Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

@Shahab,
Dakle, DF čita i analizira pisanje na forumu. :D
Hajde možda se i lijeni Komšić konačno probudi iz sna i nešto pokrene mada ali mislim da protiv ovih multi-milionera teško da ko ima šanse. Jednostavno, Begovi i Age tokom svakih izbora za desetak dana skrše desetine miliona KM (u zemlji gdje postoje emisije tipa ''Ispuni mi želju) i putem masovnih medija ljudima masovno bacaju ''sihire'' u vidu masovnog širenja svojih patoloških laži, a narod ovakav kakav jeste neobrazovan, taj njihov lažni toksični nacionalizam asimilira kao ''istinu'' što je apsurd, dajući im opet šansu da nastave i dalje ekonomski devastirati ovu lijepu zemlju.
Neka nam je Uzvišeni Bog na pomoći, amin.
weredsf

#5902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

antimobbing wrote:@Shahab,
Hajde možda se i lijeni Komšić konačno probudi iz sna i nešto pokrene mada ali mislim da protiv ovih multi-milionera teško da ko ima šanse. Jednostavno, Begovi i Age tokom svakih izbora za desetak dana skrše desetine miliona KM (u zemlji gdje postoje emisije tipa ''Ispuni mi želju) i putem masovnih medija ljudima masovno bacaju ''sihire'' u vidu masovnog širenja svojih patoloških laži, a narod ovakav kakav jeste neobrazovan, taj njihov lažni toksični nacionalizam asimilira kao ''istinu'' što je apsurd, dajući im opet šansu da nastave i dalje ekonomski devastirati ovu lijepu zemlju.
Mene sve ovo podsjeca na "Drzavu za covjeka", nekako sva ova fama i prica mi lici na to, zadnje sto treba je se krene tim putem.
Dakle od obracuna nema nista, sto prije to shvatimo tim bolje jer tokovi novca ne poznaju stranku, ideologiju, naciju...
lerdi

#5903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

weredsf wrote:
Mene sve ovo podsjeca na "Drzavu za covjeka", nekako sva ova fama i prica mi lici na to, zadnje sto treba je se krene tim putem.
Dakle od obracuna nema nista, sto prije to shvatimo tim bolje jer tokovi novca ne poznaju stranku, ideologiju, naciju...
Željko bi se složio sa ovim boldovanim, bar je sinoć bio na tom fonu ;)
Shahab

#5904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

ultima_palabra wrote:Kao da se konačno nešto pokreće u pravom smjeru...
Činjenica je da su se stvari radikalno izmjenile. Komšić više nije autsajder kojeg oligarhija negira sa pozicija arogancije i potcjenjivanja. Uz sebe ima sposobnog Reufa Bajrovića koji mu gradi podršku u USA i osigurava realan politički koncept. Sinoć je govorio bez greška i bio je dobro pripremljen. U njima dvojici prepoznajem snagu koja će srušiti sile korupcije i nepotizma. Propast SDA-SDP društvenog modela je historijska neminovnost. Nakon što je EU došla na granice BiH, ništa više neće biti kao što je bilo. To je slično aneksiji BiH od strane Austro Ugarske. Period austrijske vlasti predstavlja period najvećeg progresa i emancipacije u historiji BiH, proces koji je nasilno prekinut od strane teroriste Gavrila Principa. Bio je sličan period i za vrijeme titoizma u periodu 60-80-ete prošlog stolječa koji je kulminirao Olimpijskim igrama. I taj period modernizacije BiH prekinuli su velikosrbi povampirenim nacionalizmom. Dakle DF jeste projekat modernizacije BiH i harmonizacije sa našim prirodnim evropskim okruženjem. Sve radi u Komšićevu korist. Oligarhija je totalno poludila i više nema nikakvog osjećaja za realnost. Narod je gladan i izbezumljen činjenicom da su mu šanse da organizuje lični ekonomski život, ravne nuli. Sve je podređeno interesima grupice oko "političkih lidera" (KARINA). DDF prerasta u pokret pobune obespravljenih. Sinoć je bila nevjerovatna spontana energija koju ne može projecirati nikakav medijski spin. Komšić kaže da je DF inkluzivan i da je svako dobrodošao. Sastav je multietnički i prvi puta političko bosanstvo ima iskrenu stranačku artikulaciju.
Last edited by Shahab on 09/10/2013 09:07, edited 3 times in total.
ultima_palabra

