Sirija

Locked
Almaz

#5901 Re: Sirija

Post by Almaz »

Ja Sam Odavle wrote: Po toj izvitoperenoj logici, Rouhani je napokon pristao biti zapadni cionisticki sluga. Eno hoce da prica sa atlantistima, e ne bi li malo popustili uzde pa da prodise.
Jedno je pricati a drugo je biti neciji sluga ili mu dozvoliti da bude domacin u tvojoj kuci.
Rouhani hoce "pricati" ali je takodjer podvukao da se neodricu nuklearnog programa.
underwater

#5902 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:A ja vjerujem da meni nije naređeno da slijedim tu lađu, već da se držim Časne Objave i sunneta Muhammeda a.s.
Moj izbor je da slijedim Poslanika lično, a tebi ne branim da slijediš njegove potomke, odnosno vaših 12 imama.
Ja tu dilemu nemam, kao što većina kršćana nema dilemu da li treba slijediti Isusa ili 12 apostola.
Ti covjece nisI dobro.
Vise puta si me progasio SIITOM.
Zasto?
Jer je to za tebe NAJVECI grijeh. Dovoljan za metak u potiljak.
Nisam siit!!!
Ja sam GRADJANIN koji nista ne radi PO NAREDBI vec samo i jedino iz ljubavi i moralno-etickog konteksta koji sam oblikovao pod uticajem vjere, obitelji, tradicije itd itd.
Maloumno mi je da se ubedjujem jesam li ili nisam SIIT :? :-)
underwater

#5903 Re: Sirija

Post by underwater »

Almaz wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Po toj izvitoperenoj logici, Rouhani je napokon pristao biti zapadni cionisticki sluga. Eno hoce da prica sa atlantistima, e ne bi li malo popustili uzde pa da prodise.
Jedno je pricati a drugo je biti neciji sluga ili mu dozvoliti da bude domacin u tvojoj kuci.
Rouhani hoce "pricati" ali je takodjer podvukao da se neodricu nuklearnog programa.
Zlonamjerne provokacije.
Pa naravno da hoce pricati.
To je rekao i u predizbornoj kampanji.
Uvjet svih uvjeta: PRIJE bilo kakvih pregovora - skidanje svih sankcija.
Mada je taj Obamin potez (jednako kao i pristanak na inicijativu lavrova) samo kupovanje glasova u kongresu za konacni opci napad. Niti ce on skinuti sankcije niti je voljan za unistenje CW.
Ali ce kongresu reci, evo vidite, sve sam pokusao, i pregovore, ali ne ide ...
Challenger__

#5904 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne dajte se isprovocirati za ban, izgleda da je Hanibal pred vratima. Samo minut jedan, molim.
Avetinho

#5905 Re: Sirija

Post by Avetinho »

underwater wrote:
Almaz wrote:
Zlonamjerne provokacije.
Pa naravno da hoce pricati.
To je rekao i u predizbornoj kampanji.
Uvjet svih uvjeta: PRIJE bilo kakvih pregovora - skidanje svih sankcija.
Mada je taj Obamin potez (jednako kao i pristanak na inicijativu lavrova) samo kupovanje glasova u kongresu za konacni opci napad. Niti ce on skinuti sankcije niti je voljan za unistenje CW.
Ali ce kongresu reci, evo vidite, sve sam pokusao, i pregovore, ali ne ide ...
Nije istina, eno neki dan su pricali, a sankcije stoje li stoje.

Prestani izmisljati vijesti po uzoru na RT, PRESSTV i SANA.
Challenger__

#5906 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Postao/la Challenger__ dana 24/09/2013 10:37
- kako se odvija izraelsko-američka, vojno-politička intervencija protiv Sirije? Preko proxy-ratnika koji nisu bili u stanju da realizuju intervencionističke i invazionističke ciljeve (nasilna promjena vlasti u Siriji). Kada su posustali i kada im je moral bio slomljen, na scenu je otvoreno stupao Izrael: dejstva po pograničnim prostorima, po pozicijama elitnih jedinica (okolina Damaska), po skladištima municije i naoružanja (Homs, Latakija)...

- definitivno sumorno i depresivno i za armije koje imaju mnogo bolju međunarodnu poziciju. Uprkos svemu, SAA se oporavila i bila je u žestokoj ofanzivi na (od civila uglavnom napuštenu Istočnu Gutu) sa izgledima da trajno i definitivno slomi otpor Al-Qaede, stvori uslove da u cijelosti oslobodi Damask, a samim tim da rastereti elitne jedinice koje bi otišle na druga ratišta i stavila tačku na ovu dvoipogodišnju agresiju Izraela, SAD i KSA...

