadovoljan-nigdje ne zurim.
LP
- Sanjarko
#5911 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja njihovu aplikaciju skinuo. Radi normala. Danas je azurirao. Nemam s cim snimit sliku kako treba ali evo.

- irac300
#5912 Re: Kodi/XBMC Media centar
Buraz, svaka ti čast što si odvojio vrijeme i napisao kroz šta si sve prošao. Možda nekom drugom pomogne. Ja sam svjestan da jos ima xy ljudi koji jos ne znaju ni postavke Kodija podesiti, a kamoli da shvate mijenjanje portala. Tako da se i ja zaboravim, pa napisem ukratko odgovor. Mada, stavljao sam video,gdje je fino objasnjeno kako instalirati BT i kako mijenjati portale. Al' možda neko više voli pisanu riječ.siman wrote: ↑01/11/2020 17:30 Evo, po uputi @irac300 sam (sa https://kodibalkan.org/) snimio i instalrao build thunder, naoružao se jakom voljom i strpljenjem i USPIO.
LP
- Sanjarko
#5913 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima nas. Video i pisana uputa pozeljna. Kad sam ja duduk skonto, skontat ce i drugi.irac300 wrote: ↑01/11/2020 22:43Buraz, svaka ti čast što si odvojio vrijeme i napisao kroz šta si sve prošao. Možda nekom drugom pomogne. Ja sam svjestan da jos ima xy ljudi koji jos ne znaju ni postavke Kodija podesiti, a kamoli da shvate mijenjanje portala. Tako da se i ja zaboravim, pa napisem ukratko odgovor. Mada, stavljao sam video,gdje je fino objasnjeno kako instalirati BT i kako mijenjati portale. Al' možda neko više voli pisanu riječ.siman wrote: ↑01/11/2020 17:30 Evo, po uputi @irac300 sam (sa https://kodibalkan.org/) snimio i instalrao build thunder, naoružao se jakom voljom i strpljenjem i USPIO.
LP![]()
- semirsar
#5914 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma to brate mili nadugacko i nasiroko...
Radio sam instalaciju na android tv i na par racunara i sa misem i sa daljinskim, i nijesam toliko komplikovao?!
Cim se zavrsi sve, ode se na izaberi portal i u dijelu "Active portal" pomocu strijelica izabrati 2, kliknes OK i ide restart.
Lutao sam i ja dok ne skontah, i vec sam opisao sta i kako... ne znam, merebit to kod njega moralo tako... ma hajd, i da si na glavi dubio dok si radio, nebitno, bitno je da si uspio

Radio sam instalaciju na android tv i na par racunara i sa misem i sa daljinskim, i nijesam toliko komplikovao?!
Cim se zavrsi sve, ode se na izaberi portal i u dijelu "Active portal" pomocu strijelica izabrati 2, kliknes OK i ide restart.
Lutao sam i ja dok ne skontah, i vec sam opisao sta i kako... ne znam, merebit to kod njega moralo tako... ma hajd, i da si na glavi dubio dok si radio, nebitno, bitno je da si uspio
- Sanjarko
#5915 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja nisam znao kako prebacit sa RS negdje drugo. @semirsar mi objasnio. Lako
samo se pritisne strelica lijevo i izbaci opcije gdje su one tackice.
-
mclovic
-
kakavdanakneiskustvu
#5917 Re: Kodi/XBMC Media centar
jedno laičko pitanje,imam blue thunder ,čim upalim kodi BT se pojavi,kako pronaći neke addone sa filmovima ,a imam in instalirane na kodiju?
- irac300
#5918 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako si imao te addone prije instaliranja BT, sada ih nemas jer se prilikom instalacije builda brise sve. Ako zelis instalirati nove addone, a ne mozes ih naci, onda ili promijeni skin ili idi u settings pa iz repositorya pokreni zeljeni addon. A najjednostavnije ti je, instaliraj posebno Kodi za druge addone, a BT koristi iskljucivo samo za IPTV.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/11/2020 13:06 jedno laičko pitanje,imam blue thunder ,čim upalim kodi BT se pojavi,kako pronaći neke addone sa filmovima ,a imam in instalirane na kodiju?
Edit
Imas Elementum addon u BT ali ga prvo moras pokrenuti da bi se instalirao.