#5905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Iskreno, meni je najveće razočarenje bilo nepristupanje Suljagića i Bajrovića DF-u... ali ako će oni raditi dobar posao kao neka vrsta spoljnih saradnika onda je to ok.
Altsa

#5906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Styling wrote:
Sala je bila krcata, a neki nisu mogli ni ući. I sam sam otišao da vidim atmosferu i ambijent. Komšić je govorio veoma dobro, smireno i spontano i osjetio se onaj poznati fluid koji ima sa masama, što nema niti jedan političar u Federaciji. Nešto slično je imao rahmetli Alija Izetbegović, tu toplinu i vještinu spontane komunikacije sa narodom. Komšić je prvi puta najavio da preferira germanski model organizacije privrede, odnosno da zagovara reindustrijalizaciju putem javno-privatnog partnerstva. Mnogo je bilo mladih ljudi, što studenata, što mladih bračnih parova sa djecom. Stranački aktivisti su bili odjeveni u narandžasteoj kombinaciji, što je odavalo utisak ukusa i evropskog civilizacijskog kruga. Veoma pozitivno sam se iznenadio.
Nije osoba koju bih slijedila.
srecom :lol:
Shahab

#5907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

ultima_palabra wrote:Iskreno, meni je najveće razočarenje bilo nepristupanje Suljagića i Bajrovića DF-u... ali ako će oni raditi dobar posao kao neka vrsta spoljnih saradnika onda je to ok.
Pročitaj Bajrovićev intervju u Oslobođenju. Jasno je da je uključe u projekat DF. Radi iz sjene. Toliko je jak.
Styling

#5908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Altsa wrote:
Styling wrote:
Sala je bila krcata, a neki nisu mogli ni ući. I sam sam otišao da vidim atmosferu i ambijent. Komšić je govorio veoma dobro, smireno i spontano i osjetio se onaj poznati fluid koji ima sa masama, što nema niti jedan političar u Federaciji. Nešto slično je imao rahmetli Alija Izetbegović, tu toplinu i vještinu spontane komunikacije sa narodom. Komšić je prvi puta najavio da preferira germanski model organizacije privrede, odnosno da zagovara reindustrijalizaciju putem javno-privatnog partnerstva. Mnogo je bilo mladih ljudi, što studenata, što mladih bračnih parova sa djecom. Stranački aktivisti su bili odjeveni u narandžasteoj kombinaciji, što je odavalo utisak ukusa i evropskog civilizacijskog kruga. Veoma pozitivno sam se iznenadio.
Nije osoba koju bih slijedila.
srecom :lol:
1. Ne izvlači iz konteksta
2. Stojim iza toga da nije osoba koju bih slijedila jer se ponaša ko uvrijeđena mlada i njegovo razmišljanje je više usmjereno ka osveti nego nekom jedinstvenom konceptu koji bi pokrenuo stvari koji on, btw, nema.
3. Ako ga slijede takvi kao ti, možda je i bolje da se distanciram.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

weredsf wrote:
Mislim da nije. Međutim, treba biti oprezan i nipošto ne zanemariti činjenicu da je Komšić dugo vremena bio psiho-klon Zlatka koji je od potpunog neznanca širokim narodnim masama od lijenog Komšića napravio ovo što je on sada. Dakle, da nije bilo ulaganja novca i izuzetno dobro odrađenog marketinga koji je u njegovu promociju uložio Zlatko, ne bi ni bilo ovolike popularnosti Komšića, koji je ustvari isključivo SDP-ov proizvod za tržište. Zvuči grubo ali to je zaista istina. Šta je Komšić do sada radio? Ništa, samo je čitao govore koje mu je pisao marketinški tim profesionalaca dobro plaćen od strane prebogatog SDP-a, smješkao se i mahao masi. Ukoliko Komšić nešto želi i ima iskrene namjere morat će se ipak malo više potruditi jer sve što je do sada radio, neće imati neki veliki efekt na masu razvučene pameti koja će opet biti ''opsihrena'' patološkim lažima masovnih medija plaćenih milionima KM ili će opet prodavati svoje glasove multi-milionerima, Begovima i Agama za 20 KM, kilogram kafe, šećera i jaffa cakes, kao što to radi već 20 godina.
Last edited by antimobbing on 09/10/2013 09:14, edited 4 times in total.
Pasiflora

#5910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pasiflora »