- onda je došla očekivana farsa zvana "upotreba hemijskog oružja" i prijetnja vojnom intervencijom. Distrakcija, koja je po ne znam koji put, spriječila SAA da stavi tačku na ovu zločinačku igru izraelsko-američke terorističke internacionale. Ovaj video, snimljen u Guti 21., 22. i 23. avgusta u kome SAA nastupa konvencionalnim naoružanjem, a vojska ide bez ikakvih zaštitinih maski, dodatno stavlja pod sumnju teze koju plasiraju agresori: Izrael, SAD i KSA:

- dakle, agresija na Siriju se odvija kombinacijom agresije preko proxy-formacija sa jedne strane, elemenata agresije sa druge (dejstvo Izraela) i vojno-političkim distrakcijama SAD.

Postavljam sam sebi jedno pitanje: kako će dalje? Izraelsko-američka armada na terenu ne stoji dobro. Izrael se poprilično ispucao, a teza o upotrebi hemijskog oružja je dovedena u pitanje i u najužim političkim krugovima zapada (brutanski parlament, američki Kongres)... ŠTA ĆE DALJE SMISLITI?

Kakvo novo zlo sada spremaju?

Turska? Da, Turska, pazite sad ovo:

Turkey's parliament will discuss a government motion authorising military strikes against Syria on Thursday, the deputy prime minister said.

Bulent Arinc declined to comment on its scope while speaking to reporters after a weekly cabinet meeting on Monday.

Turkey authorised military action against Syria shortly after a mortar attack fired from the neighbouring territory killed five of its civilians in October.

Since then, the Turkish military has retaliated in kind for every Syrian shell that has landed on its soil.

Relations between once close allies Damascus and Ankara have deteriorated since the outbreak of the deadly conflict in Syria in March 2011.

The long and volatile border between the two countries has become increasingly tense with a number of incidents in the area, prompting NATO to station Patriot missile batteries there for defensive purposes.

On September 17, Turkey downed a Syrian military helicopter that it said had violated its airspace, in a move Damascus said was aimed at heightening tensions between the two countries.
AFP

LINK

______

U četvrtak, parlament Turske, raspravljaće o odobravanju vojnih udara na Siriju!
Challenger__

#5907 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Breaking News:
Turkey's parliament will on Thursday discuss motion authorising strikes on Syria.
Challenger__

#5908 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

??!
Challenger__

#5909 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ispucali teroriste, ispucali Izrael, ispucali false flag i sada uvode - Tursku??
Avetinho

#5910 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Postao/la Challenger__ dana 24/09/2013 10:37
- kako se odvija izraelsko-američka, vojno-politička intervencija protiv Sirije? Preko proxy-ratnika koji nisu bili u stanju da realizuju intervencionističke i invazionističke ciljeve (nasilna promjena vlasti u Siriji). Kada su posustali i kada im je moral bio slomljen, na scenu je otvoreno stupao Izrael: dejstva po pograničnim prostorima, po pozicijama elitnih jedinica (okolina Damaska), po skladištima municije i naoružanja (Homs, Latakija)...

- definitivno sumorno i depresivno i za armije koje imaju mnogo bolju međunarodnu poziciju. Uprkos svemu, SAA se oporavila i bila je u žestokoj ofanzivi na (od civila uglavnom napuštenu Istočnu Gutu) sa izgledima da trajno i definitivno slomi otpor Al-Qaede, stvori uslove da u cijelosti oslobodi Damask, a samim tim da rastereti elitne jedinice koje bi otišle na druga ratišta i stavila tačku na ovu dvoipogodišnju agresiju Izraela, SAD i KSA...

- onda je došla očekivana farsa zvana "upotreba hemijskog oružja" i prijetnja vojnom intervencijom. Distrakcija, koja je po ne znam koji put, spriječila SAA da stavi tačku na ovu zločinačku igru izraelsko-američke terorističke internacionale. Ovaj video, snimljen u Guti 21., 22. i 23. avgusta u kome SAA nastupa konvencionalnim naoružanjem, a vojska ide bez ikakvih zaštitinih maski, dodatno stavlja pod sumnju teze koju plasiraju agresori: Izrael, SAD i KSA:

- dakle, agresija na Siriju se odvija kombinacijom agresije preko proxy-formacija sa jedne strane, elemenata agresije sa druge (dejstvo Izraela) i vojno-političkim distrakcijama SAD.

Postavljam sam sebi jedno pitanje: kako će dalje? Izraelsko-američka armada na terenu ne stoji dobro. Izrael se poprilično ispucao, a teza o upotrebi hemijskog oružja je dovedena u pitanje i u najužim političkim krugovima zapada (brutanski parlament, američki Kongres)... ŠTA ĆE DALJE SMISLITI?

Kakvo novo zlo sada spremaju?

