Neispravan kabel ?Radar71 wrote:pitanje
LG TV
HDMI izlaz, ima slike nema tona
šta bi moglo biti?
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- typeOnegative
#5901 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- amar1994
#5902 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
avaks wrote:Ne čita se post iznad a ne stranica![]()
Ljudi se slomiše ponavljajući jedno te isto na svakoj stranici, i to u cilju da pomognu ali taj trud se ne poštuje ni sekunde.
Eto kad su levati zomrija s teme otjerali nema dalje, cook se i dalje bori s vjetrenjačama ali i njega su znali isprovocirati što je žalosno!
- semirsar
#5903 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Don Quijote alias CooKamar1994 wrote:avaks wrote:Ne čita se post iznad a ne stranica![]()
Ljudi se slomiše ponavljajući jedno te isto na svakoj stranici, i to u cilju da pomognu ali taj trud se ne poštuje ni sekunde.
Eto kad su levati zomrija s teme otjerali nema dalje, cook se i dalje bori s vjetrenjačama ali i njega su znali isprovocirati što je žalosno!![]()
![]()

-
CooK
#5904 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Americka mu6300 serija je europska mu6100 serija i evo ti postavke za kalibraciju ali ako nisi navikla na kalibriranu sliku neces se usreciti. Probaj na silu gledati TV mjesec dana kada ga kalibriras i posle ce ti slika biti dobra a i zdravije je za oci.delina wrote:Sretno kupljen 50mu6172, u Fisu 950 KM, za početak ekstra dobra slika, djeca skaču po Youtub-u, oduševljeni voice recognitionom (iako radi samo na engleskom), imam obilje crne boje na ekranu, iako mi nije ni prije nedostajala.
Hvala Cook i ostali na preporuci, imaju li negdje upute za kalibraciju
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 0/settings
-
CooK
#5905 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
semirsar wrote:Don Quijote alias CooKamar1994 wrote:avaks wrote:Ne čita se post iznad a ne stranica![]()
Eto kad su levati zomrija s teme otjerali nema dalje, cook se i dalje bori s vjetrenjačama ali i njega su znali isprovocirati što je žalosno!![]()
![]()
![]()
![]()
- amar1994
- Radar71
#5907 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Promjenio vise njih i istotypeOnegative wrote:Neispravan kabel ?Radar71 wrote:pitanje
LG TV
HDMI izlaz, ima slike nema tona
šta bi moglo biti?
- typeOnegative
#5908 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hmm , a sa cega saljes zvuk HDMI-em ( komp , STB ,konzola) ? si probao druge HDMI ulaze na TVu da se uvjeris da nije do specificnog HDMI porta ?
- Radar71
#5909 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
STBtypeOnegative wrote:Hmm , a sa cega saljes zvuk HDMI-em ( komp , STB ,konzola) ? si probao druge HDMI ulaze na TVu da se uvjeris da nije do specificnog HDMI porta ?
Probao sve
Ni komp ni box nemaju ton na tom izlazu
- amar1994
#5910 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kabal 90% , ako ti je do njega , uzmi sto deblji 
- Radar71
#5911 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ali taj isti kabal radi na drugom HDMI izlazu? 
- Radar71
#5912 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Odradio reset tv i proradiloamar1994 wrote:kabal 90% , ako ti je do njega , uzmi sto deblji
- amar1994
#5913 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
drago mi je da je proradiloRadar71 wrote:Odradio reset tv i proradiloamar1994 wrote:kabal 90% , ako ti je do njega , uzmi sto deblji
-
adapter
#5914 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam LG Smart tv nove generacije (2017.) s "pametnim daljinskim upravljačem". U početku je malo neobično s daljinskim koji ima kursor, koji se vidi na ekranu tv-a, ali poslije se totalno navikneš. Sada želim kupiti još jedan televizor, za drugu prostoriju. Ima li neki smart tv sa pametnim upravljačem, koji umnogo olakšava surfanje po netu, gledanje online sadržaja, filmova i sl?
Ili da uzmem ponovo LG, npr LG 55UJ634V?
Kakva su vaša iskustva? Posebno me zanimaju smart televizori s jednostavnim upravljanjem online sadržajima.
Kakva su vaša iskustva? Posebno me zanimaju smart televizori s jednostavnim upravljanjem online sadržajima.
- amar1994
#5915 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
daljinski nema ali tastatura i mis bezicni ima , i lako se povezu sa TV-om , to sam stavio sestri na malo stariji LG i zadovoljna je . Vjerujem da bi na tom novijem jos bolje radiloadapter wrote:Imam LG Smart tv nove generacije (2017.) s "pametnim daljinskim upravljačem". U početku je malo neobično s daljinskim koji ima kursor, koji se vidi na ekranu tv-a, ali poslije se totalno navikneš. Sada želim kupiti još jedan televizor, za drugu prostoriju. Ima li neki smart tv sa pametnim upravljačem, koji umnogo olakšava surfanje po netu, gledanje online sadržaja, filmova i sl?
https://domod.ba/shop/proizvod/ms-set-b ... /KI0160587
jeftinije je sigurno 4x od smart daljinskog
- typeOnegative
#5916 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
amar1994 wrote:daljinski nema ali tastatura i mis bezicni ima , i lako se povezu sa TV-om , to sam stavio sestri na malo stariji LG i zadovoljna je . Vjerujem da bi na tom novijem jos bolje radiloadapter wrote:Imam LG Smart tv nove generacije (2017.) s "pametnim daljinskim upravljačem". U početku je malo neobično s daljinskim koji ima kursor, koji se vidi na ekranu tv-a, ali poslije se totalno navikneš. Sada želim kupiti još jedan televizor, za drugu prostoriju. Ima li neki smart tv sa pametnim upravljačem, koji umnogo olakšava surfanje po netu, gledanje online sadržaja, filmova i sl?