Shahab wrote:
ultima_palabra wrote:Kao da se konačno nešto pokreće u pravom smjeru...
Činjenica je da su se stvari radikalno izmjenile. Komšić više nije autsajder kojeg oligarhija negira sa pozicija arogancije i potcjenjivanja. Uz sebe ima sposobnog Reufa Bajrovića koji mu gradi podršku u USA i osigurava realan politički koncept. Sinoć je govorio bez greška i bio je dobro pripremljen. U njima dvojici prepoznajem snagu koja će srušiti sile korupcije i nepotizma. Propast SDA-SDP društvenog modela je historijska neminovnost. Nakon što je EU došla na granice BiH, ništa više neće biti kao što je bilo. To je slično aneksiji BiH od strane Austro Ugarske. Period austrijske vlasti predstavlja period najvećeg progresa i emancipacije u historiji BiH, proces koji je nasilno prekinut od strane teroriste Gavrila Principa. Bio je sličan period i za vrijeme titoizma u periodu 60-80-ete prošlog stolječa koji je kulminirao Olimpijskim igrama. I taj period modernizacije BiH prekinuli su velikosrbi povampirenim nacionalizmom. Dakle DF jeste projekat modernizacije BiH i harmonizacije sa našim prirodnim evropskim okruženjem. Sve radi u Komšićevu korist. Oligarhija je totalno poludila i više nema nikakvog osjećaja za realnost. Narod je gladan i izbezumljen činjenicom da su mu šanse da organizuje lični ekonomski život, ravne nuli. Sve je podređeno interesima grupice oko "političkih lidera" (KARINA). DDF prerasta u pokret pobune obespravljenih. Sinoć je bila nevjerovatna spontana energija koju ne može projecirati nikakav medijski spin. Komšić kaže da je DF inkluzivan i da je svako dobrodošao. Sastav je multietnički i prvi puta političko bosanstvo ima iskrenu stranačku artikulaciju.
Jako, jako dobro razmisljanje. Odlican 5 + :thumbup:
Pasiflora

#5911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pasiflora »

Styling wrote:2. Stojim iza toga da nije osoba koju bih slijedila jer se ponaša ko uvrijeđena mlada i njegovo razmišljanje je više usmjereno ka osveti nego nekom jedinstvenom konceptu koji bi pokrenuo stvari koji on, btw, nema.
- Ko je osoba koju bi ti slijedio/la?
kandelabar

#5912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

Zar zaista neko misli da Komsic moze uciniti bilo sta na politickoj sceni..Imao je dva mandata kao član Predsjedništva i to je i više nego dovoljno,te neke patriotske priče,udaranje po prstima Kusturici i po nosu su smiješne i jednom su upalile kod naivnog naroda mozda i dvaput ali sa tim stvarima je gotovo..
Znamo svi da je SB pisala kako je u predizbornoj emisiji 60 minuta bacao hemijsku olovku na BAkira I. i da je sve to isječeno ,a evo i sta je govorio u toj emisiji http://www.youtube.com/watch?v=34FijUOfl0I to mi je ostalo na neki način upečatljivo kod njega..
Nikada više ljudi koji su u SDP-u bili ili su još tu neće imati onakvu podršku naroda,tada su imali medije uz sebe,imali su razočaran narod iskoristili su to ali i pokazali da su nesposobni..Komšić se kasno odlijepio od SDP-a i to je to..
Styling

#5913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Ovako je, svojevremeno, bio krenuo i Hare kad je izašao iz SDA. 100% BiH, karizmatična ličnost, euforija.... reklo bi se da će pomesti tadašnje političke protivnike. Par godina kasnije...... stranka pred raspadom.

Voljela bih da DF uspije, ali daj Bože.
Pasiflora

#5914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pasiflora »

kandelabar wrote:Zar zaista neko misli da Komsic moze uciniti bilo sta na politickoj sceni.
Ko moze? Reci nam ko moze da ga slijedimo. Ko je taj ko nije vec uvaljen dozavrat u vn*go pa da mu se narod moze okrenuti sa puno povjerenja?
Shahab