Turska? Da, Turska, pazite sad ovo:

Turkey's parliament will discuss a government motion authorising military strikes against Syria on Thursday, the deputy prime minister said.

Bulent Arinc declined to comment on its scope while speaking to reporters after a weekly cabinet meeting on Monday.

Turkey authorised military action against Syria shortly after a mortar attack fired from the neighbouring territory killed five of its civilians in October.

Since then, the Turkish military has retaliated in kind for every Syrian shell that has landed on its soil.

Relations between once close allies Damascus and Ankara have deteriorated since the outbreak of the deadly conflict in Syria in March 2011.

The long and volatile border between the two countries has become increasingly tense with a number of incidents in the area, prompting NATO to station Patriot missile batteries there for defensive purposes.

On September 17, Turkey downed a Syrian military helicopter that it said had violated its airspace, in a move Damascus said was aimed at heightening tensions between the two countries.
AFP

LINK

______

U četvrtak, parlament Turske, raspravljaće o odobravanju vojnih udara na Siriju!
Nisam dugo vidio bezoobraznije prekrajanje istorije.

Previse RT i SANA?
underwater

#5911 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:??!
:D
Pa vec sam ti dva puta replicirao da je ASCARE da napad ide ...
Nadam se da ce i ovi rebelsi skontat da su glineni golubovi i isparit se na vrijeme kao oni u kenjij
Challenger__

#5912 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

underwater, skoro dvije godine pišem da će ovo završiti u III sv. ratu. Ali OVO, OVAKO, SADA???

:lol: :lol: :lol:
underwater

#5913 Re: Sirija

Post by underwater »

Ja Sam Odavle wrote: Nije istina, eno neki dan su pricali, a sankcije stoje li stoje.

Prestani izmisljati vijesti po uzoru na RT, PRESSTV i SANA.
Ko je ba prico? :mrgreen:
Mislis sto ga je obama zvao telefonom? :lol:
Shvati, Amerika nece pregovore, IRAN DA, ta zemlja zeli mir...
Naivan si :D vidi se da si odavle ...
Challenger__

#5914 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nema potvrde velikih medija... Šta je sa ovom Turskom. Kakvo je ovo sad ludilo?
underwater

#5915 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:underwater, skoro dvije godine pišem da će ovo završiti u III sv. ratu. Ali OVO, OVAKO, SADA???

:lol: :lol: :lol:
Vidjecemo sto ce se desiti u Turskoj.
Turci jesu pokvareni, ali nisu GLUPI.
Bice tu 5 miliona na ulicama protiv ...
Challenger__

#5916 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo potvrde velikih, Fox-news:

Turkey parliament to debate Syria strikes motion

Image

underwater

#5917 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:Nema potvrde velikih medija... Šta je sa ovom Turskom. Kakvo je ovo sad ludilo?
Prije kojeg napada jeste bila potvrda?
Turskim imperijalistima je zjevnula guzica.
Sada ce Iran tajnim diplomatskim kanalima da ih upozori.
Erduan NEMA cak vise ni nadpolovicnu podrsku u turskoj.
Challenger__

#5918 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

underwater wrote: Prije kojeg napada jeste bila potvrda?
Ne vjerujem da je ovo izolovana, samostalna akcija. Ako do ovog dođe, to je znak da je to dogovoreno na najvišem (cionističkom) nivou.
Challenger__

#5919 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ona budaletina Erol Avdović lupeta o trijumfu "Obamine mirovne politike", očigledno ne znajući za ovu vijest. Koji amateri, koji diletanti, kakav jad.
underwater

#5920 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:
underwater wrote: Prije kojeg napada jeste bila potvrda?
Ne vjerujem da je ovo izolovana, samostalna akcija. Ako do ovog dođe, to je znak da je to dogovoreno na najvišem (cionističkom) nivou.
Da, i to ide. Bez obzira na sto bi hipotetski pristali Iran i Sirija, oni ce napasti.
Ali podrske za to nece biti ... u onim "dole" strukturama ... i zato ce cionisti izgubiti rat :thumbup:
Co0l