Kakva su vaša iskustva? Posebno me zanimaju smart televizori s jednostavnim upravljanjem online sadržajima.![]()
ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
https://www.ebay.com/itm/C120-Fly-Air-M ... 1?var=null
-
CooK
#5917 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam identican airmouse sa tastaturom i stvarno je prakticno i super za upotrebu. Jedini problem je sto mi nakon 7 mjeseci baterija polako pocela otkazivati a ne mogu da nadjem zamjensku jer kinezi vise nece da salju baterije.typeOnegative wrote: ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
- amar1994
#5918 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
sta god od to dvoje dobro jetypeOnegative wrote:amar1994 wrote:daljinski nema ali tastatura i mis bezicni ima , i lako se povezu sa TV-om , to sam stavio sestri na malo stariji LG i zadovoljna je . Vjerujem da bi na tom novijem jos bolje radiloadapter wrote:Imam LG Smart tv nove generacije (2017.) s "pametnim daljinskim upravljačem". U početku je malo neobično s daljinskim koji ima kursor, koji se vidi na ekranu tv-a, ali poslije se totalno navikneš. Sada želim kupiti još jedan televizor, za drugu prostoriju. Ima li neki smart tv sa pametnim upravljačem, koji umnogo olakšava surfanje po netu, gledanje online sadržaja, filmova i sl?
Kakva su vaša iskustva? Posebno me zanimaju smart televizori s jednostavnim upravljanjem online sadržajima.![]()
ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
-
Luxor-Concorde
#5919 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima li neki 50-55" 4K TV sa IPS panelom i local dimming opcijom a da je na akciji oko 1000KM ili je to misaona imenica?
- rida1976
#5920 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Majstore, sony KD43XE7005BAEP ili Sony KD49XE7005BAEP, jesu VA ili IPS paneli?CooK wrote:Imam identican airmouse sa tastaturom i stvarno je prakticno i super za upotrebu. Jedini problem je sto mi nakon 7 mjeseci baterija polako pocela otkazivati a ne mogu da nadjem zamjensku jer kinezi vise nece da salju baterije.typeOnegative wrote: ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
- typeOnegative
#5921 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:Imam identican airmouse sa tastaturom i stvarno je prakticno i super za upotrebu. Jedini problem je sto mi nakon 7 mjeseci baterija polako pocela otkazivati a ne mogu da nadjem zamjensku jer kinezi vise nece da salju baterije.typeOnegative wrote: ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
kad mi treba neka baterija ili tako nesto sto je kod nas tesko naci odem kod lokalnog kineza i narucim . Uglavnom mi nabavi sto trazim , pa eto pitaj nista te ne kosta
-
CooK
#5922 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sve velicine XE7005 osim 55" su sa IPS panelima, dakle i ta dva su sa IPS panelima.rida1976 wrote:Majstore, sony KD43XE7005BAEP ili Sony KD49XE7005BAEP, jesu VA ili IPS paneli?CooK wrote:Imam identican airmouse sa tastaturom i stvarno je prakticno i super za upotrebu. Jedini problem je sto mi nakon 7 mjeseci baterija polako pocela otkazivati a ne mogu da nadjem zamjensku jer kinezi vise nece da salju baterije.typeOnegative wrote: ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
-
CooK
#5923 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala, nije mi to palo na pamet.typeOnegative wrote:CooK wrote:Imam identican airmouse sa tastaturom i stvarno je prakticno i super za upotrebu. Jedini problem je sto mi nakon 7 mjeseci baterija polako pocela otkazivati a ne mogu da nadjem zamjensku jer kinezi vise nece da salju baterije.typeOnegative wrote: ima i ovo , jos jeftinije, a po meni dosta prakticnije od combo setova .. sve u jednom , air mouse i tastatura sa osvjetljenjem , a puno manjih dimenzija . Ovo je samo jedan od , sebi sam ovaj narucio , ali ima ih jos dosta pa nek probere koji pase .
kad mi treba neka baterija ili tako nesto sto je kod nas tesko naci odem kod lokalnog kineza i narucim . Uglavnom mi nabavi sto trazim , pa eto pitaj nista te ne kosta
-
CooK
#5924 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Slabo za te pare... Moguce i da nadjes nesto sa malo zona ili lose izvedenim local dimmingom a to ce na IPS panelu biti blooming show. Valja izdvojiti povecu sumu novca za TV sa IPS panelom koji ima dobar local dimming.Luxor-Concorde wrote:Ima li neki 50-55" 4K TV sa IPS panelom i local dimming opcijom a da je na akciji oko 1000KM ili je to misaona imenica?
-
sina123
#5925 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Može pomoć ?
Philips 43PUS6262. 899KM
LG 43UJ630 980KM
Nemam veci izbor,izmedju ta dva trebam izabrati.I kakvo je vase misljenje o ovoj Ambilight tehnologiji sto ima Philips?
Ako nekako uspijem na nekom drugom mjestu kupiti koji bi vi predlozili od 43 inca do 1100km.
Philips 43PUS6262. 899KM
LG 43UJ630 980KM
Nemam veci izbor,izmedju ta dva trebam izabrati.I kakvo je vase misljenje o ovoj Ambilight tehnologiji sto ima Philips?
Ako nekako uspijem na nekom drugom mjestu kupiti koji bi vi predlozili od 43 inca do 1100km.