#5915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
weredsf wrote:
Mislim da nije. Međutim, treba biti oprezan i nipošto ne zanemariti činjenicu da je Komšić dugo vremena bio psiho-klon Zlatka koji je od potpunog neznanca širokim narodnim masama od lijenog Komšića napravio ovo što je on sada. Dakle, da nije bilo ulaganja novca i izuzetno dobro odrađenog marketinga koji je u njegovu promociju uložio Zlatko, ne bi ni bilo ovolike popularnosti Komšića, koji je ustvari isključivo SDP-ov proizvod za tržište. Zvuči grubo ali to je zaista istina. Šta je Komšić do sada radio? Ništa, samo je čitao govore koje mu je pisao marketinški tim profesionalaca dobro plaćen od strane prebogatog SDP-a, smješkao se i mahao masi. Ukoliko Komšić nešto želi i ima iskrene namjere morat će se ipak malo više potruditi jer sve što je do sada radio, neće imati neki veliki efekt na masu razvučene pameti koja će opet biti ''opsihrena'' patološkim lažima masovnih medija plaćenih milionima KM ili će opet prodavati svoje glasove multi-milionerima, Begovima i Agama za 20 KM, kilogram kafe, šećera i jaffa cakes, kao što to radi već 20 godina.
Komšić nije proizvod SDP-ovog medijskog spina. Da je tako klonirali bi novog Komšića a to je kao što smo vidjeli na nedavnom gostovanju Lagumdžije na FTV, unaprijed izgubljen posao. Rahmetli Alija Izetbegović jednom prilikom je komentarisao politička zbivanja i rekao da SDA pobjeđuje jer liči na svoj narod (radi se o tadašnjoj SDA koja nema veze sa današnjom odnarođenom i tajkunskom biznis strankom SDA). E to je tajna Komšićeve snage. Neposredna i spontana komunikacija u kojoj se prepozna prosječni Bosanac. SDP nije proizveo Komšića, nego je lukavi manipulator Lagumdžija iskoristio i prevario Komšića, kako bi uz pomoć njegove popularnosti, pobjedio na prošlim izborima. Komšić je pokazao muškost i karakter kada je napustio SDP i Lagumdžiju, prepoznavši laž i prevaru.
AmADin_gospo

#5916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by AmADin_gospo »

isto govno ko sejfo tokić, lagumđija, dodik, radonjčić.

sad bosanac, sad hrvat, sad komunista, sad katolik,

kriza identiteta, par ekselans :-)
antimobbing

#5917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Shahab wrote: Komšić nije proizvod SDP-ovog medijskog spina. Da je tako klonirali bi novog Komšića a to je kao što smo vidjeli na nedavnom gostovanju Lagumdžije na FTV, unaprijed izgubljen posao. Rahmetli Alija Izetbegović jednom prilikom je komentarisao politička zbivanja i rekao da SDA pobjeđuje jer liči na svoj narod (radi se o tadašnjoj SDA koja nema veze sa današnjom odnarođenom i tajkunskom biznis strankom SDA). E to je tajna Komšićeve snage. Neposredna i spontana komunikacija u kojoj se prepozna prosječni Bosanac. SDP nije proizveo Komšića, nego je lukavi manipulator Lagumdžija iskoristio i prevario Komšića, kako bi uz pomoć njegove popularnosti, pobjedio na prošlim izborima. Komšić je pokazao muškost i karakter kada je napustio SDP i Lagumdžiju, prepoznavši laž i prevaru.
Shahab,
Upravu si ali za razliku od tebe koji to razumiješ, neobrazovana i primitivna masa to vidi iz sasvim drugog ugla i promatra ga kroz prizmu ne ispunjenih obećanja SDP-a. Ljudi koji su glasali za SDP, nisu zaboravili da je Komšić bio dio SDP-ove ponude na tržištu. Porazgovaraj malo sa masom razvučene pamti po tržnicama i pijacama.
kandelabar wrote: Nikada više ljudi koji su u SDP-u bili ili su još tu neće imati onakvu podršku naroda,tada su imali medije uz sebe,imali su razočaran narod iskoristili su to ali i pokazali da su nesposobni..Komšić se kasno odlijepio od SDP-a i to je to..
Prebogati SDP je tada iskoristio ''momentom mase'' koji i sada postoji u narodu ali vidi se da Komšić uopće ne zna to iskoristiti. Sve što treba uraditi jeste, da se skloni u stranu, prepusti se masi i nekom sposobnijem da odradi posao ali Komšić to ne radi već svojom lijenošću i infantilnim potezima guši ''momentom mase'' unutar svoje partije, a sve to se negativno odražava na birače. Također, unutar svoje partije ima planski ubačen i generiran negativni ljudski resurs, koji mu je u pojedinim Općinama već blokirao partiju.
PalaDino

#5918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PalaDino »