-
kakavdanakneiskustvu
#5919 Re: Kodi/XBMC Media centar
pronašao sa m ih,ne znam baš kako,ali tu su,hvala,trazim jedan film i nema ga ni tuirac300 wrote: ↑02/11/2020 14:54Ako si imao te addone prije instaliranja BT, sada ih nemas jer se prilikom instalacije builda brise sve. Ako zelis instalirati nove addone, a ne mozes ih naci, onda ili promijeni skin ili idi u settings pa iz repositorya pokreni zeljeni addon. A najjednostavnije ti je, instaliraj posebno Kodi za druge addone, a BT koristi iskljucivo samo za IPTV.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/11/2020 13:06 jedno laičko pitanje,imam blue thunder ,čim upalim kodi BT se pojavi,kako pronaći neke addone sa filmovima ,a imam in instalirane na kodiju?Za Windows je lako, za Android koristi fork.
Edit
Imas Elementum addon u BT ali ga prvo moras pokrenuti da bi se instalirao.
- friskyoreo
#5920 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kupih i ja danas ovaj Fire tv stick... Zna li neko na koji nacin mogu gledati placeni iptv preko stick-a? Preko koje app i kako to ide? Imam onu listu onu od providera, sad ne znam kako to da prebacim na stick..
- irac300
#5921 Re: Kodi/XBMC Media centar
Instaliraj na telefon aplikaciju apps2fire stick. Povezi je sa firestickom, tako da mozes svaku aplikaciju sa telefona, instalirati na fire stick. Imas na youtube procedurufriskyoreo wrote: ↑02/11/2020 21:10 Kupih i ja danas ovaj Fire tv stick... Zna li neko na koji nacin mogu gledati placeni iptv preko stick-a? Preko koje app i kako to ide? Imam onu listu onu od providera, sad ne znam kako to da prebacim na stick..
Druga opcija da skines downloader, a preko njega Aptoide koji je zamjena za google play.
- BarbaDue
#5922 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prebacih se i ja na BT, čini mi se bolji je od Bgreena 
- friskyoreo
#5923 Re: Kodi/XBMC Media centar
Super, hvala puno na pomoci!irac300 wrote: ↑02/11/2020 22:40Instaliraj na telefon aplikaciju apps2fire stick. Povezi je sa firestickom, tako da mozes svaku aplikaciju sa telefona, instalirati na fire stick. Imas na youtube procedurufriskyoreo wrote: ↑02/11/2020 21:10 Kupih i ja danas ovaj Fire tv stick... Zna li neko na koji nacin mogu gledati placeni iptv preko stick-a? Preko koje app i kako to ide? Imam onu listu onu od providera, sad ne znam kako to da prebacim na stick..
Druga opcija da skines downloader, a preko njega Aptoide koji je zamjena za google play.
Kupio sam onaj Surfshark vpn i instalirao na stick... I ukljucio sam onaj kill switch... Koliko je to pouzdano sada da ce raditi? Jer u EU sam i ne bih zelio da dobijem 800 eur kazne zbog torrenta... Skinuo sam cyberflix, on fercera, ali kvalitet slike nije nesto posebno...
I moze li se na fire aktivirati onaj vpn kill switch sto je na androidu u developer postavkama?
- irac300
#5924 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne koristim vpn, ali ako je placen i velis da si ukljucio onda bi trebalo da radi. Stvarno ti oko tih stvari ne mogu pomoci.friskyoreo wrote: ↑03/11/2020 17:38Super, hvala puno na pomoci!irac300 wrote: ↑02/11/2020 22:40Instaliraj na telefon aplikaciju apps2fire stick. Povezi je sa firestickom, tako da mozes svaku aplikaciju sa telefona, instalirati na fire stick. Imas na youtube procedurufriskyoreo wrote: ↑02/11/2020 21:10 Kupih i ja danas ovaj Fire tv stick... Zna li neko na koji nacin mogu gledati placeni iptv preko stick-a? Preko koje app i kako to ide? Imam onu listu onu od providera, sad ne znam kako to da prebacim na stick..
Druga opcija da skines downloader, a preko njega Aptoide koji je zamjena za google play.Imam jos jedno pitanje..
![]()
Kupio sam onaj Surfshark vpn i instalirao na stick... I ukljucio sam onaj kill switch... Koliko je to pouzdano sada da ce raditi? Jer u EU sam i ne bih zelio da dobijem 800 eur kazne zbog torrenta... Skinuo sam cyberflix, on fercera, ali kvalitet slike nije nesto posebno...
I moze li se na fire aktivirati onaj vpn kill switch sto je na androidu u developer postavkama?
- diablobih
#5925 Re: Kodi/XBMC Media centar
Trebalo bi da radi. Kill switch ce ti ubiti konekciju ako se nesto nenadano desi i vratiti kasnije.