#5921 Re: Sirija

Post by Co0l »

underwater wrote:
Co0l wrote:Sto se tice odnosa BBC-a prema PressTV-u,to nije stvar odnosa prema istini jer PressTV se sa istinom ni u putu nije sreo i to je razlog zasto im ne daju da sire svoje lazi,BBC se tu samo ponio kao odgovoran javni emiter.
:D
E tu foru o istinitosti pisanja i nezavisnosti zapadnih mediji izvoli nastavi pusiti sam...
Jednako kao sto mozes vjerovati u americku ili englesku demonkraciju i oslobadjanje od diktatora, kao i da u iranu i rusiji siluju politicke neistomisljenike
Za sve ove tvrdnje nemas niti jedan dokaz osim onog sto si procitao u tim istim medijima koje analiziras
A toliko ti je GLUPASTA tvrdnja da je ban na PRESS TV zbog toga sto IM NE DAJU DA SIRE SVOJE LAZI da prevazilazi cak i brainwashing prosjecnog glupog engleza.
Ako se malo bolje informiras, vidjeces da je to sastavni dio sankcija koje su ameriknci nametnuli iranu ZBOG NUKLEARNOG PROGRAMA i nema veze sa novinarstvom, ljudskim pravima i sl.
I gdje je onda tu NEZAVISNO novinarstvo :D
Ako je i to tebi ok, opet je do tebe ...
Da citas sta se pise na temi u kojoj ucestvujes umjesto sto samo ko padobranac uskaces vidio bi da sam napisao da ne vjerujem nesto posebno ni zapadnim medijima ali u odnosu na lazljivi PressTV izmislili su nezavisno novinarstvo.Pa samo glup covjek bi mogao tvrditi suprotno.
Ne znam zasto imas potrebu da izmisljas da je sagovrnik nesto rekao da bi ga mogao demantovati pa se sluzis lazima da sam za Rusiju napisao da tamo siluju neistomisljenike (previse konzumacije lazljivih medija poput PressTV izgleda uzima danak i navodi konzumente da se cak i nesvjesno ponasaju kao ti isti mediji i lazu) ali nakon citanja tvoje konverzacije sa @cetmijem vidim da to nije izolovan slucaj nego tvoj modus operandi.

U jednom postu optuzujes BBC za iskljucivanje programa PressTV-a sa satelita a vec u drugom Amerikance.Hajde se prvo dogovori sam sa sobom pa onda pisi.A ko god da je odgovoran za to samo je ucinio uslugu onima koji nece gledati i slusati lazi iz Press-ove kuhinje.I ne,nisam napisao da je to ucinjeno zbog stanja ljudskih prava u Iranu,to je jos jedna od tvojih izmisljotina.
Naravno,ti kao i svako drugi imas pravo da konzumiras i vjerujes bilo kojem mediju kojem hoces,kakva god smo mi usrana besperspektivna nerazvijena vukojebina,kako si se izrazio o BiH,nismo ipak toliko primitivni da te zbog drugacijeg misljenja neko strpa u zatvor ili siluje kao u domovini PressTV-a samo ne ocekuj da iko vjeruje tim lazima.
Challenger__

#5922 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Razvaljeni teroristi, izolovan Izrael, vezane ruke SAD-u, a onda na scenu stupa Turska, članica NATO, što za sobom povlači solidarnost, jeli... Hoće cionističke elite rat, neće mir.

Prije više od godinu dana sam pisao da je centralno pitanje da li će Turska sebi dozvoliti da bude žrtveni konj na velikoj geopolitičkoj ploči.

Samo, ovo nije bezazlena stvar, jer pacifizam koji ne odgovara elitima se narušava preko solidarnosti u okviru NATO (Turska je članica NATO). Dakle, Turska napada, Turskoj se odgovara, NATO se solidariše...

PREDVIDIVO i već ispisano na zatvorenoj temi.
underwater

#5923 Re: Sirija

Post by underwater »

Co0l wrote:U jednom postu optuzujes BBC za iskljucivanje programa PressTV-a sa satelita a vec u drugom Amerikance.
referiracu se samo na ovaj dio tvoje glisturine od posta ....
Poanta je da NEZAVISNA medijska kuca iz UK krsi zakone o medjunarodnim telekomunikacijma i iskljucuje sa svojih kanala drugu, ne po nalogu svoje drzave vec druge...tj. amerike
Challenger__

#5924 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da li je ovo akt nečije frustracije? Ili, zakulisnih dogovora na najvišim nivoima? Jesu li svjesni mogućih posljedica?
Co0l

#5925 Re: Sirija

Post by Co0l »

underwater wrote:
Co0l wrote:U jednom postu optuzujes BBC za iskljucivanje programa PressTV-a sa satelita a vec u drugom Amerikance.
referiracu se samo na ovaj dio tvoje glisturine od posta ....
Poanta je da NEZAVISNA medijska kuca iz UK krsi zakone o medjunarodnim telekomunikacijma i iskljucuje sa svojih kanala drugu, ne po nalogu svoje drzave vec druge...tj. amerike
Pogresno si informisan,PressTV nije medijska kuca nego masinerija za manipulaciju i proizvodnju lazi i kao takvoj joj nije mjesto nigdje osim u domovini i eventualno u dijelovima Sirije i Libana na koje ima uticaja Teheran.To uopste nije pitanje slobodnog novinarstva nego mentalne higijene.
Locked