Shahab wrote: Komšić nije proizvod SDP-ovog medijskog spina. Da je tako klonirali bi novog Komšića a to je kao što smo vidjeli na nedavnom gostovanju Lagumdžije na FTV, unaprijed izgubljen posao. Rahmetli Alija Izetbegović jednom prilikom je komentarisao politička zbivanja i rekao da SDA pobjeđuje jer liči na svoj narod (radi se o tadašnjoj SDA koja nema veze sa današnjom odnarođenom i tajkunskom biznis strankom SDA). E to je tajna Komšićeve snage. Neposredna i spontana komunikacija u kojoj se prepozna prosječni Bosanac. SDP nije proizveo Komšića, nego je lukavi manipulator Lagumdžija iskoristio i prevario Komšića, kako bi uz pomoć njegove popularnosti, pobjedio na prošlim izborima. Komšić je pokazao muškost i karakter kada je napustio SDP i Lagumdžiju, prepoznavši laž i prevaru.
Da li misliš da je Komšić instrument bošnjačkog nacionalizma?
Imaš Lagumdžiju kome je njegovo nacionalno važno i kao posljedicu toga on je predsjednik bošnjačkog instituta. I imaš Komšića kojemu nacionalno nije važno pa sebe ne može vidjeti sa npr.majicom "proud to be Croat". Ekvivalent majici ma koje nose članovi SDP-a u Kalesiji "Bitno je biti Bošnjak" . Ja jednostavno ne mogu zamisliti Komšića u majici iz moje priće. Dolazimo do zaključka da je Komšić teška budala več 7 godina koliko Lagumdžija njime manipulira....I onda se on nakon 7 godina nešto brecne...U najmanju ruku smješno.
Last edited by PalaDino on 09/10/2013 09:54, edited 3 times in total.
vee-jay

#5919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

AmADin_gospo wrote:isto govno ko sejfo tokić, lagumđija, dodik, radonjčić.

Bez obzira sto si hrakn'o na covjeka sa nemjerljivom gluposcu, SVE NAVEDENO je bez ikakvih problema moguce biti u jednom te istom trenutuku: i Bosanac i Hrvat i Katolik i Komunista

Mozda se od naseg naroda ocekuje previse. :roll:
Shahab

#5920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

antimobbing wrote: Shahab,
Upravu si ali za razliku od tebe koji to razumiješ, neobrazovana i primitivna masa to vidi iz sasvim drugog ugla i promatra ga kroz prizmu ne ispunjenih obećanja SDP-a. Ljudi koji su glasali za SDP, nisu zaboravili da je Komšić bio dio SDP-ove ponude na tržištu. Porazgovaraj malo sa masom razvučene pamti po tržnicama i pijacama.
Ne treba gubiti energiju na opstrukciju neminovnog. Komšićevi politički neprijatelji pokušat će taktiku "character assassination" odnosno medijski atentat na njegov moralni autoritet, ali to je uzaludan posao pogotovo u konztekstu konkurencije, a što ti uopće ne pominješ. Tvoj put je put u totalni defetizam i depresiju. Kada ulaziš u borbu oprez ti je samo otežavajuća okolnost. treba poštovati što je Komšić ušao u živu konfrontaciju sa političkom mafijom. DF je već masovan toliko da ga mogu nazvati POKRETOM OBESPRAVLJENIH U POBUNI PROTIV OLIGARHIJE. Poznati židovski filozofi definišu organizaciju kao proces životnih ciklusa. Upravljanje organizacijom znači upravljanje promjenama. "Politički lideri" (političke karine) oligarhije nisu svjesne promjena koje se dešavaju u njihovom neposrednom okruženju. Sve je stalo, a takvo stanje nije prirodno. Upravljanje organizacijom je upravljanje promjenama. Usporavanje promjena je ravno samoubistvu. Upravo to rade Tihić, Izetbegović, Lagumdžija, Silajdžić...To su pokušali i savez komunista i dinosaurusi, pa znamo kako su završili. Komšić surfa na talasu promjena koje će donijeti modernizaciju i harmonizaciju sa našim prirodnim evropskim okruženjem.
PalaDino

#5921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PalaDino »

vee-jay wrote:

Bez obzira sto si hrakn'o na covjeka sa nemjerljivom gluposcu, SVE NAVEDENO je bez ikakvih problema moguce biti u jednom te istom trenutuku: i Bosanac i Hrvat i Katolik i Komunista

Komšić nije katolik. Ne znam od kud vam to da je on katolik? U koji on sarajvsku crkvu ide na misu?
Bez veze lupetate gluposti!
Shahab

#5922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

PalaDino wrote:
Imaš Lagumdžiju kome je njegovo nacionalno važno i kao posljedicu toga on je predsjednik bošnjačkog instituta. I imaš Komšića kojemu nacionalno nije važno pa sebe ne može vidjeti sa npr.majicom "proud to be Croat". Ekvivalent majici ma koje nose članovi SDP-a u Kalesiji "Bitno je biti Bošnjak" . Ja jednostavno ne mogu zamisliti Komšića u majici iz moje priće. Dolazimo do zaključka da je Komšić teška budala več 7 godina koliko Lagumdžija njime manipulira....I onda se on nakon 7 godina nešto brecne...U najmanju ruku smješno.
Postoje procesi sazrijevanja koji su uvjetovani inspiracijom i spletom mnogih okolnosti. Neko je spreman za borbu i živu konfrontaciju čim se rodi, nekome treba vremena, a neko nikada ne skupi hrabrosti da se osamostali i krene u borbu. Dakle Komšić je istupanjem iz SDP-a i formiranjem DF-a napravio zaokret koji je rezultat karakteristika muškosti i liderstva. Političko bosanstvo nije instrument negacije nacionalnog identiteta. Ako nacionalizam smatraš kao konstantnu borbu na život i smrt sa drugačijim, onda je za takve Komšić stvarno problem. takvo stanje stvara ambijent propadanja i konstantne nesreće i rata, u kojem se nalazimo danas. Ako nacionalni identitet shvataš samo kao jedan od izvora identiteta, onda imamo situaciju gdje možemo definirati zajednički interes i krenuti putem uspostave evropskih standarda i procedura. Mir je najveći prioritet za sve narode i identitete. balkanska verzija nacionalizma vodi nas u propast i rat.
Shahab

#5923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

PalaDino wrote:
vee-jay wrote:

Komšić nije katolik. Ne znam od kud vam to da je on katolik? U koji on sarajvsku crkvu ide na misu?
Pa šta? Katolici nisu ni predsjednik ni premijer Hrvatske. Šta treba da predstavlja besmisleni vjerski formalizam koji prakticiraju "politički lideri" (političke karine). Eto Čović ide u crkvu, pa gradi kuću od 8 miliona maraka, dok mu je stado gladno i ide u Hrvatsku i Austriju da radi sezonske poslove... Je li Isus Krist gradio palače i hacijende kako to rade HDZ katolici?

Image

Vila koju gradi "pravi" katolik Čović. Lijepa poruka svome stadu, kako ga je Bog nagradio jer je dobar vjernik.
Last edited by Shahab on 09/10/2013 10:16, edited 1 time in total.
vee-jay

#5924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

PalaDino wrote:
vee-jay wrote:

I kakav ja sad komentar na ovo da dam?!?! :?

Kako izgleda sad cu svaki post morati zavrsiti sa:
PalaDino

#5925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PalaDino »

PalaDino wrote:
Shahab govori:
Postoje procesi sazrijevanja koji su uvjetovani inspiracijom i spletom mnogih okolnosti. Neko je spreman za borbu i živu konfrontaciju čim se rodi, nekome treba vremena, a neko nikada ne skupi hrabrosti da se osamostali i krene u borbu. Dakle Komšić je istupanjem iz SDP-a i formiranjem DF-a napravio zaokret koji je rezultat karakteristika muškosti i liderstva. Političko bosanstvo nije instrument negacije nacionalnog identiteta. Ako nacionalizam smatraš kao konstantnu borbu na život i smrt sa drugačijim, onda je za takve Komšić stvarno problem. takvo stanje stvara ambijent propadanja i konstantne nesreće i rata, u kojem se nalazimo danas. Ako nacionalni identitet shvataš samo kao jedan od izvora identiteta, onda imamo situaciju gdje možemo definirati zajednički interes i krenuti putem uspostave evropskih standarda i procedura. Mir je najveći prioritet za sve narode i identitete. balkanska verzija nacionalizma vodi nas u propast i rat.[/quote]

PalaDino govori slijedeće:
Nije problem u njegovom mišljenju koje nema skoro nikakav legitimitet u narodu iz kojeg on dolazi. Ja osobno npr nemam ništa protiv pripadnika hare krishne iako sam ja katolik. Raznolikost mišljenja uvijek dobro dođe. Problem je u Komšićevoj inteligenciji koja je na iznimno niskom nivou.
Last edited by PalaDino on 09/10/2013 10:22, edited 1 time in total.
Post Reply